Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Cel życia - rozwój duchowy?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781
Poprzednia strona | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | .. | 39 | 40 | Następna strona

Co rozumiecie pod tym pojęciem? Ja znalazłem coœ takiego: "Razem zmienimy istniejšcy paradygmat. Potrzeba nam wznieœć się na spirali doœwiadczenia, przyswoić wiedzę o nas, o innych wersjach nas samych, o innych możliwoœciach rzeczywistoœci - wprowadzić jš w życie - i stać się pełnš częœciš ródła Pierwotnego œwiadomie tworzšcš nowš, "lepszš" wersję rzeczywistoœci. Oznacza to dšżenie do osišgnięcia niezależnoœci i pełnej samokontroli nad własnym procesem rozwoju duchowego, w którym dšżymy do pełnej integracji z własnym Ciałem Œwietlistym - œwiadomš Duszš. Nazwa "œwiatynia" nie odnosi się do budynku lecz nas samych - każdy z nas jest œwištyniš Boga/Bogini. Słowo "moc" użyte jest tu w pozytywnym aspekcie i oznacza odzyskanie swojej duchowej mocy i wzięcie rozwoju w swoje ręce bez uzależniania siebie od innych osób, dogmatów i idei. Czasem używamy tu słów "przejšć władzę" gdyż słowa te wnoszš tu aspekt powagi sprawy i pewnej dyscypliny w intensywnym procesie jakim jest praca nad własnym Duchem. Naszym celem jest poszerzanie œwiadomoœci na œwiecie, nie narzucanie mu tylko wybranej, jedynej, ograniczonej i zamkniętej wersji." "Pewnego dnia Mahatma Ghandi powiedział: "Jest tak wiele przekonań religijnych jak wiele jest istot ludzkich. Jest tak jak powinno być". Na nieszczęœcie każda osoba wierzy, że tylko jej wiara jest "prawdziwa". Prowadzi to do konfliktów. Jednakże, jeœli zaakceptujemy fakt, że my wszyscy dšżymy do osišgnięcia prawdy, wtedy możemy uczciwie przeszukać głębie naszych serc dla pokoju i zbawienia jakiego wszyscy szukamy". Najbardziej mnie interesuje, co na ten temat mogš powiedzieć tzw. typowi katolicy. Zdaję sobie sprawę, że przez niektórych z nich powyższy tekst może być odebrany jako jakaœ herezja typu New Age. Ale czy tak naprawdę nie dšżymy Wszyscy do owego nowego lepszego œwiata? Nie skupiajmy się może na nazwach, tylko na głębszym uniwersalnym znaczeniu tego pojęcia. Chyba wszyscy w gruncie rzeczy dšżymy do tego samego. Wszystko wskazuje na to, że XXI wiek będzie okresem wielkich przemian. Spróbujmy wyobrazić sobie, że powstanie tylko jedna uniwersalna „religia”. Będzie to oznaczać koniec nienawiœci i wojen religijnych, następny powód nienawiœci i krwawych wojen – nacjonalizm, powoli się rozpłynie. Całkowite zrozumienie życia poprawi naturę ludzkš przez usunięcie fikcyjnych, tymczasowych celów, osišganych zazwyczaj przez krzywdę ludzkš. Œwiat przestanie być miejscem kaŸni ludzkiej. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

;) Ja też sie tym Cieszę ;))) Każdy Kij ma dwa końce. Goska, ChodŸ na Piwo!... BšdŸ dokładnie dziœ o 19:04. (nie wiem skšd jesteœ(austrię widzę), ale powiem Ci gdzie się SPODKA-my) to kilkdziesišt kroków w twojej OKO Licy i niech to będzie najlepiej końcówka żydowskiej ulicy (the end) Lecz nie od strony tej słodkiej A od tej ELEKTRYCZNEJ Utrzymuj wzrok na Francję Dupš pokazuj na Schrony WeŸ pod uwagę także, że będę nieogolony A gdy poczujesz, że coœ się zaczyna to powiedz mi wtedy tylko, która jest właœnie godzina.

"Każdy Kij ma dwa końce." A ktory koniec bardziej boli ?

Każdy

Każdy koniec boli Bardziej. Œrodek nieboli

Ciesze sie, ze o tym wiesz !

Gosiu czyżby rajcowały cię sado-masochistyczne jazdy? ;-)

Gosia chyba lubi takie zabawy ze swoim wymyœlonym mężem

Ja sie nie ograniczam !!!

Na drodze rozwoju duchowego , jesli juz ktos podejmie ten wysilek , porzucajac konsumowanie i wydalanie zgodne obecnym trendem pedzacej cywilizacji , wspinamy sie na to samo wzgorze. Roznica sa inne widoki , ktore mamy ze swojej strony. Chcemy powiedziec innym , hej zobaczcie co widze to jest jedyna prawda , po drugiej stronie wzgorza kto inny wola : eh tu jest zbawienie , moja prawda jest prawdziwsza. Niektore widoki sie nakladaja dajac wspolna plaszczyzne dla swiatopogladow , filozofii i systemow religijnych. Nikomu nie jest latwo bo czastka ludzkiej natury jaka jest Ego chce byc lepsza i chce wiedziec lepiej. Ludzie przywiazuja sie mocno do materii bo tak sa skonstuowani aby jedyna wiarygodna dla nich rzecza bylo to co odbieraja podstawowymi zmyslami. Wyjscie ponad to jest bardzo trudne i bolesne. Pozostawienie wszystkiego co uznawane jest przez otaczajacy swiat za bogactwo , status i korzysc daje uczucie rozebrania sie do majtek i wskoczenia do buszu z komarami. Rozwoj duchowy jest mozolny dla gestych , biologicznych cial ludzi lecz po przekroczeniu pewnej bariery mozna nabrac predkosci swiatla i ' zobaczyc ' ze rzeczywistosc ma jeszcze inne wizerunki i daje mozliwosc przezywania jej na inne sposoby niz dotychczas. Jak dobrze by sie rozejrzec to w istocie swiat materialny jest tylko gruntem i szkieletem doznan jakie dostarcza swiat wewnetrzny. Zycie toczy sie bardziej pomiedzy interakcjami miedzy ludzmi niz w materialnej rzeczywistosci. Jesli nie to czemu fajniej jest podziwiac zachod slonca z kims bliskim , albo dlaczego ludzie chodza do pabow , na mecze , wspolnie jedza posilki. Pozostanie samym nawet w extremalnym bogactwie powoduje iz nosnik czy struktura materialna nie ma co niesc , nie niesie emocji i interakcji miedzy swiadomoscia. Widze w ludziach wielkie bogactwo , ktore czesto zaprzepaszczaja rozbudowojac w okol siebie struktory materialnych i cielesnych przywiazan ktore nie niosa niczego co by ich rozwijalo w jaki kolwiek sposob. Jak to mowi moj przyjaciel z Belfastu : Jedza , rrzna sie , kupuja i wydalaja.

" Niektore widoki sie nakladaja dajac wspolna plaszczyzne dla swiatopogladow , filozofii i systemow(...)" Dlatego gdzieœ tu wspomniałem o praktykowaniu dwóch teori: Względnoœci i Bezwzględnoœci. i o tym, żeby nie praktykować tej drugiej - nie poznawszy tej pierwszej. Bezwzględnie Cię tu Popieram KwOrion ;))) Bo wtedy można wymieniać się tym, co faktycznie jest REALNIE wspólne Dla wszystkich punktów siedzenia. A napewno jest tym Dšżenie Człowieka do Spełnieia i Szczęœcia takiego, które jest tworzone z korzyœciš również dla innych, a nie innych kosztem.

Niech wszyscy przestana filozofowac i zabijac ludzi !!!!

Tak , a bajki przyrodniczo - restruktyzaxcyjne opanowały Televizornie hehehe

Dariusz "Spróbujmy wyobrazić sobie, że powstanie tylko jedna uniwersalna „religia”. Będzie to oznaczać koniec nienawiœci i wojen religijnych, następny powód nienawiœci i krwawych wojen – nacjonalizm, powoli się rozpłynie. Całkowite zrozumienie życia poprawi naturę ludzkš przez usunięcie fikcyjnych, tymczasowych celów, osišganych zazwyczaj przez krzywdę ludzkš. Œwiat przestanie być miejscem kaŸni ludzkiej." Najwidoczniej nabierajš ciebie na całego Syjoniœci, Iluminaci oraz Masoni, cała ta ferajna klubu Lucypera a ty, o naiwnoœci, im wierzysz? Aby IM uwierzyć, to trzeba nie mieć ani krzty zdrowego rozsšdku! Kiedy ONI ostatnio powiedzieli Prawdę? Znasz Prawdę? Bush kiedykolwiek powiedział prawdę? Kwaœniewski może? A może Stalin był prawdomówny? Politycy tego œwiata majš zerowy kredyt zaufania! Kłamiš wtedy, kiedy im się usta poruszajš. Przecież nie trzeba religii usuwać a sama z czasem upadnie. Na œwiecie w ogóle nie byłoby problemu religijnego, gdyby Syjoniœci nie wršbšli w œrodek krajów arabskich tego ohydnego wrzoda, jakim jest Izrael. To Amerykanów i Anglików robota i problem jest nie tyle religijny ille kraje arabskie broniš sie jak mogš przezd inwazjami USA i Izraela oraz starajš się bronić przezd całkowitš grabierzš ich ropy. Zacznij używać szarych komórek!

obstawiajmy: On ma tak już zryte? czy On tak udaje w zaparte? W tak ogłupiajšcy sposób miesza tu te sprawy. Taka Percepcja, co skaner 4-bitowy rozróżnia. Po co On to robi? Co go motywuje? ..i czemu te kwestie w "(...)Zwoju Duchowym"? Pan pomylił tematy. Otwórz "polityczne", a poprš Cię wszyscy ;)

To jest forum tajemnic, a polityka, to najwieksza tajemnica !!!!

Jasne. Chodziło mi o topic - nie o forum.

Watcher generalizuje, upraszcza, miesza, wrzuca do jednego wora. I używa słów typu "zawsze", czy "nigdy". [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

To dobrze, ze Watcher uzywa slow "zawsze" i "nigdy" !!!! Te slowa sa bardzo potrzebne czlowiekowi przede wszystkim do okreslenia wlasnej tozsamosci !!!

"Watcher generalizuje, upraszcza, miesza, wrzuca do jednego wora. I używa słów typu "zawsze", czy "nigdy". Nie znalazłem na tej stronie tych słów w moim poœcie, ale w waszych. Po za tym, ty masz człowiecze jakiekolwiek wyobrażenie o dyskusji? To co ty wypisujesz to sš brednie niczym nie poparte, nawet œladem logiki. Twoje posty przypominajš plucie sšsiadowi przez płot! I takš majš wartoœć! Masz coœ do powiedzenia - napisz - podyskutujemy ale postaraj się chociaż troszeczkę, aby poziom tego miał cokolwiek sensu. Ataki personalne œwiadczš o wielu rzeczach, jak brak argumentów czy brak zrozumienia tematu. Atakujš mnie Dariuszu wykazujesz, że brak ci argumentów i zrozumienia i dlatego w dennie płytki sposób starasz się atakować mnie. Po za tym, twój rozwój duchowy zatrzymał się bardzo dawno temu i twoje wypowiedzi, plucia przez płot, brak jakiegokolwiek poziomu wyraŸnie wykazujš. Zakładasz temat, spodziewaj się więc, że ktoœ może znać odpowiedzi na to, o czym ty nie masz zielonego pojęcia. Jeżeli cokolwiek Ÿle napisałe sprostuj i przedstaw przeciwne argumenty - chętnie podejmę dyskusję!

Jak z Tobš gadać Watcher skoro wszystko co nie zgadza się z Twoim spojrzeniem na œwiat okreœlasz mianem działalnoœci Lucyfera? Podyskutuj sobie z Bratem lub z Ufitš (gdzieœ zginšł ostatnio), bo ja według Twoich kategorii rozumowania jestem opętany przez Szatana i nasza rozmowa nie ma sensu. [%sig%]

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781
Poprzednia strona | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | .. | 39 | 40 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.