| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| człowiek=barbarzyńca | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 125 |
|
http://www.fwz.jawsieci.pl/okrutnezdjecia/
TYLKO DLA LUDZI O MCNYCH NERWACH
Zakładam posta po przeczytaniu listu z miesięcznika pt. "Nieznany wiat" nr 6 (174)/2005 str 28.
Wiecie, oglšdajšc te fotosy zamieszczone na tej www jestem za karš mierci.
POWTARZAM- Zdjęcia sš bardzo drastyczne
|
|
|
Mysle ze ogölnie jedzenie miesa i zaopatrywanie sie w produkty zeierzece(buty ze skör itd)to w gruncie nie nasza wina,to wina naszych rodzicöw i tego jak nas wychowali.to oni ze tak powiem"Skrzywili"nasze spojrzenie na zabijanie zwierzat,bo przeciez my jako dzieci nie zdajemy sobie sprawy z jakim okrucienstwem wiaze sie nasza"PARÖWKA lub KOTLECIK",dopiero pözniej zostajemy z ta kwestia skonfrobtowani z rzeczywistoscia,ale w wiekszosci przypadköw jest juz "Za pözno"poniewaz jest w nas juz zaszczepiona "Znieczulica",zreszta mozna to zaobserwowac na ulicach gdy ktos potrzebuje pomocy,malo kogo to "Rusza",przechodzi obojetnie,wiec takie sa nasze reakcje gdy to"Czlowiek "jest katowany to jak tu wymagac milosci do zwierzat!?:-(to smutne ale prawdziwe,mysle ze takze telewizja ma na nas bardzo zly wplyw i to juz od najmlodszych lat,teraz to juz nawet bajki porzadnej nie ma ,gdzieby sie nie zabijali i nie wyzywali,mysle o czyms w stylu misia uszatka lub reksia.dlatego ja jako rodzic uwazam bardzo na co moje dziecko patrzy,przewaznie nagrywam mu bajki na Video i kontroluje ich zawartosc.
|
|
|
no tak jest. Rodzice ksztaltuja nasze "zdanie", ale nie mozemy ich o to obwiniac:-) On sa z nami od poczatku, zapewniaja nam byt itp. Szacunek im sie nalezy:-)
|
|
|
Nie obracie się ale gadacie bzdury. Że niby co mam nie jeć mięska bo to kiedy była żywa istota?? I co z tego jakby było trzeba to bym zjadł nawet Was, lub kawałek siebie. Co to za różnica, to jest tylko opakowanie dla duszy przecież, nie?
Gdyby ić waszym tokiem mylenia to tak: nie kupujmy nic z chin bo przecież to pewnie zrobił jaki niedożywiony- wyzyskiwany chinczyk, nie krzywdmy go (nikt nie kupuje nikt nie robi chińczyk sobie żyje w spokoju); nie używajcie nic ropopochodnego - przecież w wyniku wydobycia i transportu ropy dziennie ginie pewnie tysišce zwierzšt,rolin (ludzi?), nikt nic nie kupi nikt nic nie zrobi nikt nie cierpi. Nie używajcie pršdu z elektrowni zanieczyszczajšcych rodowisko, bo od tego gina zwierzęta i roliny - czyli nie używajcie wogule bo w polsce chyba nie ma ekologicznych elektrowni. Nie używajcie papieru i rzeczy z drzewa - wiecie ile trzeba wycišć lasu, a przez to ginš zwierzęta które tam mieszkały. Nie kupujcie rzeczy w jednorazowych opakowaniach bo te trzeba wyrzucić i ronie sterta mieci na planecie. Nie używajcie kanalizacji no przecież cieki zanieczyszczajš nasze rzeki.
Mógłbym tak jeszcze troche, tylko po co? Co czujecie się winni i chcecie uspokoić sumienie niejedzeniem mięsa?? Trochę mało jak dla mnie - Ja nie potrafię żyć tak żeby nie szkodzić naszej planecie i jej mieszkańcom, więc żyję tak jak mi jest wygodnie - szkodze wszyskim po trochu.
A Wy jak chcecie nie szkodzić to spowrotem do jaskiń i sadzić ziemniaki i jeć je na surowo (no bo przecież żeby mieć ogień trzeba co spalić).
|
|
|
szuineg czytales wszystkie posty? Ja bylem za jedzeniem miesa itp. Wez to sobie dokladniej przeczytaj
|
|
|
No i co z tego że jestes (byłes?) za jedzeniem miesa? Kto założył temat człowiek=barbarzyńca? Ja się tylko wypowiedziałem, nie chcesz być barbarzyńcš to do jaskini czy lepianki i najlepiej przestaw się na odżywianie energiš kosmosu i po sprawie. Ja się tam nie przejmuje cierpieniem zwierzštek i rolinek bo inaczej bym już nie żył, a przecież ludobujstwo jest moralnie gorsze od zabijania zwierzšt i niszczenia przyrody więc niszcze i zabijam żeby przetrwać. Tyle.
|
|
|
Widziales te zdjecia?
zalozylem ten temat po to, by pokazac jak sie to robi
|
|
|
Jeszcze narazie się nie wybieram (chcę oszczędzić tej osobie wrażeń) do psychiatry. A co w mojej wypowiedzi spowodowało że ty Harmagedon posłałby mnie do psychiatry? No i co ma wspólnego mój psychiatra z tym tematem? No ale przyzwyczaiłem się że w dyskusji ze mnš ludziom brakuje argumentów, więc sięgajš poza temat rozmowy.
Harmagedon Ja cię ni wylę do psychiatry, choć twoje wypowiedzi sš z lekka infantylne (te całe krówki, winki itp.). Nie wspomnę o tym:"ale co to ma do rzeczy ile roslin????przesiez möwilem ci :MASZ JESC OWOCE TYCH ROSLIN a nie CALE DRZEWA!!!!to tak jakbys powiedzial ze wykorzystywanie Owczej -Welny jest ZLEM!!!mysle ze to wlasnie mail na mysli Bög möwiac"Czyncie sobie ziemie poddana",a nie jak to interpretuja chrzejscijanie "RÖBCIE ze ZWIERZETAMI CO CHCECIE!!!!!"przeciez jedzac banana nie krzywdzisz w zaden sposöb rosliny!!!"
Wykorzystywanie wełny jest złem, bo co owieczka ma cierpieć z zimna bo ty chcesz mieć sweterek?!?! To lepiej jš zabić, zjeć, a z wełny sweterek bo już jej nie będzie potrzebny. Co do babnanów to robisz im wielkš krzywdę. Wszystkie owoce sš jadalne zazwyczaj po to żeby je kto zjadł i wydalił gdzie dalej nasionka które przedłużš gatunek rolinki z której pochodzš. A ty co wysrasz nasionka do kibla i polecš do cieków nie dajšc nowego życia - jeste jak lekarz co zrobił skrobanke, tyle że bananowi (no ale to też żywa istota, nie?).
Mylisz się także co do kota jest tak samo smaczny na surowo jak krówka. Jadam mięso w różnej postaci, od czasu BSE unikam surowej wołowiny. To że większoć ludzi czego nie je nie znaczy że to jest niejadalne - mam na myli owady, gady, zwierzęta domowe.
No i pozatym zwierzęta sš dużo bardziej rozwiniętymi organizmami od rolin i wydalajš z siebie większoć trujšcych substancji, a rolinożernym życze smacznej sałaty z ołowiem z chodowli przy autostradzie.
|
|
|
i sie porobilo. Na poczatku ja bylem za miesem, ale teraz mam kumpla:-)
Otoz nie wiem szuineg czy czytales wszystkie posty na ten temat. Jest tam dluzsza juz dydkusja, w ktorej dwie strony przedstawiaja argumenty wazne i silne dla ich przeklonan. Osobiscie jem mieso, tylko zbilwersowaly mnie te fotosy z tej www
|
|
|
ja nie powiedzialem ze wykorzystywanie owczej welny jest zlem!!!to nie moja wina ze ty to tak intrepretujesz.welna i nawet kosc sloniowa ,ok,ale zeby mordowac zwierzeta dla skör lub miesa to wydaje mi sie BARBAZYNSTWEM!jesli masz inne zdanie na ten temat to twoja sprawa.
|
|
|
...ze szkoły :
przed każda klasówka lub egzaminem sš różne ostrzeżenia :ucz sie tego slabo tamtego , lepiej to wykuj albo to będzie ...i każdy tam słucha tego albo nie
jednak w głębi duszy albo olewka albo przejęcie
a potem to juz tylko jebnięcie
klasówka bum
egzamin bum
poprostu nadchodzi i koniec -nie masz możliwoci manewru
i kończy się bredzenie , tralala itd bo włanie się zdarzyło i ten sie osrał a inny umiechnšł ...jedno jest nieodwołalne - przyjcie
a to tylko chodzi o egzamin albo klasówkę , czy odp przy tablicy ....
przyrównaj to do Przemiany i odpowied sama się nasuwa ......
prędzej czy póniej :)))))
|
|
|
Ameryka tyje i choruje
PAP 06:00
Otyłoć jest przyczynš wielu chorób
(fot. AFP)
Ponad dwie trzecie dorosłych Amerykanów ma nadwagę, 30% jest otyłych, podobnie jak 15% dzieci. Cukrzyca i wysokie cinienie krwi sš powszechne i występujš coraz częciej - pisze brytyjski dziennik "The Guardian".
Jeszcze gorzej wyglšda sytuacja w Zachodniej Wirginii. Otyłych jest tam 25% nieletnich, a także ok. 35% całej ludnoci tego stanu.
Występuje ewidentny zwišzek między otyłociš a biedš - podaje gazeta. Trzy stany, gdzie mamy do czynienia z problemem otyłoci - Alabama, Missisipi i Zachodnia Wirginia - należš jednoczenie do najbiedniejszych.
W USA odsetek młodych ludzi z nadwagš potroił się od 1980 r. Na całym wiecie jest coraz więcej otyłych osób, co najmniej 300 mln. (jask)
A OD CZEGO ONI TAK UMIERAJA POWOLNIE ??W MęCZARNIACH ??
OD ZBOŻA ??:)))))
HAGHI??
|
|
|
nie koniecznie od miesa. Mozliwe ze spozywaja ogromne ilosci miesa, ale nie jest to glowna przyczyna zgonow, chorob itp. Zrodla nie podaly nalogow, chorob, wad genetycznych itp.
|
|
|
Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpš. Z dalszych eksperymentów zrezygnował.
|
|
|
a tak,i przykład ze szkołš jes ok
bo wszyscy sobie za lekko traktujemy pewne sprawy a najlepiej widac jak ktos nie miał pojęcia a teraz inna sprawa
rzeczy się staja drastycznie szybko , bezwzglednie i trzeba mentalnosć do tego dopasować w miarę
a nie pierdol... sie w tańcu jak makaron....
mięso no1 , wady genetyczne - od mięcha :)))))
|
|
|
Powiem wam cos-"Zryjta co chceta"!!!! i "Niech wam ziemia lekka bedzie":-)o cale tlumaczenie dobrych stron szanowania zywych istotnie ma sesu,sa ludzie ktörzy nie chca lub nie umiaja tego pojac!to tak jakby slepy chcial slepego nauczyc jezdzic samochodem!!!:-(
|
|
|
O nas ???to znaczy???przeciez pisalem juz ze ja od czasu do czasu jem mieso,bo sade ze to masz na mysli.ale pröbuje zaprzestac tego Barbazynstwa bo wiem ze to w penym sesie przakladanie reki do zabijania tych biednych istot ,a ja nie lubuje sie tak w miesie bym nie byl w stanie sie panowac,sadze takze ze ludzie nie sa miesozercami!!!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 125 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |