Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
OOBE
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 253
Poprzednia strona | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | .. | 12 | 13 | Następna strona

Dużo słyszałam o OOBE. Byłam na pewnej stronie, na której jest napisane dokładnie, jak to zrobić. Próbowałam i ćwiczyłam przez kilka nocy, ale nawet nie mogę osišgnšć tego podstawowego stanu. Może jest to kwestia tego, że nie mogę dokładnie oczyœcić umysłu? Proszę o pomoc osoby, które wiedzš co robić lub już to przeżyły. Mam jeszcze kilka pytań: podobno można podróżować po innych miejscach, ale jak wrócić? Czy można tylko myœleć wtedy o tym, żeby się obudzić? Nie chciałabym pozostać tak zawieszona na wiecznoœć, kiedy nie wiem dokładnie, gdzie jestem. A może można wyskoczyć z ciała przed œmierciš i podróżować po œmierci naszego ciała? Czy wtedy umysł też umiera? Czekam na odpowiedzi.

chyba sprobuję ;) Tylko...jakie sš techniki wprowadzenia się w trans? [%sig%]

Spróbuj może tak najperw relaks: 1. Możesz napinać i rozluŸniać poszczególne mięœnie, możesz również używać sugestii np. moje stopy sš bardzo rozluŸnione, moje łydki sš bardzo rozluŸnione itd do samej góry. odsyłam google-----> relaksacje, techniki relaksacji (relaksacyjne) 2. Trans osobiœcie zaczynałem od zwykłego liczenia oddechów wdech 1 wydech 2 itd. Można też liczyć od 100 do 1. Oczy unosi się lekko w górę, nikt nie wie czemu, ale takie ułożenie gałek powoduje łatwiejsza relaksację i przejœcie w trans. Można też google-----> trans, obe, projekcja astralna, jest tego dużo na sieci więc nie będę się rozpisywał. nara

Wyczytałam, że podczas OOBE mogę zostać opętana...to prawda? I że podczas pełni mogę już nie wrócić...

Nie wiem skad masz takie informacje, ale ktos probowal w jakis sposob zastraszyc:) OOBE jest dostepne dla Ciebie, jak dla kazdego czlowieka, nie ma bowiem wyjatkow. Kazdy byt, kazda istota jest taka sama, ale... z inna misja do wykonania. [%sig%]

OOBE - Nie omyle się, jeżeli powiem, że prekursorem tego zjawiska jest apostoł Paweł. Zobaczcie 2-gi list do Koryntian 12: 2 - 4 . Paweł nazywa to "pochwyceniem" ale sie nie połapał, kto, gdzie i poco go porwał, ani też nie wie, co widział i słyszał , ani nie jest pewien, czy było to " w ciele, czy poza ciałem" więc czy było wyjœciem z ciała czy też mu się œniło. Statystyczny obywatel katolik czy œwiety innego koœcioła, na ogłó jest analfabetš , gdy chodzi o Biblię. Ogólnie wierzacy,przypisujacy sobie jakiœ koœciół i wiarę, wierzy raczej teraz n nie œwiadomie na zasadzie koncepcji "New Age" że Bóg - to ogół " wszystkich bogów razem" a wszyscy bogowie, to Jeden Bóg - takš koncepcje / pomiedzy wierszami lansuje coraz wyraŸniej sam koœciół / W wizjach " wycieczkowicza w astralu" pojawiajš, pojawiajš sie osoby o nmiekiegy podejrzanym statusie, jak i zarówno sympatyczni i usłużni "pomocnicy" . Ktoœ zaleca, by prosić ich o pomoc i usługe, a wzywajšc ich, to można się modlic do nich... Czy nie byłoby dobrze poprosić ich o " dowód tożsamoœci" Ustalić jakiemu Panu służš, i upewnić sie o ich bezinteresownoœci. Warto zauważyć, że nie ma Buddysty, który by nie znał Buddyzmu, niema mahometenina, który by nie znał Koranu i nie przestrzegał go / inaczej Mahometanin nie jest Mahometaninem jak buddysta Buddystš / a Katolik, nawet nie tylko nie zna , ale ignoruje Biblię,i wierzy bardzo wybiórczo według włsanych kanonów pojęciowych. Godnym uwagi jest to, że jeżeli przyjmiemy jako fakt,a nie jest możliwym, by człowiek był najwyższym szczytem osobowej inteligencji ,do pomyœlenia we wszechœwiecie / czego my polacy i zulusi, jesteœmy precedensem / co daje do myslenia, że tam, jeżeli tak nazwać po drugiej stronie / czasoprzestrzeni wielowymiwrowej / to tam musi istnieć jakaœ organizacja, jakieœ prawo, bo inaczej, to każdy duch,, lub człowiek z " czapkš niewidkš" mógłby zrobić co cechce na naszej ziemi, nawet mianować sie Bogiem, co mogli by chciec i inni. Naiwnym jest nadzieja wykorzystania " zaœwiatów " dla celów militarnych i jakiejkolwiek agencji politycznego wywiadu. Jeżeli jest jakaœ organizacja pozaziemska, to możemy sobie porozumować, czy jedna, czy wiecej, czy zwaœnione œwiaty, czy jeden mega Wszechœwiat, pod władzš i kontrolš Jedynego Władcy i Boga, który obiecuje, że rebelia została dopuszczona dla celów " dydaktycznych" dla wszystkich istot na niebie i na ziemi i że nastapi " zrecetowanie i sformatowanie" wszelkiego dysonansu i zapanuje wszachogarniajšca harmonia na niebie i na ziemi. Wielu entuzjastów, nazywa to zjawisko OOBE " darem" prezentem. Zastanówmy sie, że w żadnej religii nie ma nic za nic. Sš tryby warunkowe, które mówiš o trzech podstawowych krokach, które człowiek musi uczynić, jeżeli jest aplikantem do żywota wiecznego. człowiek musi na wstępie się " odchamieć, odkłamać i odgłupić " Jakkolwiek udaje się człowiekowi " wciupić nos " w zaœwiaty, musi pamiętac, że samowolne wyprawy, z punktu widzenia znajomoœci Boga Biblii, stawiajš œmiałka jako " persona non grata" czyli osoba zbyteczna i może narazić się na nieprzewidzialne skutki. Jeremiasz. oremet@wp.pl

Z tekstów oobeowiczów wynika, że skupiajšc swojš uwage na technice " wyjœcia" nie myœlš w ogóle o Bogu. Bardziej jest to techniczne podejœcie i zwišzane z wyjsciem doznania, niż zastanawianie się czemu ma to służyć , skšd taka mozliwoœć, umiejętnoœć czy też " dar" jak nazywajš. " Wycieczkowicze w astralu" ......dokładnie ! Choć potraktowałeœ zwrotem dowcipnym , jednak wyczytać można lekkomyslnoœć osób , które " bawiš" się nie zastanawiajšc nad konsekwencjami. Jeœli do tej pory głębiej nie sięgali do " Ÿródeł " tego " daru" teraz majš okazję , gdyż czytam na tym forum pierwszy raz tekst mówišcy o tym ,że Boga w tym temacie nie można ignorować , trzeba mieć na uwadze przede wszystkim to, czy " wycieczki w astralu" sš Bogu miłe, czy służš dobru , czy przypadkiem takie" mozliwoœci" nie sš kolejna pułapkš dla człowieka. Ciekawa jestem czy ktoœ będzie miał cokolwiek do powiedzenia w odniesieniu do Bożej Woli, nie mieszajšc w jednym kotle swoich " wizji w astralu, głosów " itp. Czy ktoœ zechce faktycznie zajrzeć do Biblii , przeczytać wersety , które co nie co mówiš na ten temat? Mam nadzieję , że tak....zawsze znajdzie sie dusza " głodna" poznawania. Może znajdzie się ktoœ z oobeowiczów , który temat ten połšczy z Wolš Bozš? Pozdrawiam

http://www.7d.pl/images/alxkudalini1.gif

Chcšć nie chcšc jesteœmy istotami duchowymi, a przebywanie w astralnym œwiecie to dla człowieka nic nowego, wielu dane jest co noc naturalnie opuszczać ciało, ale nic z tym nie robiš. Praktycznie każdy opuszcza ciało co noc tyle, że z niewiele z wycieczek tych pamiętamy. No cóż Bóg da człowiekowi możliwoœć opuszczania swojego ciała, prawdopodobnie bez tego nie moglibyœmy funkcjonować. Jeremiasz napisał: " Naiwnym jest nadzieja wykorzystania " zaœwiatów " dla celów militarnych i jakiejkolwiek agencji politycznego wywiadu." Dziwne, że już dawno korzystano, ze zdolnoœci paranormalnych wojsko, a teraz korzysta policja w bezsensownych przypadkach, kiedy sš w kropce. Wiem, że Ty i Doro jesteœcie temu przeciwni, ale to Bóg rozdaje talenty. Niektórzy to majš, niektórzy muszš ciężko ćwiczyć. Nie każdy rodzi się Mozartem obe. Co do innych bytów. Tak to chyba oczywiste, że można spotkać w œwiecie duchów, złego ducha, jednak pozaciałem naturalnie wyczuwa się intencje drugiej istoty i czy jest ona dobra czy zła. Nie wiem czy to jest miłe czy niemiłe Bogu, co do wesetów to wszelkie senne ostrzeżenia, objawienia w Biblii to przejaw obe, bšdŸ ld. Zresztš takie Bóg wybrał Ÿródło komunikacji z człowiekiem, nie będę przytaczał bo nie pamiętam, nie wiem jak wy, ale ja nie ucze się biblii na pamięć, sšdze że takie podejœcie prędzej czy póŸniej prowadzi do fanatyzmu. Wystarczy spojrzeć na Islam, który Jeremiasz przytacza w swojej wypowiedzi. Co jest dobrego, w tym że wykuje na pamięć Pismo Œwiętę, a potem będę zabijał Ÿle interpretujšc danych fragment. Jaki sens w danej wierze ma wysadzanie się w powietrze zabijajšć tzw niewierynych. To samo było w œredniowieczu, kiedy wiara zamieniała się w fanatyzm, bezsensowne krucjaty, które przyniosły tylko œmierć. Czy takie coœ jest miłe Bogu? nara

Simonus Nie chodzi o to ,że jestem przeciwna , moje tak lub nie dla OOBE nie ma wielkiego znaczenia w oczach ludzi. Jeœli nawet w sposób naturalny w czasie snu opuszczamy nasze ciała nie pamiętajšc o tym póŸniej, to jednak aby pamiętać i doœwiadczać trzeba ćwiczyc....czyli w pewien sposób wymuszać stan nienaturalny. Możemy sie domyœlać wiele, ale na pewno nie wiemy czy Bóg dał nam możliwoœć opuszczania ciała i czy nie moglibyœmy bez tego prawidłowo funkcjonować. To sa mniemania i tylko takimi pozostanš. Jeszcze raz powtórzę ,że nie jestem niczemu przeciwna, piszesz " to Bóg rozdaje talenty" , czy jesteœ pewien że ten talent pochodzi od Boga? Wiara w Boga nie jest czymœ co można wyćwiczyć, czego można na pamięć się nauczyć ...to jest jeden z tych talentów, które Bóg rozdaje i w tym przypadku jestem pewna ,że pochodzi on od Boga. Poza tym jesli ktoœ przytacza wersety z Biblii to wcale nie znaczy ,że uczył sie na pamięć. Mój drogi kolejny talent jaki Bóg rozdaje to umiejętnoœć zapamiętywania bez zbędnego szlifu. Do tego gdy dodamy umiejętnoœć kojarzenia i gromadzenie faktów jawi się całoœć . Biblia w połšczeniu z historiš œwiata stanowi całoœć .....tego nie trzeba wkuwać na pamięć. Jak sie właœciwie ma temat OOBE a Biblia? Wystarczy wspomnieć Boga, Biblię a już posšdza się o fanatyzm ....ciekawe ?

Doro wielu ludzi niepamięta snów, a to jest naturalne dla każdego i też muszš ćwiczyć aby je zapamiętać. Całe życie uczymy się jakiœ rzeczy, odmienne stany œwiadomoœci to dla człowieka codziennoœć i normalna funkcja. I jestem pewien, że to pochodzi od Boga, wkońcu Bóg dał nam możliwoœć zmiany stanu œwiadomoœci (nie pisać, że nie pochodzi to od Boga, bez tego byœmy poumierali zaraz :D), to dlaczego mamy odrzucać możliwoœ panowania nad swoim umysłem? Wkażdym razie wolna wola, wštpie by obe to był to jakiœ grzech. Oczywiœcie trzeba ćwiczyć, bo ta furtka została zamknięta domyœlnie u większoœci, ale jak się czujemy pewni to nikt nie zabrania żeby jš otworzyć. Tak samo jak domyœlnie jesteœmy nieœwiadomi podczas snu. To jest coœ podobnego jak z widzeniem duchów, aury, itd. Nie wszyscy tego chcš i nie wszystkim jest to potrzebne do szczęœcia, kto chce to ćwiczy, po odpowiednich ćwiczeniach koncentracji itp. jest się wstanie zapanować nad informacjami, które do nas docierajš. A tak przy zwyczajowy rozkojarzeniu ludzi nie jest to możliwe. Powiedzmy, że jest to jak gra RPG, zaczynamy od podstawowych umięjętnoœci wszyscy i w miarę gry każdy kształci takie umięjętnoœci jakie mu pasujš. Jak dla mnie wszystko to to tylko kwestia podœwiadomoœci, jak zaprogramujesz tak masz. Co do Bibli, to akurat odnoœnie tego co napisał Jeremiasz o znajomoœci Bibli, chodzi mi, że grzanie różnymi cytatami i fragmentami jest takie bezsensu. 1 fragment można interpretować na wiele sposobów, a każdy nacišga je do swoich potrzeb, tak jak np. ogólnie wszystkim znany przypadek œwiętej wojny w Koranie. Wystarczy zobaczyć co kilka słów Ÿle zinterpretowanych może narobić. Pióro jest silniejsze od miecza. nara

Tak-"Pióro jest silniejsze od miecza",dlatego czytajšc cokolwiek ,trzeba mieć [własne zdanie],fanatyzm wypatrza rzeczywistoœć,nawet jeœli rzeczywistoœc jest tajemnicš. pozdrówka

Wróciłem z urlopu i widzę, że Jeremiasz i Doro... nadal straszš. I nadal nie przyznali się do jakiej "mšdrej" grupy należš. Może jakiœ egzorcysta by się przydał. Jeremiaszu i Doro... jesteœcie ludŸmi naprawdę wielkiej wiary. Ktoœ może mieć z Was duży pożytek. Może się do Was zapiszę. Macie tam jakieœ fajne panienki? Dobre piwo? Ładne wydania Biblii? Czytacie coœ poza Bibliš? I ile razy można mówić, że Biblia i inne "œwięte księgi" sš narzędziem religii, a nie Boga! Nie przeczytaliœcie lektury, którš Wam polecałem. Boicie się końca własnego œwiata? Im wczeœniej to nastšpi, tym szybciej wzniesiecie się ponad ograniczenia, które sami sobie narzuciliœcie. Czego się boicie? Przestańcie się wreszcie bać, bo niewiele osišgniecie (zrozumiecie) w tym wcieleniu. Zmoknijcie porzšdnie na deszczu, idŸcie sami w nocy do lasu bez broni, bez Biblii, zamknijcie oczy, otwórzcie duszę.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Duchu stosowałem twojš technike wolnego oddychania i musze powiedzieć że jest skuteczna. Pozwoliłem sobie ja troche "udoskonalić". I teraz jak próbuje wyjœć z ciała to po prostu wstrzymuje oddech i automatycznie w cišgu paru sekund moje kończyny się rozluŸniajš i zaczynam mieć pierwsze objawy wyjœcia. Jednak mam pewien problem. Jeœli zaczynam znowu oddychać proces wychodzenia zatrzymuje się w miejscu. Mam również problem z rozluŸnieniem szyji i głowy, nawet ta technika nie pozwala na rozluŸnienie głowy i szyji. Po prostu cała moja œwiadomoœć pozostaje w głowie, a powinna być w ciele astralnym. Co do bezdechu to naprawde próbowałem wstrzymywać jak najdłużej aż do granic których nie sposób przekroczyć. Wiec kieuje do Ciebie Duchu pytanie: Co mam zrobić aby wyjœć Dziękuja Pa Pa

nie znam sie na oobe i nie wierze ze jest to naprawde wyjscie z ciala, lecz cokolwiek sie chce osiagnšc w życiu trzeba cierpliwoœci i treningu.

prv-powoli ,miej cierpliwoœć ,a bezdechu nie utrzymuj na siłę .Po pewnym czasie bezdech stanie się łatwiejszy. Kiedy znajdziesz się na bezdechu i w końcu uda Ci się wyluzować wszystkie mięœni,to przyjdzie moment w ,którym nawet nie będziesz mógł ruszyć powiekami-wtedy okręcisz się swojš myœlš i wyjdziesz-tak jakbyœ wstawał ,albo sam [wypadniesz poza ciało].W czasie ostatniej [fazy wyjœcia] możesz znajdować się w silnym [strumieniu]jakiegoœ œwistu ,albo innego głoœnego dżwięku-to oddzielanie właœnie,Twego ducha od ciała .Pamiętaj że nic złego się nie stanie ,nawet jeœli się [udusisz],z czasem nie będzie TO takie trudne,ale kiedy zaczniesz myœleć że to po Tobie ?-to pamietaj że [jesteœ bardzo blisko]oddzielenia. ćwicz ze spokojem ,wsłuchuj się w [szumy ciszy],relaksuj się ,-w końcu się uda a wtedy przekonasz się jak jest się [duchem]-i zrozumiesz jak trudno jest opisać ,znanymi pojęciami -TO czego doœwiadczysz. Powodzenia acha -pamiętaj byœ nie miał w ustach œliny,bo w czasie bezdechu będziesz się topił,a to nie do wytrzymania-bedzech to bajka.

Zanim zaczniecie podrózować wyzbšdzcie się Lęków i oczyœcie swe Ciała Duchowe ! Przeważnie mało jest ludzi Œwiadomych tego że z chwilš przekroczenia progu mogš spotkać niskie Byty - Energie - Dusze ! Które mogš mieć łatwy kšsek dla niedoœwiadczonego Amatora . Zanim rozpoczniecie podróże , wyruszycie Poza Fizyczne Ciało polecam zastosować tkzw. Balon Energetyczny odchraniajšce wasze Ciało Fizyczne i Astralne przed Wszelkim niepowołanym Atakim z zewnštrz . Nikogo nie chcę straszyć . Większoœć zapewne , tych którzy byli "Poza" spotkali się z tkzw. Cieniami . Jeœli nie , to Gratuluję Szczęœcia w nie - zetknięciu się z nimi . Osobiœcie sam miałem parę - nasćie ataków w cišgu dziesięciu lat drogi Duchowej . Dzięki Przyjaciółce która brała udział w Warsztach Bruce Moena uœwiadomiłem się bardziej na Zagrożenie ! jakie nie tak dawno mogło mi zabrać Duszę ! a czego w pełni nie byłem wczeœniej Œwiadom ! Na koniec .. polecam częstsze wypowiedzi Prawdziwych Podrózników Astralnych , a nie Amatorów ledwo przerobionych materiałów którzy Sen przypisujš OBE ! No Duch to rozumiem :D Powodzenia i Dużo Pięknych Podrózy Życzę :)

Jak się to coœ robi? :P [%sig%]

Duchu czy mozesz opisac jak wygladaly byty ktore napadly Cie podczas oobe?Czy przerazajace dla Ciebie bylo to zostales przez nie zaatakowany,czy ich odrazajacy wyglad.Czy to byly tzw,larwy astralne?jak one wygladaja? Pozdrowki

Aurelu, czy mógłbyœ opisać co miałeœ na myœli, mówišć cienie, i o co chodzi z tym Balonem Energetycznym i atakami z zewnštrz ??? Z góry dzięki, plis opisz to głębiej.

Cienie to niskie Byty ! ogolnie Energie które nie zawsze posiadały postać Fizycznš i nie inkarnowały na Ziemi . Posiadajš Œwiadomoœć tj my i interesujš się Energiš którš posiadamy w sobie - tkzw. Pranę Czi itd.. . Balon Energetyczny jest to ochrona którš tworzy się przed cwiczeniami OBE w celu zabezpieczenia Ciała Fizycznego i Astralnego kiedy juz opuscimy fizycznoœć . Bez stworzenia owej ochrony to duze ryzyko rzucać się w głebie Niepojętego i Nieuœwiadamianego swym ogromem i nieskonczonoœciš zarazem Astrala i Wymiarów stanowišcych Podstawe drugiej strony ;) itd ... . Pozdrawiam
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 253
Poprzednia strona | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | .. | 12 | 13 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.