| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kiedy nastąpi koniec świata??? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
|
Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???
|
|
|
Ja nie wiem czy jestem dobry bo patrze na to z innej strony , nie czuje lęku lecz ciekawoć a nasz przyjaciel 3dfx jest i robi dokładnie to co robi wiekszoć , produkuje jedzonko dla jaszczurek , jest dla kogo cenny jako ogniwo łańcucha pokarmowego i bezimienny jak winka w zagrodzie u Kazika. Ta iloć ogniw napędza i uzależnila typowe reptole dla ich własnej zguby. Pewnie i mojej jako hybrydy , aż drże z ciekawoci i ciesze sie że inne istoty dowiadczš tych przemian. Hybrydy majš poczucie humoru " po purzynie ma nadejć koniec wiata " iiiiiiihhhhhhhaaa dzieki Aniołku ja też wale czasem takie blandery ale to słodkie i takie ludzkie.
|
|
|
w pewnym sensie bym zaakceptował teorię o jaszczurkach itp jeli byłoby to obrazowe przedstawienie wiata astrealnego. A w wiecie astrealnym rzeczywicie żyjš istoty które żywiš się naszš energiš (wszelkie negatywne myli i egoizm sš dla nich pożywkš), negatywne i złe myli, zawistne a także egoizm można umownie nazwać opętaniem, jaszczurami czy jak chcecie, sens jest ten sam, człowiek przestaje widzieć rzeczy takimi jakimi sš w istocie, dogadza sobie w różny sposób i jednoczenie żyje kosztem innych, egoici sš najbardziej nieszczęliwymi ludmi na wiecie, niestety ten system jest wylęgarniš egoizmu, spójrzcie na reklamy, ich hasło przewodnie to "dogód sobie" i nie mówie wcalę że doznawanie przyjemnoci jest złe, tyle że przyjemnoci w reklamach sš jakby na zawołanie, system ci pozwala to sobie dogód, ale po pracy, za zarobione pienišdze byleby nie mylał , nie widział zła dokoła, żyj wygodnie, po pracy wyjeżdżaj na urlop i baw się jak ci przygotujš wypoczynek, wykup przy okazji ubezpieczenia na wszystkie możliwe okazje. Człowiek konsumpcyjny to kaleka, wiecznie pragnie wygody i dogadzania sobie, miłoć dla niego jest tylko jednš z form konsumpcji.
|
|
|
Technologia jaka dzi jest oraz dobrobyt nie pozwalajš wielu ludziom pomyleć,że co 11,5 tys.lat jest na ziemi zjawisko zwane przebiegónowaniem ziemi.Poczytajcie trochę o tym,a dopiero po przeczytaniu wejdżcie na to forum i wymieniajcie się poglšdami.
|
|
|
Koniec wiata nastšpi wtedy, kiedy najmniej bedziemy sie tego spodziewać! a dla kazdego miertelnika następuje wtedy kiedy idzie do domu Bożego. czyli kiedy umiera!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Myle że wybuch nuklearny to szybka lekka mierć. Możnaby mówić o szczęciu w nieszczęciu.
|
|
|
Teorii na temat końca wiata jest bardzo dużo. Jednak ja wierze tylko w jednš.
Biblia mówi (w ewngelii Mateusza rozdział 24) o znakach nadchodzšcego końca. Jezus wymienia tam m.in.wojny, wielk ucisk na ziemii, przeladowania, falszywych proroków, spustoszenie na ziemii, "A zaraz po udręce owych dni słońce się zaćmi i księżyc nie zajanieje swoim blaskiem, i gwiazdy spadać będš z nieba, i moce niebieskie będš poruszone." , w innych miejscach Biblii jest też mowa o trzęsieniach ziemii, powodziach i innych kataklizmach. Jezus mówi ż enikt nie zna ani dnia ani godziny, kiedy przyjdzie Jego królestwo, ale daje nam znaki dzięki którym możemy poznać ze ten czas się zbliża.Pozostaje nam tylko przyjrzec sie jak wiele z tych znaków się juz spełniło i jak niewiele czasu zostało do ponownego przyjcia Syna Bozego
|
|
|
To co takiego włanie mi się niło (i nie tylko mi) - ciemnoć, mimo że powinien nastać dzień i latajšce po niebie wiatełka.
Zaprawdę powiadam Wam - koniec jest bliski, ale nie koniec wiata.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Myle, ze jeli kto chce wiedzieć więcej na ten temat to niech sobie przeczyta Apokalipsę albo ewangelie Mateusza (rozdział24). W sumie wszystko to pokazuje ze koniec jest bliski, ale to od nas zależy czy chcemy brać udział w tym co będzie się działo na ziemii. Zawsze jest jakie wyjcie. W tym wypadku -Bóg.
|
|
|
a jak ktos chcew na ten temat pogadać ze mnš to mój nr gg :3600850
|
|
|
Jagoda a jak kto będzie chciał pogadać z Tobš o reprodukcji i wzmożeniu populacji aby większe prawdopodobieństwo przetrwania ziemian było to też można na gg pogadać z Tobš?
|
|
|
haaaaaa a w 2012 roku bedzie koniec swiata super czekam z niecierpliwosciš przynajmniej sama nie bede musiala z sobš skonczyc:D
|
|
|
Za jakies 4,5mld lat. Wtedy nasza planete wchlonie slonce.
[%sig%]
|
|
|
Ale to przecież nie będzie koniec wiata, tylko koniec Ziemi.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |