Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kiedy nastąpi koniec świata???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | .. | 75 | 76 | Następna strona

Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???

ja już czuje "w powietrzu", że niedługo nastšpi koniec ;) jakoœ ciężko mi się skoncentrować na czymkolwiek, czuje taki niepokój jak przed każdš burzš ;)

campari: nie musisz wierzyć w to co mówie ja, nie musisz wierzyć wszystkim przepowiedniom ani nauce, tylko pytanie czy za 2 lata będziesz równie ironiczny w tym temacie...

antiUS (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Ÿle mnie zrozumiałeœ! nie było tam żadnej ironii ja osobiœcie jestem przekonany, że zmiany nastšpiš, prawdopodobnie w 2012 nie należe do ignorantów

może nie zrozumiałem, wiem jednak że większoœć ludzi się wyœmiewa gdy mówi się że przyjdzie koniec ich cywilizacji. Nawet gdyby tak było nie nazwałbym cię ignorantem, uznałbym raczej że w twej psychice uruchomiły się mechanizmy obronne, każdy kto na tym œwiecie jest "dobrze urzšdzony" będzie miał trudnoœć z zaakceptowaniem nadchodzšcych wydarzeń

Autor: antiUS (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) "może nie zrozumiałem, wiem jednak że większoœć ludzi się wyœmiewa gdy mówi się że przyjdzie koniec ich cywilizacji. Nawet gdyby tak było nie nazwałbym cię ignorantem, uznałbym raczej że w twej psychice uruchomiły się mechanizmy obronne, każdy kto na tym œwiecie jest "dobrze urzšdzony" będzie miał trudnoœć z zaakceptowaniem nadchodzšcych wydarzeń" wiem coœ o tym, bo kiedy tylko mówie moim znajomym, że w 2012 może nastapic to i to, wtedy na ich twarzy maluje sie uœmiech politowania i wole nic nie mówić, żeby nie zostać uznanym za wariata :/ niestety żyjemy w takich czasach... ja jestem œrednio urzšdzony i raczej nie miałbym kłopotów, żeby zostawić to co mam w tym œwiecie, chociaż z moimi płytami, muzykš na kompie, na mp3player nie mógłbym sie rozstać ;)

ja też jestem melomanem, choć pewnie rodzaj muzyki zupełnie inny lubimy, ja bym nie był taki nastawiony na konkretne daty (np 2012) moim zdaniem daty w przepowiedniach sš doœć umowne i nie należy się dziwić jeœli będzie to proces rozcišgnięty na więcej lat.

bardzo możliwe, że nie musi to nastšpić konkretnie w 2012 roku, ale spodziewałbym się zmian jednak już w najbliższych latach, do 2020 roku p.s. a jakiej muzyki melomanie słuchasz? ;)

black,doom metal; pagan metal, bardzo niewiele hh.pl=peja i o.s.t.r; hard rock: pigment (www.pigment.art.pl), lao che bardzo różne klimaty, nie dajšce się zaszufladkować i jednoczeœnie mało lubiane przez szerokie grono ludzi.

A ja tam myœle ze koniec swiata moze byc w kazdej chwiali i to zalezy od Boga.A w zadne przepowiedznie nie wierze bo czlowiek jest niczym w porownaniu do Boga.

niemniej jednak Bóg dał nam właœnie owe przepowiednie jako wskazówki, pewne prognozy, koniec œwiata nastšpi za około 1000 lat, obecnie będzie koniec tej cywilizacji, przemiana, te dwie rzeczy sš mylone ze sobš.

"black,doom metal; pagan metal" niedużo mi te gatunki mówiš, ale metalu nieraz lubie posłuchać, w tym roku Sepultura i Moonspell wydali fajne płyty ;) "bardzo niewiele hh.pl=peja i o.s.t.r;" tak polski hh mnie też raczej nie kręci "hard rock: pigment (www.pigment.art.pl), lao che" trzeba się będzie z Pigmentem zapoznać ;) a Lao Che doskonale znam z ostatniej płyty "Powstanie Warszawskie" :) "bardzo różne klimaty, nie dajšce się zaszufladkować i jednoczeœnie mało lubiane przez szerokie grono ludzi." heh to jest w ogóle główna cecha forumowiczów ejsi, lubić lub wierzyć w coœ czego nie uznaje szerokie grono ludzi ;) jeżeli o mnie chodzi, to głównie brytyjskie indie rock, szeroko pojęta muzyka alterantywna i rockowa, a w zasadzie to w ogóle wszystko co jest dobre i ciekawe bez względu na głupie podziały :)

"heh to jest w ogóle główna cecha forumowiczów ejsi, lubić lub wierzyć w coœ czego nie uznaje szerokie grono ludzi ;)" bo widzisz wchodzš tutaj ludzie niestereotypowi, spotkałem tutaj wiele ciekawych osób, stšd wielu z nas (i nie jest to żadna wymuszona maniera ani czyjœ kaprys) krytykuje to co jest ogólnie uważane za "cool" "fajne" itp. Co do pigmentu, możesz go sobie œcišgnšć jego wszystkie płyty sš na stronce www.pigment.art.pl Lao Che cenię własnie za płytkę Powstanie Warszawskie. Lubię muzykę buntu...

heheheh ...lubie czytac wasze idiotyczne wypowiedzi sa zajebiste :)......poza tym ze macie najebane w glowie to wszystko jest ok hehehehh.....aaa jeszcze jedno ....na wsza chora psyche nie ma lekarst :)......dalej sie oszukujcie a nawet jesli bedzie koniec swiata bo kiedys bedzie to pewne......to pierwsi na ostrzal jestescie wy i wam podobni :)

Co do tej teorii, ze po Janie Pawle II mial być murzyn, to nie zgodze się z Tobš. czytalam, iż dawna prorocza Syblla (napewno slszeliœcie) przeporwedziała,ze pamieprzami mjš być kolejno: -Polak -Niemiec -Murzyn i po purzynie ma nadejœc koniec œwiata. podobnie Nostradamus przeporiwdział, ze w 21012 ma nadejœć koniec œwiata. Jak wiadomo jego przeporiwdznie sie sprawdzjš, np. ta odnoœnie WTC w Ameryce. Poiwiedział:,, Runš 2 bliŸniaki". I sie sprawdzilo. Co o tym sšdzicie?

A 3dfx padł, bo przestał się rozwijać i stał w miejscu (miał problem ze spojrzeniem na œwiat w true kolorze) i przejęła go NVIDIA. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

nie prawda bo Jan Paweł II zmarł 2005

3dfx: jesteœ słabym człowiekiem, przyszedłeœ tu by nas wyœmiewać nie dlatego że w to nie wierzysz, ale dlatego że srasz w portki, jest to oczywiœcie reakcja obronna na coraz wyraŸniejsze sygnały że nadchodzi koniec twojej cywilizacji. Oczywiœcie można się przez całe życie okłamywać i takš wybrałeœ drogę, ale jeœli byœ spojrzał prawdzie w oczy zobaczyłbyœ że twój œwiat zmierza ku katastrofie, gdyż sam jest jednš wielkš katastrofš, ten system robi ci wodę z mózgu i każe wierzyć tylko w to co możesz zobaczyć w telewizji i przeczytać w gazecie, jesteœ niewolnikiem popkultury i tego chaosu, kłamstwa i kapitalizmu. Nikt tutaj cię nie zamierza przekonywać, więc twoje słowa które powiedziałeœ sš chyba tylko kierowane do ciebie samego, musisz się sam utwierdzić w przekonaniu że tak naprawdę to nic się nie dzieje. A kto jest do odstrzału kto nie jest nie ty będziesz decydował, prawdš jest że nie wszyscy tak jak ty, bojš się œmierci. Œmierć tylko dla złych i głupich ludzi jest grozš, a dla dobrych (prawdziwe dobrych) obecnie jest postrzegana jako wybawienie od tego chorego œwiata. Bo jeœli ktoœ jest dobry czuje się tutaj jak obcy...

"a dla dobrych (prawdziwe dobrych) obecnie jest postrzegana jako wybawienie od tego chorego œwiata. Bo jeœli ktoœ jest dobry czuje się tutaj jak obcy..." To czemu nie ma masowych samobojstw tych dobrych?

choćby dlatego że nigdy nie należy tracić nadzieji na zmiany

Jestem obcy, ale to bardzo ciekawe i pouczajšce doœwiadczenie być tutaj. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | .. | 75 | 76 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.