Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Coś co chcecie pokazać
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307

Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co? Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp. Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie. Czyńmy dobro! ]:

Smoku no nie wiem jak by mojego mieli by wyrzeźbić to chyba by śniegu im zabrakło xD ;p

Pozdrawiam wszystkich...!!!

http://wiadomosci.onet.pl/2682,2074971,wydarzenie_lokalne.html jestem takim przyjezdnym warszawiakiem do tego często wyjeżdzającym na wekend :-) ale wynajmuje mieszkanie tu kupuje jedzenie co pochłania prawie 50% dochodu choć nie mogę się zameldować bo mieszkanie wynajęte i rzecz jasna komuś to na ręke ale nie to ważne- kwestia wypowiedzi pod tematem no cóż mi przykro że warszawa nie ma pomysłu na załatwienie tak śmiesznego problemu- z chęcią bym się zameldował w tym mieście i pewnie milion pseudo warszawiaków też tak żeby warszawa już nie musiała płacić miliard janosikowego i się rozwijała tak co by to wymiernie przełożyło się na rozwój tej mertopoli może zamiast pomysłu na budowe za te pieniązki wspomianego mostu północnego zacząć myśleć ekonomicznie i zacząć od wybudowania 500 tys( licze że 2-je pracuje i to małżeństwo) mieszkań najpierw tak by zatrzymać ten miliard co roku w kieszeni warszawy do tego zachęcić np do przyjazdu napływu innych i zbudować nadwyżkę tych mieszkań 500 000 mieszkań w hurcie wybudować po jakieś 100 000 za jedno daje 50 000 000 000 z czego z połowa wróci w formie podatków i da długo terminowy plan rozwoju no cóż pomysł prosty ale chyba lepiej poprostu dorwać się do żłoba i jak nagromadzi się problemów jechać na wczasy albo w piłeczke popykać

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Zbychu nie ma takiej opcji że ma być dobrze. Gdyby to wszystko miało by się mieć ku dobremu, to żadna sprawa na początku przemian można było sprzedać wszystkie mieszkania stanowiące własność wspólną państwa, mieszkań komunalnych, społecznych zakładowych na zasadach bardzo sztywnego kursu złotego twoje mieszkanie jest warte tyle i tyle kupujesz go na trzydzieści lat to Tobie wychodzi załóżmy 200złoty miesięcznie a może 100 jak jest małe. Państwo ma przez trzydzieści lat zagwarantowane twoje sto złoty miesięcznie jest zainteresowane żeby złoty był mocny. I z tych pieniędzy może zrobić wiele. Dopiero jakbyś nie płacił swoich stu złoty to by to było oprocentowane. Ty jesteś właścicielem mieszkania które możesz odsprzedać z tum stałym obciążeniem stu złoty do np. 2015roku.

Zbychu zgadzam się z tym że trzeba myśleć czasami jak tu robić żeby było dobrze i ten pomysł ze sprzedażą mieszkań komunalnych to ja miałem może z dziesięć lat temu. Tylko realność jest taka jaka jest i ją trzeba głównie zauważać a swoje pomysły takie jak napisałeś powyżej to wstawiać właśnie wytłuszczone drukiem że mamy tu taką bajkę do przedstawienia że gdyby trealia były takie jak mówią że jest to takie coś jest do wprowadzenia od zaraz. Atak ludzie myślą że jest dobrze a będzie jeszcze lepiej nie czują dystansu do tego że cała stronw słowna werbalna jest tylko zasłoną do tego żeby nic poza dobrym wrażeniem nie robić. I potem dyskutowanie z jakimś ćwierć inteligentem który jest przekonany że żyje w wolnorynkowym kapitaliźmie w kraju demokratycznym nie ma po prostu sensu. My tu przynajmniej się cokolwiek dystansujemy się tekstami co nowego przy świńskiej chrypie, ale inni to biorą na poważnie. Żebyś czytając jakiś artykuł wiedział takie rzeczy żeby go od razu równo podsumowywać że ktoś tylko robi zasłonę dymną do swojej raczej celowej nieudolności.

tak :-) czasem wydaje mi się że to wszystko takie proste tylko inicjatywy brak tym co mogą coś zmienić a może to i prawda :-) i te wszystkie pirduły to zwykła zasłona dymna taki paradoks że ludzie powinni wywlekać brudy własne i innych to co nie gra można i trzeba naprawić by poprostu było lepiej tak by zadziałało i przyniosło wymierne skutki dyskutować nad tym natomiast wywleka się to co najlepsze czym można przykryć to co nie gra( swoją drogą przy dzisiejszym święcie to widać ) :-) przypomina mi się kawał jak facet który nigdy w życiu nie zgrzeszył został na stare lata namówiony żeby pójść po raz pierwszy do kościoła po drodze inni omijają kałurze on środkiem a suchą stopą nie dotyka wody jak Chrystus wszyscy oniemieli ale nic idą dalej doszli do kościoła, weszli, modlą się wszyscy skupieni tylko facet od grzechów pierwszy raz w kościele to ciekawy i się rozgląda gdzieś z tyłu ktoś szturchnął kogoś ktoś się pod nosem zaśmiał facet od grzechów się ogląda i przypadkiem widzi w chórze z tyłu diabeł siedzi i na baraniej skórze grzechy piórem pisze a że się skończyła( tak mimowolnie się grzeszy w kościele :-) ) złapał ją zębami i rozciąga kawałek by móc więcej dopisać- co rozbawiło i naszego gościa od grzechów więc się pod nosem też uśmiechnął. niestety diabłu i to nie umknęło -gość od grzechów wracał jak inni- omijając kałurze i mimo oczywistego morału chodzi tylko o to co się robi w życiu tej dobrej baraniej skory do przykrycia niedbalstwa niedługo przybraknie a miliard to nie mało kaski- dało by wszystkim tu wymierne korzyści ja tam szczeże może nawet bym i wolał by te podatki tu zostawały a nie trafiały do miejscowości z której pochodze -tamtejszy burmistrz rządzi od może 15 lat to za jego kadencji poupadały firmy fobryki (choć dla mnie tam zawsze praca była a akurat migracja moja związana jest z problemami osobistymi) miasto dziś cień dlaczego mają dysponować czymś na co nikt niestarał się tam zasłużyć gdzie większość ludzi pracujących dziś to sklepikarze ekspedientki i urzędnicy i obsługa miasta po grabarzy. swoją drogą serce się kroi gdy przejeżdżam czasem k Waryńskiego- k tysiąca ludzi tam pracowało może więcej dziś stoi cpn a hale wyburzone ziemia zryta pod budowę tesco- dzisiejszy obraz polski i można sobie wyobrazić jak w takim mieście człowiek jest traktowany nie załatwisz nigdzie nic jak ktoś na Ciebie nie nawarczy bo przy takim niedoborze miejsc pracy to naprawdę klika i jej rodzina po układach. jedyne co szpital duży dobudowany wyremontowany i jeszcze realne terminy ma dla ludzi- no ale tam się niewybieram :-)

w człowieku czasem drzemie potencjał- niestety Ci co chcieli by niemogą Ci co mogliby niechcą jest jak jest tylko przy takiej gadce i takich wypowiedziach jak niżej pod zamieszczonym linkiem to troche się przykro robi nie moja wina że niemogę się tu zameldować i że można powiedzieć pseudo warszawiak przyjezdny tygodniowy i wiele innych a kredytu na mieszkanie nie wezme jak pomyśle że za jakieś 300 000 (mieszkanie k 45 m2 i oczywiście nie koniecznie w centrum) trzeba w 30 lat spłacić k 700 000 do miliona-to znaczy że średnia pensja 2500 razy 12 mc-y da 13,5 do 23 lat darmej niewolniczej pracy tylko za odsetki komuś kto być może kiedyś wykożysta te pieniąde przeciwko nam tu na dole biednym ludziom. taki program mieszkań komunalnych i np. spłata w czynszu- pisze się od zaraz jeśli tylko się pojawi niestety dorabiać nikogo nie zamierzam dajesz komuś zarobić to w ekonomi nie koniecznie przekłada się na obopulny zysk jeśli nad zysk banku pujdzie w piramide odsysania kasy to tylko zmierza w kierunku recesji- musi być zachowana pewna równowaga i powinno być zrównoważone inwestycjami przemysłowymi tak mi się wydaje pozdrawiam :-) poza tym to igranie z ogniem http://wiadomosci.onet.pl/2076104,11,pracownik_banku_grozil_zabiora_wam_dzieci,item.html

Pod tymi wiadomomościami dobry jest komentarz jednego z forumowiczów Hehehe: Eurobank, co jeszcze mozemy dla Ciebie zrobic? [41] Dzialania pracownika wpisuja sie w haslo reklamowe

O widzę jeszcze inny komentarz być może ktoś sobie jaqja zrobił.; oto jak rozwiązałem problem z bankiem i windykacją ~Edek dzisiaj, 08:41 gdy dzwonili do mnie i pisali, ustaliłem nazwisko szefa działu windykacji, ustaliłem do jakiego przedszkola chodzi jego dziecko, i wręczyłem dziecku kopertę z prośbą by przekazał ojcu, w kopercie BARDZO GRZECZNIE poprosiłem, aby przestał mnie niepokoić. POSKUTKOWAŁO REWELACYJNIE...

Potem to można tylko wejść w taką dyskusję jak zaczął jakiś prawnik Nie będę wyciągał z tego co ciekawszych treści bo właściwie ich nie ma. Zaczyna się rozwadnianie tematu że pracownik banku ma rację dostanie pochwałę od szefa druga strona zgłasza powództwo cywilne o nadłużywanie gróźb. http://wiadomosci.onet.pl/forum.html#forum:MSwxNSwxMSw2MjU3NTgyMCwxNjYxODI4MTMsNzQ3ODIyNiwwLGZvcnVtMDAxLmpz

fakt :-) mam taką sprawe z plusem za tel w mixie który wziełem wtedy jeszcze żonie wyjechałem do norwegi prawie na 3 m ce i jak wróciłem sprawa do windykacji oczywiście wyjaśnienia nic nie pomogły facet określił sie że bardziej się im opłaca to w ten sposób załatwić swoją drogą gdybym to nagrał to zrobił bym im reklame a tak- moge jedyne co-niezapłacić-skoro im się to bardziej opłacało niech mają- 4,5 roku ślą mi pirduły których ostatnio nawet już nieodbieram starałem się być uczciwy w życiu- czasem mnie to gryzie-biedny plus-zrobiłem ich na telefon i te sprawy- hm jedyne pocieszenie że był szajz i po kilku m-cach się zepsół więc i nieuczciweje ks żonie długo nie posłużył :-).

Taki komentarz pracownika też ma jakiś sens Jestem pracownikiem tego banku ! ~bielszczak~ dzisiaj, 10:25 I powiem tak. To był mój kolega. Właśnie wczoraj dostał wypowiedzenie z pracy. Ma na utrzymaniu trójkę dzieci i chorą matkę. Kto nigdy nie był pracownikiem banku,ten nie zrozumie tego zawodu. My też mamy swoich szefów, którzy nieustannie podnoszą nam poprzeczkę pod rygorem utraty pracy. Stanowczość i nieustępliwość jest wpisana w nasz zawód. Dziekuję za uwagę. Natomiast jest i odpowiedź na ten komentarz to dobrze, że dostał wypowiedzenie, znajdzie sobie uczciwą ... ... pracę, zacznie uczciwie pracować i uczciwie zarabiać. a jego dzieci przestaną się wstydzić, że Tato pracuje u lichwiarzy

wiesz-to akurat sprawa dyskusyjna do momentu pozwania do trybunału konstytucyjnego sprawy bankowe i windykacyjne to jedno ale mimo zalegania taka osoba nadal jest obywatelem wyrok w sprawie ksi który wysyłał informacje z zamieszczeniem konsekwencji i dodatkowych kosztów niezapłacenia był jednoznaczny a treść rozmowy czyli nagranie kogoś kto Ci grozi i straszy jest mimo że nie listowną to też formą komunikacji między klijentem a windykatorem na 100% wyrok byłby właśnie taki to puste słowa osób prawników którym się zdaje że sprawiedliwość jest po stronie drapieżnika czyli tych co mają pieniądze i warto ich reprezentować myślę że gość powinien twardo to pchnąć do przodu łącznie z odszkodowaniem za stratu moralne itp... ktoś w polsce może by się w końcu obudził że to nie ciemnogród to mnie czasem wkurza ktoś łyknie wiedzy pod jakimś kątem i od razu patrzy na Ciebie wilkiem jak mój znajomy ze szkoły średniej po dostaniu urzędniczego stołka w skarbówce

:-))))) dobre myśle że czas tak ich nazywać bo żydzi syjoniści to dziś może być już i mało prawda ale lichwiarze- zawsze na miejscu

dośc ciekawa wypowiedz palikota: http://wiadomosci.onet.pl/2077930,11,palikot_nadchodzi_moj_czas,item.html co on takiego chce zrobić i jakie wprowadzić reformy, a jeśli nie to odejdzie z polityki (dziwne ze chciałyby stracić tak dobrze finansowaną robote?) ale jest jednym z ludzi w polskiej polityce który coś wie o szczepionkach i jest przeciwko nim

Uderzenie meteorytu było reklamą firmy. http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Uderzenie-meteorytu-bylo-reklama-firmy-Lotwa-oburzona,wid,11638768,wiadomosc.html

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Prezentacja energii Chi: http://www.youtube.com/watch?v=WhnP03eIKH0

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Wywiad Project Camelot z Duncanem O'Finioanem (PL): http://www.youtube.com/watch?v=6IqJW98UCi4

teraz zaliczyłem totalne zdziwko jego przedmiotem był nasz lechu Wałęsa tak wałesa który przechodzi na front przeciwko globalizacji: http://biznes.onet.pl/walesa-zablokowac-rozwoj-wielkich-firm-a-promowac-,18490,3058817,1,news-detal czyzby nawet mu już pieniądze szczescia nie dają i chce nimi obdzielić biedaków hmm ciekawe, czyżby nawet mu sie zaczli dobierać to d..y, albo dzieki tym słowo chce zyskać 2 kadencje prezydencką w polsce dzieki takim przemową i wrzucić siebie do walki o stołek? ciekawe a co do Duncana O'finiona jeśli mają kilka tysiecy dobra przesadziłem przynajmniej koło tysiąca poprostu lezymy jesli on potrafi podnieść kolesia cieższego 2x od siebie jedną reką i złamać mu kark w kilka sekund, zabić jakimś pociskiem dzięki sile woli... no kaput ale bogu dziekować mamy go po swojej stronie uff :)

ocelot szkoda, ze nie skopiowales tego artykulu. Juz go zdjeli !!! Jak jest cos ciekawego, to zawsze kopiuj od razu i wklejaj w calosci. Pozdrawiam.

http://wyborcza.pl/1,91446,7259605,Walesa__zablokowac_rozwoj_wielkich_firm__a_promowac.html to jest to samo