Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
3 WOJNA ŚWIATOWA.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 464
Poprzednia strona | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | .. | 23 | 24 | Następna strona

Podejmuję temat inspirowany artykułem w 35 numerze "Wprost". Krótkie wprowadzenie: "Syjoniści dobrze wiedzą, że jeśli ośmielą się zaatakować nasz kraj (Iran), dostaną nauczkę na całe życie. Ten sztuczny twór zniknie raz na zawsze z powierzchni ziemi. Na pierwszy ogień pójdzie Dimona (izraelski ośrodek atomowy), potem spalimy Tel Aviv i Hajfę - mówi gen. Idalla Dżiwani, jednen z dowódców irańskiej Straży Rewolucyjnej. Wg niego, największe izraelskie miasta i ośrodki wojskowe znajdują się już od pewnego czasu na muszce irańskich rakiet balistycznych SHAHAB-3. Izreal nie pozostaje dłużny. - Musimy zniszczyć irańskie reaktory (jeden z nich jest budowany w Buszer, oddanie do użytku - 2005 rok - STRUMYK), zanim będzie za późno. Trzeba się spieszyć, ponieważ już za chwilę Teheran będzie miał broń atomową - alarmują telawiwscy generałowie i członkowie parlamentarnej komisji obrony Knesetu. To nie czcza pogróżka, wiedzą o tym wszyscy, którzy pamiętają, że to właśnie atak izraelskiego lotnictwa pozbawił Saddama Hussajna szans na zbudowanie bomby atomowej". No właśnie, jest to troszkę niepokojące, a może nie ma się czym martwić??????????? Co o tym myślicie? jakie jest wasze zdanie? Czy możliwa jest 3 wojna światowa? Jeśli tak, to gdzie, kiedy, jak? ;). Jakie kraje wg was posiadają broń atomową i jakie mogą ją wkrótce zdobyć? Proszę Was o zabraniu udziału w KONSTRUKTYWNEJ dyskusji :)). Zbierajcie wszelkie materiały, linki i wklejajcie je w posty. Zapraszam was do pisania.

To wojna religijna a nie wojna między krajami. Wniosek : Pomyślcie jakiego wyznania są prezydenci i które osoby pełnią odpowiednie funkcje (chodzi o wyznanie) a następnie dlaczego Izrael i USA odgrodziło się od świata i poco USA przybyło do Iraku ? Może dlatego że ich statystyki gospodarcze mówią że za około 50 lat zacznie im brakować ropa naftowa i gaz ziemny. W Europie nie bo są złoża jeszcze nie wydobywane. A dlaczego nie przejdziemy na ekologiczną technologie ? Bo przemysł i gospodarka USA by się załamała ich potęga gospodarcza by spadła do minimum. A nas może uratowała by jedynie jedna rzecz że Unia europejska objeła by całą europe ? Po co wogule ta wojna w iraku skoro stany zjednoczone dokładnie wiedziały o ataku terrorystów i nic nie zrobili. przypomnijcie sobie wydarzenia z 2 wojny światowej jak dołaczyły do 2 wojny światowej. pozwalając na uderzenie w percharbor a dobrze wiedzieli kiedy ono bedzie. a dlaczego zabity został Cenedi bo chciał wycofać wojska z Wietnamu. Z jakiej racji izrael się bije o wzgurza skoro ziemie tam gdzie znajdują się Izraelici należa do Muzłumanów bo to za ich zgodą w ONZ zostało wydane pozwolenie że mogą być na tej ziemi aż do dziś. Więc kto tu jest zły a kto dobry i dlaczego cały świat tępi muzłómanów zamiast Mafie lub Terrorystów którzy to chandlują wszystkim co nie legalne. Dlaczego nie odetną terrorystą dostaw broni i tp. tylko robią konflikty zbrojne. Dla czego oni to robią dla kasy która po śmierci i tak jest bez znaczenia , a do tego skutki zarabiania powodują że nasza planeta wygląda jak wygląda. Coś tu nie pasuje albo ktoś daje układanke z obrazkiem innych puzli albo puzle są już zniszczone i trza je wymienić na nowe. Jak kogoś uraziłem to sorki ale nie chodzi mi tu o ludzi lecz o rządy rużnych państw które nie nie są fer dla nas czasmi.

racja ale niestety wszyscy mysla o jednym kasa, kasa i kasa :((

Wg mnie 3 wojna światowa zaczeła sie 11 września, ale to co mamy teraz to raczej taki "wstęp" do tego co nas czeka. Zbyt wiele jest konfliktów na całym świecie i wydaje sie ze nikt nie ma zamiaru ustąpić (Rosja-Czeczenia, USA-Irak+państwa muzułmańskie, no i Izrael skłócony ze wszystkimi swoimi sąsiadami). Rosyjskie imperium zła zawsze bedzie zagrozeniem i zawsze bedzie miało aspiracje do zajęcia Europy i nie tylko. Jest Iran, Syria, są Chiny których gospodarka rozwija sie w ogromnym tempie i najważniejsze - są najludniejszym narodem świata. Jest UE która napewno bedzie miała wiele do powiedzenia - przedewszystkim Francja, Niemcy i Wielka Brytania. W Bibli jest napisane że 200 milionowa armia zostanie uwolniona z okolic dzisiejszego Iraku i zaleje świat. Gdy czytałem przepowiednie Nostradamusa a potem Apokalipse św.Jana to zauważyłem, że wszystko jakoś sie łączy w jedną całość (a może to tylko zbieg okoliczności, wydarzenia w Apokalipsie są przedstawione symbolicznie i różnie można je interpretować). Boje sie ze pretekstem bedzie religia a tak naprawde przyczyną bedzie... kasa. Trudno sie dziwić desperacji arabów, bo 2 zydowskie państwa (USA i Izrael) próbują poprostu rządzić ich ziemią. Najgorsze moze sie zacząć, gdy - co jest nieuniknione - odejdzie z tego świata chyba jedyna osoba która stara sie walczyć o pokój - Jan Paweł II.

wojna jest tuż tuż, ukraina w szczytowym momencie kryzysu rozpadnie się (Janukowycz oderwie wschodnie obwody) oczywiście wszyscy się sprzeciwią i kuczma pośle armie, janukowyczowi przyjdzie z pomocą Putin, wmawiając światu że on tylko chce pomuc, nikt się nikim nie przejmie i byłby spokuj, gdyby. No włąśnie gdyby nie polska, ukraińcy zaczną do nas krzyczeć że cały czas narzekamy że w 39 nikt nam nie pomógł, a teraz sami udajemy greka, więc pomożemy (usa nas wesprze). Na to putin pośle nam pare atomówek (może se i 5 zżucić świata raczej nie zniszczy) no i się zacznie. reasumując: Polska wilkenredem (chyba się to inaczej pisze, ale ci co czytali konia wallenroda wiedzą ocb) narodów :D ps. to był taki chory scenariusz, typu co by było....

3 wojna światowa to tylko kwestia czasu. Wystarczy zaobserwować zmiany na świecie, zamiast umacniać pokój poprzez coraz wieksze wspomaganie krajów najbiedniejszych, mediacje, niegodzenie się na jakiekolwiek łamania praw człowieka poprzez restrykcje. To "bogade" kraje wolą dbać o własne interesy nawet jeśli tyśące ludzi przez to cierpi. Powstaje więc pytanie kiedy nienawiść do "bogatych" sięgnie zenitu i zaczną płynąć morza krwi.

Wojna już się zaczęła! Atak na Irak, ciągła walka palestyny z Izraelem. Niepotrzebnie plączą się do tego Amerykanie. Jeżeli każdy na Ziemi wciąż tak bardzo będzie chciał być najlepszym to oczywiście, że niebawem ta wojna przerodzi się w śmiertelną walkę!!! Wyobraźcie sobie: Iran zaatakowałby Amerykę bronią nuklearną, to co zrobiłby Bush? Oczywiście-wysłał by to Iranu 2 takie bomby. I co? Do tego dąży świat?

3 wojna ponoć wybuchnie w 2011 r. w krajach arbskich i pochłonie cały świat.

:D Łooo kolejna przepowiednia ;] Muszę sobie zapisac... Pax:)

no Kacper bez przesady!!! Atak Iranu na USA... Masz troche wiedzy połączonej z wyobraźnia ?? Jaki przywódca zdecydowałby się na atak atomowy na uSA ?? A poza tym uSa mają 10600 głowic atomowych...a Iran wogóle (głowic do przenoszenia bomb) bo samą bomke może już potajemnienie udało mu się stworzyć.No i Iran nic by nie zyskał na ataku na uSA w przeciwieństwie do tego ostatniego...

Zauważyliście, że Strumyka wogóle nie ma? Nie chce mu się tu właźić... CZytałam jego tematy i notki. I Cool mówiła mi o nim... ale to zbyt puste dziecko, żeby w ogóle coś załapać. Wg mnie 3 w.ś oczywiście ma szansę na zaistnienie ale wg mnie nikłe..., przynajmniej narazie. Pozdrawiam cieplutko, trzymajcie się!:)

Ja uważam że 3 wojna światowa rozpocznie się nie bawem ,a rozpoczną ją takie mocarstwa jak:Chiny i Rosja przeciwko USA.Póżniej wojna ta obejmie cały świat.

ja mysle ze amerykanie zacisneli petle na calym swiecie i maja wszedzie wojska

według oficjalnych informacji broń atomową maja obecnie :usa,rosja,izrael,indie,pakistan,francja,wlk.brytania i jeszcze 2 inne państwa których nie pamiętam.moim zdaniem jeżeli wybuchnie 3 wojna światowa to kraje sojusznicze z usa bedą sie tłuc z krajami arabskimi oprócz arabii saudyjskiej ,gorzej jesli do wojny przystąpią rosjanie czy chińczycy .ale ogólnie nie ma chyba mocnych na NATO.Nikt im nie podskoczy

Mysle ze jak ludzie bedą na siebie żli i bedą chcieli walczyć to ktoś dobry im powie i oni sie zawstydzą i nie będą walczyć i nie bedzie wojny.

heh dzisiaj stany zjednoczone mówią kto jest zły a kto dobry

Moim zdaniem 3 wojna światowa będzie miała miejsce już niebawem poczynając od Iraku. znajdzie się wielu terrorystów którzy będą chcieli przyporządkować sobie wszystkie narody doprowadzi to do kłutni i podzielenia NATO oraz UNI EUROPEJSKIEJ. Osobiści boję się by w ten konflikt nie wiązały się między innymi: ROSJA, JAPONIA, AMERYKA, KOREA PÓŁNOCNA. Ponieważ są to państwa stanowiące największą potęgę militarną i posiadają ludzi do walki a także uzbrojenie.

Wszyscy umrzemy..;|

Słyszeliście to? Nie pamiętam kto to powiedział ,,Niewiem jakiej broni użyją w III wojnie światowej ale czwarta będzie na maczugi i kamienie'' Możliwe bo tylko to zostanie

A moim zdaniem III WOJNA śWIATOWA już się rozpoczęłą...... 11 Wresień 2001 Wg Nostradamusa rozpocznie ją 3 antychryst, który będzie latał i zionął ogniem i zrobi więcej zniszczeń niż 2 poprzednie WŚ razem wzięte i będzie trwała w przybliżeniu 25 lat. Zgnie w niej więcej ludzkich istnień niż we wszystkich wojnach wcześniej.....

Zbierajac w calosc to co powiedzieliscie i opierajac sie na wlasniej wiedzy moge powiedziec, ze wg Nostradamusa III wojna swiatowa wybuchnie w 2011 r ( tzn w 2011 r bedzie kulminacja "zła" ) w krajacha arabskich...ale jasnowidz nie sprecyzowal dokladnie jakiego typu bedzie to wojna...moze to byc wojna z terorystami(co moim zdaniem jest najbardziej prawdopodobne), konflikt zbrojny: na tle politycznym, gospodarczym, rasowym jak i religijnym (chociaz ta ostatnia opcja wydaje mi sie malo prawdopodobna). Moim zdaniem symboliczna moze tez byc data [11] wrzesnia- atak na WTC- poczatek wojny z terorystami. To wszystko oczywiscie na podstawie przepowiedni Nostradamusa. Tak naprawde nie wiem co sadzic o wybuchu III wojny swiatowej, nie wykluczam jednak takiej mozliwosci. Pozdrawiam :)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 464
Poprzednia strona | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | .. | 23 | 24 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.