| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kiedy nastąpi koniec świata??? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
|
Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???
|
|
|
A z kąd uzyskałeś/ałas informacje na temat antychrysta?????
|
|
|
na ścianie gdzieś tam w Watykanie jest miejsce z obrazami wszystkich Papieży jak się skończy miejsce na portrety nowych papieży to ma nastąpić koniec świata. Tak na serio to wszystkie te przepowiednie to bajki dla dzieci i starych DEWOTEK. Jak byłam fryziera to coś ględzili na ten temat myślałam że spadne ze śmiechu z krzesła, ale mi się, bo inaczej zepsuła bi mi się fryzura.
|
|
|
Niekiedy jednak myli się koniec świata z końcem kościoła katolickiego. jak sobie tak tu czytam, to niby ma być papież murzyn, a potem też właśnie jakiś młody czy jakiś tam, Rzymianin, który zepsuje kościół? A ostatni papież, nie musi jednoznacznie oznaczać koniec świata. Mimo to, wezmę to pod uwagę...ale najpierw trzeba poczekać na wybór nowego papieża. Wg Nostradamusa nastąpi to "po papieżu Słowianinie"
|
|
|
ja chce byc w gronie ludzi którzy odchodzą pod skrzydla boga a nie antychrysta bo tez mam przewidzenia o koncu swiata ale nie pisze o tym bo jest to barzo dramatyczne dowiecie sie o tym za 14 lat
|
|
|
Moim teoriom jest to że wiele ludzi mówiło że jestem człowiekiem przywudczym a kiedyś bylem u proroka on powiedział ze wraz z innymi ludzmi wyzwolimy lud boży i wstąpimy do raju lecz przed tym musimy wyzwolić niewinnych z piekła i przeżyć na ziemi ludzkoć niepodda sie dzięki bogu a papież murzyn niezdąży zostać wybrany jako antychrysy po zgnie z mych rąk Z poważaniem : WIERNY KAROLIK NIEDOPUSZCZĄCY DO KONICA ŚWIATA M.P
|
|
|
Moim zdaniem koniec świata nastąpi wtedy kiedy przyroda wyginie. Stanie się to wtedy jak ludzie będą spalać lasy kiedy ludzie przestaną wieżyć w Boga, kiedy wszyscy odwrócą się od tego jedynego Boga Ojca
|
|
|
nostradamus przepowiedział , że w 2012 będzie ciemność prze 3 dni i 3 noce (zaćmienie), spoadnie kometa, będą wybuchy wulkanów, ogromne fale... ale do wszystkiego wg mnie trzeba podchodzić z dystansem...
|
|
|
wie ktoś gdzie można w necie przeczytać dokłądnie co napisał nostradamus?
chciałbym sam na to popatrzeć i skomentować
|
|
|
a propo papieża... Karol Wojtyła- mój najwyższy autorytet-umarł. Przez te kilka dni ludzie zdąrzyli połączyć się ze sobą w modlitwie. Nie ważne jakie są okoliczności, ważne, że w końcu większość ludzi na świecie spojrzała wgłąb swojej duszy i choć przez chwilę przeszła im myśl przez głowę: "Boże, nie zabieraj nam Go jeszcze...".
Przez te kilkadziesiąt godzin stacje telewizyjne nadawały transmisje z Watykanu. Żadne inne wiadomości nie były aż tak istotne... Terroryści znaleźli się na ostatnim miejscu. Nikt się nimi nie przejmował. Gdyby nie mówiono codziennie o tych nowych wybuchach bomb, porwaniach, itd, to czy terroryści nadal atakowaliby? Im zależy na rozgłosie... Czy tv nie może mówić więcej o miłych zdarzeniach? Nie... Bo ludzie rządni są krwi, bólu i... prognozy pogody. A tv im to daje, bo dzięki temu zarabia...
|
|
|
ja tez tak slyszalam ze on bedzie zly a wiesz ieszcze s rozne przepowiednie nie tylko nostradamusa ja slyszalam o niejakiej sabillico powiedziala ze papiez umze a po nim bedzie paiez murzyn i on bedzie zly
|
|
|
Co o tym myślicie?
21:37=13 1=3=4
02 04 2005=13 1+3=4
23 12 2012=13 1+3=4
Zbieg okoliczności?
Co oznaczają liczby 13 i 4
|
|
|
A Ja słyszałem że po śmierci Papieża z włoch zostanie wybrane Papież z innego kraju czyli Karol Wojtyła z Polski , nie będzie można odróźnić kobiety od faceta, po szynach będą jeździły żelazne konie i po śmierci JP2 która już nastąpiła ;(;(;(
Papieżem zostanie człowiek innej rasy (najprawdopodobniej murzyn) i wtedy zaczną się dziać wielkie kataklizmy lecz w czasie nich nie ucierpi prawie cała Polska (pewnie dzięki naszemu wspaniałemu Papieżowi) a reszta świata zginie. A jeżeli ktoś przeżyje będzie całował ślady stóp innego człowieka który przeżyje.
|
|
|
Moja teoria na temt końca świata jest taka, że: Kiedy człowiek umiera to ma swój własny koniec świata
|
|
|
Śmierć papież to jest 1 koniec świata
a tak wogóle to troszkę w to nie wieże że istnieje cos takiego jak koniec świata
toż w 2000 roku miał być koniec świata a co teraz siedzisz i czytasz tego posta.
Najlepiej to przeczytajcie Pismo Święte Ewangelia wedłuk ŚW. Jana (to jest gdzieś tak pod koniec) I wiecie co czuję się trochę jak bym była w jakiejś grze np. SIMSY że Bóg nami kieruje czyli gra nami =]
|
|
|
ja sama niewiem ale jedno to ja napewno wiem murzyn bedzie zlym papiezem nie dlatego ze ma taki kolor skury jaki ma tylko ze on zajmie miejsce naszego papieza polaka Jana Pawla ll a z reszto rozne zeczy sie slyszalo o nim ze bedzie zly i koniec kropka.
|
|
|
Rok 2005
|
|
|
"Proces powolnego zanikania władzy Watykanu i duchowego przywództwa papieży miał się zacząć od tajemniczej śmierci "księżycowego papieża", którego pontyfikat potrwa zaledwie kilka tygodni, a jego światłość nie rozbłyśnie, hamowana przez zakulisowe cienie. Papież ten zdąży jedynie zaświecić światłem odbitym - jak księżyc.
Następnym papieżem będzie "papież słońca", co wędrując nieustannie po ziemi - jak słońce po nieboskłonie - poczyni starania o zjednoczenie dawnych schizmatyków i pojednanie z judaizmem. Jego wysiłki nie przyniosą jednak spodziewanych efektów. Przyjdzie kolej na "gałązkę oliwną" - papieża, który całą swoją działalność poświęci na połączenie wiary chrześcijańskiej z "nową wiarą - nowego wieku". Te starania też nie przyniosą rezultatów.
Na koniec przyjdzie papież obcej rasy, który stanie się - wbrew swojej woli - papieżem apokalipsy. Zginie wraz z całym Rzymem, w ogniu oczyszczenia.
Ci czterej ostatni papieże nazwani zostali w księgach odpowiednio:
De mediae lunae - mediator księżyca,
De labore solis - trud słońca,
De gloria olivae - chwała drzewa oliwnego,
Pietro Romano - Piotr rzymski.
Następnym będzie "chwała drzewa oliwnego" - papież, którego pontyfikat przypadnie na czas ogromnego rozwoju wiary w zjawiska paranormalne - epokę New Age. Z jednej strony rozpocznie się ogromny, masowy odwrót wiernych od Kościoła, a z drugiej wszelkie zjawiska paranormalne opanują ludzkie umysły i staną się samodzielną religią z milionami wyznawców. Osiągnie to tak niebywałe rozmiary, że papież będzie zmuszony szukać porozumienia z wyznawcami nowej wiary. Przeniesie się też czasowo do Mediolanu. Do Rzymu już nie zdąży powrócić.
"Piotr rzymski" - ostatni papież w historii Kościoła katolickiego - tym razem czarnoskóry, podobnie jak pierwszy Piotr, stanie oko w oko z prześladowaniem chrześcijan. Zostanie papieżem apokalipsy - czasu gwałtownych wojen chrześcijańsko-muzułmańskich i krwawych konfliktów maoistyczno-buddyjskich. Najwię
|
|
|
Odszedł wielki człowiek i z pewnością będzie nam trudno przyjąć nowego papieża , bez względu na jego kolor skóry. Jeżeli myślicie że koniec świata jest tak blisko to zacznijcie żyć pełnią życia. Każdy następny dzień jest nam darowany i doceńmy to !!! Nauczmy się cieszyć że słońce jeszcze świeci (zanim zgaśnie na zawsze) Kochać wszystkich ludzi nie krzywdzić zwierząt. Jan Paweł II tak żył i tego nas uczył przez całe swoje życie !!!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |