Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

Znalazłem to także na stronach: http://federacja-galaktyczna.republika.pl/index.htm http://www.adamsov.webpark.pl/ http://www.geocities.com/meetetnow/pol1.html itd. A ten adres wszystko wyjaœnia: http://www.earthrainbownetwork.com/Archives2003/ZmienSwiat.htm

Tak autorem jest Jean Ederman

tralala

Bump dla tematu ;)

Do wierzšcych w to Skšd wiecie że to nastšpi i to akurat wtedy? Już miało być w 2000 roku i wiele razy wczeœniej i póŸniej. Przedstawcie dowody na to. Czy Geryl to jakaœ wyrocznia?Każdy chce zarobić promujšc ksišżkę. Poza tym jest kilka sprzecznoœci w tej audycji. Co zamierzacie robić w tym dniu i tym roku. Jedziecie cie do Afryki?

Nie słyszałem, żeby coœ miało się wydarzyć w 2000 roku oprócz małych problemów z komputerami. O roku 2012 wiem natomiast z wielu Ÿródeł, Geryl nie był pierwszy.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

jakies 10 lat temu po pierwszym spaleniu gandzia ukazaly mi sie liczby 2 0 1 2 i trzy znaki ktore mozna roznie interpretowac pierwszy jako kataklizm drugi jako kolo lub planeta ziemia w 1/3 biala w 2/3 czarna trzeci jako czlowiek w kapturze lub czapa lodowa na gorze kto mogl przypuszczac ze to co zapisalem sobie na kartce 10 lat temu juz bylo zapowiedziane dowiadywalem sie o tym przez kolejne lata k...a to jest zadziwiajace czasami wydaje mi sie ze ktos mi pomaga kilka razy bylem blisko smierci i za karzdym razem wychodzilem calo zawsze staralem sie kroczyc droga sprawiedliwych gandzia pozwala zobaczyc cala prawde oczywiscie natural a nie chemikal wierze w karme i rozumiem co chcieli powiedziec Budda Chrystus i inni oswieceni oni mowili to samo tylko ludzie wypaczyli nieco ich nauki mysle ze oswiecenie to poznanie prawdy o istnieniu polecam ksiazke Roberta L. Heinleina "obcy w obcym kraju" mozna duzo zrozumiec i pojac slowo Bog czesto roznie interpretowane czy wiecie ze Nostradamus palil duzo haszyszu zeby miec wizje a Mayowie upijali sie do nieprzytomnosci aby miec wizje hehehe moze ma to cos wspulnego z przechodzeniem w inny wymiar swiadomosci pozdrowienia

NIN-To całkiem prawdopodobne ale jak przypuszczam nie każdy na tym dobrze wyjdzie myœle o paleniu.Sš ludzie którzy dostajš mniejszego lub większego KOTA ,po takich wizjach. Ale co do samej myœli to raczej się zgadzam jest wiele œrodków naturalnych które w odpowiedniej dawce dajš takie możliwoœci nawet zwykły alkochol,jest w odpowiednich dawkach takim œrodkiem ale jak wiadomo wszystko ma swojš miarę nawet najgorsza trucizna jest lekarstwem i na odwrót jak się dobre lekarstwo przedawkuje mogš być kłopoty. [%sig%]

Do NIN (---.pila.cvx.ppp.tpnet.pl) Stwierdzasz, ze: ..." Nostradamus palil duzo haszyszu zeby miec wizje a Mayowie upijali sie do nieprzytomnosci aby miec wizje "... a moze bys tak podal nam jakies zrodla ? Ja nigdy o tym nic nie slyszalem. Pozatym jeszcze tylko takie jedno pytanko: - czym to sie to upijali ci Mayowie ? pozdrowka

Nie rozumujcie o dawnych czasach w dzisiejszych kategoriach myœlenia.... dawniej był przecież inny œwiatopoglšd a co za tym idzie... inny sposób myœlenia, czucia, odczuwania, nawet rozmawiania... nie twórzcie MITÓW tam gdzie ich NIE MA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MAJOWIE PILI NATURALNIE WODĘ Z KAKTUSA :)))) WILLIAMSI :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) MESCAL MI MESCALL MI MESCALLL MI TU :PPPP

Co pewien czas siegam po slowo do Pisma Swietego, bowiem pamietam slowa Chrystusa: szukajcie,a znajdziecie! I natrafilem na jedno z Jego zdan mowiace: ze szukamy znaku z niebia, widzimy zmiany na niebie, a nie potrafimy dostrzegac znakow czasu! Male powiazanie do ideologii Majow, ktorzy wierzyli w to, iz czas jest energia, ktora ma swoje zycie, ktora udziela sie we wszystkim, ktora daje znaki, ktora jest Bog! Nastepnie mowa o Krolestwie Niebieskim: ze jest bardzo blisko nas! Czy chodzi tu o to, iz jest blisko w sensie czasu, czy w senscie postrzegania, a moze chodzi tu o wymiar ("Krolestwo Moje jest nie z tego swiata")?

jest tez napisane ze wszyscy jestesmy dziecmi borzymi a czy dziecko nie jest czescia swego ojca jesli tak tez jest bogiem nietyle on sam ale jednym z wielu tworzacych boga moze moje rece ktore stukaja w klawiature maja wsobie pierwiastki wegla jakiejs gwiazdy ktora wybuchla naprawde bardzo dawno temu moze kiedys te pierwiastki powroca na swoja matczyna gwiazde kiedy swiat zacznie powtarzac swoj odwieczny cykl jesli to prawda ze co 12 tys lat slonce przejawia pewien cykl to wnaszym ukladzie planetarnym nadejdzie kolejna wiosna a razem z nia rozkwitnie piekne zycie obysmy dobrze to wykorzystali pozdrawia jeden z sprawiedliwych ps. wyjasnienia i zrodla do wczesniejszej wypowiedzi juz wkrotce

Jesli bedzie jakis koniec to tylko taki, ktory zakonczy rzeczy pierwsze - jak bylo powiedziane na poczatku! Czy ktos z was kiedys czytal Apokalipse Sw. Jana? Pozwole tu ukazac wam rzeczy, ktore widzialem czytajac ja za 10 razem. Kiedy przyjada czasy zakonczenie pierwszych rzeczy, by po nich byly drugie, nowe beda znaki od Boga! Tymi znakami beda zwiastowac Aniolowie. Zatrabia siedem razy zwiastujac kazdy znak. Ktos zapyta: o co chodzi z tymi trabami, co to za symbolika? Otoz to nie symbolika, ale slowo dla pozniejszego zrozumienia. Poniewaz wszystko jest wibracja - i swiat jest tego dowodem, tak wiec traba jest narzedziem wydobywania sie wibracji. Wczesniej w Pismie Swietym traba przedstawiana jest jako zrodlo mocy niszczenia, czyli manifestacji wibracji! W tym samym odniesieniu ma sie ona do Apokalipsy Sw. Jana! "A siedmiu Aniolow, majacych siedem trab, przygotowalo sie, aby zatrabic. Pierwszy zatrabil. A powstaly grad i ogien - pomieszczenie z krwia, i spadly na ziemie. A splonela trzecia czesc ziemi, i splonela trzecia czesc drzew, i splonela wszystka trawa zielona. TU WIDAC ZMIANY KLIMATU I DZIALANIA SLONCA, KTOREGO PROMIENIE PRZEDZIERAJA SIE PRZEZ ATMOSFERE I PALA WSZYSTKO PROMIENIOWANIEM, A GRAD OD NAGLYCH ZMIAN PRADOW WODNYCH I POWIETRZNYCH. W TO LATO ZAUWAZCIE JAK TO SLONCE JUZ PALI! Drugi Aniol zatrabil: i jakby wielka gora zionaca ogniem zostala w morze rzucona, trzecia czesc morza stala sie krwia i wyginela w morzu trzecia czesc stworzen - te, ktore maja dusze - i trzecia czesc okretow ulegla zniszczeniu. TU WIDAC, WYBUCH WIELKIEGO WYLKANU, KTORY ZNAJDUJE SIE NIEDALEKO WIELKICH WOD, LUB W ICH CENTRUM. SLONCE POBUDZILO ZIEMIE, NAGRZALO JA I NAPROMIENIOWALO, ZIEMIA REAGUJE: ON WYBUCHNIE I ZAWARTOSC MAGMY, LAWY I SZKODLIWYCH SUBSTANCJI PRZELEJE SIE DO WODY, TAK ZE STWORZENIA POUMIERAJA. Trzeci Aniol zatrabil: i spadla z nieba wielka gwiazda, polonaca jak pochodnia, a spadla na trzecia czesc rzek i na zrodla wod. A imie gwiazdy brzmi Piolun. I trzecia czesc wod stala sie piolunem, i wielu ludzi pomarlo od wod, bo staly sie gorzkie. TU WIDAC KOMETE, METEORYT(jak pochodnia) KTORA(Y) WPADA W NASZA ATMOSFERE I ZACZYNA SIE PALIC, SPADA NA LAD, GDZIE SA RZEKI I WODY PITNE I UDERZA, POWODUJAC ZE SKAZENIE I PROMIENIOWANIE DOSTAJE SIE DO RZEK I WOD I ZMIENIA WODE W GORYCZ. NIE IDZIE JEJ PIC, LUDZIE UMIERAJA Z BRAKU WODY! Czwarty Aniol zatrabil: i zostala razona trzecia czesc slonca, i trzecia czesc ksiezyca, i trzecia czesc gwiazd, tak iz zacmila sie trzecia ich czesc, i noc podobnie. A ujrzalem i uslyszalem jednego orla lecacego przez srodek nieba, jak mowil donosnym glosem: Biada, Biada, Biada mieszkancom ziemi z powodu pozostalych glosow trab trzech Aniolow, ktorzy maja jeszcze trabic". TU WIDAC, ZE PYLY WYBUCHU WIELKIEGO WULKANY I KOMETY DOSTANA SIE DO GORNYCH WARST ATMOSFERY I WMIESZAJA SIE W NIA, TA CHMURA PYLOW ZASLONI NAM W 1/3 SLONCE, KSIEZYC I GWIAZDY. I WIDZI ORLA (SAMOLOT, ODRZUTOWIEC?), KTORY GLOSI, ZE TO JEDNAK PRAWDA I UWAGA BO JESZCZE TRZY TRABY ZATRABIA! Tu sie klania czystu racjonalizm i logika. Troche wyobrazni w to wmieszanej i mamy calkowity obraz Apokalipsy! Czy zmiana klimatu juz nie jest znakiem czasu!? Jesli ktos jest ciekawy pozostalych trzech trab, niech najpiew uswiadomi sobie nadchodzace cztery, ktore nie sa jeszcze grozne! Pozdrawiam! Pokoj bracia!

To już zaczyna być nudne. Wszędzie koniec œwiata. Zimno w czerwu-koniec œwiata Ciepło w styczniu-koniec œwiata Ulewy koniec œwiata Trzęsienia Ziemi-koniec œwiata Przed wojnš i nie tylko też były katastrofalne trzęsienia Ziemi np. w USA i œwiat jest Końca œwiata nigdy nie będzie no za 5 mld lat jak Słońce się rozszerzy i spali Ziemię. Nie wiem dlaczego wszyscy się trzepiajš tej daty 21.12 2012 albo 23.12 2012. Niby Majowie to przewidzieli że będzie wtedy. Ciekawie jak. Od kilkuset lat mamy iny kalendarz z rokim przestępnym tak więc na pewno nie będzie się to zgadzać. Przebiegunowanie trwa długo i nie robi nic strasznego. Gdyby tak było to co 11,5 lat prawie wszystko by ginęło. Życie tak szybko się nie odrodzi. Być może coœ w nas uderzy z kosmosu nawet za tydzień ale dlaczego jest ta jedna data.Ciekawe jakby zrobić sondaż na ulicy ile osób o tym słyszało to okaże się że pewnie sporo ale wierzy w to 0.1 procenta. Z nikim nie rozmawiam o tym bo uzna mnie za psychicznie chorego. W audycji Geryla sš sprzecznoœci 1. Indie niebezpieczne ale częœć Indii jest bezpieczna 2. Bezpieczna Afryka ma pozostać taka sama i ma przeżyć kilkaset osób a mieszka tam kilkaset milionów. 3. Wysoko w górach jesteœmy bezpieczni np. góry Drachen(w jakim to jest kraju bo w atlasie nie ma takiej nazwy) Góry Atlas też sš wysokie 4. Bezpieczna Australia - tam przecież nie ma takich wysokich gór. Jest coœ w Egipcie w labiryncie co ma nas uratować. Tylko że wczeœniej mówił że to się zdarzy na 100% i nie ratunku.To po co ta wyprawa? KASA Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o KASE Promocja ksišżki-kasa Gdzieœ tam produkujš jakieœ łódki na ten okres kasa CO MA BYĆ TO BĘDZIE I TYLKO JEDEN BÓG WIE KIEDY TO NASTĽPI

no i ginęło hell raiser

a jak ja raz zalałem się do nieprzytomnoœci to też miałem wizję.wydawało mi się że lepiej umię jezdzić samochodem.samochód na szrot a ja do szpitala.a przecież to była taka realistyczna wizja ps nie próbój nikomu wmawiać,że narkotyki potrafiš otwierać jakieœ klapki w ludzkich umysłach.to wszystko dzieło szatana

Do wierzšcych w to Możecie mi powiedzieć skšd macie pewnoœć że to nastšpi. Już koniec miał być setki razy i co. Ludzie sš omylni. Zresztš przebiegunowanie nie trwa kilku godzin tylko znacznie dłużej Ciekawe ile ludzi słyszało o tej dacie. Co robicie w tym roku? Uciekacie do Afryki?

STOP!!!!!NO PRZESTAŃCIE BO ZARAZ OSZALEJE....wierzycie w jakieœ wizje jakichœ nachlanych majów? przeczytajcie w końcu biblię! przecież ona mówi prawde w całej okazałoœci! jest œwięta! jakim cudem mogłaby mówić co innego?! dusza nicoli cię znajdzie....wszędzie....Wszędzie.....WSZĘDZIE!!!

dusza_nicoli - i Biblie biore pod uwage i Majow! Chociaz nauke zycia pokrywam w Pismie Swietym. Chodzi mi fakt, iz Majowe dostrzegli MOC CZASU, JEGO ZNAKI, RYTM, CYKL! W Pismie Swietym sam Jezus Chrystus wypowiada slowa: ze nie potrafimy zauwazyc znakow czasu.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.