| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Fundament wiary | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 289 |
|
Co jest dla was fundamentem wiary? co, co powoduje, że wierzycie i nie macie wštpliwoci. Osobicie czego takiego nie znalazłem i licze na waszš pomoc.
a może takiego czego nie ma?
|
|
|
Ha, zgadzam się. Nie wiem jak ludzie to robiš. Wierzš oni w takš bajeczkę jak Bóg ale już w więtego Mikołaja to nie wierzš! Jak się za młodu dziecku głópot naplecie to w to będzie wierzyć choćby wszystkie dowody mówiły NIE!!!
|
|
|
wlasnie
taka pikna jest nasza psychika
przyswaja to, co nam nawtykali, a nie to, co jest:-)
|
|
|
Autor: Abel (---.symboliczna.net)
Data: 11-05-2005 18:10
Ha, zgadzam się. Nie wiem jak ludzie to robiš. Wierzš oni w takš bajeczkę jak Bóg ale już w więtego Mikołaja to nie wierzš! Jak się za młodu dziecku głópot naplecie to w to będzie wierzyć choćby wszystkie dowody mówiły NIE!!!
Autor: Haghi (82.160.97.---)
Data: 11-05-2005 20:02
wlasnie
taka pikna jest nasza psychika
przyswaja to, co nam nawtykali, a nie to, co jest:-)
tak przynajmniej jest w wiekszosci przypadkow.
kumasz?
|
|
|
|||||
|
Ale Bog jest powiazany z wiara i wierzeniem a co za tym idzie z religia (kultem)
|
|
|
|||
|
Autor: Haghi (82.160.97.---)
Data: 12-05-2005 11:20
Ale Bog jest powiazany z wiara i wierzeniem a co za tym idzie z religia (kultem)
a prawo do głosowania w wyborach do parlamentu po to by ludzie czuli ze maja wolnosc wyboru lol
|
|
|
nie powiazuj wiary z polityka:-0
co do wiesia to kolo mnie naprawde wqurr..... ta paplanina
|
|
|
ale sam piszesz ze ksieza zachowuja sie jak ...politycy(fury,prestiz itp itd)
|
|
|
to fakt gada jak nawiedzony ale popychanie go do samobojstwa moze nie miec pozytywnych skutkow
|
|
|
no mowie tak, ale ksieza zaczowuja sie jak poltycy. Co do pana W. to sam wiesz co on pieprzy, no a samobojstwo to moze by i bylo dla niego dobre:-)))))))))0
|
|
|
no własnie i do wiesia ma na pewno inne podejscie od ciebie (zreszta dla mnie tez wiesiu ma zryty łeb ale skuteczne namowienie go do samounicestwienia spowoduje ze "przekfalifikujesz" przywodce stada z ciesli na "rolnika" "zaorze glebe" ...bynajmniej nie pługiem)
|
|
|
to nie tak Jonson. ja mu polecam szybkie spotkanie z ojcem. Widac ze kolo jest osierocony i ppotrzebuje bliskosci. Wiec dlaczego nie tam? po drugiej stronie?
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 289 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |