Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Forumowe gwiazdy - DARKAN
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 112

Z cyklu : Poznaj prawde o sobie. Darkan Chcac nie chcac pewne czynniki sklonily moja skromna osobe do napisania malego wywodu na temat aktualnej gwiazdy naszego forum jaka jest niewatpliwie osoba o wszystko mowiacym nikcu - DARKAN. Dawno dawno temu na swiat przyszedl pewien maly czlowiek. Sebastianek, bo tak mial na imie juz od 7 dnia swojego zycia, wykazywal wszelkie cechy ogolno pojetej normalnosci. Codziennie rano jadl sniadanko, bawil sie swoimi a czasami nie swoimi zabawkami, spal, sral i chorowal choc malo. Lata mijaly, Sebastianek rosl, nie za szybko bo w domu sie nie przelewalo i z czasem zaczal odstawac od swoich rowiesnikow a tazke mlodszych dzieci. Ogolna fizjonomia mowiac szczerze nie zachwycala DARKANKA oraz co dziwne jego rowiesnikow. Z czasem nasz bohater zaczal zdawac sobie sprawe z faktu ze jest nie lubiany, O zgrozo ! Ten kosmiczny przeblysk swiadomosci zdaje sie rzutowal na cala jego przyszlosc a moze i na wiecznosc, kto wie. DARKAN gasl z dni na dzien az w koncu ktos wpadl na genialny a moze w skutkach tragiczny pomysl i ofiarowal DARKANOWI ... komputer ... a do tego stale lacze internetowe. Bylo to w dniu 14 imienin DARKANA. Pierwsze kroki w wirtualnym swiecie zaprowadzily DARKANA w mroczne zaulki hakerstwa. Chcial wiedziec wszystko. Z mocnym postanowieniem zabral sie za ksiazki o architekturze, elektronice, asemblerze, porty, przerwania, protokoly, pakiety ehhh, zapalu starczylo ledwie na 3 dni. DARKAN stwierdzil ze to nie dla mnie, zbyt nudne lub trudne, nie mogl sie zdecydowac. Pewnego dnia w calej swojej genialnosci uzyl cudownego narzedzia pod tytulem : wyszukiwarka. Siedzial tak wpartujac sie tepym wzrokiem w ekran monitora i myslal. Myslal i myslal az wpadl na kolejny genialny pomysl... Pobiegl do pokoju rodzicow i otworzyl pierwsza napotkana ksiazke, nastepnie swoim tlustym od wczorajszych plackow ziemniaczanych palcem wskazal na pierwsze lepsze slowo, slowo wygladalo dziwnie, w oczach DARKANA pojawil sie blysk. Cokolwiek on znaczyl w tamtym momencie dla DARKANA nie znaczyl nic z prostego powodu, nie znal tego slowa. Nie zrazilo to naszego malego bohatera. Wrocil do komputera, wpisal magiczne slowo... MAGIA. Dni mijaly, lista odwiedzonych stron razem z nimi. Wiedza rosla a wraz z nia swiadomosc. W pewnym momencie DARKANowi otworzyly sie oczy i ujrzal siebie jako MAGA. Z tym bagazem doswiadczen DARKAN przez przypadek (choc odczytywal to jako naturalna konsekwencja drogi ktora obral) zawedrowal na... forum ejsi. Tutaj zaczyna sie nowozytna historia obecnej gwiazdy. Na poczatku DARKAN chcac byc mily staral zapoznawac sie z gawiedzia bytujaca tu i uwdzie pod wspolnym szyldem TAJNE.
DARKAN:
idiota ma fajny nick :D pasuje ci stary tak trzymaj :D
A takze dowiedziec sie czego wiecej o szanownych uzytkownikach forum
DARKAN:
DarkDiablicka ja chce poznac twoje poglady
Zarazem przedstwil swoje ambitne plany
DARKAN:
wiecie co ja chce ? zdobyc biblie szatana
DARKAN:
biblia szatana jest zajebiscie chronionym artefaktem w rzymie i nikt nie wie w ktorym miejscu jest dokladnie a moim celem jest ja miec
oraz swiatopoglad
DARKAN:
a i nie kierujcie sie biblia bo szczerze biblia to troche bajka moze nie w pelni ale nie uwierze ze 1 ludzmi byli adam i ewa bo byli na wzor boga tak jak my a bog chyba nie wyglada jak malpa a pierwsi ludzie wygladali jak malpy no nie ? wiec watpie by bog wygladal jak malpa a i w bibli o dinozaurach nic nie ma nie ma dowodow ze istnial raj czy cos a na dinozaury sa dowody co nei znaczy ze jestem nie wierzacy bo wierze w boga ale nei wierze w biblie w 100% procentach a juz tym bardziej w pszepowiednie ktore potem mialy 40 innych wersi kazdy inaczej je weryfikowal i teraz mamy okolo 200 pszepowiedni i kazdy sie zastanawia ktora prawdziwa pffff poprostu makabrycznie smieszne
DARKAN:
a czy szatan,lewiatan,lucyfer czy nawet belial byli godni ? chyba nie kazdy z nas jest pierwowzorem aniola tylko ze my decydujemy jacy jestesmy aniolowie tez grzesza nie ma w pelni swietych nawet sam bog zgrzeszyl wydajac na swiat syna ktory cierpial no chyba ze wedlug ciebie to jest dobro
i rozterki gnebiace aksaminty umysl
DARKAN:
zalozmy ze mam zone alle ona ma wypadek i umiera ja ja kocham ale cierpie po smierci i chce jakos ulozyc zycie na nowo poznalem fajna dziewczyne i jest super i pszychodzi czas ze umieramy mamy dzieci i wogole z tamta tez mialem a wele bibli mozna miec jedna zone no chyba ze jak ktos umrze ale jak pojde do nieba z tymi paniami w zalozeniu i oby 2 kocham to co sie stanie ??
Jako ze wiedza DARKANA jest obszerna i wielowymiarowa a skromnosc wybitna dzielil sie nia wszem i wobec
DARKAN:
we francji nie ma nicz oprucz zabojadow :D no i wiezy aifla :D
DARKAN:
linia prosta nie ukazuje pausy w pracy mozgu wskazuje brak pracy serca a nie czy mozg pracuje :) wystarczylo by ze zlapal bym cie w pewne miejsce i zaczol bys sie dusic na ekranie pokazala by sie linia prosta a ty i tak bys sie wiercil i myslal ale linia prosta by sie pokazala wiec hmm ciezko mi wierzyc w to a w boga wieze tylko czasem nie wiem po co on nas stworzyl i co on wlasciwie robi na codzien
Wnikliwy umysl DARKANA dostrzegl pewne roznice w osobnikach zamieszkujacych ejsi co najwyrazniej niespodobalo mu sie
DARKAN:
Dializa wiesz jednak sie zastanawiam nad toba jestes dziwna eee tak troche jakby nie normalna bez urazy
zaczal delikatnie badac teren po ktorym stopa wydajac niesmiale opinie i rady
DARKAN:
Dializa zanim napiszesz nastepny temat prosze pomysl nad nim troche zeby kazdy mogl wejsc wypowiedziec sie i nie mial wrazenia ze wlazl na form dla oblokanych bo jak ja teraz wlazelm to mam wrazenie ze jestem na forum dla nei wyzytych seksualnie majacych problemy z zapedami
az zaskoczony faktem posiadania przez kogos innego wiedzy wiekszej niz on sam posiada zaczal bronic tego co w nim cenne
DARKAN:
wendol ale sakd wiesz ze tak jest myslisz ze pszezyles cos ze swoim aniolem haha i rzadzisz ? a moze to dreszcze nie wiem moze cos cie zleklo :)
DARKAN:
ale Wendon twoja antypatia poraza jakbys wszystko wiedzial powiedz jak zrobic zeby wszystko weidziec tez bym chcial a tak wogole zgodze sie z ziomem u gory psychiatryk wskazany ale nie zewzgledu na glosy bo ja tez mam czasem jakies opcje ale ty zachowujesz sie jakbys wiedzial co bedzie jak umrzemy to poweidz gdzie trafimy i za ile bedzie koniec swiata ktora pszepowiednia sie spelni wkacu wszystko wiesz odpisz nam :) czekamy
z czasem coraz namietniej przy okazji dostrzegajac atak na coraz to nowe dziedziny swojej persony
DARKAN:
Wendol nie wiem co czytasz moze nocne swierszczyki ckmy itp ale wiesz nie wiem te zdjecia pszedstawiaja ktos mi powiedzial ze trola :D
momentami DARKAN nie wytrzymywal i pekal po prostu
DARKAN:
scierwozjad jebany jestes jak cicha dupodajka spermozlizie mordochlip jebany o to pszyklad prawdziwego ubeka Campari ubek wielki opierdala berla i pania lize szelki
Niektore antypatie zaczely zmianiac sie w niesmiale sympatie
DARKAN:
wiecie na poczatku myslalem ze Dializa jest ostro rypnieta ale pozniej zadalem sobie pytanie czy ja jestem wporzo ?chyba nie wiec nie powinienem sie jej czepiac Dializa jest spox ziom jaka nie liczna pisze co mysli zachowuje sie normalnie i nei kryje mysli :) Magicadam zgodze sie z twoja trescia :) pozdro dla magicadam i Dializy :P
momentami dazac do doskonalosci
DARKAN:
Dializa nie wiem skad ty sie wzielas ale jestes the best zapodaj jeszcze cos :D i normalnie zapraszam cie na piwo:) nie pszyjmuje odmowy :)
Osobna kwestia to kobiety w zyciu DARKANA... Mimo doskonalosci DARKAN nie zawsze potrafi zjednac w sobie sympatie plci przeciwnej. Na poczatku wszystko jest ok
DARKAN:
kuzynka mojego bylego kumpla sie we mnie zakochala
DARKAN:
wiec polazlem poznalem jej siostre spodobala mi sie to pozniej jezdzilem czesciej tylko potem zaczelo mnei to pszerastac bo mloda sie bujala we mnie i to masakra byla pozniej zaczela pszeginac
jednak pozniej cos zaczelo sie psuc...
DARKAN:
osadzila mnei suka ze ja pobilem 24 lipca a w sierpniu mnie jeszcze prosila bym jej w lekcjach pomogl
Przy okazji DARKAN zwierzyl sie ze swoich zasad
DARKAN:
bo mam ta zasade ze nie bije dziewczyn dla mnie to frajerstwo totalne i ci ktorzy mnei znaja wiezia to
zasady zasadami...
DARKAN:
ciesze sie ze ktos jej najebal
Powodem nieudanego zwiazku mogl byc wiek
DARKAN:
ona ma 12 lat
tudziez inne czynniki Niestrudzony DARKAN szukal dalej az znalazl
DARKAN:
wiecie poznalem fajna dziewczyny :) jest super sliczna i ma fajny charakter :D chyba na amory mnie wzielo :P mowie wam mam super dzionki ostatnio pozdro dla wszystkich trzymajcie sie :D
DARKAN:
a ja Igor jak mozesz mam pytanko czy mozesz sprawdzic czy to ta jedyna :) i czy uda mi sie znia :) poprosilem ja o chodzenie i powiedziala ze pomysli bo ona ma chlopaka tylko ze tak jakby go nie bylo normalnie nie odbil bym komus dziewczyny ale on ja ostro zalewa i spodobala mi sie wiec chce wiedziec czy mi sie z nia uda i czy to ta jedyna jakbys znalazl czas to bym byl wdzieczny :) z gory dzieki
Napiecie roslo a DARKAN szukal odpowiedzi wsrod przyjaciol
DARKAN:
Igor i wiesz no apropo tej mojej kwest podanej troche wyzej bardzo mi na tym zalezy :) bo jutro sam wszystko bede wiedzial ale chce wiedziec co mi pisze pszeznaczenie zawsze lubilem byc pare krokow w przodzie :D ps.wiec bardzo bym byl wdzieczny no nie i wogole trzymaj sie stary :D
Jednak i tym razem cos nie wypalilo
DARKAN:
Igor dzieki ale wiesz dzis taka lipe odpiepszylem ze wiekszej to zrobic nie moglem :(( M.A.S.A.K.R.A ale mimo wszystko dzieki
Po tych drobnych rozczarowaniach przyszedl zcas na zmiane terenu poszukiwan
DARKAN:
Dializa nie wiem skad ty sie wzielas ale jestes the best zapodaj jeszcze cos :D i normalnie zapraszam cie na piwo:) nie pszyjmuje odmowy :)
DARKAN:
Dializa jestes boska od dzis jestes moja boginia :)
Tu nastapi kolejne rozczarowanie czego kazdy jest swiadom... W zaszczytnym gronie przyjaciol znajduje sie uzytkownik MAGICADAM ktory przedstawia sie jako
magicadam:
Magic Adam - ten dekiel odpowiada za ciało ( dokladniej odbyt i peniso cipe ), praktycznie nic nie robi oprocz srania na Campariego, wyckreta, idiote oraz wendola czy jak mu tam.
Obecne relacje przyjaciol magikow ukladaja sie w jak najlepszym pozadku, niech sam DARKAN wypowie sie w tej sprawie
DARKAN:
magicadam ty tez jestesmy jednoscia
nie zawsze bylo tak slodko...
DARKAN:
sykuje ci czarodziejska stuczke :) nie dlugo poznasz czarna strone magi:)
DARKAN:
w niedziele spotka cie niespodzianka odemnie to bedzie pszestroga
DARKAN:
spotka cie cos niedobrego w bardzo bliskiej ci pszyszlosci AGUR SAITAN
magiczna sila gg zrobila swoje
DARKAN:
okey po rozmowie z magicadam wszystkim oznajmiam ze zle wyciaglem wniosek pszepraszam cie :)
Normalnosc, zdrowie, takie tam...
DARKAN:
nikt normalny nie stwierdza takich faktow jak nie ma dowodow
DARKAN:
sila AGARA jest wszechpotezna
Zlote mysli, zlote wstawki, zlote, zlote, wszystko zlote...
DARKAN:
ja nie tone jak ty w myslach choc zasem jak zywy brylant odbijam swiatlo mysli tworza obraz jasny ale zawsze trzymam fason nie piepsze farmazonow nie sciemniam na jakis forach a ty obijasz famy i sciany forumowej tamy mamy cele marzenia i bedziemy w nie wierzyli wiemy co mamy robic idziemy za zwyciestwem a ty puszczasz plotki ze wszyscy w trojke jestesmy jednoscia w jednej kwesti zgodze sie z toba jestesmy prawdziwi to wlasnie kochamy sramy na opinie takich jak wy z klapkami w oczach
DARKAN:
silna elita moze kurwie bo mam udar mozgu
DARKAN:
niszcze kwasty ktore chca granice pszeskoczyc
DARKAN:
Nie ma namiętnoœci - jest pogoda ducha. nie ma sexu
DARKAN:
wybacz prawda w oczy kole :D
DARKAN:
przepraszam Dializa za zle slownictwo
DARKAN:
wypierdalaj
DARKAN:
zamknij jape
DARKAN:
scierwozjad jebany
DARKAN:
mordochlip jebany
DARKAN:
zycze ci z calego serca by ci gowno wyszlo z serca
DARKAN:
zaklamene ryje
cdn...

WYCKRET PO BIERWSZE NIE GLUPIA PO DRUGIE TO DZIEWCZYNA PO TRZECIE SPIERDALAJ PO CZWARTE ZWISA MI TERAZ BAN SRRAM BENG BENG JESTES FRAJEREM I PO PIATE NIE OBRAZAJ BOGA FRAJERZE BO CO NIEKTORZY WIERZA W NIEGO KUTASIE I SZOSTE KUP SOBIE KSIAZKE JAK TRAKTOWAC KOBIETY OBOJETNE JAKIEJ ORIENTACJI KOBIETA TO KOBIETANAPISALEM DUZYMI LITERAMI BY TWOJE ZYDOWSKIE OCZY MOGLY TO PSZECZYTAC

Magic adam, bardzo fajnie, ale zacznij od skończenia przedszkola. Darkan, gdyby ci starczyło zapału na więcej niż jednš stronę tekstu a4, wiedziałbyœ czemu jš tak nazwałem. Nie obrażam boga, ani nie jestem homofobem, a do kobiet mam szacunek. Nie mam natomiast do osób które manifestujšc swojš innoœć starajš się obrazic wszystkich dookoła. Dodam, że nie jestem żydem.

wyckret:
Magic adam, bardzo fajnie, ale zacznij od skończenia przedszkola. Darkan, gdyby ci starczyło zapału na więcej niż jednš stronę tekstu a4, wiedziałbyœ czemu jš tak nazwałem. Nie obrażam boga, ani nie jestem homofobem, a do kobiet mam szacunek. Nie mam natomiast do osób które manifestujšc swojš innoœć starajš się obrazic wszystkich dookoła. Dodam, że nie jestem żydem.
Manifestujš ??? Chory jestes ! Nie widzisz jaak im ciezko ? Musza sie ukrywaci nie moga normalnie kochac. Ale ty tego nie zroumiesz bo jestes na poziomie chłpca z gimnazjum, Chłopiec-dziewczynka (dobrze) Dziewczynka-dziewczynka (zle)
wyckret:
Co jeszcze ci mówi niebo, głupia lesbijko?
Gdzie masz sacunek do kobiet ? Jestes frajer i tyle.

www.google.pl

magicadam brawo dal ciebie tu sie zgodze frajer i kropka a frajer na ziemi do brudny robaczek gdzie wszystkim probuje upszykszyc zycie wpispsza sie jak stringi w dupe :P wszedzie gdzie go nei prosza pokoje Dializy mogles odpuscic to nie musialbys sie odzywac i pszy okazji ujawniac swojego FRAJErSTWA

No wlasnie, przeciez w poszczegolnych pokojach musi panowac jakis porzadek, lecz ci, ktorzy ustanawiaja prawo wcale nie musza tam przebywac w tych pokojach, innymi slowy, moga wcale nie kochac homoseksualistow, lecz wyzwania dzisiejszego swiata wymagaja od nich ustalenia dla homoseksualistow praw. Nawet dlatego, ze homoseksualisci czesto zajmuja wysokie stanowiska i maja duzo pieniedzy, lecz przede wszystkim dlatego, ze sa ludzmi homo-doroslymi i chca malzenstwa z ludzmi homo-doroslymi.

Ale siły wam już nie starczyło żeby sprawdzic o czym z niš rozmawiałem, co nie buraczki? Jak zwykle daliœcie popis swojej głupoty. Nie mam nic do zwišzków homoseksualnych. Przedemnš nie muszš się ukrywać. Na przyszłoœć do was rycerzy w złotych zbrojach, zanim włšczycie się do dyskusji, wypadało by wiedzieć o czym się rozmawia. A ty adam przestań się błaŸnić ze swoimi groŸbami bo doskonale wiemy, że nic z tego nie będzie. Testosteron ci skoczył dzieciaku.

Nie jestes Zydem wukret, a co sie przylepiles do zydowskiej symoliki?? Jestes falszywym dupkiem ino, co tyko marzy wciaz, zeby mu troche przygadac, co cie uwzniosli pewnie, to dlatego ze bez bicza to sie masz jak pikus na pustyni. Marzysz, zeby ktos zwrocil na ciebie oko. Tylko pytanie takie mam, O CO TY SIE PISZESZ WYC??

wyckret ja nie musialem czytac oczym znia pisales widzialem co jej odpisales frajerze powyzej zacytowane przez magicadam wiec jasobie trudu pszepisujac to kolejny raz nie bede robil

http://www.monbelami.com/images/photos/committmentphoto2.jpg

Darkan, czyli jesteœ głupszy niż ustawa przewiduje. Równie dobrze ja mogę powiedzieć na podstawie tego co piszš inni o tobie jakieœ bzdury. Tak swojš drogš, nie trzeba o tobie niczego wymyœlać. Jak narazie, jesteœ ucieleœnieniem wszelkiej głupoty jaka zawitała na tym forum. Masz wszystkie cechy jakich nie powinien mieć żaden użytkownik. Nie wiem kiedy zrozumiesz w jakiej głupocie trwasz, ale życzę ci z całego serca powrotu na odpowiedniš œcieżkę.

stary widze ze grzecznie to z toba sie nie da ale matka milosierdzia Dializa wielka nakazuje spokoj ducha wiec oto kolejne slowa spokojnie wypowiadane :D napisales brzydka kwestie i ja czytalem nie musze jej cytowac jako kolejna osoba skoro kts juz to napisal i uzasadnil jestes FRAJER i tyle swojej dziewczynie tez tak kiedys powiesz ?? jak tak to dlugo z nia nie bedziesz zreszta jak tak bedziesz robil to nie wiem czy wogole z jakas bedziesz :)

i nie mow mi ze zyczysz mi bym wrocil na dobra sciezke jestem na dobrej scieszce i nie zamierzam jej znmieniac bo komus sie to nie podoba trzymaj sie swoich portek a nie zabierasz sie za czyjes ty zboczencu jestem dzieciakiem ?? tak to prawda i wcale nie zamierzam dorastac bo jak mam pozniej gadac jak ty albo inni uzytkownicy pokroju twego to juz mam ochote pojsc po torebeczke i sie z chawtowac :D

DARKAN widze że ty i twój Dream team najeżdżacie na Wycketa... Wiesz co mówiš o ludziach cwanych w grupie nie, Dializa czy tobie się nie nudzi zakładanie kont ... powinni internet zrobić dla ludzi ni dla głšbów i od lat 18+ ty dializa co najwyżej masz lat 13 z hakiem niech bedzie a ty magicadam nie zkomentuje też w pewnym sensie frajerujesz atakujšc słownie Wycketa, a i na ch*** bronicie dializy ona tylko spamuje a jej inteligentna gadka nudzi mojego dzieciaka.

You and me We'll all go down in history With a sad Statue of Liberty And a generation that didn't agree...

Chcecie zobaczyc rozwage DannY'ego, prosze lepiej nie klikajcie: http://www.tajne.org/forum/read.php?f=1&t=75119&p=2

Szanowna Dializo znalazłaœ moja nieuwagę przepraszam ale co to ma do rzeczy? czyżby offtopic?

You and me We'll all go down in history With a sad Statue of Liberty And a generation that didn't agree...

DannY:
DARKAN widze że ty i twój Dream team najeżdżacie na Wycketa... Wiesz co mówiš o ludziach cwanych w grupie nie, Dializa czy tobie się nie nudzi zakładanie kont ... powinni internet zrobić dla ludzi ni dla głšbów i od lat 18+ ty dializa co najwyżej masz lat 13 z hakiem niech bedzie a ty magicadam nie zkomentuje też w pewnym sensie frajerujesz atakujšc słownie Wycketa, a i na ch*** bronicie dializy ona tylko spamuje a jej inteligentna gadka nudzi mojego dzieciaka.
Nie musze miec zdania jak wszyscy. A ty sie raz odezwales i juz komentujesz wszystkich. Poczytaj wszystkie tematy i dopiero.

www.google.pl

Powiedział adam który za jedynš słusznoœć ma to co napisze mu jego władczyni, do której się codziennie podlizuje. A ty darkan w dalszym cišgu unikasz odpowiedzi na moje pytanie. Nie chodzi mi o czytanie cytatów, tylko CAŁEGO tekstu. Jeżeli nie potrafisz tego zrozumieć nie powinieneœ się nigdzie wypowiadać.

Magicadam mysli calkowicie samodzielnie, o czym swiadczy to w., ze potrafi mnie rowniez skrytykowac.

wyckret:
Powiedział adam który za jedynš słusznoœć ma to co napisze mu jego władczyni, do której się codziennie podlizuje. A ty darkan w dalszym cišgu unikasz odpowiedzi na moje pytanie. Nie chodzi mi o czytanie cytatów, tylko CAŁEGO tekstu. Jeżeli nie potrafisz tego zrozumieć nie powinieneœ się nigdzie wypowiadać.
Wyckret chce wszystkich przekonac o naszej nizszosci. Według niego kazdy kto stanie po stronie dializy jest zły. Mi sie podobaja jej tematy a jak juz powiedzialem nie podoba mi sie spam. U ciebie nie podoba mi sie : Nadmierne poczucie własnej wartosci, brak tolerancji, niesłownosc, dziecinnosc. Ps. Dializa to nie władczyni tylko osoba ktora bardzo lubie.

www.google.pl

Nie twierdzę, że jesteœcie Ÿli. Co najwyżej mało rozgarnięci. Jestem osobš tolerancyjnš, a gdybyœ już po tym wszystkim raczył poczytać całš dyskusję zrozumiałbyœ czemu jš tak nazwałem. Ps. A ty w dalszym cišgu się jej podlizujesz.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 112
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.