| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| wolność a racjonalizm, tolerancja i fobie gdzie granice | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 113 |
|
Witam. ostatnio dużo czytam na przeróżne tematy dużo w życiu obserwowałem dużo obserwuje czasem prowadzę własne przemyślenia na temat człowieka jego wartości i wędrówki po tym świecie. Jestem facetem po 30 tce do tego po poważnych przejściach zwłaszcza w związku więc po części może i stąd ten temat tym bardziej że nie zauważyłem nic takiego na tym forum, a może by się przydał właśnie taki temat. zapraszam do kulturalnej dyskusji wszystkich chętnych mając nadzieję że wypowiedzą się i Ci którzy dopiero wędrówkę w życiu rozpoczynają po tęgie umysły na osobach ukierunkowanych typu psycholodzy nauczyciele czy duchowni kończąc. Wierze iż spraw bulwersujących w naszym życiu jest mnóstwo i niektórymi chcecie się podzielić.
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
A tam stres, kiedyś trzeba się rozerwać może w domu ciężkie warunki.
Dawno temu to było byłem w górach w schronisku nad Morskim Okiem i na zbiorowej sali piętro niżej i z łóżko dalej tej podobna akcja była. Łóżko było deko piszczące trochę było trudno zasnąć.
Zapałali pilną potrzebą i już.
A co się będą samo ograniczać.
|
|
|
|||
|
|||
|
|||
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Seks jest przecież brzydki, a "prawdziwa miłość" jest platoniczna ;)
A tak na poważnie, to ja bym się raczej na taką "manifestację uczuć" w takich warunkach nie zdecydował, ale prochy czynią cuda :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|||||
|
Wendol Ty przecież wiesz co mówisz. W końcu jesteś zakochany :)
|
|
|
Ale próbuję się odkochać, bo to zła kobieta jest.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|||
|
|||
|
Ale gdybym była świadkiem podobnej sytuacji - odwróciłabym się, wyszłabym z pomieszczenia, albo zajełabym się czymś, co nie pozwoliłoby mi na podglądanie, czy podsłuchiwanie. Napewno nie opwiadałabym całemu światu, co sie wydarzyło!
Słyszałam o podobnych historiach na weselach - nie będę o tym pisała, bo nie chcę robić ludziom przykrości. Zachowam to dla siebie. Co o tym myślę - nic. Nie moja sprawa.
|
|
|
|||||
|
|||
|
|||||
|
Darek, przepraszam, że się wtrącam.
Nie tłumacz, że rozbita rodzina = wypaczenie. Bać się miłości można z innych powodów. Raczej jest to strach przed kolejnym zawodem. Doskonale ją rozumiem, bo sama mam podobne przejścia za sobą. I wiesz, co? Patrzę na wiele spraw z innej perspektywy. Myślę, że potrzebuje czasu, żeby sobie wszystko poukładać i tak, jak pisałeś zrozumieć wszystko i siebie przede wszystkim. Bądz taktowny, subtelny wobec niej, a myślę, że powoli wszystko się ustabilizuje.
A tak swoją drogą, to ona potrzebuje niezłej pomocy mentalnej, emocjonalnej... To prawie jak depresja.
Pomyślałam teraz o sobie, porównałam się z nią i jestem dumna, że tak sobie poradziłam ze swoimi sprawami. Spotkałam swoją blizniaczą duszę i nie narzucałam się, żeby nie marnować życia kilku osób. Nie czuję się nieszczęśliwa. Mam tak wiele innych powodów do szczęścia, że nie muszę go szukać w męskim towarzystwie. Jeśli ktoś mnie zauroczy tak mocno, że trudno będzie się oprzeć - przemyślę...
Zresztą już mam za sobą platoniczne zauroczenie. Łatwo się dzwignąć, bo to nie ten!
A w twoim przypadku - pomyśl o wszystkim jeszcze raz od nowa i porozmawiaj z nią. Potem podejmij decyzję. :)
Z uczuciami jeszcze nikt nie wygrał!
|
|
|
|||
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
|||
|
Darku!
W życiu nigdy nie jest wszystko łatwe, proste i idealne. Nigdy nie dostaniesz na tależu idealnej partnerki, dokładnie takiej, jak sobie wyobrażałeś, wymarzyłeś, ... Ludzie muszą się "docierać", żeby mogli docenić dar - wspólne szczęście - jaki otrzymali od losu.
Każdy człowiek (ty też)ma swoje wady. Zauroczenie nie pozwala ich dostrzec w porę, stąd pózniejsze rozczarowania. Skoro już wiele wiesz, zastanów sie, czy rezygnować, czy rozwijać związek.
Chcesz pogadać? Może na coś cię naprowadzę, pomogę zrozumieć :)
A tak w ogóle - życzę szczęścia!!!
|
|
|
|||
|
Zbyszku!
Pomyliłam cię kiedyś z kimś. Byłeś w tak fatalnym stanie psychicznym, mentalnym, emocjonalnym, ..., że wydawało mi się, to, co mi sie wydawało.
Dziś widzę, że jesteś innym człowiekiem. Innym niż myślałam i innym, niż to wygłądało. Będzie wszystko dobrze, bo u ciebie już wiele rzeczy "naskoczyło" na właściwe tory.
Materializm jest nam troszkę potrzebny, ale ty nie jesteś przez niego zdominowany. :)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 113 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |