Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

hmmm ciekawe....ale nigdy nie wiadomo jak to bęzie...los pokaże... [%sig%]

W ogólnych zarysach wiadomo, w szczegółach nie. Tak jest z większoœciš rzeczy, które się jeszcze nie wydarzyły. Na szczęœcie sny jeszcze mnie nie zawiodły. Gdy mam ten sam sen przez kilka nocy pod rzšd - sprawdza się zawsze. A tak poza tym polecam ksišżkę Waldemara Witkowskiego (fajny goœć, nawet coœ mi napisał) pt. "Tworzenie rzeczywistoœci, czyli praktyczny podręcznik obsługi człowieka". Jest tam o 2012 i o wielu innych rzeczach.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

ble- To ze niebo ma zstapic na ziemie to moze byc opis przebiegunowania. Obserwujac to zjawisko z ziemi bedzie sie nam wydawac ze niebo czyli wszystkie gwiazdy spadaja na ziemie

Przepraszam ale czy moze mi kto wytlumaczyc (jasno i klarownie) w jaki sposob przebiegunowanie pola magnetycznego (jesli to w ogole mozliwe) ziemi moze wplynac na zmiane osi jej obrotu????

mnie się nie pytaj, ja tu jestem od mędrkowania poczštkujšcego(zwłaszcza jak na mój wiek i klase w której się ucze(wœród kretynów) ) no to jestem całkiem dobra

Lolku- nie tyle przebiegunowanie ziemi co słońca które jest większym magnesem od ziemi .Więc to chyba logiczne że mniejszy magnes ustawia się w stocunku do większego według tak zwanych biegunów jak masz w domu magnes to pierw, weż i zobacz którymi stronami się one przycišgajš połż na stole lub kartonie i z drugiej strony pod spodem przyłóż drugi magnes .A zobaczysz jak ten mniejszy zrobi fikołka aby się odpowiednio ustawić .To tak w skucie.Oczywiœcie zbliżaj je do siebie stronami które się odpychajš. [%sig%]

aha:/

tak to wyglada z magnesami lecz mozna na to spojrzec bardziej doglebnie i uniwersalnie mowi o tym teoria jing jang bardzo stara pochodzaca z chin jing i jang to dwa przeciwienstwa :czarne i biale , gorace i zimne , mokre i suche , z fizyki wiemy ze dwa biegony tego samego znaku sie odpychaja tak samo jak zimne powietrze absorbuje cieple i na odwrot prawdopodobnie wszechswiat jest zbudowany na podobnej zasadzie czlowiek ma trzy cechy ktore go tworza i sa w nim, to jing (powitrze) jang (ziemia) i Qi (energia ) te dwie pierwsze sa w karzdym czlowieku w roznej proporcji uaktywnienia a kontrolujac energie Qi mozemy kontrolowac proporcje zla i dobra w sobie dobrze jest byc w rownowace pomiedzy nimi poza tym najmniejsze i najwieksze tworzy kole atom jest kolka i wszechswiat jest kola ruch kol tworzy otaczajacy nas wszechswiat do ruchu potrzebna jest energia to wlasnie energia Qi przez wielu uwarzana za energie z kosmosu lub jak kto woli energie borza dlatego nie morzemy jej zobaczyc lecz ja czujemy prosty eksperyment na poznanie ze jest to prawda wyprostoj reke i usztywnij sie zamknij dlon w piesc popros droga osobe aby ja zgiela tak jak sie zgina reke w naturalny sposob jedna reka naciskajac na zgieciu lokcia a droga pchajac ramie od dolu w kierunku glowy przy spieciu i zacisnietej piesci o dziwo latwiej jest zgiac reke niz kiedy prostujemy reke na calkowitym rozluznieniu palce prostujemy przed siebie i wyobrazamy sobie iz nasza wewnetrzna energia plynie poprzez nia i wyplywa palcami mile dalej zrodlo naszej energi znajduje sie mniej wiecej 2 cale pod pepkiem mosimy sobie wyobrazic ze plynie przez nasze cialo do palcow wyprostowanej reki i dalej pamietrajcie o luzie w tedy partnerowi bedzie o wiele trodniej zgiac nasza reke albo wogule jej nie zegnie energia zachowuje sie jak woda a nasza reka jak waz strazacki to niewiarygodne ale prawdziwe pozdrowienia krainy swiatla i cienia jeden ze sprawiedliwych (wiem ze to banalne :) podziwiam wasza madrosc moze ta liczba skupia wsobie inteligencje tego swiata co do ksiazek podzielaqm zdanie Beatky soory Beaty :) co prawda uwielbiam fantazy sf itp ale nie stronie od nauki ralnej a poza tym po wielkim impulsie magnetycznym jedyne informacje jakie przetrwaja poza tymi zapisanymi w mozgu beda wlasnie w ksiazkach

o czy za bardzo pojechalem hehe moze za kilka lat zrobimy jakas probe przezycia ala survival np na poczatek Bieszczady latem albo zima na piechote 6-7 dni plecaki osprzet i hejA PRZETRWAC TE DNI Ps Jeden Z Sprawiedliwych

NIN-chętnie bym się załapał jak znajde sponsora (hihi) [%sig%]

Za grupš pl.sci.kosmos "Jeszcze kilka dni temu liczba Wolfa wynosila 0 (na tarczy Gwiazdy Dziennej nie bylo ani jednej plamy)... http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/realtime/javagif/gifs/20050626_2224_mdi_igr.gif Dzis wynosi ona okolo 120... http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/realtime/javagif/gifs/20050703_0936_mdi_igr.gif A cykl aktywnosci slonecznej zbliza sie do minimum..." Widać że coœ się jednak dzieje :(

Słonce szaleje w czasie kiedy powinno byc spokojne. Te plamy to najlepszy przykład ze nasza gwiazda nie trzyma sie rozkladu jazdy cyklu aktywnosci. Dzis caly dzien spedzilem na powietrzu bawiac sie na zlocie motocyklowym i jestem bardzo spalony sloncem. Nie wiem jak z ršk ale z nosa napewno zejdzie mi skora. Oby to bylo chwilowe zachwianie aktywnosci.

kiju-Pobożne życzenia nieraz się spełniajš.Ale to chyba nikła pociecha. [%sig%]

NIN-Zaczepie CIĘ w kwesti interpretacji nie tylko TWOJEJ ale i tych którzy interpretuja wykładnie tego z czego składa się człowiek według taoizmu. Błšd moim zdaniem jest na samym poczštku z powodu rozdzielenia Energi od dwuch podstawowych składników -Powietrza i Ziemi.--Gdzyż w nich samych jest już energia! I błędem jest oddzielanie jej od samych składników, Bo równowaga ich własnych energi a nie czynnika osobnego jest zachwianiem potęcjałów.Nie na odwrót. [%sig%]

Mysle ze wspomniany rok 2012 ma byc swoistym katharsis dla ludzkosci.. ma oczyscic swiat z brudow, zrobic wiecej miejsca dla ludzi swiadomych i kochajacych, aby Ci mogli kontynuowac swoja misje na ziemi i poznawac Boga.. bo dzis pieniadz staje sie Bogiem, a to jest zle. jestem w trakcie czytania i analizy postow w tym temacie. (obecnie na stronie 34 ;P ) ale postanowilem dodac moje przemyslenie i troche poruszyc topic ;) pozdrawiam

Jeżeli to prawda to prawdy dowiemy się w 2008 a jek niestanie się to w 2008 to chwała bogu

Edwardzie wcale nie chcialem rozdzielac energii od materi poniewaz jedno nie moze istniec bez drugiego energia Qi czy Ki jest wszedzie i w wszystkim co istnieje tylko mi sie wydaje ze wroznej postaci chociaz sa materie ktore pochlaniaja ta energie lub oddaja ja tak jak gabka z woda hehe i rozna materia roznie pochlania i oddaje ta energie tyczy sie to rowniez ludzi chodzi mi o takie postacie energi jak ziemia powietrze woda ogien drewno i metal podobno ludzie posiadaja cechy kazdej z tych energi tylko wroznych proporcjach i zalezy rowniez od nich jak ja wykorzystaja hmm ale mozna to odniesc nie tylko lokalnie jak w przypadku ludzi ale i globalnie jak w przypadku uklady gwiezdnego kto wie moze nasze energie lacza sie i krztaltuja wiekrza energie ktura kieruje naszym ukladem planetarnym chociaz w niewielkim stopniu w porownaniu do wielkich energi gwiazd czy planet ale tak to juz jest mikrokosmos w kosmosie poozdrowienia jeden z sprawiedliwych ps. widze ze amerykanie juz nie maja do kogo strzelac wiec wala w kosmos heheheeh

"Musimy mieć nadzieję, że data 7 lipca będzie żyła w sercach Brytyjczyków jako sygnał wezwania. Obecnie determinacja Zachodu w walce z terroryzmem przechodzi okres samozadowolenia. Przywódcy krajów G-8 debatujš nad zmianš klimatu, zapominajšc, że tym, co naprawdę zagraża cywilizowanemu œwiatu, jest islamofaszyzm - problem, którego nawet nie ma w programie szczytu G-8" - pisze w pištkowym artykule redakcyjnym konserwatywny "Washington Times". hehhe ... a przywodcy G8 wiedza co sie kreci... osobiscie jestem przekonany, ze zamach ten byl sfingowany raz, aby podburzyc ludzi przeciwko "terrorystom" czyli dac kolejny pretekst dla wojny w iraku przeciwko bogu ducha winnym "terrorystom" dwa, aby odciagnac oczy calego swiata (mediow) od wlasnie szczytu w Edynburgu, gdzie omawiane sa losy milionow ludzi, a nie garstki nieszczesnikow z londynu... Ludzie pragna chleba i igrzysk.. ta stara prawda wciaz sie potwierdza...niestety.. .. i nie mozna zaprzeczyc, ze to wydarzenie mozna polaczyc z rokiem 2012.. moze nie bezposrednio, ale mimo wszystko.. co o tym sadzicie? pozdr.

esco zgadzam sie z Toba , ten zamach jak i inne mogly byc sfingowane .........

Niescie Im Nadzieje na leprze dzieje
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.