Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kiedy nastąpi koniec świata???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | .. | 75 | 76 | Następna strona

Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???

Ja nie wiem czy jestem dobry bo patrze na to z innej strony , nie czuje lęku lecz ciekawoœć a nasz przyjaciel 3dfx jest i robi dokładnie to co robi wiekszoœć , produkuje jedzonko dla jaszczurek , jest dla kogoœ cenny jako ogniwo łańcucha pokarmowego i bezimienny jak œwinka w zagrodzie u Kazika. Ta iloœć ogniw napędza i uzależnila typowe reptole dla ich własnej zguby. Pewnie i mojej jako hybrydy , aż drże z ciekawoœci i ciesze sie że inne istoty doœwiadczš tych przemian. Hybrydy majš poczucie humoru " po purzynie ma nadejœć koniec œwiata " iiiiiiihhhhhhhaaa dzieki Aniołku ja też wale czasem takie blandery ale to słodkie i takie ludzkie.

w pewnym sensie bym zaakceptował teorię o jaszczurkach itp jeœli byłoby to obrazowe przedstawienie œwiata astrealnego. A w œwiecie astrealnym rzeczywiœcie żyjš istoty które żywiš się naszš energiš (wszelkie negatywne myœli i egoizm sš dla nich pożywkš), negatywne i złe myœli, zawistne a także egoizm można umownie nazwać opętaniem, jaszczurami czy jak chcecie, sens jest ten sam, człowiek przestaje widzieć rzeczy takimi jakimi sš w istocie, dogadza sobie w różny sposób i jednoczeœnie żyje kosztem innych, egoiœci sš najbardziej nieszczęœliwymi ludŸmi na œwiecie, niestety ten system jest wylęgarniš egoizmu, spójrzcie na reklamy, ich hasło przewodnie to "dogódŸ sobie" i nie mówie wcalę że doznawanie przyjemnoœci jest złe, tyle że przyjemnoœci w reklamach sš jakby na zawołanie, system ci pozwala to sobie dogódŸ, ale po pracy, za zarobione pienišdze bylebyœ nie myœlał , nie widział zła dokoła, żyj wygodnie, po pracy wyjeżdżaj na urlop i baw się jak ci przygotujš wypoczynek, wykup przy okazji ubezpieczenia na wszystkie możliwe okazje. Człowiek konsumpcyjny to kaleka, wiecznie pragnie wygody i dogadzania sobie, miłoœć dla niego jest tylko jednš z form konsumpcji.

Technologia jaka dziœ jest oraz dobrobyt nie pozwalajš wielu ludziom pomyœleć,że co 11,5 tys.lat jest na ziemi zjawisko zwane przebiegónowaniem ziemi.Poczytajcie trochę o tym,a dopiero po przeczytaniu wejdżcie na to forum i wymieniajcie się poglšdami.

Koniec œwiata nastšpi wtedy, kiedy najmniej bedziemy sie tego spodziewać! a dla kazdego œmiertelnika następuje wtedy kiedy idzie do domu Bożego. czyli kiedy umiera!!!!!!!!!!!!!!!

Myœle że wybuch nuklearny to szybka lekka œmierć. Możnaby mówić o szczęœciu w nieszczęœciu.

Teorii na temat końca œwiata jest bardzo dużo. Jednak ja wierze tylko w jednš. Biblia mówi (w ewngelii Mateusza rozdział 24) o znakach nadchodzšcego końca. Jezus wymienia tam m.in.wojny, wielk ucisk na ziemii, przeœladowania, falszywych proroków, spustoszenie na ziemii, "A zaraz po udręce owych dni słońce się zaćmi i księżyc nie zajaœnieje swoim blaskiem, i gwiazdy spadać będš z nieba, i moce niebieskie będš poruszone." , w innych miejscach Biblii jest też mowa o trzęsieniach ziemii, powodziach i innych kataklizmach. Jezus mówi ż enikt nie zna ani dnia ani godziny, kiedy przyjdzie Jego królestwo, ale daje nam znaki dzięki którym możemy poznać ze ten czas się zbliża.Pozostaje nam tylko przyjrzec sie jak wiele z tych znaków się juz spełniło i jak niewiele czasu zostało do ponownego przyjœcia Syna Bozego

To coœ takiego właœnie mi się œniło (i nie tylko mi) - ciemnoœć, mimo że powinien nastać dzień i latajšce po niebie œwiatełka. Zaprawdę powiadam Wam - koniec jest bliski, ale nie koniec œwiata. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

chciałbym nauczyc się żyć akceptujšc lepszych :(

Myœle, ze jeœli ktoœ chce wiedzieć więcej na ten temat to niech sobie przeczyta Apokalipsę albo ewangelie Mateusza (rozdział24). W sumie wszystko to pokazuje ze koniec jest bliski, ale to od nas zależy czy chcemy brać udział w tym co będzie się działo na ziemii. Zawsze jest jakieœ wyjœcie. W tym wypadku -Bóg.

a jak ktos chcew na ten temat pogadać ze mnš to mój nr gg :3600850

Jagoda a jak ktoœ będzie chciał pogadać z Tobš o reprodukcji i wzmożeniu populacji aby większe prawdopodobieństwo przetrwania ziemian było to też można na gg pogadać z Tobš?

a co jak Jagoda ma 70 lat? ;>

to ja odpadam ;)

jagoda nie ma 70 tylko 15 lat (w sumie to troche mało)

gdy wystygna wszystkie bagna

kiedy nastapi jedna owczarnia.

Za jakies 30 lat !!!

haaaaaa a w 2012 roku bedzie koniec swiata super czekam z niecierpliwosciš przynajmniej sama nie bede musiala z sobš skonczyc:D

Za jakies 4,5mld lat. Wtedy nasza planete wchlonie slonce. [%sig%]

Ale to przecież nie będzie koniec œwiata, tylko koniec Ziemi. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | .. | 75 | 76 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.