| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kiedy nastąpi koniec świata??? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
|
Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???
|
|
|
Zmiany zachodzš coraz szybciej, ale po pierwsze widzimy tylko niewielki wycinek, a po drugie szybko się przyzwyczajamy.
Zmiany będš coraz szybsze, tak szybkie, że wszyscy to zauważš.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Darek
Uważasz, że aż tak szybko (...że wszyscy to zauważš)?
Może jednak zauważš dopiero na samym końcu drogi lub wręcz zaskoczeni nadal nie będš w stanie uwierzyć?
|
|
|
ja mylę, że muszš nadejć, parnoja doszła do swojego maximum, można ić dalej ale do czego to doprowadzi?
Jeli jednak się mylę i zmiany nie nadejdš to zawsze można popełnić harakiri.
|
|
|
To się wtedy szok nazywa.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Zastanawiam się niejednokrotnie jakim to cudem mielibymy wszyscy (ludnoć globu cała) wiedzieć co jest dobrem a co złem, jak postepować a jak nie, skoro jestemy prowadzeni w taki a nie inny sposób?
Uważam, że sš sposoby aby pozwolić wolnej woli zadziałać i nie sš do tego potrzbne żadne drastyczne rodki.
Owszem nie łatwo jest się obudzić. Tym to trudniejsze im więcej brudu dookoła.
Od dziecka przez dziecko do dziecka wmawiane sš nam fakty. Ja sam to propaguje próbujšc wychować dzieci.
Więc pytanie ponownie. Dlaczego szybko, nagle i drastycznie?
|
|
|
1. System się sypie.
2. System się zmienia (przemienia, łagodnieje).
3. Jeli nie, to równia pochyła.
4. Polska to taka pigułka i dogodny punkt do obserwacji.
5. Przed zwariowaniem może chronić jaka pożyteczna działalnoć.
6. Jeli nie działamy to pozostaje np. alkohol (też chroni, ale z umiarem).
7. Prawda leży po rodku.
Podobno istnieje w kosmosie pojęcie okresów czasu w których majš nastšpić zasadnicze zmiany. Jeli nie zostały one rozłożone w czasie, to póniej muszš one nastšpić w krótszym przedziale czasu, to kwestia jakiej synchronizacji zmian, przepływów we wszechwiecie.
Poza tym na logikę bioršc, gdy system rozwija się, ale nie w tš stronę co trzeba, to póniej upada z wielkim hukiem - tak to już jest z imperiami i systemami w historii.
Współczesne prawo propaguje zło - brak samodzielnego mylenia, w rezultacie czego następuje uwstecznienie człowieka (moralne i umysłowe); wyzysk (tu sš podawane pięknie wyglšdajšce wskaniki ekonomiczne osišgane czyim kosztem) i cišgły ucisk.
Dochodzi do tego, że w wielu przypadkach nieprzestrzeganie prawa jest dobrem.
A już największym absurdem sš idiotyczne przepisy, które utrudniajš życie i powodujš że człowiek coraz większš częć życia przeznacza nie na życie jako takie, tylko na wypełnianie coraz większej iloci przepisów. Wiem co o tym, bo pracuję w biurze i duszę się coraz bardziej. Biurokracja ronie cały czas, a coraz mniej czasu przeznacza się na robienie czego konkretnego. Jestem informatykiem, a pracy czysto informatycznej jest proporcjonalnie coraz mniej, a papierów coraz więcej. Tak to jest jak przepisy ustalajš ludzie, którzy o danej działalnoci nie majš zielonego pojęcia.
Powstały rzesze ludzi, którzy umiejš tylko rzšdzić - czyli nic nie potrafiš. Przez swoje istnienie stwarzajš tylko problemy innym, co ma niby uzasadniać sens ich istnienia. Dla mnie to sš tylko pasożyty.
[%sig%]
|
|
|
Jestem informatykiem
:) Witam. W tym życie też się ukarałem :)
Wszystko co powyższe jest ok. Chodzi mi o jednostkę.
Facet w gajerku z niezłš pensjš również posiada to "co" co może być przydatne dla innych. On po prostu widzi tylko swoje otoczenie. Dlaczego? Ponieważ, nazwijmy ich wyżsi tego wiata, tak mu zafundowali.
Złem sš mega finansowe organizacje, rzšdy itd. To one kreujš.
Skoro facet w gajerku lub kloszard z kartonu nie majš zielonego pojęcia jak mogliby żyć to dlaczego ich obwiniać?
Tłumaczę to w ten sposób:
Wytłumacz mrówce, że Balcerowicz musi odejć.
Oczywicie jej tego nie wytłumaczysz, lecz jeli stworzysz jej mrowisko w którym nie będzie musiała troszczyć się o własne cztery litery to nie będzie popłniać tego co nazywamy złem.
|
|
|
|
|
|
Po pierwsze, to widzę tu totalny brak odpowiedzialnosci:
1. Ty wybrałe, wcielajšc się w takim -nie innym czasie
2. niektórzy mylš, że jak sobie zidentyfikuja co, jako zło,
to wystarczy rozpoczać przeciwko niemu kolejnš wojenkę,
no i w czasie tej wojenki generuja kolejne "zło"
(a karma się zbiera na debecie)
Tu trzeba konstruktywnie rozwišzywać problemy - a nie szukać wroga.
|
|
|
Dzisiejsza wladza jest juz nie do pokonania. Trzeba tylko czekac, kiedy sie zaczna rznac miedzy soba. Juz dzisiaj ludzie wladzy nie sa potrzebni, bo pieniedzy moga sobie wyprodukowac ile chca. Ta czynnosc juz dawno maja opanowana i doszli do wprawy. Zostawia paru parobkow do obslugi inwentarza potrzebnego do zarcia i innych niezbednych fukcji zyciowych. Reszte wybija sukcesywnie. Oni maja swoj swiat, nazywa sie - O-MAM.
|
|
|
Mylę że koniec swiata będzie wtedy kiedy będzie chciał tego Bóg . A czy papiez będzie murzynem czy białoskórnym to nie ma żadnego znaczenia . Nostradamus chciał to wbić ciemnym mało rozumnym ludziš i on nie zyje od 400 lat więc nie słuchajcie jego przepowiedni . Ostatniego tomu nie skończył bo umarł a prawdopodobnie chciał tam nam wytłumaczyć jak skończy się nasz wiat .
|
|
|
1. skšd wiesz że Nostradamus nie żyje od 400 lat?!
2. Goska !!! ;) ;) ;) CZASAMI CIĘ UWIELBIAM
|
|
|
Kazde pokolenie na Ziemi stara sie cos robic i pewnie tak trwac bedzie zawsze !
|
|
|
Niektórzy robiš tylko językiem,a nie znajš pojęcia "robota''.
Popatrzcie na kraje bogatsze od nas.Trzeba wreszcie wywalić z władzy złych ludzi i dać do władzy normalnych ludzi,którzy potrafiš zrobić co dla innych (rodaków) a nie czerpać zysk w czasie swoich rzšdów.Jolanta kwaniewska ma własnš fundację dla pomocy chorym dzieciom.Ludzie wysyłajš smsy po to by były pienišdze na te dzieci.A skoro Jolanta jest żonš byłego prezydenta to powinna dać kilkanacie tys. złotych już nie mówišc o dolarach jakie posiadajš.
|
|
|
"Niektórzy robiš tylko językiem,a nie znajš pojęcia "robota''."
Każdy powinien Robić to co najlepsze Z JEGO PUNKTU WIDZENIA i SIEDZENIA.
i mniej zajmujemy się tym, co powinni robić inni,
tym lepiej dla nas
i dla innych.
to TAKIE PROSTE.
Przecież JA nie jest w stanie ogarnšć horyzentu widzenia TY, ON, ONA, ONI.
JA widzi tylko i wyłšcznie JA ..niezależnie jakbardzo by się
siliło na Obiektywizację. Dlatego przekazałem WAM to ,
co moje JA ODKRYŁO...
i sprawdziło w Praktyce.
jeli się to wprowadza w życie,
spotyka się własciwych ludzi trafia we własciwe miejsca
PO-ZDROWIENIA
|
|
|
wiat zniszczy nauka,ponieważ zajdzie tak daleko że otworzy portal do piekła i wtedy wszystko co żuje umrze na wieki wieków. Jeżeli mi nie wierzycie sputajcie o to Leppera.
|
|
|
Ale się obudził.
..opisujesz historię.
jak wrócisz do swoich czasów może co tam zdziłasz dobrego z tš maxi-minimš.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |