Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

20 postow...plizzzzzzzzzzz:)

Dzisjaj jest ciekawy film dokumentalny na tvp 1 "Ciemna strona ksiezyca": http://tv.onet.pl/3371290,audycja.html Pozdrawiam

Do tych co w to wierzš Co zamierzacie robić tego dnia albo w tygodniu czy miesišcu poprzedzajšcym ten dzień. Uciekacie do Afryki w Góry Atlas? Sš wysokie. U nas to tylko Tatry ale zimš nikt nie będzie wyłaził na Giewont czy Rysy.

Yeah...zostalo tylko 18 postów:D

rafi jeœli biblia to jedyne Ÿródło wiedzy jakie posiadasz to współczuje ....

Moja data urodzin - 20.01.1991 (jestem wodnik czy koziorozecz, bo mam zawsze z tym problem... :( ) 20 + 01 + 1991 = 2012 i jescze ciekawsze data urodzin mojej siostry 08.10.1994 09 + 10 + 1991 = 2012

poprawka: data urodzin mojej siostry 08.10.1994 09 + 10 + 1994 = 2012

Nie ucieknie sie przed Bogiem, co ma byc to bedzie, bowiem wszystkim rzadzi On, nasz Stworca!

o tak On czyli Jah a Jah na nas patrzy wszystkie religie swiata mowia to samo lecz malo kto to widzi zaslepiony brakiem tolerancji do innych nacji wystarczy miec czysty i otwarty umysl a mozna znalezc wlasciwa droge bo "wiele jest sciezek na gore lecz karzdy kto zdobedzie szczyt zobaczy ten sam ksiezyc" pozdrowionka jeden ze sprawiedliwych (moze kiedys:)

No to mnie wkurzyliœcie ostatnimi postami setnie >:(... Czy wy w ogóle myœlicie o tym, co chcecie przekazać innym tutaj na forum? Wydaje mi się, że nie. Parę osób na tym forum zaledwie ma jak𜠜wiadomoœć tego co tutaj wypisuje. Reszta albo statystuje, albo wypisuje takie pier****, że aż się rzygać chce... dosłownie... Wiele tematów jest w porzšdku, nawet dużo tam ciekawostek i intrygujšcych informacji. Ja tam œwięty nie jestem, ale swoje wiem i nieraz się tutaj na forum rozpisywałem aż miło. PrzejdŸmy do rzeczy, bo temat zbliża się już do 1000 więc trzeba temat jakoœ nawrócić na właœciwy tor... NIE DAJĘ SOBIE PRAWA DO 100% PEWNOŒCI, ALE ZAWSZE COŒ JEST NA RZECZY I TAK: Rok 2012 jest interesujšcy (mam nadzieję, że tak faktycznie będzie) z kilku powodów (choć może to zabrzmieć jak wyolbrzymienie wielu problemów)... Trochę się rozpiszę, bo mam akurat czasoprzestrzeń do tego.... 1). Wszystko co się zdarza, ma swój cel, porzšdek i miejsce i na pewno jest jak najbardziej właœciwe w danym "miejscu" i "czasie". Nie ma żadnych przypadków ani zbiegów okolicznoœci. Bo po jakš ciężkš "cholerę" miałby tak Wszechœwiat funkcjonować, rozwijać się i ewoluować ku spełnieniu czy lepszym czasom ? .... jak można by to ujšć. Dla mnie rok 2012 może wyznaczyć pewne trendy, które mogš (ale nie muszš) rzutować na lata następne, na następne dziesięciolecia czy wieki. Choć wielu mogłoby powiedzieć, że "czas" nie ma znaczenia, albo ma znaczenie tylko przy doœwiadczeniu... Rok ten jeœli wierzyć wielu.. zamyka szereg cykli kosmicznych, stanowi ich finalne dopełnenie... oczywiœcie nie musi być to cała prawda i tylko prawda, ale wierzyć można przecież nawet w największe bzdury i pomówienia. Każde kłamstwo mówione 1000 razy w końcu stanie się prawdš i nawykiem, że nie sposób będzie to już zmienić. Czasoprzestrzeń na naszej planecie oczywiœcie wyznacza wirowanie Naszej Planety wokół siebie samej oraz wokół Naszego Słońca... Pana Naszego Miejsca Do Życia. Trwa ten rok ziemski około 365 dni. I to wyznacza rytm życia na Naszej Planecie. Oczywiœcie na ten rytm wpływa całe mnóstwo czynników i zdarzeń, które nie sposób wyliczyć, no bo kto codziennie bada na przykład to, ile bakterii w naszym ciele fizycznym funkcjonuje i jakie ma zadania... itp. Rok 2012 to dla mnie Przełom, lub inaczej mówišc Punkt Przełomowy dla dalszego funkcjonowania naszej cywilizacji. Często tu podkreœlam słowo "nasz" ponieważ lubimy się przywišzywać do zjawisk, rzeczy, okreœleń itp. Przecież każdy dobrze wie, że ten rok minie, będzie przed nim poprzedni i następny. Rok 2012/2013 w kalendarzu Majów jest opieczętowany znakiem Niebieskiego Rezonansowego (7) Wichru. Co to oznacza? Podobnie jak teraz można z dużš dozš prawdopodobieństwa powiedzieć, że będzie to rok zmiany, przełomu w sposobie myœlenia a nawet funkcjonowania na codzień. Teraz też mamy rok Wichru i było od 26 lipca 2004 roku troszkę niespodzianek... Dla mnie (może to trochę wyœwiechtany przykład, ale jednak... to awans Liverpoolu do finału LM, oraz awans AZ Alkmaar do czołowej 4 w P.UEFA.) W tym roku odszedł także Papież Polak. I tego nikt nie zapomni, bo się po prostu nie da. To jest jednak temat na inne opowiadanie. IdŸmy dalej.... Rokiem tym zajmuję się już od dłuższego czasu i długo nieraz siedziałem w ksišżkach czy wielu opracowaniach dotyczšcych przyszłych zdarzeń i mimo wszystko wcišż nie mam pewnoœci co się tak naprawdę zdarzy. A zdarzy się wiele na pewno. Bo ruch jest podstawš zmiany, a zmiany zachodzš zawsze. Majowie przybyli w konkretnym celu na naszš Planetę, pobyli tu jakiœ czas i odeszli (zostali zabrani, przeszli w wyższy wymiar, wyginęli?? - tego też nie sposób dociec, ale zostali przecież ich potomkowie, którzy kultywujš ich tradycje, wierzenia i poglšdy, choć może już w zmienionej formie i treœci) Zostawili po sobie liczne budowle, pisma, księgi oraz kalendarze. A naprawdę - wydaje mi się, że byli wprost fanatykami liczb i zastosowania liczb na codzień. Ich œwięty kalendarz Tzolkin (mniejsza tu o nazwę) jest pewnym majstersztykiem, do dziœ nie do końca zrozumiałym :).... Jest to moim zdaniem narzędzie do prorokowania przyszłych zdarzeń, a także takim codziennym zapisem wydarzeń obecnych i minonych ze względu na swojš specyfikę i budowę. Sam kalendarz Tzolkin dziœ jest opisywany przez badaczy jako matryca œwiadomoœci człowieka i nie tylko zresztš. Nie będę się tutaj rozpisywać co do logiki kalendarza, bo mi się nie chce, a poza tym można znaleŸć wiele informacji o Tzolkinie i samemu się czegoœ dowiedzieć. Ja nie jestem jeszcze ekspertem od tego kalendarza, aczkolwiek szybko pojšłem jego zasady działania, specyfikę 13-dniowych fali czy samš charakterystykę poszczególnych pieczęci czy też glifów jak kto woli to nazwać. Pierwsze co zresztš zrobiłem po zapoznaniu się z kalendarzem to odszukanie dla siebie własnej pieczęci i tonu mu przypisanego. I wyszło mi BIAŁE WIODĽCE ZWIERCIADŁO. I jest to dla mnie zarówno marchewka jak i kula u nogi. Bo nie jest łatwo być lustrem dla innych, jeœli w ogóle ktoœ ma pojęcie o zasadzie lustrzanych odbić, w tym sensie, że ja jestem tobš, a ty jesteœ mnš, ze to co wysyłamy do otoczenia, prędzej czy póŸniej do nas i tak wróci, często ze zdwojonš siłš, że jeœli ktoœ "staje nam na drodze" to chce tylko przekazać nam pewnš informację nas dotyczšcš. Ale mniejsza z tym. 21,22.12.2012. Majš swoje odpowiedniki w kalendarzu Majów i sš to jak dobrze pamiętam: 21.12 - Kin Niebieskiej Krystalicznej (12) Ręki oraz 22.12 - Kin Żółtej Kosmicznej (13) Gwiazdy. W tych dwóch dniach zdarzy się coœ, co znaczšco wpłynie na "uleczenie" ludzkoœci a następnego dnia na "zrozumienie, że nikt tutaj na Ziemi nie jest niczyim PANEM i NIEWOLNIKIEM. Więc jak najbardziej zasadne wydaje się być przebškiwanie co niektórych o możliwym "przebiegunowaniu" Ziemi, jej oczyszczeniu z naleciałoœci ostatnich tysišcleci czy cykli czasowych, by następnego dnia mogła nastać Nowa Era, czy dla indian Era Trzynastu Niebios itd, itd. Dla wielu temat "przebiegunowania Ziemi" i tak nie będzie istnieć, no bo przecież cieżko sobie wyobrazić w umyœle zmianę biegunów miejscami, że Ziemia sobie na moment zwolni i się przekręci. Może to i jest bzdura, a może nie jest, przecież i tak nie znamy możliwoœci naszej Planety. A może ona dać ludzkoœci wielkiego kopa jak będzie trzeba, co zreszta czasami ma miejsce i jest procesem bolesnym. Do mnie bardziej trafia teoria "poœlizgu" skorupy ziemskiej, co zresztš jest możliwe. Myœlę, że na 200% nasza Planeta nie raz i nie drugi zmieni swoje fizyczne oblicze, tu i ówdzie zmieniajšc ukształtowanie kontynentów, gór, wzniesień czy obniżeń terenu. Dawno, dawno temu istniały wielkie i wspaniałe cywilizacje, po których nie ma dziœ œladu, albo sš tylko resztki, czy wspomnienie w Kronice Akaszy. I można sobie na głupiego tłumaczyć, że albo się sami rozp******* albo zrobiła to sama Planeta, która czuje to co ma na sobie i jest œwiadoma pewnych zobowišzań danych wszystkim stworzeniom i istotam jakie kiedykolwiek chodziły po jej powierzchni. Nasza Cywilizacja œwięta nie jest, ma wiele "grzechów" na sumieniu i na pewno kiedyœ w przyszłoœci upadnie, bo upaœć musi, nie tylko ze względu na obecny sposób funkcjonowania społeczeństw, ale w ogóle sami wiecie... jak się traktuje ekosystem naszej Ziemii, zwierzęta, czy po prostu innych WSPÓŁMIESZKAŃCÓW tego zakštku Wszechœwiata. IdŸmy dalej. Możliwe jest że 21.12.2012 Słońce rozbłyœnie w taki sposób, że spowoduje to unicestwienie naszej "technicznej cywilizacji" i zredukuje ludzkoœć do bezpiecznego minimum. I wcale nie za karę. Ale to tylko jedna z możliwoœci. Wielu nadmienia, że możliwe jest wzniesienie się Ziemi na wyższy stopień rozwoju, co miałoby zwišzek z zakończeniem pewnych cykli rozwoju, które to właœnie się finalizujš. Ludzkoœć jest dziœ na tyle œwiadoma, że może porzucić to co jest już jej zbędne i zajšć się tworzeniem Nowego. Ja tam wcale nie mówię, że tylko wybrani dostšpiš tego zaszczytu przejœcia w wyższy wymiar istnienia i życia. Bo takie wymiary istniejš i mnie do tego przekonywać nie trzeba. Ale poziom œwiadomoœci na jakim się obecnie jest do czegoœ zobowišzuje i nie tylko "Stare Dusze" muszš wieœć prym w zrozumieniu wielu zjawisk. Gdyby miała przejœć tylko grupka wybranych, byłoby to bezsensem, już lepiej niech wszyscy dostapiš tego zaszczytu w UWZNIOŒLENIU się na CIELE, DUSZY I UMYŒLE. Bo o to tak naprawdę chodzi. Ziemia jest jeszcze planetš 3-wymiarowš czy jak ktoœ woli 3-gęstoœciowš i ma szansę w okolicach 2012/2-13 roku zmienić status na planetę 4 wymiarowš czy 4-gęstoœciowš. Oznaczać to może tylko jedno. CAŁKOWITA ZMIANA STYLU, SPOSOBU ŻYCIA I FUNKCJONOWANIA. Bowiem nic nie byłoby już takie samo. Być może nasze ciała stracš nieco na gęstoœci (choć ciężko w to uwierzyć na teraz), choć jak się pomyœli to "istota duchowa" z wyższego wymiaru na pewno ma mniejszš gęstoœć ciała fizycznego i po prostu więcej energii w sobie. Teraz to tylko tak wyglšda, że mamy ciało fizyczne i nic więcej. Ale żeby życie nie było takie proste to trzeba dodać istnienie w nas samych przynajmniej jeszcze 2 dodatkowych ciał... ciało mentalne (umysł) oraz emocjonalne. Bo emocje sš czymœ odrębnym niż ciało fizyczne, ale kooegzystujš i współpracujš ze sobš. Można by się uprzeć i dodać jeszcze ciało eteryczne czy astralne, co tylko dowodzi, że i tak jesteœmy wielowymiarowi i przeskoku na inny model funkcjonowania bać się po prostu nie trzeba... tak mnie się przynajmniej zdaje... Pisać można by jeszcze wiele, dodać do tematu kryształowe czaszki, kod Biblijny, wiele proroctw i wizji. Ale jedno nie ulega wštpliwoœci. Nasza cywilizacja nie wie dokšd zmierza, nie potrafi rozstrzygnšć wielu najprostszych problemów jak choćby ubóstwo na œwiecie, problem wojen, korupcje, afery, knowania polityków czy zwykłe utajnianie wielu prawd, zatrucie œrodowiska naturalnego, zatruwanie własnych organizmów truciznami, życie w stresie, poœpiechu i poœród zbytecznych "ułatwiaczy życia". Choć komu się chce to wszystko zmienić, by uczynić życie na tej planecie wartoœciowszym niż jest to obecnie, by ludzie nie zabijali się nawzajem o malejšce zasoby naturalne, by nie szło o "czapkę gruszek" jak to nieraz bywało, by żyć po prostu w zgodzie ze sobš, z sšsiadami, z mniejszymi braćmi i siostrami zwierzętami, by przechadzać się po lesie poœród ciszy i spokoju, by móc ODDYCHAĆ czystym powietrzem, nie skażonym chemikaliami, by móc wykšpać się w czystej rzece bez œcieków, œmieci, czy innych takich. By mieć dla siebie więcej wolnego czasu a dzięki temu realizować swoje pasje i marzenia, nie zostawiajšc jednak fizycznej pracy na bok, bo pewna doza wysiłku fizycznego jest zawsze potrzebna, choćby przez te 2 godziny dziennie.... dla CIAŁA, UMYSŁU I PRZEDE WSZYSTKIM DLA DUCHA. A Bóg Stworzyciel i tak wszystko widzi... :)))) Pozdro dla Wszystkich :)

no to zes sie rozpisal masz racje w wielu tematach jesli masz oryginalne zapiski kalendarza Majów to prosze o nadeslanie mi go na adres a poza tym to czego ty jeszcze oczekujesz wszystko co jest znane zostalo powiedziane chcesz szukac podwalin na poczatek nowej ery , to bardzo dobrze i bardzo dobrze ze zadasz konkrretow i krytykojesz to co juz zostalo powiedziane moze powinienes naprowadzic forum na to co bedzie mozna zrobic kiedy nadejdzie 2012 odpowiedz nasuwa sie sama nikt nie jest w stanie tego przewidziec ale waznym jest to aby na nowym groncie nie zbodowac poprzedniego syfu naturalne zawsze bedzie leprze od syntetycznej podroby soory za ort hehehe pozdrowionka

Jeszcze...

Tylko...

6...

Wallok nie pisz tak bo to nie o to chodzi byœ pisał żeby było 1000 tylko o to żeby pisa ć w temacie......-chociaż i tak ju ż wszystko zaczyna się powtarzać Pozdrawiam artk213

pozatym to temat innego goscia :))))))))))) nie twój :ppppppp

ja tylko chciałem powiedzieć żeby daLEJ BYŁ TEMAT TAKI JAKI BYŁ A NIE JAKIEŒ TAM DO 1000

No spoko..swoimi odpowiedziami zblizacie mnie do celu...dziekuje...:)

tak... prosto do celu :P
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.