| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Satanizm a zaślepienie wiarą. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 110 |
|
Ja rozumiem Sławek, iż jako chrześcijanin chcesz zaprzeczyć wszystkiemu co napisałem (a to najlepiej zrobić ośmieszając piszącego), nie mam zamiaru ci niczego udowadniać, każdy dowód ma to do siebie iż gdy nie chcesz go przyjąć do wiadomości to chociażby był najbardziej wiarygodny powiesz iż jest poparty niepewnymi źródłami, na każdy dowód historyczny przypada milion anty dowodów pseudo historycznych na których możesz oprzeć swą antytezę (najlepszy przykład stanowi książka o której wspomniałeś), to bardziej kwestia obiektywizmu niż jakichkolwiek dowodów (masz dowody przed nosem ale czy je dostrzeżesz), a będąc tak zagorzałym katolikiem jak ty nie ma mowy o obiektywizmie.
A dowody masz w każdej książce historycznej:
Niewolnictwo – kościół uznał iż murzyn to nie człowiek dlatego można było w zdominowanym przez kościół świecie bezkarnie więzić, wyzyskiwać, i zabijać murzynów.
Opustoszałe świątynie Inków i Majów – nawet chrześcijanie (ci bardziej otwarci a nie fanatycy religijni) przyznają, iż nawracanie wiernych to była tylko przykrywka do wytępienia tych ludów.
Odebranie ziemi Indianom Ameryki Północnej – Wytępienie Indian no cóż to chyba byli chrześcijanie, którym prawo boże, nakazywało zabijać???
Inkwizycja – oczywiście wypływała a chęci umiłowania wszystkich ludzi, a palenie na stosie to był akt miłosierdzia.
Wyprawy Krzyżowe – Oczywiście z nakazu Boga… Dobra pomińmy chyba nie ma sensu…
Jak widzisz chrześcijanie od zawsze kierowali się tylko nakazami miłości do bliźnich (nie mówię tylko o hierarchii kościelnej, która nie protestowała, a wręcz popierała barbażyństwo), wiesz Hitler też umiał pięknie mówić, chyba jego jedynym grzechem było przegranie wojny a kościół swoją wygrał.
Hitlera wszyscy nienawidzą i ja do nich należę.
Ale kościół jest nadal czysty ja łza, popełniał błędy… Ha
Niemcy Hitlerowskie też były organizacją bosko-ludzką Hitler wielokrotnie odwoływał się do boga, a więc też miał prawo popełniać błędy, i co, jest mu darowane???
Ale żeby to zrozumieć naprawdę trzeba nie mieć na oczach bielma kościoła.
Nie mówię iż chrześcijanie powinni naraz odwrócić się od wiary, ale powinni sobie zdawać sprawę z niektórych faktów, i jeśli je akceptują to niech sobie dalej wierzą, ale niech nie zaprzeczają prawdzie.
Pozdrawiam wszystkich…
|
|
|
Jesteś mistrzem przeinaczania wypowiedzi i wyciągania z nich paralogicznych wniosków.
|
|
|
Dzięki Mistrzu... Ty mnie tego nauczyłeś :) Znaczy się mam ocenę celującą??? I zbliżam się powoli do Twojego kunsztu???
:) Pozdrawiam :) :) :) :D :D :D
|
|
|
Ja jestem tylko nierozumnym prostakiem, a nie żadnym mistrzem. Poza tym idę przez świat depcząc świętości i szczerząc zęby pod adresem krzyży, posążków, półksiężyca i innych takich dupereli.
|
|
|
Ooh , kiedy wreszcie zrozumiesz, zbłąkana owieczko ,że to Bóg jest miłością i prawdą i życiem ? Wtedy ksiądz znów przyjmie cię , buntowniku , z otwartymi rękami.( i pełnymi kieszeniami ) Nie będziesz już szczerzył zębów , chyba że w geście wdzięczności do posążka. Tak jest dobrze. podążaj tą drogą. Zacznij się tylko uczyć mysleć tak jak Brat:) a droga do Boga stanie przed tobą otworem...
|
|
|
hmmm.... ktoś tu mówił o:
"przeinaczania wypowiedzi i wyciągania z nich paralogicznych wniosków"
Oddaję się do dyspozycji Wintera - pobił mnie na łeba na szyję w tej konkurencji. Leto śmiem twierdzić, że był nawet < niewiele bo niewiele ale jednak > lepszy od Ciebie...
hmmm... a co do wiary - to nie wierz Leto w bzdurną idiotyczną wiarę w posążki, wieża w nią tylko 5 , 5 mld zmanipuklowanych imbecyli. Ty przecież musisz się wyróżniać na tle innych i pokazywać że jesteś od nich bardziej oświecony. Przecież wiesz, że stworzyło Cię UFO. Są na to niezbite dowdy: m. in
TEORIA < ! > o tym, że biblia jest stekiem poprzeinaczanych bzdur w których na początku napisali że UFO przyleciało an ziemię.
TEORIA < !! > że UFO stworzyło człowieka
TEORIA < !!! > że UFO pomogło człowiekowi i ten czcił je za to
TEORIA < !!!! > że kościół tak zamydlił ludziom oczy żeby nie wierzyli w UFO
TEORIA < !!!!! >że UFO dało nam technologię
TEORIA < !!!!!! > że wszytko to jest opisane w apokryfach tłumaczonych po kilkaset razy
TEORIA < !!!!!!! > że Ufologowie są nieomylni, a reszta to idioci
Na podstawie powyższych teorii bezwzględnie uznac można że 90% społeczeństwa to skończeni imbecyle, 9 % społeczeństwa to półskończeni imbecyle, zaś 1 % społeczeństwa to ludzie wybitnie inteligentni którzy opierając swoje założenia na niezbitych dowodach stwierdzili że debilami są Ci którzy nie rozumuja tak jak oni.
Leto nie bądź debilnym imbecylem, tylko nie zastanawiając się przyłącz się do związku czcicieli UFO i wrogów wszelikch przejawów Kościołów wszelakich. Myśl jak oświcony i osiągaj nirvanę z nami - 1 % oświeconych naukowców... A debilnych katolików zostaw w spokoju - wrednych debili, którzy jeżdża na misję zamiast zostać i pracowac jak uczciwi ludzie. Którzy oddają swoje życia za debilną wiarę... Nie bądź tępy i dołącz do nas :) Będzie Ci z nami dobrze :) damy Ci wszytsko < czyli w sumie tyle co mamy, czyli nic poza Nirvaną > i na dodatek nie będziemy Cię zmuszać do ofiarowywania DOBROWOLNYCH datków na cele różnorakie < np pomoc tępemu, nieoświeconemu Caritasowi bo po co pomagać nieoświeconym idiotom, którzy potrzebują pomocy... niech sobie radzą sami jak wierzą w Boga to ten im pomoże no nie??? > My jesteśmy inteligencją. My jesteśmy światłością. My jesteśmy przyszłoscią. pod nasze sztandary ciagną coraz to nowe hufce wyznawców - Ty też zostań jednym z nich... Obrzuć katolików błotem, zbesztaj Boga Muzułmanów, wyśmiej Boga buddystów... i uwierz w UFO. Tak niewiele potrzeba.
Natomiast jeśli nie uwierzysz to znaczy że jesteś tępym, nieoświeconym debilnym idiotą-fanatykiem, który nie wierzy w oczywiste dowody, przed którym droga oświecenia jesrt kategorycznie zamknięta... jeśli Ty nas nie zechcesz to My nie chcemy więcej z Tobą rozmawiać - wróć do swojej wiary idiotycznej jeśli nas nie chcesz, tam przyjmą Cię z otwartymi ranionami i jeśli jestes biedny to ci pomogą. Ale do nas juz więcej nie wracaj - należący do tłuszczy debilów - idioto...
Tak... hmm... pewnie powiecie że dyskusja nie ma sensu. Macie racje - jeśli jeden będzie wyśmiewał a drugi przyklaskiwał to nie ma sensu... Pośmiejcie się z mojego tekstu... A jak nie jest Wam do śmiechu tylko parskacie i się oburzacie nad moją głupotą... to ja... hmmm... też mam do tego prawo czytając Wasze wypowiedzi.
|
|
|
"Leto nie bądź debilnym imbecylem, tylko nie zastanawiając się przyłącz się do związku czcicieli UFO i wrogów wszelikch przejawów Kościołów wszelakich. Myśl jak oświcony i osiągaj nirvanę z nami - 1 % oświeconych naukowców... A debilnych katolików zostaw w spokoju - wrednych debili, którzy jeżdża na misję zamiast zostać i pracowac jak uczciwi ludzie. Którzy oddają swoje życia za debilną wiarę... Nie bądź tępy i dołącz do nas :) Będzie Ci z nami dobrze :) damy Ci wszytsko < czyli w sumie tyle co mamy, czyli nic poza Nirvaną > i na dodatek nie będziemy Cię zmuszać do ofiarowywania DOBROWOLNYCH datków na cele różnorakie < np pomoc tępemu, nieoświeconemu Caritasowi bo po co pomagać nieoświeconym idiotom, którzy potrzebują pomocy... niech sobie radzą sami jak wierzą w Boga to ten im pomoże no nie??? > My jesteśmy inteligencją. My jesteśmy światłością. My jesteśmy przyszłoscią. pod nasze sztandary ciagną coraz to nowe hufce wyznawców - Ty też zostań jednym z nich... Obrzuć katolików błotem, zbesztaj Boga Muzułmanów, wyśmiej Boga buddystów... i uwierz w UFO. Tak niewiele potrzeba.
Natomiast jeśli nie uwierzysz to znaczy że jesteś tępym, nieoświeconym debilnym idiotą-fanatykiem, który nie wierzy w oczywiste dowody, przed którym droga oświecenia jesrt kategorycznie zamknięta... jeśli Ty nas nie zechcesz to My nie chcemy więcej z Tobą rozmawiać - wróć do swojej wiary idiotycznej jeśli nas nie chcesz, tam przyjmą Cię z otwartymi ranionami i jeśli jestes biedny to ci pomogą. Ale do nas juz więcej nie wracaj - należący do tłuszczy debilów - idioto..."
Oto jest moje wyznanie wiary....
A co do
1.biblia jest przeinaczona , to oczywiste. W pierwotnych wersjach roi się tam jednakże od pojazdów i opisów obcych.
2. To nie teoria , ale kronika starosumeryjskich kronikarzy. Tak jak i dokładnie opiswywali panowania królów tak opisali przybycie ekspedycji Enki na ziemię i stworzenie człowieka( z datą ). Rysunki DNA.( dwa splecione wężę , które symbolizowały DNA, do dzisiaj są logiem medycyny ).
3. To prawda ,wielokrotnie ludziom pomagali. A z czczeniem było różnie...
4. No widzę , że już zaczynasz rozumieć...
5. I tak i nie. Bo dawało. Staroindyjskie księgi opisują jawny przekaz broni pewnemu bohaterowi , przez bogów. Dzięki niej mógł on zniszczyć latające miasta orbitalne. Pozatym bogowie przekazywali różne projekty latających maszyn , jak i same wimany ( lat. pojazdy). NAwet w bibli Salomon dstał taką latającą maszynę.
6. W apokryfach jest tyle samo co w wersji udostępnionej - czyli cała prawda. Apokryfów jednakże, nie można opacznie zinterpretować , albo bło to za trudne
7. Może powiem tak - starasz się udowodnić , że o ufoldzy to idioci , a reszta jest nieomylna.Ufolodzy są różni , i ci co są zwolennikami teori paleoseti i tacy , co tylko zajmują się badaniem współczesnych doniesień. Pomnijam to rzesze amatorów ufo- bo to nie ufolodzy.
Jak widzisz , a raczej niewidzisz, powinieneś więcej poczytać na ten temat. UFO w bibli to fakt oczywisty, dla spostrzegawczych ludzi.
|
|
|
Tak... jaki ja jestem ślepy że nie wiem, że skoro biblia została przeinaczona to nie ma innego wyjścia jak tylko to ze na początku opisywali w niej UFO. Chyba przeczytam pierwotną wersje "Trezch Muszkieterów" po francusku... Może to też pismo opisujące jakies tajemnicze spotkania??? Całkiem możliwe. Skoro przeinaczona została to na jakiej podtstawie niby uważasz że na początku pisali w niej o UFO? Na podstawie teoretycznych wniosków??? Czy może teoretycznych założeń? I jedno i drugie jest niesprawdzalne
Taaaak... i ta niby kronika nie była przeinaczana, nie była tłumaczona wielokrotnie i nie była badana... Oczywiscie i kronikarze piszący o napadzie wojsk jakichśtam mięli oczywiście na myśli przylot UFO. Tak w kronikach tych można wiele odszukać - w zlaeżności jak się patrzy. Leto w biblii znalazł krótkofalówkę, a ja we władcy pierścieni rozgryzłem kod, który mówił mi że Tolkienowi chodziło o Prezydenta Busha i atak na Irak. Z tego wynika jasno że Tolkien był wieszczem. hmmm... jak już wiele razy mówiłem w każdej książce znajdziesz < jeśli szukasz > to co jest Ci potrzebne. Uznajmy że mi potrzebny jest Bóg, a Wam UFO. I już. Ja wolę Boga. Tym bardziej że muzułmanie też wierzą w Boga, ale w ich religii jakoś nie ma wimanów czy UFO. Następny pomylony manipulowacz zamanipulował tłuszczą. Podziwiam Mahometa.
hmm... nie przeczę, że pomagali. Ale na pewno nie czcili jako bogów.
tak. ta teoria jest oczywista. Jak wszytkie inne zresztą.
Tak dostał latająca maszynę i słonia zamkniętego w butelce i dżina w złotej lampie... Oczywiście opisują - one nie były tłumaczone i przeinaczane a manipulatorzy kościelni zapomnieli o nich! Coś strasznego - pisze o tym do biskupa, a gdzie tam od razu do Watykanu... Wierzysz przekazom przekazów i tłumaczeniom tłumaczeń. Poszukaj tłumaczeń na stronach wogóle niezwiązanych z UFO, albo poczytaj w języku, w którym było to napisane. Później podawaj fakty.
Nie nie morzna. Apokryfy zą zaklęte i nie można inaczej icgh odczytać jako przylot UFO. Apokryfy NT nic o UFO nie mówią. A ST mozliwe że opisują UFO, mnożliwe, że opisują mity, możliwe że opisują wierzenia, możliwe że opisują latające zmutowane krowy...
No właśnie. Ale wszysyc Ufolodzy jednogłośnie stwierdzili że UFO jest opisywane w ST i w niewiadomo czym jeszcze. I dltego, że oni tak stwierdzili ja mam niby w to wierzyć? O to mi w tej wypowiedzi chodziło.
Jasne UFO w Bibli to fakt oczywisty dla tych, którzy go tam szukają. Ja szukam opisów latających ków i też znajdę - w Apokryfie takim jednym piszą < czytałem w bardzo wiarygodnym tłumaczeniu !!! > że dzika krowa nagle pofrunęła do nieba. A był to fakt niezwykły i od te pory ludzie skaładają Bohgu ofiary z krów tez...
Jak już mówiłem apokryfów nie można traktować poważnie - tak samo jak biblii. Trzeba je traktować przenośnie jako zbiór wieżeń i mitów opisujących Boga. Bo w tym celu zostały napisane a nie w celu przekaznia potomnym o obecności UFO na ziemi.
A poza tym skoro tak nam pomagali to czemu dzisiaj nie przylecą i nie pomogą??? Okropne samoluby z nich.
Pozdrawiam :)
|
|
|
Brat powiedział:
"jak już wiele razy mówiłem w każdej książce znajdziesz < jeśli szukasz > to co jest Ci potrzebne. "
|
|
|
teraz otworz sobie "Bolek & Lolek Adventures" przeczytaj o wyprawie na grzyby i opowiedz mi czy znalazles fakty wskazujace na zdarzenia ktore nastapia z udzialem UFO lub Boga. Jesli mi je znajdziesz i udowodnisz wysle ci 200 zlotych , przeprosiny i autograf (ktory spylisz za mnoswto kasy kiedy bede slawny
|
|
|
Brat ,teksty indyjskie mówiące o latających maszynasz są oryginalne , bo w tej religii nie można zmieniić ŻADNEJ litery w piśmie. A to ,że nie chcesz przejrzeć na oczy to twoja sprawa. My tu dyskutujemy nad starożytnymi tekstami i FAKTAMI, a ty rób co chcesz ,tylko nie przeszkadzaj , tylko chyba to potrafisz.Teraz jak my z Leto bedziemy omawiać kolejne aspekty teorii paleoseti , to ty nie przekonuj nas do sego lamerskiego Boga , bno drażnisz.A ty Eh vel Chaos theory nie bądź sibie taki pewien , że wygrasz zakład , bo ktoś kto wierzy w katolickie bzdury to i bajke potrafi przeinaczyć , zgiodnie z duchem biskupów przeinaczających co się da. Cze
|
|
|
Ale mi się nie chce...
Brat przeczytaj coś napisał, morzesz w swoich tekstach zamienić słowa Bóg i Ufo miejscami, a zobacyż że popełniasz te same błędy które nam zarzucasz:
Nipisał Brat iż w NT nie ma nic o ufo... No to się chłopak myli, w apokryfie o zmartwychwstaniu ezusa jast mowa o 2 ludziach którzy weszli do grobu, wyprowadzili Jezusa, cały czas towarzyszył im dziwny promień, który sięgał nieba, ten promień uniusł ich do nieba, ale oczywiście to są przeinaczone bzdóry a to iż straż zasnęła przy grobie i nikt nic nie widział (w tamtych czasach zostali by straceni za zaśnięcie na warcie).
|
|
|
heh... I jak tutaj z Wami dyskutować? Jedni mówią że nie nadaję się do dyskusji i przeszkadzam bo mam swoje zdanie, którego nie chcę zmienić... inni zarzucają mi coś co ja dawno potwierdziłem...
Sew: ja mówię cały czas, że szukając znajdziesz : i oczywiście poszukałeś : znalazłeś. Jeszcze jakieś pytania? Tylko że ten fragment może równie dobrze opisywać UFO, co faktyczny cud, co wyobraźnia autora, który zwyczajnie nazmyślał. I jak mi udowodnisz że tak nie jest???? Tak jest i już. Możemy dyskutować, ale i tak nikt nikogo nie przekona
Winter... Gdzieś Ty to znalazł??? Ja słyszałem, że jednak zmiany językowe a szczególnie tłumaczenia na języki dla nas zrozumiałe są wyprzekręcane na 10 stronę tak jak w biblii. I równie dobrze znajdziesz tam UDFO co latającą krowę. I taka jest prawda i nie zarzucisz mi że kłamię.
Natomiast Eh Vel Chaos... oczywiście że znajduję. Przecież "kapelusze" od grzybków ewidentnie wskazują na to, że tu autor miał na myśli UFO. Już nie wspomnę o muchcach latających koło nosa - na pewno mini robociki innych cywilizacji... Tak gadać bez sensu mogę cały czas. A mojej nagrod się zrzekam :) wystarczy tylko autograf na e-mail :)
Już nieraz mówiliście że jestem fanatykiem. A omawiając dalej z Leto teorię że UFO to Bóg będę wtrącał się i wskazywał na najokropniejsze z wszytskiego co może być - na teorie nie poparte żadnymi faktami. Ja z przyjemnością podyskutuję na temat UFO, zjawisk paranormalnych czy zdarzeń niewyjaśnionych. Ale nie będę dyskutował o bzdurnych teoriach mających na celu udowodnienie że UFO stworzyło Boga i kierowało nim, a teraz ludzie chcą to zatuszować...
Tylko tyle :)
|
|
|
To nie dyskutuj ale ci w to wierzą też nie lubią być szykanowani, zresztą na stronie poświęconej takim zjawiską, co innego gdybyśmy rozwarzali temat paleo seti na stonach typowo katolickich wtedy mógłbyś protestować...
Ty też nam nie udowodnisz że jezus był bogiem, o jego żekomym wniebowstąpieniu na chmurce mówi tylko jeden ewangelista a są powarzne podstawy by wątpić w jego słowa, więc nie udowadniaj nam tego że się mylimy...
|
|
|
hmmm... ja Wa udowadniam że się mylicie co do tego, że Bóg to UFO. Ile razy mam jeszcze powiedzieć że nie udowadniam Wam, że Jezus był Bogiem? Albo że Bóg istnieje? hmmm... Sew ja was szykanuję? Ja Was obrzucam błotem i wyzywam od idiotów i półgłówków zmanipulowanych przez innych? Ja tego nie robię, bo jakoś mi to nie w smak. więc nie mów że ja was szykanuję :) Ja po prostu się z tym nie zgadzam tak jak Ty nie zgadzasz się z Bogiem i już. Ale właśnie chciałbym, żebyście zaczęli rozmawiać na stronach typowo katolickich... hmm... albo bym nie chciał... a czemu to sami sobie dopowiedzcie :)
|
|
|
Aleś niezdecydowany, ale w twoich wypowiedziach rzucają się w oczy stwierdzenia kiedy nas wyzywasz od idiotów, bo to czy tamto ci nie lerzy...
Nie rozumiesz mnie, wedłóg mnie ( i czytaj uwarznie) w blblji (i innych księgach świętych terz) opisane są spotkania z wyrzej rozwiniętymi rasami, i że są nazwani tam Bogami, więc są tam relacje o UFO, a tam gdzie takich relacji nie ma to dopatrój się czego chcesz, Boga, Szatana itd. twoje prawo, a ty próbujesz nam udowodnić że w starożytnych księgach niczego takiego nie ma, a twoim argumentej jest to iż Bóg istnieje, więc to o UFO to bujda, no więc:
w sprawach wiary nie będę cię wypowiadał, a w co ktoś wierzy to mi lerzy (nawet nie wisi).
|
|
|
Atakujesz , Brat:) , nasze wierzenia.
My wierzymy w bogów z krwi i kości , stworzycieli nieba i ziemi, i w Jezusa Chrystusa ,syna ich jedynego, króla naszego, który się począł z zapłodnienia (obcego) , narodził się z Maryji panny , umęczony pod Ponckim Piłatem ukrzyżowny umarł i zmartwychwstał. Wierzymy w paleoseti , wielki fałsz kościelny ,szaraków obcowanie , grzechów brak , Amen.
|
|
|
http://www.geocities.com/legaba2002/fraszki.htm
Fajne fraszki ; )
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 110 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |