| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Hitler- Karty na stół | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 207 |
|
Czy uważacie , że system rządów ( nie konretne rządy ), jaki był w III Rzeszy jest najskuteczniejszy w zarządzaniu współczesnymi państwami ? Autorytarne rządy i szybkie podejmowanie decyzji odróżnia go od powolnych (decyzyjnie) i ospałych ( organizacyjcnie ) demokracji , a szybkie wyjście z kryzysu dzięki tym decyzjom świadczy na korzyść takiej formy rządów. Co sądzicie na temat powiązań Hitlera z okultyzmem ? Czy pomogły mu w tylu sukcesach ? Jak jest według was ?
|
|
|
Ok , co do daty to w porządku , nie zrozumieliśmy się. Ale widać zgadzamy się co do zamiaru Stalina.
Nie wiem nic o tym, jakoby alianci mieli maszyny dorównujące niemieckim. B-2 faktyczne oparty jest na projekcie niemieckiego samolotu , oglądałem te projekty.
Leto :
Studujesz na MELU ? Na polibudzie Warszawskiej może ?
A ja mam 14 lat. Może się spotkamy ?
|
|
|
Wiem , że gówniarz jestem i do gimnazjum chodzę , ale byłoby fajnio , No nie !?!
|
|
|
Zaraz zaraz , czy to , że jestem nastoletnim grzdylem umniejsza mojego autorytetu ? Chyba nie , skoro potrafię udawać dorosłego. Wiem wiem - to nie zmienia faktu , że jeszcze nie wyrosłem z trampek i gum do żucia. Ale chyba teraz- jak już zostałem zdemaskowany - nie bedziecie mnie wyśmiewać na forum ? ...będziecie..<ekhmm> : I
|
|
|
"skoro potrafię udawać dorosłego" - to trochę dyskusyjna sprawa:)
|
|
|
"spuszcza w kiblu" Leto... Hmm... Leto to spuszczaj ja Ci nie bronię. Ja swojej historii, języka i kultury nie spuszczę i przekazywał ją będę. Ty zrobisz jak zechcesz. Jeśli chcesz spuszczać ją gdziekolwiek to spuszczaj - mnie nic do tego.
Ale mnie wkurzyłeś tą wypowiedzią.
Hmm...
Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :)
|
|
|
Tak , spuszcza w kiblu. Naród staje się sługami JewRopejczyków i sam jest nic nie wartą hołotą. Zydzi zalewają kulturą hiphopa i innych syfów programy muzyczne tv , Wszystkie modne marki to firmy żydowskie. Jesteś niewolnikiem syjonu , a nie Polakiem , Brat. NIe można być Polakiem i "euro-pejczykiem". Możesz być Polakiem , a wtedy chcąc czy nie chcąc będziesz Europejczykiem, ale z zupełnie innych powodów , niż mówią te dzieciaki w telewizji. Jednym słoem, aby być POlakiem , musisz być Aryjski , jeżeli noszisz FUBU albo Leisa , aryjsi nie jesteś , nie jesteś też Polakiem. Lechici to starożyna aryjska nacja , aby do niej należeć nie wystarczy się urodzić. Trzeba żyć, myśleć i działać jak aryjczyk i tym samym Polak.
88 !
|
|
|
Jak widac nie ma co ukrywac jest to rodzej swoistej plagi, "oni" sa wszedzie i wszdzie rzadza. Stworzyli faszyzm i komunizm (Karol Marks)i zawsze pozostaja bezkarni. Dlatego jestem zdania, ze powinno powstac jezioro "izrael"
|
|
|
C.T. Tak może powiedzieć ktoś, kto nie zadał sobie trudu poznania tej kultury, ich osiągnięć na polu przede wszystkim społeczno-gospodarczym, ale także finansowym, politycznym, militarnym... Dawno, dawno temu byłem zaciekawiony kulturą arabską. tak, to nie żart - interesowało mnie wszystko, co miało związek z Arabami (no, może za wyjątkiem religii, ale ja każdą religię mieszam z błotem) i bardzo chciałem osobiście poznać tę kulturę, tych ludzi. No cóż... Okazja się nadarzyła. Nie, nie zwizytowałem Bahrajnu, Kuwejtu, ZEA czy Arabii Saudyjskiej - byłem w Turcji, Egipcie i właśnie w Izraelu, gdzie również przejeżdżaliśmy przez autonomie palestyńskie.
Po powrocie z tej wycieczki nie zostało mi NIC z mojego szacunku dla Arabów, za to przestałem opowiadać durne dowcipasy o "żydkach"... To chyba o czymś świadczy ? Teraz nie sugeruję tam wojaży, ale jak się uspokoi, to koniecznie obejrzyjcie ten kraj. Obejrzyjcie, jak jest administrowany, jak zyją tam ludzie, jak się zachowują... I przede wszystkim porównajcie to, co jest po jednaj stronie granicy, z tym, co po drugiej. Mam na myśli granice wewnętrzne, wokół autonomii... Gdzieś już zresztą ten temat zaczynałem - i nie mam zamiaru go rozwijać tutaj, bo to forum nie jest polityczne.
Tak, Winter, studiuję na MEiL'u i pewnie dlatego jeszcze wciąż (i jeszcze dłuuugo...) nie mam mgr inż. ;)
P.S. Proszę przy mnie nie łączyć słów "hiphop" i "kultura" oraz nie uzywać ich w jednym zdaniu, bo mnie cholera trzaska. O ile wiem, podobna konstrukcja nosi nazwę oksymoronu.
|
|
|
Hehe - hiphop , kultura , hiphop ,kultura , hiphop kultura, hiphopkultura hiphopkultura hiphopkultura hiphopkulturahiphopkulturahiphopkulturaZydziGórąhiphopkultura hiphopkulturaAlewająNAszŚwiathiphopkulturĄ !!!
|
|
|
Hitler może i był dobrym dykatatorem, ale na pewno nie człowiekiem.... jak można zabić gołtmi rękoma nie winne noworodki? jego ciało przyjeło taki spokuj ducha, że ten facet nie miał nawed wyżutów sumienia.....napewno miał i ma wielu zwolenników...ale nie zapominaimy, że jednak walczył przeciwko Polsce, którą chciał podbić....HITLERA moge porównać do NAPOLEONA w takim samym tępie podbijał Europe i tak samo jak NAPOLEON nie mugł zdobuć WIELKIEJ BRYT. za to NAPOLEONA polacy powinni dobrze wspominać , bo zrobił wiele dla księstwa Polskiego...a Hitler? ON powinien kojarzyć się z cierpieniem wielu ludzi....
BĄDŹMY PATRIOTAMI !!!
|
|
|
Prawdziwi patrioci właśnie wspierają Hiltera, Midi. Niestety , ale to Hitler pozostaje dla nich symbolem patriotyzmu i symbolem poświęcenia dla narodu.A to ,że walczył z Polskim rządem jest wynikiem jego bzdurnego działania.
|
|
|
mam pytanie
czy ktos z was glosowal za wstapieniem do UE lub za sld i czy ma ktos zamiar glosowac na ta krowe kwasniewska lub tucznika oleksego? prawdopodobnie wyniki i tak sa falszowane, bo w Polsce korupcja jest nawet na bazarku, ale poprosty mnie to ciekawi:]
|
|
|
Tak , komuchy są mistrzami w fałszowaniu wyborów. Ja bojkotuje wybory - WSZYSTKIE. Tak samo bojkotowałem sfałszowane referendum. Władza należy się Hitlerowi.
88!
|
|
|
mógłbyś mi to jakoś uzasdnić...mnie zawrze uczyli, żę HITLER jest nie dobry ...
Hitler symbolem polskiego partriotyzmu???
:)ciekawe.......
|
|
|
Hitler chciał podbić Polskę ?? Pierwsze słyszę. W każdym razie, jeśli chciał, to rzeczywiście musiałby być głupi, a wiele wskazuje, że nie był. Na jego miejscu zostawiłbym ten bezwładny kolos, jaka była ówczesna rzeczpospolita, jako strefę buforową przed Związkiem Sowieckim. na jego miejscu przyłączyłbym Austrię i kraje Beneluksu, a potem zajął Francję, gdyż był sprzymierzony z Hiszpanią i Włochami, zaś zasadniczo neutralna Skandynawia obchodziła go o tyle, że były tam (Norwegia) źródła ciężkiej wody.
A teraz zajrzyjcie do podręczników histroii i popatrzcie, co się wydarzyło. DOKŁADNIE to, co napisałem ! Napaść na Polskę była tylko odruchem obronnym (najlepszą obroną jest atak) przed Sowietami. Innymi słowy, wbito wam to główek, że niedobry Adolf napadł na nasz miodem i mlekiem płynący kraj, bo nienawidził nas strasznie i pragnął naszej ziemi... Ueheheheheheee...!!! Dobrawdy, zabawne. Francja o ileż lepiej uprzemysłowiona, rozwinięta, dała mu się podbić błyskawicznie, bez większych problemów... TO była zdobycz ! Polska - to tylko plan taktyczny, pomost do Sowietów. On wykonał gest agresji, by uprzedzić identyczny gest ze strony Stalina... Który zresztą długo nie czekał, by Adolfowi dorównać.
Odpowiedziałbym Ci, C.T., ale to NIE jest forum polityczne i żadnej agitacji tu proszę !
|
|
|
"Napaść na Polskę była tylko odruchem obronnym (najlepszą obroną jest atak) przed Sowietami"
Moge sie z tym zgodzic ale nie do konca :) Moim zdaniem nie chodzilo o sovietow gdyby sie ich obawial pozostawienie Polski jako bufora opozniajacego marsz armii czerwonej byloby wlasnie bardzo wskazane.
Atak w pierwszej kolejnosci na Polske byl podyktowany przekonaniem ze Polska uderzy na Niemcy w przypadku ataku na Francje. Taka sytuacja w 39r byla Hitlerowi nie na reke -jego armia byla zbyt slaba aby jednoczesnie atakowac Francje i odeprzec atak Polski (co do ewentualnej skutecznosci polskiego ataku mozna sie spierac ale niewatpliwie narobilby sporo zamieszania i zmusil do wycofania czesci sil z Francji co mogloby zadecydowac o losach wojny). Hitler zakladal ze w przypadku ataku na Polske wojska francuskie nie zaatakuja - panstwo ktore przez wiele lat ogromnym kosztem budowalo system fortyfikacji nie bedzie chcialo wyprowadzac swych wojsk z bunkrow i narazac sie na straty ktore zostalyby bardzo zle odebrane przez opinie publiczna nikt przeciez nie chcial "umierac za Gdansk" (jak pokazala historia nie pomylil sie niestety).
|
|
|
Szczerze mówiąc, nie stawiałbym zbytnio na Polaków w takiej rozgrywce... :/ Owszem, nasza brawura narodowa i źle (jak zwykle) ulokowana lojalność pchnęłyby nas do takiego samobójczego ataku, ale racz pamiętać, że z wojsk ofensywnych, to Polska dysponowała tylko kawalerią i kilkoma "Łosiami"....
|
|
|
Atak na Polskę był w istocie krokiem antysowieckim, jak naopisał Leto. Jednak pozostawienie takiego "bufora" byłoby złym posunięciem. Dlaczego ? :
1. Liczył się czas. Stalin zrobił czystki. Czas działał na niekorzyść Hitlera , bo Stalin się wzmacniał z każdym rokiem i jego armia na europę też.
2. Problemy geo-polityczne. Gdyby sowieci zaatakiowaliby Polskę, prawdopodobnie szybko ją przeszli. A wtedy wbiłyby klin w Rzeszę. Natomiast nie wiadomo czy pomoc Hitlerowskich wojsk polsce byłaby możliwa.
3. Hitler miał armię do ataku , nie do obrony. Blitzkrieg przynosił świetne rezultaty , obrona nie.
"Atak w pierwszej kolejnosci na Polske byl podyktowany przekonaniem ze Polska uderzy na Niemcy w przypadku ataku na Francje"
Nieprawda. Hitler nie zamierzał uderzać na Francję ! Zamierzał uderzyć na związek. Gdyby pokojowo rozwiązał sprawę Gdańska dogadałby się z francuzami.
"Skandynawia obchodziła go o tyle, że były tam (Norwegia) źródła ciężkiej wody"
Nie tylko. Chodziło o strategiczną pozycję dla myśliwców rzeszy i obawę przed zajęciem norwegii przez Wielką brytanię. POzatym Norwegia umożliwiała wymianę handlowoą ze Szwecją , co bez jej opanowania nie byłoby mżliwe ( z powodu Anglików )
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 207 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |