Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Fundament wiary
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 289
Poprzednia strona | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | .. | 14 | 15 | Następna strona

Co jest dla was fundamentem wiary? coœ, co powoduje, że wierzycie i nie macie wštpliwoœci. Osobiœcie czegoœ takiego nie znalazłem i licze na waszš pomoc. a może takiego czegoœ nie ma?

Ha, zgadzam się. Nie wiem jak ludzie to robiš. Wierzš oni w takš bajeczkę jak Bóg ale już w Œwiętego Mikołaja to nie wierzš! Jak się za młodu dziecku głópot naplecie to w to będzie wierzyć choćby wszystkie dowody mówiły NIE!!!

O_o??

wlasnie taka pikna jest nasza psychika przyswaja to, co nam nawtykali, a nie to, co jest:-)

O_o??????????????????????????????????????????????????????

Autor: Abel (---.symboliczna.net) Data: 11-05-2005 18:10 Ha, zgadzam się. Nie wiem jak ludzie to robiš. Wierzš oni w takš bajeczkę jak Bóg ale już w Œwiętego Mikołaja to nie wierzš! Jak się za młodu dziecku głópot naplecie to w to będzie wierzyć choćby wszystkie dowody mówiły NIE!!! Autor: Haghi (82.160.97.---) Data: 11-05-2005 20:02 wlasnie taka pikna jest nasza psychika przyswaja to, co nam nawtykali, a nie to, co jest:-) tak przynajmniej jest w wiekszosci przypadkow. kumasz?

Cytat:
Wierzš oni w takš bajeczkę jak Bóg...Jak się za młodu dziecku głópot naplecie to w to będzie wierzyć...
hehe wiecie co dziwni jestescie bo z tego co pamietam to wiara w Boga miała zawsze u mnie korzenie inne niz religia.bo takie rzeczy sa oczywiste
Cytat:
choćby wszystkie dowody mówiły NIE!!!
heh no to nie mam wyboru choc i przedtem to dla mnie nie była zadna tajemnica a tak pozatym wierzyc a ufac to 2 rozne rzeczy ;P

Ale Bog jest powiazany z wiara i wierzeniem a co za tym idzie z religia (kultem)

Cytat:
Autor: Haghi (82.160.97.---) Data: 22-04-2005 18:37 Ja mu tam nie chce pomoc, chce chlopaczka wpedzic w kompleksy by se strzelil w leb. Dac mu do zrozumienia ze jest inny i nie ma dla niego miejsca wsrod normalnych. To pojeb, a takich nalezy tepic
wazzz that? BTW w wielu moich postach pisałem to co chciałes usłyszec ;P

uwziałes sie na tego wiesia jak ta cholera

Autor: Haghi (82.160.97.---) Data: 12-05-2005 11:20 Ale Bog jest powiazany z wiara i wierzeniem a co za tym idzie z religia (kultem) a prawo do głosowania w wyborach do parlamentu po to by ludzie czuli ze maja wolnosc wyboru lol

nie powiazuj wiary z polityka:-0 co do wiesia to kolo mnie naprawde wqurr..... ta paplanina

ale sam piszesz ze ksieza zachowuja sie jak ...politycy(fury,prestiz itp itd)

to fakt gada jak nawiedzony ale popychanie go do samobojstwa moze nie miec pozytywnych skutkow

no mowie tak, ale ksieza zaczowuja sie jak poltycy. Co do pana W. to sam wiesz co on pieprzy, no a samobojstwo to moze by i bylo dla niego dobre:-)))))))))0

Jezus był cieslš

Józef był ciesla ale czy jego "synek" to nie wim

chodzi mi o to ze nie był ani politykiem ani ksiedzem

Byl nauczycielem, przywodca stada<---jak sam to okreslal

no własnie i do wiesia ma na pewno inne podejscie od ciebie (zreszta dla mnie tez wiesiu ma zryty łeb ale skuteczne namowienie go do samounicestwienia spowoduje ze "przekfalifikujesz" przywodce stada z ciesli na "rolnika" "zaorze glebe" ...bynajmniej nie pługiem)

to nie tak Jonson. ja mu polecam szybkie spotkanie z ojcem. Widac ze kolo jest osierocony i ppotrzebuje bliskosci. Wiec dlaczego nie tam? po drugiej stronie?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 289
Poprzednia strona | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | .. | 14 | 15 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.