| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
Zapalony,
W ksišżce " W wiecie zjaw i mediów" Spór o duchy, kupiłem na Allegro za 1 pln, ale powiem pełny odlot co do naszego planu. Już wiem o co tutaj chodzi zapalony, trzeba pokoncić pole.
Po prostu włamać się do systemu grawitacyjnego planety.
To taka metafora ale tak to działać musi, to jak z przelewem gotówki z konta pełnego na konto puste. To tłumaczy pojemnoć czarnej dziury, tzn dlaczego pomimo tak małej objetoci magazynuje takie straszne iloci materii. czarna dziura to taki wysysacz materii jak konto bankowe. Bo nic tam niema tylko informacja ile trzeba ppobrać ze skarbca. To samo jest z czarnš dziurš, tam nic niema tylko informacja, tak jakby spakował na twardym dysku.
Co do profesora to już podobno nieżyje, nic nie udało mi się znaleć bo pracował dla Wojska, ale dzięki niemu znalazłem brakujšce ogniwo do mojej własnej teorii.
Teraz musi się udać, te gadki z czarodziejskim proszkiem co sypali nim dywan to tylko metafory ale teraz je rozumiem.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Igor,
kilka stron wczeniej pisałem o swojej teorii na temat grawitacji. Pisałem tam, że
grawitacja to rodzaj software, czyli co ciut innego niż informacja. Informacjš nazwał
bym masę-energię. Software to raczej prawo w czystej formie.
Wiedzšc to pytam, jak zmienić informację lub ów software na drodze czysto
technicznej ?
Jak spowodować, aby danym obiektem materialnym(informacjš) nie interesował się
software ? Teoretycznie należy wyjšć obiekt z naszej czasoprzestrzeni, ale jak tego
dokonać ? A może jestem w błędzie ?
Hm, same pytania, a odpowiedzi wcišż brak.
Czy tylko Igor i ja interesujemy się tym tematem ?
Pozdrawiam
|
|
|
Ostatnio czytałem o eksperymencie w akceleratorze czšstek. Otóż zdeżajš się dwa
strumienie czšstek naładowanych jednoimiennie. Rozproszenie zgodne ze statystykš.
Teraz bierzemy dwa strumienie tych samych czšstek, ale przeciwnie spolaryzowanych spinowo. Okazuje się, że pomimo ogromnych prędkoci, jakie majš te czšstki, strumienie przenikajš się wzajemnie tak, jakby jeden z nich nie istniał. Jakby czšstki nie
posiadały ładunku elektrycznego. Nikt nie potrafi tego objanić, ale widać, że zamieszany
jest w to spin.
Pozdrawiam
|
|
|
W grawitacyjnych silnikach rtęciowych, rtęć umieszczona jest w wirujšcych spłaszczonych cylindrach pod dużym cinieniem .Cylindry umieszczone sš na jednym wale współosiowo.Cylindry rozpędza się przy pomocy silnika elektr. do prędkoci 50.000 obr./min. Następnie cylindry sš zchładzane przy pomocy urzšdzenia do temp.150 st.Kelwina lub niżej. W tym momencie uzyskuje się efekt nadprzewodnictwa i powstaje wokół pojazdu pole antygrawitacyjne.Silnik elektryczny nie musi już napędzać cylindrów ,gdyż wirujšce cylindry same napędzane sš przez energię z otaczajšcej przestrzeni.Nie trzeba również chłodzić rtęci , gdyż efekt utrzymuje się sam.Opisy konstrukcyjne silników grawitacyjnych na rtęć znajdujš się w indyjskim tekcie"Vaimanika Shastra", będšcym częciš "Mahabharaty".
Następnym silnikiem grawitacyjnym jest generator prof.Johna Searla z Anglii.
Jest on zbudowany z magnesów.Sš 3 piercienie magnetyczne oraz rolki magnetyczne między piercieniami.Przy pewnej prędkoci uzyskuję się efekt zasysania
energii z otaczajšcej przestrzeni.W tym momencie można odłšczyć silnik napędzajšcy wał generatora.Temperatura generatora obniża się do 4 stopni Kelwina.Powstaje efekt nadprzewodnictwa i generator wytwarza wokół siebie pole antygrawitacyjne.
W 1932 r Nicola Tesla również skonstruował pojazd o napędzie elektro-grawitacyjnym.Zastosował do tego celu elektrycznš turbinę i alternator,.
Viktor Schauberger również rozwišzał sprawę napędu grawitacyjnego ale przy zastosowaniu opracowanej przez niego technologii w oparciu o właciwoci wody.To wszystko można znależć w internecie.Pozdrawiam.
|
|
|
W grawitacyjnych silnikach rtęciowych, rtęć umieszczona jest w wirujšcych spłaszczonych cylindrach pod dużym cinieniem .Cylindry umieszczone sš na jednym wale współosiowo.Cylindry rozpędza się przy pomocy silnika elektr. do prędkoci 50.000 obr./min. Następnie cylindry sš zchładzane przy pomocy urzšdzenia do temp.150 st.Kelwina lub niżej. W tym momencie uzyskuje się efekt nadprzewodnictwa i powstaje wokół pojazdu pole antygrawitacyjne.Silnik elektryczny nie musi już napędzać cylindrów ,gdyż wirujšce cylindry same napędzane sš przez energię z otaczajšcej przestrzeni.Nie trzeba również chłodzić rtęci , gdyż efekt utrzymuje się sam.Opisy konstrukcyjne silników grawitacyjnych na rtęć znajdujš się w indyjskim tekcie"Vaimanika Shastra", będšcym częciš "Mahabharaty".
Następnym silnikiem grawitacyjnym jest generator prof.Johna Searla z Anglii.
Jest on zbudowany z magnesów.Sš 3 piercienie magnetyczne oraz rolki magnetyczne między piercieniami.Przy pewnej prędkoci uzyskuję się efekt zasysania energii z otaczajšcej przestrzeni.W tym momencie można odłšczyć silnik napędzajšcy wał generatora.Temperatura generatora obniża się do 4 stopni Kelwina.Powstaje efekt nadprzewodnictwa i generator wytwarza wokół siebie pole antygrawitacyjne.
W 1932 r Nicola Tesla również skonstruował pojazd o napędzie elektro-grawitacyjnym.Zastosował do tego celu elektrycznš turbinę i alternator,.
Viktor Schauberger również rozwišzał sprawę napędu grawitacyjnego ale przy zastosowaniu opracowanej przez niego technologii w oparciu o właciwoci wody.To wszystko można znależć w internecie.Pozdrawiam.
|
|
|
Adam2, Ty mi nie pisz o internecie(wiat wirtualny), tylko pokaż w
wiecie rzeczywistym choć jedno z tych urzšdzeń DZIAŁAJĽCE !
Pozdro
|
|
|
Faktycznie masz rację że w wiecie realnym nie widziałem jeszcze działajšcego napędu grawitacyjnego.Mam zamiar taki napęd zrobić -będzie to trochę kosztowało.
Chcę zrobić projekt Tesli w oparciu o jego patent z 1932 roku "Elektryczna turbina i alternator".Tylko nie mogę nigdzie znależć tego patentu.Jeszcze można napisać do Pana prof.Johna Searla z zapytaniem czy można go odwiedzić u niego w domu.
Może jak pokaże nam co co się unosi w powietrzu ,to będzie to potwierdzeniem
wirtualnego wiata.Tylko czy się zgodzi.Do a nglii jest niedaleko.Czy wybrałby się w takš podróż ze mnš?
|
|
|
Faktycznie masz rację że w wiecie realnym nie widziałem jeszcze działajšcego napędu grawitacyjnego.Mam zamiar taki napęd zrobić -będzie to trochę kosztowało.
Chcę zrobić projekt Tesli w oparciu o jego patent z 1932 roku "Elektryczna turbina i alternator".Tylko nie mogę nigdzie znależć tego patentu.Jeszcze można napisać do Pana prof.Johna Searla z zapytaniem czy można go odwiedzić u niego w domu.
Może jak pokaże nam co co się unosi w powietrzu ,to będzie to potwierdzeniem
wirtualnego wiata.Tylko czy się zgodzi.Do Anglii jest niedaleko.Czy wybrałby się w takš podróż ze mnš?
|
|
|
Adam2,
na poczštek postaraj się, aby to, co piszesz wychodziło raz, a nie podwójnie.
Jeli masz adres e-mail, to napisz do niego. Jestem raczej pewien, że nic z tego
nie wyjdzie. Rozmawiało z nim wielu dziennikarzy, żaden jednak nic nie ujrzał,
więc my też nic nie zobaczymy.
Moim zdaniem sprawa jest zmowš producentów magnesów, którym ów wynalazek
napędza koniunkturę. Może majš z nim takš umowę, jak nasi lekarze z koncernami
farmaceutycznymi.
Jeli nie widziałe tego patentu, to wyjanij mi, dlaczego akurat ten konkretny patent
chcesz wykonać ?
Z tych wszystkich wynalazków tylko trzy (według mnie) zasługujš obecnie na uwagę:
1. wyładowania wysokoenergetyczne w komorze wodnej - zasilanie
2. przepływ b.dużych pršdów w parach rtęci w toroidzie (co a la tokamak) - napęd magnetoelektryczny -> pompa ładunkowa
(prawdopodobnie odpowiednik niemieckiego dzwonu, a może nie do końca,ze względu na spin )
3. kawitacja w kombinacji z polem magnetycznym - zasilanie
Niestety, nie ma tu gotowych rozwišzań, trzeba samemu co zaprojektować, a
następnie wykonać prototyp i wielokrotnie go przebadać.
Ja jestem już prawie zdecydowany, że zacznę od pkt. 1
Jest chyba najprostszy, a da dużo do mylenia(o ile co wyjdzie).
Pozdrawiam wszystkich zapaleńców
|
|
|
hmm ,no temat jest bardzo ciekawy ,lecz zawsze co brakuje ,albo staramy się słownie pomijać obowišzujšce nas prawa fizyki pola.Niemniej dobrze że sš tacy ,którym co tam wita.Osobicie już przed kilkunastoma laty zbudowałem dwie turbinki magnetyczne i nawet byłem dobrej myli,ale jednak eksperymenty szybko postawiły mnie na ziemi.Powiem że dzi wiem troszkę więcej o fizyce pola ,i trochę wiem o polu magnetycznym [magnesów stałych].Osobicie dzi jestem skłonny do przychylnoci tego typu prac,które będš zwišzane z [obróbkš ]spinu-[moment własny czšsteczki],ale w tym temacie już chęci i trochę kasy -to za mało.No i ciekawym kierunkiem spojrzenia-jest [geometria pola],co i tak w częci sprowadza się do [spinu].Problem jest w tym że w czšsteczce materii sš drgania własne [spin] ,w pierwiastku jednolitym spin ma wszystkie [wektory kierunków] ,ale jest możliwe by wektor był też jednolity[kierunkowy] a wtedy czšsteczka lewituje,[cały aparat].Gdyby moment własny utrzymać w jednym kierunku to,[teoretycznie] czšsteczka taka powinna sie rozpędzać w ruchu jednostajnie przyspieszonym aż do prędkoci [krytycznej]- nadwietlnej,,dlaczego?-bo amplituda spinu jest w ruchu liniowym wielokrotnociš -prędkoci wiatła,zatem czšsteczki ,które przemieszczajš się w polu w prędkoci podwietlnej-mogš przechodzić poza stożek zdażeń [znikać]z pola stożka w którym powstały.
Tak czy owak -dzi stawiam na spin, albo na zmianę informacji w polu fizycznym -[na wzór mistyków].
sorki za ort.
Co do Searla to nigdy mi [to] nie pasowało
pozdrówka
|
|
|
Duchu, [czy] wiesz [że] trochę [ciężko] czyta [się] twoje [listy]? Nie [rozumiem] dlaczego [piszesz] niektóre [słowa] w [nawiasach]? Czy [możesz] nam [to] wyjanić[?] :D
|
|
|
ZAPALONY-OK.BĘDĘ PISAŁ POJEDYNCZO.NO PROBLEM.
TAK, MYLĘ ŻE NAPISZĘ DO SEARLA.ZOBACZYMY CO NAM ANGOL ODPISZE POLACZKOM.TRZEBA MYLEĆ POZYTYWNIE ,TO BĘDZIE REAL POZYTYWNY.
PODOBNO TELEWIZJA W 1971 ROKU ,CAŁY ROK POKAZYWAŁA LATAJĽCE
DYSKI SEARLA.CO W TYM MUSI BYĆ.
BBC DYSPONUJE DUŻĽ ILOCIĽ MATERIAŁÓW FILMOWYCH, PONIEWAŻ ICH EKIPA ZJAWIAŁA SIĘ CO MIESIĽC U SEARLA , ABY REJESTROWAĆ POSTĘP PRAC.W PONIEDZIAŁKI PIERWSZEGO TYGODNIA MIESIĽCA BBC-1 PREDSTAWIAŁO PRZEBIEG ZDARZEŃ, JAKIE MIAŁY MIEJSCE OD CZASU OSTATNIEJ EMISJI.
W następnym tygodniu podobny program emitowała niezależna stacja telewizyjna ITV. Oni także nawišzywali najpierw do poprzedniego programu, by następnie przejć do omówienia nowych wydarzeń.Były tam sceny ukazujšce pojazd wzbijajšcy się w niebo spomiędzy drzew przy dwiękach muzyki z filmu Odyseja kosmiczna: 2001.
JA NAWET MAM KLIP VIDEO NA KTÓRYM JEST SEARL I UNOSZĽCY SIĘ DYSK.MOGĘ PRZESŁAĆ.
Z TEGO CO PISZESZ BĘDZIESZ SIĘ BAWIŁ W TE KLOCKI CO VIKTOR SCHAUBERGER.MĽDRY FACET.NAWET NAPISANO O NIM KSIĽŻKĘ --
O. Alexandersson "Living Water - Viktor Schauberger and the secrets of natural energy". Wyd. Gateway Books, 1990.ŻYCZĘ POWODZENIA W PRACACH!!!!!!
GORĽCO POZDRAWIAM!!!!!!!
|
|
|
Delta Clipper ,dzięki-postaram się pisać bez nawiasów.
rzeczywicie nie potrzebne sš te zawiasy.
pozdrówka
|
|
|
ZAPALONY-- JA MYLĘ ŻE JEST DWÓCH RUSKICH,KTORZY POTWIERDZILI EFEKT
SEARLA(Roszczin i Godin).I PEWNY JESTEM ŻE NIE JEST TO ZMOWA PRODUCENTÓW MAGNESÓW. GDYBY WIEDZIAŁ CO NA TEMAT PATENTU TESLI Z 1932 R. TO DAJ MI ZNAĆ.KIEDY ZACZYNASZ BUDOWAĆ(wyładowania wysokoenergetyczne w komorze wodnej )TEN NAPĘD? I CZY TO JEST SCHAUBERGER?
POSIADAM RYSUNEK PRZEKRÓJU PRZEZ LATAJĽCY POJAZD NAPĘDZANY ENERGIĽ WODY.JEST DOKŁADNIE NARYSOWANE CO I JAK.
WIEM ŻE INŻ.KRANICKI Z FORUM WYNALAZKÓW I POMYSŁÓW(WROCŁAW) BĘDZIE ROBIŁ TAKI NAPĘD GRAWITACYJNY W OPARCIU O WYNIKI SEARLA I RUSKICH.
MYLĘ ŻE POWOLI W CZASIE TAKIE SPRAWY RUSZĽ .GDYŻ CENA BENZYNY IDZIE CIĽGLE DO GÓRY.ROPY STARCZY JESZCZE NA 100 LAT ,A CO POTEM????????????
DARMOWA ENERGIA JEST PRZYSZŁOCIĽ GATUNKU LUDZKIEGO NA TEJ PLANECIE.
MUSZĽ TO ZROZUMIEĆ NAWET NAJBARDZIEJ TWARDE GŁOWY.SZKODA ŻE POLSKI RZĽD NIE MYLI JUŻ TERAZ , ŻEBY MIEĆ WŁASNE ŻRÓDŁA ENERGII I NIE PATRZEĆ NA RUSKICH CZY DADZĽ CZY NIE(GAZ I ROPA). POLSKA MOŻE BYĆ NIEZALEŻNA ENERGETYCZNIE.I TO BĘDZIE MOCNE,MĽDRE I SILNE PAŃSTWO.TO TYLE W TEJ CHWILI.
POZDRAWIAM GORĽCO!!!!!!!!!!!!1
|
|
|
latajace spodki nie sa z kosmosu tylko z ziemi czlowiek ktore wymyslil STINGERY konsruowal spodki pokazywal jak miewiecej to dziala wzial zwoj drutu skrecil w kolko i podlaczyl do kontaktu i zwoj sie podniosl a kto wmowil ludziom ze spodki sa z kosmosu amerykanski rzad wtedy byla zimna wojna wyscig zbrojen z ruskimi trzeba bylo wmowic ludziom jakas historyjke rozbil im sie spodek rosvell i co mieli powiedziec tak mamy nowa bron nie wkrecili w to Hollywood i ci zaczeli robic filmy ze spodki sa z kosmosu a rozne organizacje weszujace spisek rzadu byly dotowane przez rzab usa
|
|
|
Adam2:
Nie, to nie to. To (co ja robię) jest krok w kierunku darmowej energii.
To jest kompilacja kilku pomysłów w jednym. Na razie nic nie opublikuję (tutaj),
dopóki nie sprawdzę.
Z tymi 100 lat mocno przesadziłe. Wedle tego, co wiem, ropy w najlepszym wypadku
starczy na 30 lat pod warunkiem, że natychmiast wdroży się program oszczędzania.
Stale rosnšce zapotrzebowanie: Chiny, Indie, Pakistan. Te trzy kraje to połowa
ludzkoci, a ich zużycie ropy dzi jest nieproporcjonalnie małe.
Stšd stałe parcie na Rosję, aby jš osłabić i ograbić z surowców. To pół wiata i cała
tablica Mendelejewa, ale najważniejsza jest energia. Wštpię, czy pokój uda się utrzymać
tak długo, aby ropa się wyczerpała w sposób naturalny.
Węgla starczy na 100-300 lat, jeli jego wydobycie się utrzyma na tym samym
poziomie. Szansš sš olbrzymie złoża metanu na dnie mórz w postaci wodzianu metanu.
Niestety w Bałtyku ich nie ma. W Polsce mamy energię geotermicznš (ogromne iloci),
ale nasi rzšdzi-ciele nie chcš o tym słyszeć(pewnie nie majš w tym udziałów, he he).
Geotermia jednak to energia cieplna o niskim stopniu koncentracji, nie dajšca się w
większoci naszych zasobów przetworzyć na energię elektrycznš (a szkoda).
Mimo to w nadchodzšcych wyborach warto postawić na tych, którzy stawiajš na geotermię.
Wiatr i woda też nie rozwišżš naszych problemów, to sztuka dla sztuki.
Słońce jest pewnš szansš, mamy go jednak w Polsce stanowczo za mało.
Nie można liczyć na cudze odkrycia, bo każdy orze dla siebie w tym egoistycznym
wiecie. Za darmo nikt nam nic nie da.
Mateusz, twoje wywody to dziecinada. UFO z całš pewnociš nie sš we władaniu
ani USA, ani innych krajów. Nie wiem czym sš, ale to chyba nic dobrego.
Na razie na jaki czas zamilknę, ale będę ledził wštek. Po wykonaniu pierwszych
prób odezwę się i co nieco opowiem o wynikach.
Pozdrawiam
|
|
|
Mam co ciekawego dla miłoników nowych(?!) teorii:
http://www.gryzinski.com/michal.html
Tylko nie spadnijcie z krzeseł !
Pozdrowienia
|
|
|
Jeszcze jedna ciekawostka, którš znalazłem o naturze grawitacji:
http://wieslaw.cz.fm.interia.pl/
Prawda, że fajne ?
Igor-> żyjesz jeszcze ?
|
|
|
A ja kopie tutaj na budowie w Irlandi i mysle ze sie w koncu dokopalem.
POZDRAWIAM
IGOR
|
|
|
Ropy jest na wicej niz 30 lat tylko ciezko ja wydobyc jest na 2000 do 3000 metrow pod woda, juz nie na szelfie tylko dalej i jest jej tam na 230 lat.
Ale racja Zapalony tej latwo wydobywalnej jest na 30 do 40 lat,pomijajac szelf Indonezyjski bo tam jest podono na 100 lat.
Nie myslales by odbijajac foton siwatla od fotonu swiatla na przykladzie efektu kaczki nadac mu predkosc 4 razy wieksza od predkosci poczatkowej.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |