Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
David Blaine
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 145

Myślę, że iluzja to w sumie też jedna wielka "tajemnica". Dlatego też taki temat. Słyszeliście o David'e Blaine? Facet nie jest co prawda tak znany jak David Copperfield jednak ma wielkie umiejętności. Blaine potrafi lewitować (tzn. unosić się w nad ziemią). Nie robi tego podczas jakiś specjalnych przedstawień, lecz normalnie na ulicy - zaczepia ludzi i mówi, że chce pokazać im sztuczkę. Zazwyczaj zaczyna od kart, co trzeba powiedzieć i sztuczki z kartami są także fenomenalne. Jednak kiedy zaczyna lewitować to ludzie nie dowierzają a inni wręcz panikują. Robi to na otwartej przestrzeni, gdzie nie ma jak tego zakamuflować. Widok jest niesamowity! Wypowiedźcie się na ten temat. Czy Blaine to mistrz iluzji, czy też ma jakiś dar (nie wiem, może tak potrafi wykrzystywać swój umysł a może nie jest z "tej ziemi")?

Mam pytanie. Zapewne widzieliœcie tš sztuczkę w której David wycišga sobie serce z klatki piersiowej. Ja tez jš widziałam, ale nie mam pojęcia czy on to zrobił naprawde, a jesli to zrobil to czy żyje. Pewnie to jest głupie pytanie ale nie mam pojęcia jak on mógłby to zrobić. Prosze napiszcie mi e-maila z wyjasnieniem. Będe Wam dŸwięczna :)

Widziałam kilka filmów z jego udziałem i uważam, że David jest niesamowity. Pewnie większoœć rzeczy, które on wykonuje sš wynikiem długiego i męczšcego treningu, ale i tak jego wyczyny robiš wrażenie :) Ps. Poza tym wszystkim David jest bardzo przystojny więc oglšdanie jego jest czynnoœciš wyjštkowo przyjemnš :D

ludzie jak zdobyć filmy z trikami dawida bleine widziałem kawałek w telewizii jest super jestem w stanie zapłacić zbyszek

aga jak zdobyc filmy z udziałem dawida blaine odpisz zbyszek z torunia

witam! nic nie plac, po prostu zainstaluj program do sciagania plikow "eMule"-darmowy(www.emule-project.net) i wpisz w wyszukiwarce DAVID BLAINE.jest tego troche. pozdrawiam

Ma niesamowity dar. Można doznać szoku, jak widzi się jego lewitację....

jest niesamowity. Kazda jego sztuczka to magia na najwyzszym poziomie.

Jest poprostu niesamowity.Z jednej strony uważam że ma wielki dar z drugiej że odkrył i wyćwiczyl w swoim umyœle coœ takiego co kazdy z nas posiada. A może to jest poprostu jakis rodzaj hipnozy w jaka wprowadzani sa ludzie ktorzy go ogladaj. Ogladajac czesto jego wyczyny na ulicach doszlam do pewnogo wniosku ze niektore sztuczki dzialaja rowniez na mnie kiedy siedze przed tv.NP. sztuczk z liczbami od 50 do 100.Kobieta mysli sobie licze ja tez pomyslam i byla taka sama jak tej kobiety. David Blain jest najepszy. Coperfield sie przy nim chowa!!!!!!

Niektóre jego sztuczki potrafię wytłumaczyć ponieważ wykorzystujš one skłonnoœci umysłu człowieka któremu pokazuje się danš sztuczkę, jednak niektóre wprawiajš mnie w zdumienie chciałabym się go kiedyœ zapytać jak to robi. Niestety głównš zasadš iluzjonistów jest nie zdradzanie tajemnic sztuczek, jestem tylko ciekawa gdzie iluzjoniœci się tego uczš.

ucza sie jeden od drugiego, i podpatrujac siebie nawzajem. Gdy poznasz juz podstawowe schematy i zasady takich sztuczek, to potem znaczne prosciej rozgryzc te bardziej skomplikowane. A sztuczki z liczbami czy wyborem okreslonej karty to juz czysta psychologia. Nasze mozgi pracuja na tych samych zasadach i pomimo tego, ze wszyscy sie tak roznimy, w okreslonych sytucjach zachowujemy sie bardzo podobnie. Wystarczy to zauwazyc, a potem "magicznie" wykorzystywac ;-)

to ja mam taki filmik w jego wykonaniiu ale nie wiem czy to prawda jest, w jakims programie telewizyjnym normalnie wyja serce sobie, reka, tak gdzie serce to zrobil sobie normalnie reka otwor i naciskal i dziura sie powiekszala i wyja a potem zemdlal albo nie wime co dalej sie stalo, i ie wime czy to prawda,?? bo wygladalo ze to jest prawda co zrobil :] (top jest dopiero hardcore, tamto co zamknal sie na 2 czy 3 doby w lodzie to nic w porownaniu do tego co zrobil piszcie na gg to wam przesle filmik ten 1798963 e-mail: cineksk8@wp.pl

Niektóre sztuczki David"a Blain"a da się wytłumaczyć po prostu np. większoœć osób jeżeli ma wybrać jakšœ karte wybierze asa pik albo waleta trefl. Ja podam tu taki inny przykład sztuczki umysłowej policz szybko od 1 do 10 i od 10 do 1 powiedz szybko bez zastanawiania się jakieœ narzędzie ! Wybraliœcie MŁOTEK,da się to wytłumaczyć ponieważ pierwsze narzędzie jakie poznaje człowiek to młotek i to człowiekowi nasuwa się jako pierwsza myœl to tkwi w naszej podœwiadomoœci.

Stare jak œwiat. [%sig%]

ahhh ... ci Iluzioniœci ;/

Jest niesaomwity wlasnie widzialem program na AXN z jego udzialem. Karty byly super ale jak zobaczylem lewitacje w jego wykonaniu i to na ulicy to nie moglem uwierzyc. Normalnie Coperfield to juz przezytek, ten facet jest fenomenalny.

he he też właœnie teraz zobaczyłem ten program!!! masakra!! trafiłem tu tylko dlatego ze podniecony lewitacjš szukam w necie wszystkiego na ten temat...:P

seba nie podniecaj się tak bo sperma nas zaleje, wytrzymaj, a jak nie to pogadam z moim qmplem ufitš i on cie na forum zabanuje albo ci shaczy kompa, bo on jest hackerem!!!

David jest super! Można paœć na zawał jak zobaczysz co on wyprawia. [%sig%]

Lewitacja jest genialnš iluzja Blaina. Najbanalniejsza jaka znam i nie ma nic wspolnego z nadprzyrodzonym zdolnosciami:) Ostatnio malo co a doprowadzilbym nia mame do zawalu, bo kazdy moze jej sie nauczyc (cho bardzo latwo ja spieprzyc) ;) Nie bede tu zdradzal szczegolow, bo latwo trafic tu chociazby przez googla, a po co niszczyc "potecjalnym ofiarom" wrazenie ? Dodam tylko ze w sieci mozna nietrudno znalesc opis tego tricku :)

A ja nie będę szukał. Bo nie. Wole siedzieć i się dziwić. [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 145
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.