| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Co jest potrzebne -BYŚ Uwierzył?? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 236 |
|
Witam w pierwszym moim temacie i chce zapytać Forumowiczów Co jest potrzebne by uwierzyć.
Czego potrzeba by człowiek uwierzył? :
Czy Pokazania Faktu?
Czy Pokazania Niecisłoci?
Czy Pokazania Obłudy?
Czy Pokazania Nieprawdy?
Czy Kto kto jest sceptykiem tak zwanym Niewiernym Tomaszem potrzebuje tylko dotknšć?
Czy Kto kto zobaczy Uwierzy Od razu?
Czy Potrzeba Wielu Przykładów?
Czy Wiare bierzemy od Rodziców ?
Czy Bierzemy jš z otoczenia?
Czy Bierzemy jš z nauki?-Własnej-Przekazanej-Wpojonej-Narzuconej?
A Co z ludzmi którzy:
Widzš
Wiedzš
Znajš
Rozumiš
A jednak niedajš się przekonać!
Czy potrzebne jest :
Logiczny wywód?
Logiczne tłumaczenie?
Logiczne zobrazowanie?
Pokazanie zdięcia?
Pokazanie pisma?
Pokazanie różnic?
Co WAS Jest w stanie przekonać?
[%sig%]
|
|
|
Sumer-
Sęs mojego postu sprowadza sie do tego że w spuciżnie Sumeru Babilonu i Persji.
Niema aż tyle materiału żeby móc wyjanić wiele niecisłoci.Więc polecam jako uzupełnienie -Teksty greckie, które w wielu kwestiach uwiadamiajš nam niektóre niuanse i nie sš to Bajki lecz wiedza tyle że słowo wiedza w starogrece tłumaczone błędnie dlatego że jest słowem dwu lub nawet wieloznacznym niezawsze podawane jest prawidłowo.To samo tyczy się MUZ ,którym dopiero długo potym jak zostały opisane przydzielono przymioty które sklasyfikowały je jako patronki danych umiejętnoci.
A co do twierdzenia kto był pierwszy to mocno Pokrętne.Bo pierwszymi byli Anunaki
Którzy jak wiesz z przekazów reglamentowali swš wiedzę a ludzie to dla nich słudzy ,
a nie Uczniowie.I przekazywanie wiedzy to według mnie napewno w tym przypadku ,nie działanie ALTRUISTYCZNE lecz raczej WYRACHOWANIE !!Chodz trzeba przyznać że prawdopodobnie z małymi wyjatkami w stosunku do tak zwanych pół bogów urodzonych na ziemi.Hmm którzy potem jak sie okazuje nie byli wcale jeszcze Bogami.Bo prawdopodobnie miał to być dopiero tu na ziemi moim zdaniem -egzamin maturalny, którego nie zdali i teraz czekajš na sšd który niedługo się odbędzie.Nibiru już się zbliża,i może tam już sš bogowie? Ale pewny niejestem.
Na razie dziękuje i pozdrawiam.
[%sig%]
|
|
|
U greków najbardziej nie podoba mi się to że wynaradawiajš Sumerów i Anunnaki i nawet Boga, i w swoich opowiadaniach przedstawiajš ich jako greków o greckich imionach. Hellenizujš co się da. Moda grecka też mi się nie podoba - czuć w tym co zberenego (kuse mini). Tak samo greckie budowle - kojarzš mi się z buduarem czy lupanarem. A język grecki - brzmi jako lubieżnie czy oblenie.
Za to u Sumerów wszystko jest skromne surowe i proste, wszystko mi się wydaje u nich OK. Sumerów to mógłbym każdemu pokazać, nawet noworodkowi - i nikt by się nie obraził ani nie zgorszył.
A greków? - Tego nawet nie ma co pokazywać komu poniżej lat 18. Tylko dla (złych) dorosłych. Jak papierosy czy wódka.
Najlepsze dla greków i innych ludzi byłoby PORZUCENIE ich pomieszanych po wieży Babel tożsamoci i przyjęcie tożsamoci Sumerów. (do wymiany by poszły imiona, język, nazwy pismo, - no wszystko)
Był czas, kiedy wszyscy bylimy Sumerami. (przed Wieżš Babel) Pora aby to przywrócić.
Zauważyłem, że nasza wiara to silnie uszkodzony przekaz z Sumeru, zniekształcony po drodze jak przechodził przez Akad (etap żydowski) i grecję (etap chrzecijański). Dowodem na to jest choćby to, że opłatek oznaczajšcy Baranka Bożego ma TEN SAM kształt co sumerski żeton oznaczajšcy owcę lub barana.
link: (sheep=owca, baran)
http://chalaux.org/fitxuk01.jpg
Inny przypadek to jest to, że na Syna Bożego włosi mówiš Gesu - to już zaczyna przypominać Galzu - wysłannika Stwórcy Wszechrzeczy. Jeszcze trochę, i Syn Boży będzie miał przywrócone oryginalne Imię z Nibiru.
|
|
|
Ejże, 'Fack this is True' nie podskakuj mi tu z greckimi nagusami w maskach teatralnych! Co se mylisz, grecki zboczeńcu? @!#$ off!
|
|
|
"...Każdy atak jest wołaniem o pomoc..."
...patrz picture wyżej^^^^...więcej estetyki...proszę..bo aż trudno rozpoznać, że to forum wiat tajemnic:(
dzień, w ktorym ja zamiecilabym takie zdjęcie uznałabym za poczštek końca...smaku, rozumu...wszystkiego. Ale pewnie jestem odosobniona..i powinnam sie przystosowac - ten wiat w "jakims" kierunku zmierza..nie znanym mi..
koniec swiata to moim zdaniem koniec swiata ludzi zasad moralnych...
wobec powyższego zerkne na strone "Przepowiednie"...tam znajde odpowiedz kiedy ten upadek nastapi...moze zdšże spakowac najpotrzebniejsze rzeczy...tylko co wtedy bedzie najpotrzebniejsze...karabin??
niezbyt optymistyczny post...ale ciekawe czemu?
dobranoc
|
|
|
Witam-No dzień wolnego sobie zrobiłem i widze że rewolucja.
|
|
|
Co za syfff.... jak aTARI czy jeszcze gorzej... Najpierw w wštku mówi się o więtych sprawach, a tu nagle ohydny japoński sumoka z którego portu SIO tryska syfff... Dobrze chociaż że w jego własnš mordę a nie na zewnštrz. Przynajmniej blużniercza pętla jest zamknięta! Bo wiecie, że z gowna i stali zrobili aTARI... Ani liczydło, ani aIBieM i tylko tylko eSTe! Możliwoci ma spektruma, lecz to atarowców duma! aTARI eSTe! je jE JE! A tak... AMIGA RULEZ!
|
|
|
Niema jak dwie moralnoci lub dwa nicki .Jedno dla publiki drugie na własny użytek.
Ja na szczęcie mam jednš moralnoć i jeden nick na jednym Forum.
Ale nie potępiam w czambuł tylko prowadze polemike która sprowadza się do tego że wysuwam kontr argumenty a nie obrzucam kamieniami.No tak ale czy mogę się o taki tekst jak wyżej obruszać przecież napisałem w jednym z moich postów że w raju nie żyjemy nie może być nam tak dobrze jakbymy sobie tego życzyli.:))
Wykładnia jest prosta każdy kij ma dwa końce każda prawda dwa oblicza,więc jak sš mylšcy to musi być też ich przeciwieństwo.;-)
Dziękuje i pozdrawiam.
[%sig%]
|
|
|
Sumer- albo masz fajnych sšsiadów w ustroniu albo chodz do kafejki może tam majš inne łšcze,mam nadzieje że wiesz oczym pisze.:))
[%sig%]
|
|
|
Nicka zmieniłem, bo jak takie atarowskie wiństwa z gowna i stali spod znaku gołego portu SIO2IDE (made in 'Fack this is True') lecš to wolę być TurricaN'em. (bohater gry z C64 walczšcy ze złem) I nie wrócę do starego nicka, przynajmniej dopóty z portu SIO będzie leciał taki atarowski syfff jak bršzowe tworzywo z którego się podobno robi obudowy do atari.
|
|
|
No i jak wštek schodzi na psy, czy powinienem mieszać dobro ze złem? Wiadomo że nie. Stšd ta zmiana nicka. Jak kto znów wyskoczy z gownem i stalš to się nadzieje na TurricaN'a z wiadomej gry na C64 a nie na poprzedniego nicka (aby uniknšć profanacji tego o czym pisałem na poczštku) Oczywicie atari to syf.
|
|
|
Sumer-Ja ro tak okrele-
Walka z wiatrakami niema sensu!!
Niewarto się przeciwstawiać czemu naco niemamy wpływu .
Bo co to da że TY ja lub kto inny obruszy się na taki post ja rozumie że sš przecież ADMINI ale tš kwestie juz przerabiali Forumowicze w Odrębnym temacie.Na temat wolnoci wypowiedzi i wolnoci wiary a cenzurze.Ja chyba wyrażnie zaznaczyłem że z wieloma przypadkami moge się niezgadzać ale moge tylko pisać i prowadzić polemike .
Podkrelajšc że nieżyjemy w raju ,gdzie wszystko jest poukładane i prawidłowe.Ale swoje poglšdy czy za czy przeciw zawsze wypowiadam w swoim własnym imieniu nie ukrywajšc się za maskš bo wtedy stał bym się taki sam jak ten który potrafi tylko rzucać kamienie z za węgła,przywdziewajšc maske aby niebyć rozpoznanym.
Dziękuje i pozdrawiam.
[%sig%]
|
|
|
No to znikam stšd, by już tu nie wrócić. Ale i tak te pomieszane języki wykitujš. Wróżę im marny koniec.
|
|
|
ja też w to nie wštpię musi powstać zapewne nowa wieża Babel więc i język będzie jeden.A jaki tego niewiem.
[%sig%]
|
|
|
taaaa...to powstanie w dalekiej przyszłoci....mozecie tego nie dożyć....no chyba że macie gen jakiego długowiecznego zwierzaka...
dusza nicoli cię znajdzie...wszędzie....Wszędzie....WSZĘDZIE!!!
|
|
|
Nicosia:))) Spokojna Twoja Rozczochrana
|
|
|
Hmm-czy te pomieszane języki ,to czasem nie alegoria do pomieszania GENÓW?-Hmm
[%sig%]
|
|
|