Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czarny Papież
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | .. | 17 | 18 | Następna strona

Napewno słyszeliście określenie ostatniego papieża jaki ma zostac wybrany. Na początku ma być aniołem, a później ma zniszczyć chrześcijaństwo.

Saba glupia baba. Ja nie wiem jak można wierzyć jakiejś babie. A mam pomysl ja wam powróże za sekunda cały świat będzie bogaty. Babie sie zdaje że ma widzenia i pisze książki a wy jej wieżycia jak moja babcia. Jak ludzie są starzy to wymyślą ze za drzewem stoi ssmierć ze w nocy chodzą trupy po domach . a nie jakieś czrna papieże czy jakieś tam bzdury. Co wy nie wierzycie w Chrystusa Pana który powiedział " na darmo by było życie ludzie, gdyby nie było życia poza grobem". no nie zaraz dostanę wylewy jak mnie tak będziecie denerwować. Bzdury babie się widzą.

jak możecie tak mówić???? przeciez nauka papiez by sie zmarnowala gdyby koniec swiata byl za jakies 7 lat. napewno bog nie mial takiego planu a wy wiezycie w takie bajeczki. nostradamus nie byl nieomylny. dajcie sobie siana. pa

Huh, na poczatek co do Nastradamusa... poczytajcie opinie na temat tego kolesia, wszystko co pisal to idealna manipulacja, polegajaca na tym zeby wiekszosc tego co napisal mozna bylo podstawic pod wszystko co sie w naszych czasach dzieje i wydarzy :D Byl oszustem, dla innych super prorokiem bo wystarczajaco przez 500 lat ludzie podstawili wydarzen pod jego pseudo przepowiednie. Ale to nie na temat :P Zawsze rodzi sie ciekawosc i kolejne spekulacje, dyskusje ktore mozna toczyc bez przerwy, tak i jest z ta, kazdy czyta rozne zrodla potem wszystko sie miesza i powstaja setki kolejnych wersji... Osobiscie pamietam ze gdzies czytalem "niby" orginal wlasnie spisu wszystkich papiezy, wychodzilo tak ze opis byl tylko do przed ostatniego przy ktorym byl jakis jeszcze numerek a nastepnego juz nie bylo. Co do tych niby krypt to z tego co JA wyczytalem to wlasnie zostalo teraz juz tylko ostatnie miejsce... huh, Next co do tego iz piszecie ze bedzie czarny... jezu, to jest jedna wielka medialna bzdura -> doslownie chodzi mi tylko o slowo czarny -> asfalt, czarny moze byc jego charakter, co na to wskazuje, wybiora teraz na 100% jakiegos Rzymianina ktory za swojego pontyfikatu doprowadzi do konca... Chrzescijanstwa! Nie konca swiata*. *A jak juz do tego wszystko zmierza to wiec jedynym zrodlem pozostaje nam Apokalipsa Sw.Jana, ktora jest jedyna w sobie prawdziwa i tym powinnismy sie kierowac. Jezeli naprawde zyciem czlowieka kieruje Bog to wszystko bedzie sie sprowadzac do czegos niewyjasnionego, niezauwazonego jak meteoryt, ale nasza nauka jest na takim stopniu ze raczej jestesmy w stanie odkryc lecacy w nasza strone obiekt troche wczesniej... ale wszystko przed nami, spekulacji jest tak wiele ze nie wiadomo w co wierzyc, najczesciej ludzie wierza w kazdy zapowiedziany koniec swiata tak wiec przezylismy juz ich kilka... mysle ze musimy zyc dalej i z troche innej strony spogladac na wszystko co tu sie wypisuje. [']

Wiele tu piszecie o różnych przepowiedniach, zapisach biblijnych i innych znakach jak choćby krypty papieskie, ja choć jestem sceptykiem powołam się na jeszcze jeden "znak". W rzymskiej bazylicye św. Pawła Za Murami, na ścianach są medaliony z wizerunkami kolejnych papieży: od Szymona Piotra aż do Karola Wojtyły. Liczba tych medalinów jest ograniczona, i istnieje przepowiednia, iż gdy wszystkie się zapełnią nastąpi koniec świata. Domyślacie się ile jeszcze wolnych medalionów zostało??.... Tak, dwa:) My jesteśmy tylko ludźmi, możemy domniemywać, spekulować, "odczytywać" przepowiednie, itd.... czy jednak jesteśmy w stanie naprawdę przewidzieć co będzie?? A nawet jeśli tak to czy potrafimy to zmienić?? Pozostawmy losy świata Temu który go stworzył, On wie co zrobić dalej.

mylisz sie

niastety nie ma sil isrodkow /tym tematem zajmuje sie praktycznie od 30 lat /Andreas 47 l

gdybym ja miala wybiera papieza to bym wybarala tego czarnego jest on czlowiekiem z harakterem i zna sie na rzeczy wie jak postepowac ;dziki takiemu posunieci afryka wkoncu moze by sie odbila od dna tam ludzie naprawde wieza oni sa uczciwym spoleczenstem bez zaklamania tak naprawde to my powinnismy sie od nich uczyc wiary!! wybor takiego papieza moze duzo zmienic tylko oby na lepsze:) a co to przepowiedni to bedzie co ma byc! i nikt z nas tego nie zmini;] mam nadzieje jednak ze po smierci naszego ukochanego rodaka Wielkiego Jana Pawła II wkoncu zrozumiemy ze istniejemy jako narod trzymajac sie razem!! Musimy byc wielka rodzina, kyora pomaga sobie w trudnych sytuacjach tak naprawde to wszyscy odpowiadamy za nasz kraj ! jeszcze tylko gdyby wladza nasza zrozumial ze zle robi to bylby prawdzimy cod;] Zycze wam i sobie aby nastaly lepsze czasy zeby lepiej sie zylo ,ludzie zaczeli wiezyc i zeby ta œmierc kochneho papieza Jana Pawła II nie poszla w zapomnienie i mam nadzieje ze nowy papiez bedzie godnym nastepca œw. Piotra i bedzie sial nadzieje na lepsze jutro :) pozdrawiam wszystkich ;];]

Piszesz tak jakbyœ chciała, żeby był naprawde CZARNY.

dla mnie może być nawet zielony, a jak wam robi różnicę to kupcie se obrazek nowego papieża i pomalujcie korektorem. bedzie biały i nic was nie będzie trapić. A jak zapuka do was œmierć i przedstawi sytuację, że jest koniec œwiata wykręcicie się sianem, że u was na œcianie jest biały papież i was to nie dotyczy, a poza tym akwizytorów nie wpuszczacie....:)

brawo rafał! a poza tym zapraszam wszystkich w Góry Œwiętokrzyskie. W miejscowoœci Nowa Słupia znajduje się posšg. Emeryk swš pychš zasłużył na karę i został zamieniony w kamień. Teraz posuwa się z prędkoœciš jednego ziarnka piasku na rok i kiedy tak dojdzie do klasztoru Œwiętego Krzyża nastšpi koniec œwiata. Uwierzcie mi, daleko mu jeszcze. Poza tym trochę miałem wštpliwoœci, czy to aby nie prawda z tymi wszystkimi przepowiedniami i powiem szczerze, że jest mi głupio, że dałem się wcišgnšć w te zabobony, zwłaszcza wobec wyraŸnego ostrzeżenia Pisma Œwiętego, by nie ufać fałszywym prorokom.

Glosujcie na kandydata na nowego Papieza : http://www.paddypower.com/bet?action=show_type_by_main_market&category=SPECIALS&ev_class_id=45&id=520

Zastanawiam, sie dlaczego to dla Was takie ważne kiedy będzie koniec œwiata? Bóg napewno kiedyœ zakończy życie tego œwiata...a wtedy istotne będzie tylko kto jest gotowy do życia wiecznego. Nie można żyć na pół gwizdka, prosić Pana Boga wtedy gdy jest Ÿle co ludzie przywykli czynić. Przepowiednia w Bibli została dana ludziom po to by zdawali sobie sprawę, że sš malutcy i jest siła większa od nich. Starajcie się żyć w zgodzie z naukami przekazanymi przez Naszego Papieża a będziecie szczęœliwi. Byłem w Watykanie, było mi dane pomodlić się przy ciele Jana Pawła II przez króciutkš chwilę. Po ponad 18 godzinach stania zdałem sobie sprawę, że tak naprawdę nie chodziło oto by ujrzeć Papieża...a zjednoczyć się z tymi wszystkimi ludŸmi różnych narodowoœci i ras, których połšczył jeden cel - miłoœć. Miłoœć do Jana Pawła II. To było ostatnie jego słowo...miłujcie się. Czyż nie wystarczy by zapobiec wielu wojnom? Często słyszę po œmierci Jana Pawła II pytanie..."Czy teraz coœ się zmieni?"...po co się nad tym zastanawiać? (zupełnie tak jak z tym tematem, który tu poruszacie)...zryw jaki miał miejsce podczas œmierci JPII i jego pogrzebu pokazuje, że ludzie sš wstanie do wielkich czynów...niech każdy z nas zmieni w sobie to co złe, a będzie to najwiekszym wyrazem wdzięcznoœci dla Jana Pawła II. Nie wymagajmy od innych bo i tak nic nie wskóramy.....zła daleko nie trzeba szukać...czai się w każdym z nas................

precz z czarnuchem!!!

Do Mariusz R. wydaje mi się, że wierzysz w zabobony (zupełnie jak ludzie, gdy elektrycznoœć wchodziła do domów)

Papieze Powinno byc ogolnie wiadomo, ze papieze (papiezowie?) Jan XIX oraz hiszpan Alexander VI, (Borgia), placili niewyobrazalne wprost sumy (lapowki) aby byc wybranymi. Choc jak twierdzi kosciol to wlasnie sam Duch Swiety wybiera Papieza, lub, ze kardynalowie sa pod bezposrednim wplywem Ducha Swietego. Papiez - Sixto V udawal smiertelnie chorego, az kardynalowie, ktorzy pragneli krotkiego pontyfikatu wybrali go pod koniec XVI wieku. Wtedy dopiero nagle "cudownie" ozdrowial i rzadzil twarda reka przez dosyc dlugi okres czasu. Legenda czy rzeczywistosc ? Te historie pokazuja, ze papiez mial byc osoba czysta i godna tego stanowiska, choc w Pismie Swietym nie ma na ten temat ani jednej wzmianki. Jak nalezaloby wybierac nastepce Piotra ? Sam Piotr (pierwszy papiez), byl rybakiem ktory zostal wybrany przez samego Jezusa aby mu dopomogl w "budowie kosciola", bycl czlowiekim prostym, ktory pozostawil wszystko, aby isc za "Mistrzem", nawet swa corke, Ponoc mial przynajmniej jedno dziecko. Od tego momentu ciekawe historie sie same mnoza... Alexander VI trul i mordowal systematycznie kardynalow, posiadal wiele synow i corek w tym z loza pozamalzenskiego a nawet byl kadzirodca i miewal stosunki z wlasna corka Lucrecia. Adrian II zostal ogloszony Ojcem Swietym pomimo iz mial zone i conajmniej jedno dziecko (corka). Obie kobiety zostaly pozniej sciete. Stefan VI (moze Szczepan VI ?), Papiez od 896 do 897, kazal exhumowac cialo jednego ze swych poprzednikow, Formoso, zeby go sadzic posmiertnie "post mortem", kawalkowac jego zwloki poczym wrzucic do rzeki, konkretnie do Tybru. Benedykt IX uzyskal aby byc wybranym trzykrotnie (!) Papiezem, po raz pierwszy ogloszony zostal Ojcem Swietym w wieku lat 12, a bylo to w roku 1032 ! Byla tez jadna Papieza - papiezyca ? (!), kobieta, ktora zostala wybrana Ojcem Swietym i nastepca Piotrowym w X wieku. Chodzi o znana postac "Jana", zostala wybrana jako Jan VIII. Zmarla w czasie porodu, ktory sie odbywal w czasie jednej z procesji, ponoc cizba tak sie rozwscieczyla poznaniem prawdy, ze papieza - kobiete ukaminiowano. W czasie sredniowiecza chyba zaden z papiezy nie zmarl smiercia naturalna, i wiekszosc z Ojcow Swietych wybranych za namowa Ducha Swietego, szczezla marnie, a to: w wojnach, to znow otrutych, to z glodu w bedac uwiezionymi w celach, a to dla odmiany znow byli paleni zywcem, a to zakluci nozem, sztyletem, badz ukamieniowani. Inni marli tez w dziwnych i niezby wyjasnionych okolicznosciach: Benedykt XI zmarl w roku 1304 jedzac sliwki czy figi, ktore otrzymal w prezencie od Papieza Pawla II, ktory w 1471 zmarl na niestrawnosc spowodowana melonem (?). Papiezowie dnia wspolczesnego nie organizuja juz wypraw krzyzowych, ani nie sa podobno poligamistami, bigamistami itp., lecz pomimo to Kosciol nadal jest ofiara innych skandalicznych zachowan, ktore sa wzburzajace w taki sam sposob. Pederasci i pedofile, jak w przypadku skandalicznych wiadomosci dotyczacych kleru z USA, zapominanie o slubowaniach czystosci, pokory i biedy, oraz coraz dalsze zbaczanie z drogi Ewangelji. Same Konklawy tez sa wypelnione ciekawymi historiami i anegdotami. Nazwa takiego zebrania, sama w sobie wywodzi sie z XIII wieku, kiedy to kardynalowie zebrali sie by byc doznac natchnienia Ducha Swietego i wybrac kolejnego Godnego nastepce Sw. Piotra. Zebrali sie we Wloszech, w miescie Viterbo, gdzie debatowali i biesiadowali (bez skutku !)przez ponad 3 lata (!). Wreszcie wierni sie zbuntowali i zamkneli tych wszystkich kardynalow "pod kluczem" ('cum clave' po lacinie) oraz poczeli porcjowac jadlo i wino. Zmeczeni glodem i zminem, oraz natcnieni Duchem Swietym obrali szybko Grzegorza X w roku 1271. A jako ciekawostke chce dodac, ze od czasow Jana II, ktory to sam wybral swoje imie w roku 533, bowiem naprawde nosil poganskie imie Mercurio, wszyscy nastepcy maja prawo do wybierania swego imienia. Gdy spytano Karola Wojtyle o to, jakie imie chce wybrac dla swego pontyfikatu, bez jakiegokolwiek zastanowienia odparl: STANISLAW, na czesc patrona Polski. I tu po raz pierwszy w historii Watykanu, odmowiono papiezowui uzywac wybranego przezen imienia...

Kazdy pisze o Koncu Swiata o niezrozumialych i przerazajacych przepowiedniach. Mysle ze my wszyscy boimy sie troche tego czego nie znamy. Przyszlosc jest tego najdoskonalszym przykladem. Dobieramy sobie zdarzenia do slow,utwierdzamy sie w przekonaniu ze to co sie stalo lub stanie jest zapisane w gwiazdach. Czy nie myslicie ze to nadzwyczaj ludzkie bac sie o wlasne zycie i zycie swoich dzieci. O Czarnym Papiezu mysle ze jego wybor bedzie bardziej polityczny niz religijny. Dla wielu z nas Czarnoskory Papiez jest nie do przyjecia chocby ze wzgledu na kolor skory i nie chodzi mi w tym przypadku o wzgledy rasistowskie.Nigdy bowiem na tronie Piotra nie zasiadal czarnoskory i nie bedziemy mogli sie zbyt szybko do tego przyzwyczaic. Piszecie o Antyhryscie ktory zniszczy Kosciol,ale przeciez Kosciol to my ludzie wiary i to my podnosimy glos o zniesieniu celibatu,aborcji czy moralnym przyzwoleniu na pigulki antykoncepcyjne.To my chcemy reformy w struktorach Kosciola ktora dopusci eutanazje.Czyz to nie jest paradoks. A co do Konca Swiata to mysle ze dla wielu ludzi dzieje sie on wlasnie DZIS. Warto sie nad tym zastanowic .................

bzdury to ty piszesz i nie masz pojęcia kto to bł

Pamietam jak bedac malym lepkiem babcia opowiadala mi o przepowiedniach krolowej saby. Podczas drugiej wojny swiatowej jej mama (moja brababcia) dorwala "jakies przepowiednie" (posiadanie takiej ksiazki podczas II woiny bylo dosc ryzykowne). Babcia opowiadala mi jak cala rodzina zsiadala sie w jednym miejscu by posluchac przepowiedni czytanych przez ich mame. Byly to takie przepowienie jak: - w przyszlosci ludzie beda latac na zelaznych ptakach: samoloty - nieda sie rozroznic kobiety i mezczyzny: kobieta krotkie wlosy, facet dlugie.... teraz te wazniejsze: - czarny orzel wroci z zachodu ze zlamanym skrzydlem pokonany przez czlowieka niewierzacego w boga : koniec II wojny, stalin - przepowiednie tyczyly sie wybory Polskiego papieza, wtedy nikt w to nie wiezyl jako ze nigdy nie bylo papieza spoza rzymu. Babcia powiedziala mi ze to bylo pierwsze proroctwo co sie spelnilo Ja jestem swiadkiem proroctwa ktore przekazala mi moja babcia przed rozpadem ZSRR - Rosja zostanie ukarana za walke z bogiem (robienie magazynow z kosciolow, tepienie wiary ) i rozpadnie sie na kilka panstewek... to apropo przyszlosci: - stany zjednoczone zostana ukarane za pyche i staniesie tak ze zloto bedzie lezec tam na ulicach a ludzie nie beda mieli co jesc, dojdzie do tego ze kto ma rodzine w europie Polsce to bedzie przyjezdzal, beda wysylane paczki do stanow.... pamietam bylo tez: - III wojna swiatowa, nastapi gdy lew z wiewiorka polacza sie w godle.... bylo tez - o czarnym Papiezu ktory ma byc wybrany zaraz po naszym i jeszcze dwuch nastepnych (jeden znich ma zyc naprawde krotko) - no i ze ostatni bedzie Piotr duzo bym to jeszcze wam opowiedzial bo naprawde duzo pamietam z tych przepowiedni ale musze juz zmykac... Sluchajcie, niech duch swiety zostanie z wami ! PA

Może mi ktoœ podać adresy stron z tymi przepowiedniami? Z góry thx.

napisz mi prosze gdzie to słyszalas? ogolnie mowi sie ze nastepnym papiezem bedzie murzyn a po nim bedzie koniec swiata. ale tak sobie mysle zer z tego co piszesz to sytucja kiedy upadnie chrzescijanstwo bedzie oznaczalo brak jakichkolwiek zasad i to moze oznaczac koniec wszystkiego
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | .. | 17 | 18 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.