| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Jeśli ma ktoś zdolności nadnaturalne to zapraszam. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 126 |
|
Istnieje następująca strona:
www.randi.org
Od lat czeka na osobę, która wykaże jakąkolwiek umiejętność nadnaturalną nagroda w wysokości 1 000 000 $.
Problem polega na tym, że wykonywane jest to w warunkach wykluczających oszustwo.
Wielu próbowało.
Nagroda Randi'ego wciąż czeka.
Nie ma zdolności nadnaturalnych.
|
|
|
Ja mysle ze my dwoje sie wychylamy (gluio mi ale nieumie zrobic usmiechu na kom zapomnialam ale sie teraz usmiecham do ciebie Winta) eva
|
|
|
Bo widzisz Evo Tobie się wydaje, że wszyscy mają jednakowy światopogląd.
Jesteś klasycznym dzieckiem świata monoreligijnego.
Cóż to znaczy wierzyć w Boga?
To znaczy być takim jak ten, którego poznałaś w swoim życiu, który wierzył w Boga?
Sądzę, że jestem raczej dociekliwy.
Widzisz Evo przyznałaś swoją wypowiedzią, że w istocie, Ty tylko wierzysz, bo oparłaś się na mojej wierze w Boga.
Tylko, że to Tobie się wydaje, że z wiary w Boga wynika wszelkie hokus-pokus, bo może taka była wiara Twoich rodziców, albo Twojego otoczenia.
A z wiary w Boga nic takiego nie wynika.
To równie dobrze tak, jakbyś zarządała od wierzących, by zrobili składkę, ponieważ doznałaś objawienia i wiesz iż Bóg Ci kazał zbudować nową Arkę.
Także taką fikuśną logikę schowaj sobie proszę.
Pytasz gdzie robią jakieś testy? Zajrzyj na www.randi.org
A tak w ogóle zorganizować eksperyment możesz zawsze sama.
Cóż za trudność. A jeśli tego nie zrobiłaś, to znaczy że nie wiesz jak jest.
Cóż za problem się przyznać do niewiedzy?
|
|
|
Obserwujący... hmm... bardzo ciekawe poglądy... czy posiadasz coś takiego jak gadu-gadu? Jeśli tak i nie jesteś zniechęcony moją postawą czy postami z przyjemnością prowadziłbym z Tobą konwersacje...
Mój numer gg 3139992
Pozdrowienia:) Trzymajcie się cieplutko:)
|
|
|
Mi chodzilo o pojecie BUG bo jesli wierzysz w jakiegos boga to wierzysz automatycznie w duchowosc a nie tylko w materie ozywiona jak mowi Marks .Wiec wszystko jest mozliwe bo Bog(bogowie duch swiety jak chcesz)nieogranicza sie do srodkow ktore juz nauka ""uznala""Tak jak jest miliard galaktyk co dla czlowieka niepojetne tak jest tez miliard mozliwosci duszy . Ja dlamnie samej eksperymetowac nie potrzebuje bo sobie dowierzam! dzieki za strone www zagladne poz eva
|
|
|
Różdżka,to instrument,-[narzędzie].Nie jest ważne z czego jest wykonana.Metal jest wygodny i trwały.Najczęściej są metalowe,osobiście preferuję drut stalowy,jest elastyczny i trwały,nie ma problemów przypadkowych odkrztałceń.Są podstawowe dwa rodzaje [budowy] różdżek.Tradycyjna ,najczęściej stosowana,ma kształt litery [V] a ramiona mają ok.50cm. długości-każde,-.[u mnie taka nie działa].Ja mam różdżki w kształcie litery [L],tzw.-hiszpańskie,dwa druty mają wymiary ramion-ok.15cm.i 45cm.-trzymane w obu dłoniach-są [w moim przypadku]bardzo czułymi narzędziami.Trzeba jednak sporo wiedzy i praktyki by właściwie posługiwać się tymi różdżkami.Słowem różdżkarstwo jest umiejętnością ,właściwego [operowania] narzędziem,którym jest różdżka.To tak jak z muzykiem-zagra na byle gitarze ,kiedy inny-nie zagra na [złoconej]- tylko wydaje mu się że gra.Ni mniej ni więcej nie ma różdżek [profesionalnych],zapewniam że wystarczy zwykły dostępny stalowy drut,-moje różdżki są z drutu o grubości 1,5 mm.-cze.Acha-kursy różdżkarstwa,-są tym czym teoretyczne kursy skoczków spadachronowych-[na ziemi].Dobrze mieć [znajomego] praktyka w nauce,to więcej niż wszystkie książki o [TYM] przeczytać,,,-Praktyka w terenie-czyni wiedzę praktyczną.
|
|
|
Dzięki duchu za opis. Dla mnie różczka pozostaje tym samym co wahadełkiem, czyli głosem podświadomości. Wahadełko udziela odpowiedzi, nie wiem jak z różką. Widziałem w telewizji jak gościu zadawał pytanie typy czy ta woda jest zgodna ze standartami jakimiśtam, i różka mu odpowiadałea, a raczej podświadomość.
Co do dyskusji, obserwujący daj sobie spokuj z tym randim, ten gość to iluzjonista i stara się udowodnić wszystkim jakie to oszustwo się szerzy. Ten Randi wzbudza u mnie obrzydzenie(nie wiem dlaczego), stara się wmówić wszystkim, że zjawiska nie istnieją. Choćbym potrafił latać to i tak bym do tego gościa nie przyszedł.
Jest pełno udokumentowanych eksperymentów, przeważnie rosjanie dominowali w pracach nad umysłem, ciekawa również wydawała się praca naukowców z intytutu Stanforda (SRI), nawet NASA korzystała z ich usług.
Obserwujący może spróbuj sam poćwiczyć obe, ale by było jakby ci się udało.
Przecież chceż dowodu, oto ci mówie, możesz sam sobie coś udowodnić. Może napiszesz, że chcesz dowodu od nas, ale może się okazać, że sam posiadasz talen, lepszu od niektórych tu obecnych ( Ja nie posiadam, tylko wyćwiczone), ale ty możesz mieć. Co ci szkodzi spróbować, od tego nie umżesz (chyba) ja jeszcze żyje.
|
|
|
Obserwujący:
"Myślę, że już wiem to co chciałem wiedzieć.
Interesowało mnie zgłębienie przyczyny Waszej pewności.
Jak widzę jesteście ludźmi, którzy głęboko wierzą, tak głęboko jak wielu tych, którzy znam, którzy tak głęboko wierzą w Boga, że wydaje im się, że już wszystko wiedzą.
Pragnąłbym Was przestrzec przed tym, aby wiara nie stała się dla Was kresem poznania...."
No to teraz zapewne wrócisz na katolika, aby w glorii niezwyciężonego wodza być na ustach wszystkich normalnych... :-))
Zaproponuj tam temat "Bardzo ciekawe wnioski z ejsi.com.pl", a ja z rozkoszą w sercu poczytam Twoje frazy w stylu "To nie tak" i "No to jak to jest..."
Z wyrazami szcunku - paranormalny gino :-)))
PS. Oczywiście nie dobieraj sobie tego do głowy...
|
|
|
Gino
Nie zamierzam się na Was nigdzie pastwić.
Macie prawo do swoich poglądów.
Są one trochę jak dla mnie fanatycznie, bo:
1. nie macie empirycznych przesłanek, a uważacie, że wiecie
2. Wasz stosunek do innych cechuje brak tolerancji (vide dwa wątki o forum Katolik)
A w sumie pozdrawiam
|
|
|
Wachadełko ,nie udziela odpowiedzi tylko wykazuje dysonans między [operatorem]-bioelektromagnetyzmem a elektromagnetyzmem [przedmiotu] badań.Ty [radiesteta] swą praktyczną wiedzą określasz, co ukazuje owe wychylanie różdżki.Różdżkarstwo to nie psychometria tylko umiejętność rozumienia różnic w strefie badań.Wahadlarstwo to w większości [psychometria] a w niektórych przypadkach ja osobiście dopatruję się [prawie wróżbiarstwa],są oczywiście sposoby pracy wahadłem ,czysto instrumentalne,czyli bez wpływu psychiki operatora-jak w różdżkarstwie.Podałeś przykład o określeniu przydatności wody przy pomocy różdżki,mam zdanie na [takie] praktyki,mianowicie [To właśnie pseudoradiestezia],do takich wskazań trzeba wahadełka,to właściwe narzędzie w tym przypadku-do psyhometrii.Logika nakazuje np.Kto twierdzi że odczytuje właściwie wskazania [podświadomości]?-wahadłem, to niech wskaże np.-miejsce ukrycia bursztynowej komnaty.Zapewniam Ciebie że nie ma [TAKICH praktyków wahadlarstwa],którzy określają przydatność wody przy pomocy różdżki,-to nieporozumienie.-cze.
|
|
|
Tak tak duchu pseudoradiescencja, tyle, że jak taki dziadek, którego pokazywali w tv, wyniuchał wodę, to zdołał powiedzieć ile litrów na godzine przpływa tej wody, gdzie ona jet i na jakiej głębokości. Jak wywiercili to mieli niezłą fontanne, dam głowe, że dziadzio stał nad źródłem i zadawał pytania w swoim umyśle, na które podświadomość za pomocą różczki mu odpowiadała.
Widzę, że jesteś doświadczonym radjestetą, ale ja mam ot choćby z wahadełkiem całkowicie inne efekty eksperymentów. Sam spróbuj. Weź wahadełko i zadaj pytanie w myślach typu: "Jaki ustaliłeś ruch dla odpowiedzi twierdzącej" itd. wiesz dobrze o co chodzi.
Przyznam, że bursztynowej komnaty może, nie znajdziesz, ani wyniku w totka nie przewidzisz (dziwne, że nie podawało mi więcej, ani mniej niż sześć liczb, sprawdzałem trzyrazy), ale np. wahadełka urzywają często grupy policyjnych jasnowidzów, z bardzo dobrymi wynikami.
Oprócz podświadomości mamy nadświadomość i to ona moim zdaniem nie dopuszcza do faktu, aby wahadełko zostało źle urzyte, chociaż złota, ani innych rzeczy nie próbowałem znaleźć.
Nieraz odpowiedzi wahadełka mnie wkurzały, ale na głupie pytanie, możesz oddać głupią odpowiedź.
Nara.
|
|
|
Mam jednak pewne [doświadczenie] w rozumieniu pewnych cech różdżkarstwa i wahadlarstwa.Różdżkarstwem [zajmuje się] jakieś 20lat,wahadlarstwem 15lat,-oczywiście praktykuję dla swego poznania,nie dla [zarobku].Przy pracy wahadłem ,miałem efekty ,których nie wstydziłby się [zawodowiec].Przy pracy różdżkami-nie powiem że jestem mistrzem lecz wiem [umiem] więcej niż przeciętny [zawodowiec], z własnych doświadczeń- oczywiście.Wspomniałeś o [pomocy] dla policji, tak słyszałem o [tym],lecz w [tym] przypadku najcześciej są to jasnowidzowie,jest [ICH] w Polsce [dosłownie]-kilkoro,-oni to właśnie [pomagają] w sprawach [dla policji],-cze.
|
|
|
Przyznam jednak że posiadasz wiedzę w ww temacie.Co do dziadka, mógłbym znależć wyjaśnienie ,lecz TU nie o to chodzi.Myślę jednak że praktyka jest najlepszym nauczycielem, oczywiście teorja w pierwszej kolejności-by rozróżniać [o co chodzi].-powodzenia ,-cze.
|
|
|
Może i posiadam wiedze na ten temat, ale tyle co ty się tym nie zajmuje, kurde ja nawet nie mam tyle lat. Ale kiedyś wahadełko i różdżka kojarzyły mi się wyłącznie z żyłami wodnymi, ale zajmując się hipnozą i autohipnozą zmieniłem zdanie. Wielu psychologów zajmujących się hipnozą proponuje, aby do wywąchania swoich problemów psychicznych używać wahadełka. Zresztą wahadełkiem również się uzdrawia, znajduje przyczyny różnych chrób.
Zresztą do tej pory jest wiele teorii starających się wyjaśnić na jakiej zasadzie działa wahadełko, czy różczka.
Ja obstaje przy teorii sterowania podświadomego, czyli wahadełko, lub różka jest przedłużeniem ciała, narzędziem które odpowiada na określone pytania, wcześniej ustalonymi podśwadomie ruchami, czyli wg. mnnie jeżeli ktoś szuka wody to podświadomość wie jak ma zadziałać, czyli np. różki mogą się rozchodzić (miałem kiedyś własnoręcznie zrobioną, a raczej urwaną z drzewa, no jak miałem może 10 lat, ale efekty były super).
No cóż twoje doświadczenie jest 20x dłuższe od mojego.
Powiedz mi prosze do czego używałeś przez 20 lat różdżkarstwa. I czy na necie można zamówić jakieś fajnie zrobiene różdżki, bo nie chce mi się robić swoich.
nara.
|
|
|
Dziwią mnie dewagacje co niektórych osób typu "niewierny Tomasz".
PRZYPADEK 1:w piękną księżycową jasną ,jesienną noc poruszaliśmy się 4-ro pasmową drogą gdzieś na płd. Polski samochodem prędkość znacznie przekraczała dopuszczalną ,droga pusta prosta jak pas lotniska,nagle przed samochodem ok.100m z prawej stony na lewą przechodąca "postać" przeżroczysta (popielata) ukazała mi się,pozostali pasażerowie uznali,że mam zwidy?
Odcinek tej szerokiej drogi skończył się,przebyliśmy kilka (3-4km) aleja bezlistnych drzew wyznaczała pas równej,prostej zwykłej szosy!
Nagle snop długich świateł oświetlił przechodżącego z prawej do lewej szybko idącego męszczyznę,tym razem nikt nie miał wątpliwości -teren pusty,płaski .....śpieszcie się powoli drogowi kamikadze.CDN...
|
|
|
Różdżkarstwem zajmuję się ze zwykłej analitycznej ciekawości,po prostu chcę wiedzieć co da się [znależć] przy pomocy różdżki-,ciekawiła mnie tzw. sieć [wilka] ,sieć geotroniczna,[sieć szwajcarska].Przez te lata nauczyłem się [sporo].Np.-wiesz jak wygląda papier milimetrowy-[krateczki],-Ziemia ma na swej powierzchni sieć promieniowań,-są one [stałe].Na zasadzie owych promieniowań [prawdopodobnie] potrafią rozróżniać kierunki i odległości owady i inne zwierzęta.Osobiście poznałem owe promieniowania i jestę w stanie na ich podstawie wykonać mapę ,na której rozpoznam po latach punkty w terenie-wg mapy .Czyli zakopałbym coś wg mapy i po latach [NAPEWNO]-wg tej mapy i owej sieci [szwajcarskiej], trafię na miejsce [jak po sznurku].Radiestezja jest ciekawa,bazuje na promieniowaniach nie zawsze akceptowanych przez oficjalną nauke,-większość tych promieniowań jest [naukowo]-i instrumentalnie- niewymierna i dlatego tymbardziej jest [TO] ciekawe.Człowiek przy pomocy różdżek,-znajduje [energie] których nie [znajdą] żadne dotychczasowe aparaty miernicze jakiejkolwiek energji fizycznie wymiernych,czyli człowiek [TU] ma -umownie przewagę nad techniką urządzeń pomiarowych.cze.
|
|
|
Są [takie sklepy]-gdzie można kupić-różdżki ,wahadełka,w większych miastach.Moim zdaniem -wystarczy wykonać samemu-to niewiele pracy [wygnij ]szprychę rowerową z koła28 ,i natychmiast masz ródżkę hiszpańską-dosłownie.No jeśli chcesz mieć [ładne] kupój.-pozdrówka -cze.
|
|
|
Nie wiem ,chyba nie umiem szukać bo wystukałem podany adres i nic,-www.randi.org.Czy to dobrze wpisałem?.Jak się szuka?-komp jest mojej córki-nie jestę tak [obyty] z tym pudłem jak inni.Małej nie mówię bo zacznie mnie [sprawdzać] a ma niewiele lat by tatę sprawdzać.Widziałem przypadkiem jak sprawdzała info na GG,-dobrze że tam jakiejś dziewczynie nie ściemniałem,bo by się wydało,-teraz wiem że tymi małolatami trzeba ostrożnie rozmawiać.A słowem -tam dopiero są [teksty]u tych małolat,aż mnie zatkało.Dajcie mi porady -jak się szuka,w jakiej kolejności i gdzie.-cze
|
|
|
wejdź na stronę www.google.pl i wpisz w okienku "randi". Wyświetlone zostaną wyniki - prawdopodobnie strona randiego.
|
|
|
U mnie działa.
http://www.randi.org/
|
|
|
Hmmm, u mnie teżnie działa. Pewnie chodzi o zabezpieczenia w przeglądarce.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 126 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |