| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czy wiecie? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 284 |
|
Ruch Oporu Przeciwko Nowemu wiatowemu Porzšdkowi
Czy wiesz kto jest Prawdziwym Terrorystš?!
Media liczš na to, że nigdy nie dowiesz się o państwowym terrorymie Izraela i tamtejszym Apartheidzie.
* Czy wiedziałe, że Izrael zabił ponad 800 palestyńskich dzieci w przecišgu ostatnich czterech lat?
Zobacz: http://www.icahd.org/eng/http://viva.palestyna.pl/ism/index.php?ID=news&news=ISM news/200603/03.php
* Czy wiedziałe, że Izrael zburzył 300 palestyńskich domów w przecišgu ostatnich 4 lat, tym samym skazujšc ich mieszkańców na bezdomnoć?
Zobacz http://www.icahd.org/eng/
* Czy wiedziałe, że ponad 90 lat temu palestyńscy Arabowie byli w posiadaniu 97.5% ziemi, a Żydzi (dawni mieszkańcy Palestyny i emigranci) tylko 2.5%? Obecnie ponad 80% ziemi należy do Żydów.
* Czy wiedziałe, że Palestyńczycy to naród, który ma najwyższy na wiecie współczynnik osób z doktoratami?
* Czy wiedziałe, że były premier terytoriów izraelskich Szaron był winny mierci tysięcy Palestyńczyków i znajdował się na licie zbrodniarzy wojennych?
* Czy wiedziałe, że czterech sporód premierów Izraela: Begin, Szamir, Rabin i Szaron, brało udział w zamachach bombowych przeciw ludnoci cywilnej oraz masakrach cywili i wypędzeniach Palestyńczyków z ich wsi?
* Czy wiedziałe, że Sharon był odpowiedzialny za masakry w palestyńskich obozach dla uchodców Sabra i Szatila? Masakry te ONZ zakwalifikował jako ludobójstwo.
* Czy wiedziałe, że oddział Sharona w 1953 praktycznie zrównał z ziemiš palestyńskš wie Kibija, mordujšc prawie wszystkich jej mieszkańców i wysadzajšc w powietrze wszystkie domy, meczet i szkoły?
* Czy wiedziałe, że ci obywatele Izraela, którzy nie sš narodowoci żydowskiej nie mogš kupować ani dzierżawić ziemi na terenach izraelskich (tj. poza terytoriami okupowanymi obejmujšcymi zachodni Brzeg i Strefę Gazy. Ale również na terytoriach okupowanych prowadzi się politykę, której celem jest skupienie populacji Palestyńskiej w wydzielonych niewielkich enklawach na terenach wiejskich. Dzieli się więc tereny okupowane na strefy, w których to Palestyńczykom łatwiej, bšd trudniej (do granic niemożliwoci) jest wykupić ziemię, lub otrzymać pozwolenie na budowę; por. http://www.icahd.org/eng/ - przyp. tłumacza)?
* Czy wiedziałe, że tablice rejestracyjne w Izraelu sš różnych kolorów, w zależnoci od tego, czy właciciel samochodu jest narodowoci żydowskiej, czy nie?
* Czy wiedziałe, że Izrael anektuje 85% wody dla Żydów, pozostawiajšc tylko 15% do podziału dla
palestyńskich mieszkańców terytoriów okupowanych? Na przykład, w Hebronie z 85% zasobów wodnych korzysta 400 osadników, a pozostałe 15% trzeba dzielić pomiędzy 120,000 Palestyńczyków?
* Czy wiedziałe, że USA co roku obdarowuje Izrael ponad 5 miliardami dolarów?
* Czy wiedziałe, że roczna pomoc finansowa USA dla Izraela jest większa niż pomoc dla wszystkich krajów afrykańskich razem wziętych?
* Czy wiedziałe, że Izrael to jedyny kraj na rodkowym Wschodzie, który ma broń jšdrowš?
* Czy wiedziałe, że Izrael to jedyny kraj na rodowym Wschodzie, który nie podpisał porozumienia o nierozprzestrzenianiu broni jšdrowej i nie zgadza się na międzynarodowe inspekcje?
* Czy wiedziałe, że izraelscy szpiedzy od wielu lat likwidujš politycznych przeciwników państwa Izrael przebywajšcych na terenie innych krajów?
* Czy wiedziałe, że wysocy rangš funkcjonariusze Izraelskich Sił Okupacyjnych publicznie przyznawali, że nieuzbrojeni jeńcy wojenni byli zabijani przez IOF?
* Czy wiedziałe, że Izrael chroni swoich żołnierzy, którym udowodniono morderstwa na jeńcach wojennych przed konsekwencjami karnymi?
* Czy wiedziałe, że w Izraelu normalnš praktykš jest konfiskata pieniędzy z kont bankowych, ziemi oraz mienia i czy wiedziałe, że Izrael odmawia wypłacenia rekompensaty tym, którzy zostali w ten sposób poszkodowani?
* Czy wiedziałe, że nie przestrzega 69 rezolucji Rady Bezpieczeństwa ONZ?
* Czy wiedziałe, że dzisiejsi obywatele Izraela żyjš na cmentarzysku ponad 400 zburzonych palestyńskich wiosek? I czy wiedziałe, że Izraelczycy przemianowali prawie każde miejsce, żeby zatrzeć lady?
* Czy wiedziałe, że dopiero w 1988 oficjalnie zabroniono wystawiania ofert pracy „tylko dla Żydów”?
* Czy wiedziałe, że Izraelskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych zleca dwóm amerykańskim firmom od public relations promowanie Izraela w USA?
* Czy wiedziałe, że w skład koalicyjnego rzšdu Szarona wchodziła partia Moledet (Ojczyzna), która postuluje wypędzenie wszystkich palestyńskich mieszkańców z terytoriów okupowanych?
* Czy wiedziałe, że od czasu Porozumień z Oslo Izrael systematycznie zwiększa osadnictwo na terenach okupowanych?
* Czy wiedziałe, że osiedla pod rzšdami premiera Baraka były rozbudowywane dwukrotnie szybciej niż za rzšdów premiera Netanijahu?
* Czy wiedziałe, że Izrael zrobił znaczek pocztowy na czeć człowieka, który zaatakował cywilny palestyński autobus i zabił tam kilkoro ludzi?
* Czy wiedziałe, że tortury Szabak (izraelskich tajnych służb) sš bardziej brutalne od tych, które stosowano w więzieniu Abu Ghraib w Iraku?
* Czy wiedziałe, że Palestyńczycy majš największš na wiecie populację uchodców? (ponad 4,3 mln. według oficjalnych danych ONZ-owskiej UNRWA http://www.un.org/unrwa/ przyp. tłumacza)
http://viva.palestyna.pl/news/apartheid_in_israel.php?news=aparth eid/057.info
|
|
|
to isis... dlatego zdjecie wstawilam... chociaz hm... kobita nie podobna do mnie... ja blondynka jestem...
mowilam Ci ze mialibysmy piekne indygaski... ale ty nie chcesz... ;) hi hi...
|
|
|
Ale Ty jeste, żarty sobie ze mnie robisz.
Kokietujesz mnie i to działa.
Gdyby tylko bliżej mieszkała, to dopiero bym Ci dał :)
A wracajšc do głównego wštku naszej dyskusji, to znalazłem odpowiedni kawałek:
http://media.putfile.com/Synagoga-do-pieroga
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Co chcecie przez te kazania mi zrobić?Mam zmienić wiarę na chrzecijaństwo.Kobiety tu też sš bardzo często poniewierane.Co do kobiet to udowodnie wam że "fanatyzm" nie ma nic wspólnego z takim traktowaniem kobiet.Jest to 2 może 3 procent ludnoci całego islamu.Osama Bin laden uważany za fanatyka nie krzywdzi swojej żony.Dodam że bardzo troszczy się o dzieci.Popiera go ponad 60% ludnoci róznych krajów Islamskich.Wiem że złe traktowanie kobiet jest zbrodniš ale nie można tego zwalacz tylko i wyłšcznie na islam.Koran nie mówi o złym traktowaniu kobiet tylko o opiece mężczyzny w stosunku do kobiety.W USA kobiety bijš męszczyzn.Wiecie,że napis COCA-COLA od tyłu po arabsku oznacz NIE Mahomet.To jeden wielki izraelsko amerykański spisek.
|
|
|
Nie musicie szukać maltretowania kobiet w islamie ponieważ macie to pod własnym nosem:
Mšż wraca z pracy:
Ej.Stara k...,gdzie jest obiad.
Kochanie nie miałam czasu bo..
AJ nie bij mnie ratunku....!!!
Kobiety w różnych krajach wiata walczš o to by nosić husty muzułmańskie.Nie jest to zbrodnia.Co innego bicie kobiet.
|
|
|
Policzcie sobie liczbe gwałtów w Europejskich krajach a potem w arabskich.
|
|
|
Eldo.Znacie tego hip-hopowca:
Pierwsze kroki bis millah,
Przyszłoć tylko in shallah co chwila
Alla Hu Arba kierunek życia wyznacza Al hilla
Umiechnij się pomyl o bliskich
Codzienne modlitwy i każda sekunda by istnieć
Wewnętrzny Dżihad walka ze słabociami
Ogrom szukanie wiedzy i akceptacja zjawisk
Dużo pułapek życia z nich wyjdę bez kłopotów
Ten wiat stworzyły idee wielkich filozofów
Miłoć do życia miłoć do prawdy miłoć do wiary
Ufnoć przeznaczenie determinuje moje istnienie
Na twarzy umiech czuję to ciepło
Ten ogień płonie blokada trosk niewinny jak dziecko
Jak wosk się topię gdy słyszę twój głos
Mnie zmienia jakby półmrok
To dudni jak bym w głowie miał boombox
Jest pusto skupiam się kiedy sam jestem
Głaszczesz mojš głowę jak bym był dzieckiem
Myli nieobecne czuję jakby kto siedział mi na plecach
Jakby dotknęła mnie ręka proszę nigdy nie przestań
Stuka w rękach pragnienie wiedzy o wszystkim
Ile jeszcze mamy czasu kiedy to całe zło zniszczysz
Codziennie mówiš o nas i wytykajš nas palcami
Kłamiš że więty Koran uczynił nas fanatykami
Popatrz nam prosto w oczy i oceń dopiero jak poznasz
Ponad miliard fanatyków dobra
|
|
|
Pamiętajci,że tylko 3 religie,które sš monoteistyczne sš prawdziwe.Wszystkie te 3 księgi pochodzš od Boga.Muzułmanie uznajš pozostałe 2 księgi.Wy nie.Więc zaprzeczajšc Koranowi oraz Torze,zaprzeczacie słowom Boga,które sš zawarte w tej księdze.Jak już mówiłem Bóg to nie superman więc to my mamy się dostosować do tego co mówi w tych 3 księgach niezależnie od tego jak by nas to szokowało lub dziwiło.Dzisiejsza cywilizacja to cywilizacja komputerów,sztucznych zapłodnień itd.Był kiedy taki tytół czasopisma "Times" "CzY Bóg Umarł?"Ta cywilizacja nie służy ludziom.Skšd się wział atom.Możecie zniszczyć całš ludzkoć za pomocš jednego guzika,a wy mówicie,że gdzie tam w kraju arabskim powiesili bo spotykał się nie z tym gociem co chcieli i to obrażało rodzinę.
|
|
|
Przez czas jaki mnie tu nie było ta "opierniczalicie" religię nie tylko Islamu,ale i inne na wszystkie wiatry.Skoro jestecie za tym by nie było religii to powiedzcie to 6 miliardom osób.Może się wam jako uda ich omamić bitymi kobietami.Na wiecie np.w polsce baba zabiła swoje dzieci i zamknęła w beczce.Takich spraw jest setki tylko nikt o tym nie mówi.A te gadanie na Inne raligie to tylko wrogie działania majšce na celu porużnienie nas.
|
|
|
|
|
|
W Islamie nikt nie wkłada kobiet do beczek!
zapewniam was,jelicie niewiadomi!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mafia w policji:
http://polskiejutro.com/art/n.php?p=17421
|
|
|
Wy zajmijcie się lepiej sprawami własnego państwa niż czym innym.Szukacie czyjego pod lasem a nie widzicie własnego pod nosem.
|
|
|
Albo hipermarket Biedronka.Wie jak zajšć się pańmi.Szczegulnie w cišży.
|
|
|
Czy wiecie,że istnieje legalna strona pedofili i to w Polsce.
|
|
|
Starczy wam??
Sieć jest wypełniona takimi sprawami.
Pozdrawiam, AHMED.
|
|
|
Ksišdz pedofil:
http://www.kosciol.pl/article.php?story=20040531233721342
Czytajcie uważnie,bo nie będe powtażał.