Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kiedy nastąpi koniec świata???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | .. | 75 | 76 | Następna strona

Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???

Znam przepowiednie,które mówiš,że wojna œwiatowa będzie 3 sierpnia 2006 roku.Popatrzcie na sprawę Iranu.Ameryka uważa,że musi zapewnić bezpieczeństwo œwiatu poprzez niedopuszczenie jakiegoœ kraju do posiadania bomby atomowej,a tymczasem Ameryka ma tyle ładunków nuklearnych,że prezydent Bush mógłby nas wdeptać w ziemię jak robactwo.według mnie bush jest chorym człowiekiem.On umie działać tylko za pomocš siły.Ten człowiek zaatakował Irak po to by mieć zyski z ropy,a nie znalazł tam broni masowego rażenia.wiedział,że jej tam nie ma.Albo po ataku na WTC,przemawiał do narodu,mówišć o tym jak widział w tv walšce się wierze.W tym czasie nie było tego jeszcze w tv.Bush wiedział o ataku bo go sam zaplanował.Gdy WTC się waliło to budynek,który stał kilkanaœcie metrów dalej zawalił sie od góry jak by ktoœ go wysadził specjalnie.Na kamerach w pentagonie jest zarejestrowany wybuch bomby,a nie samolot.Gdyby udeżył tam samolot to dziura w budynku powinna być większa.

Wszystko się zgadza, czytałem o tym. Dodam jeszcze, że tego dnia Żydzi pracujšcy w WTC nie przyszli do pracy - podobno jakieœ œwięto mieli. A odnoœnie zmian klimatycznych, to Straż Pożarna urzšdziła jakiœ czas temu szkolenie w Sali Kongresowej. Przycišgnęli ludzi zespołem Kombi. Wystarczyło najpierw posłuchać strażaka o tym, że będzie coraz gorzej (huragany, powodzie, trzęsienia ziemi itp.), a póŸniej był koncert Kombi i fajnie było. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

e tam jak Kombii grało, to nie było fajnie :P

Ja sšdzie drodzy Ludzie ze powinnismy sobie uswiadamiac ze kiedys nastšpi ten koniec a nie mówic ze go niebedzie ... ci co tak mówiš w dniu godziny ostatecznej będš sikac jak małe dzieci ... a my bedziemy ci którzy zdajš sobie z tego sprawe napewno to przyjmiemy lepiej ... Ale nie bujmy sie my ludzie nie zginiemy szybciej a przedewszytkim polacy cwani silni i wspaniałomyslni VATOS - KONIEC LOCOS - SWIATA

Trzeba dobrze wykorzystać czas,który nam pozostał oraz uœwiadomić sobie co nas czeka,ponieważ dużo osób myœli "ja to się nie boję",a tak naprawdę jakieœ małe niebezpieczeństwo np.pożar budynku i trzęsš się ręce.

Ile razy mówiono o końcu œwiata! I co? Nic.. Więc spokojnie żyj sobie dalej.. ;) Ale tak po za tym to słyszšłma że koniec bedzie w 2012.. BREDNIE

tak Krycha, masz rację niczym się nie martw, żyj sobie spokojnie, wywołuj dalej duchy na cmentarzu, wszyscy dobrze wiemy, że istnieje tylko to co nam powie oficjalnie nauka, władze (politycy) i Koœciół ;)

masz racje krycha końca œwiata nie będzie, ale koniec tej cywilizacji tak i bšdŸ pewna ze zanim 2012 nadejdzie nawet ty uwierzysz...

Koniec swiata? Tak nastapi jak Lepper dojdzie z Rydzykiem do wladzy. [%sig%]

ahmed: co do trzęsienia się ršk to normalny objaw i oznacza on wzrost adrenaliny w organiŸmie, ona nam często życie ocala, a końca œwiata nie boi się wbrew twemu przekonaniu mało osób

Kiedy mówi sie " koniec œwiata " w œwiadomosci uruchamia sie cos na wzor programu : Cišg skojarzen , odczuc , faktów , zdarzen ktore okazaly sie nie prawdš. To wszystko analizuje umysł na podstawie danych które sš mu dostepne , reakcji innych osób oraz odczuć często irracjonalnych. Ten termin - " koniec œwiata " zostal tak wprogramowany w ludzkš psychikę aby zadzialał w okreœlonym celu. Jak reklama bateryjek ,pluszaczki w sklepie wybiorš duracelki bo skojarzš je automatycznie z tym co najlepiej znajš. To uproszczony przykład oddajacy prawde o psychice ludzkiej , którš mozna manipulowac z mistrzowskš precyzjš majac do dyspozycji odpowiedniš ilosć czasu , technik , i .... transferu medialnego. Reakcjš na słowa " koniec swiata" ma być jednoznaczne zaprzeczenie tego wydarzenia ignoracja tego , że moze to nastšpić mimo jawnych dowodów. Gatunek ludzki jest rozleniwiony w myœleniu , reaguje zbiorowo , bo bezwolnie od 10leci poddaje sie manipulacji dot końca swiata. Nieliczni zdaja sobie sprawę co sie dzieje. Reakcja ma być taka : eee jaki tam koniec œwiata , przecież miał być w 2000 roku , Jehowi przepowiadali i też nie bylo. Sam termin tak został skonstruowany aby pelnić role mitu , banału , który łatwo podważyć lub wyœmiać. Koniec jakiego œwiata ? Ludzkoœci , systemu rzšdzenia ? Podam inny , bardziej obiektywny termin : Zmiana , czeka ludzkoœć i nie tylko , dosyć gwałtowna , globalna , dotykajšca każdego mieszkańca ziemi , i nie oznacza ona żadnego końca.

Oznacza - koniec ograniczonego myœlenia i dreptania w miejscu zwłaszcza. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Istnieje wiele histori na ten temat,ale ja wam nie powiem kiedy nastšpi koniec œwiata.Tak wogule nikt wam tego nie powie.To wie,tylko jeden człowiek czyli BÓG... (((snajper)))

"To wie,tylko jeden człowiek czyli BÓG" przycelowałeœ snajper

http://phoenixinn.iwarp.com/startrek/files/g-trek_ships212.jpg

BÓG CZŁOWIEK ALEZ ZES TERAZ POWIEDZIAL

tak to niestety prawda wszyscy zginiemy w 2012 roku ,a ci ktorzy przezyja tez chyba ura bo bed musieli miec wiedze na temat przetrwania w tej pustce by nie panikowac, by wiedziec jak sie ochronic wydaje mi sie ze nie a ratunku:( nie daje mi to psokoju mam dopiero nascie lat jes sens dalej zyc??:(

Olejmy to zyjmy chwilš !! :( Carpe Diem

Evelina , koniec twojej egzystencji w noœniku materialnym typu : ciało nie oznacza końca Ciebie jako istoty wielowymiarowej. Ty tutaj to tylko mała czšstka Ciebie , jest Ciebie więcej lecz tego sobie prawdopodobnie nie uœwiadamiasz. Nie rób jednej rzeczy jeœli zależy Ci na " lepszej " egzystencji potem , nie produkuj LĘKU bo to czyni z Ciebie żywiciela pewnych ,powiedzmy, niesympatycznych istot. Zacznij natomiast medytować , poznaj swojš nature i wyłoń sie do czystego œwiatla bšdż ....... ciemnoœci

koniec tej cywilizacji pełnej smutku, cierpienia i wyrzeczeń nadchodzi, nadchodzš ogromne zmiany, które muszš się stać, cieszę się że pewne wydarzenia będš przyspieszone, już można odczuć że nadchodzi remedium na tš trujšcš machinę, jesli ewelino płaczesz z powodu tego że ta zgnilizna zginie to chyba sama musisz być jej częœciš.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | .. | 75 | 76 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.