Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
silnik grawitacyjny.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788

Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania . mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem. Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej . Szukam kontaktu na temat silnika a.g. Marian.

Zapalony, W ksišżce " W œwiecie zjaw i mediów" Spór o duchy, kupiłem na Allegro za 1 pln, ale powiem pełny odlot co do naszego planu. Już wiem o co tutaj chodzi zapalony, trzeba pokoncić pole. Po prostu włamać się do systemu grawitacyjnego planety. To taka metafora ale tak to działać musi, to jak z przelewem gotówki z konta pełnego na konto puste. To tłumaczy pojemnoœć czarnej dziury, tzn dlaczego pomimo tak małej objetoœci magazynuje takie straszne iloœci materii. czarna dziura to taki wysysacz materii jak konto bankowe. Bo nic tam niema tylko informacja ile trzeba ppobrać ze skarbca. To samo jest z czarnš dziurš, tam nic niema tylko informacja, tak jakbyœ spakował na twardym dysku. Co do profesora to już podobno nieżyje, nic nie udało mi się znaleŸć bo pracował dla Wojska, ale dzięki niemu znalazłem brakujšce ogniwo do mojej własnej teorii. Teraz musi się udać, te gadki z czarodziejskim proszkiem co sypali nim dywan to tylko metafory ale teraz je rozumiem. Pozdrawiam Igor

Igor, kilka stron wczeœniej pisałem o swojej teorii na temat grawitacji. Pisałem tam, że grawitacja to rodzaj software, czyli coœ ciut innego niż informacja. Informacjš nazwał bym masę-energię. Software to raczej prawo w czystej formie. Wiedzšc to pytam, jak zmienić informację lub ów software na drodze czysto technicznej ? Jak spowodować, aby danym obiektem materialnym(informacjš) nie interesował się software ? Teoretycznie należy wyjšć obiekt z naszej czasoprzestrzeni, ale jak tego dokonać ? A może jestem w błędzie ? Hm, same pytania, a odpowiedzi wcišż brak. Czy tylko Igor i ja interesujemy się tym tematem ? Pozdrawiam

Ostatnio czytałem o eksperymencie w akceleratorze czšstek. Otóż zdeżajš się dwa strumienie czšstek naładowanych jednoimiennie. Rozproszenie zgodne ze statystykš. Teraz bierzemy dwa strumienie tych samych czšstek, ale przeciwnie spolaryzowanych spinowo. Okazuje się, że pomimo ogromnych prędkoœci, jakie majš te czšstki, strumienie przenikajš się wzajemnie tak, jakby jeden z nich nie istniał. Jakby czšstki nie posiadały ładunku elektrycznego. Nikt nie potrafi tego objaœnić, ale widać, że zamieszany jest w to spin. Pozdrawiam

W grawitacyjnych silnikach rtęciowych, rtęć umieszczona jest w wirujšcych spłaszczonych cylindrach pod dużym ciœnieniem .Cylindry umieszczone sš na jednym wale współosiowo.Cylindry rozpędza się przy pomocy silnika elektr. do prędkoœci 50.000 obr./min. Następnie cylindry sš zchładzane przy pomocy urzšdzenia do temp.150 st.Kelwina lub niżej. W tym momencie uzyskuje się efekt nadprzewodnictwa i powstaje wokół pojazdu pole antygrawitacyjne.Silnik elektryczny nie musi już napędzać cylindrów ,gdyż wirujšce cylindry same napędzane sš przez energię z otaczajšcej przestrzeni.Nie trzeba również chłodzić rtęci , gdyż efekt utrzymuje się sam.Opisy konstrukcyjne silników grawitacyjnych na rtęć znajdujš się w indyjskim tekœcie"Vaimanika Shastra", będšcym częœciš "Mahabharaty". Następnym silnikiem grawitacyjnym jest generator prof.Johna Searla z Anglii. Jest on zbudowany z magnesów.Sš 3 pierœcienie magnetyczne oraz rolki magnetyczne między pierœcieniami.Przy pewnej prędkoœci uzyskuję się efekt zasysania energii z otaczajšcej przestrzeni.W tym momencie można odłšczyć silnik napędzajšcy wał generatora.Temperatura generatora obniża się do 4 stopni Kelwina.Powstaje efekt nadprzewodnictwa i generator wytwarza wokół siebie pole antygrawitacyjne. W 1932 r Nicola Tesla również skonstruował pojazd o napędzie elektro-grawitacyjnym.Zastosował do tego celu elektrycznš turbinę i alternator,. Viktor Schauberger również rozwišzał sprawę napędu grawitacyjnego ale przy zastosowaniu opracowanej przez niego technologii w oparciu o właœciwoœci wody.To wszystko można znależć w internecie.Pozdrawiam.

W grawitacyjnych silnikach rtęciowych, rtęć umieszczona jest w wirujšcych spłaszczonych cylindrach pod dużym ciœnieniem .Cylindry umieszczone sš na jednym wale współosiowo.Cylindry rozpędza się przy pomocy silnika elektr. do prędkoœci 50.000 obr./min. Następnie cylindry sš zchładzane przy pomocy urzšdzenia do temp.150 st.Kelwina lub niżej. W tym momencie uzyskuje się efekt nadprzewodnictwa i powstaje wokół pojazdu pole antygrawitacyjne.Silnik elektryczny nie musi już napędzać cylindrów ,gdyż wirujšce cylindry same napędzane sš przez energię z otaczajšcej przestrzeni.Nie trzeba również chłodzić rtęci , gdyż efekt utrzymuje się sam.Opisy konstrukcyjne silników grawitacyjnych na rtęć znajdujš się w indyjskim tekœcie"Vaimanika Shastra", będšcym częœciš "Mahabharaty". Następnym silnikiem grawitacyjnym jest generator prof.Johna Searla z Anglii. Jest on zbudowany z magnesów.Sš 3 pierœcienie magnetyczne oraz rolki magnetyczne między pierœcieniami.Przy pewnej prędkoœci uzyskuję się efekt zasysania energii z otaczajšcej przestrzeni.W tym momencie można odłšczyć silnik napędzajšcy wał generatora.Temperatura generatora obniża się do 4 stopni Kelwina.Powstaje efekt nadprzewodnictwa i generator wytwarza wokół siebie pole antygrawitacyjne. W 1932 r Nicola Tesla również skonstruował pojazd o napędzie elektro-grawitacyjnym.Zastosował do tego celu elektrycznš turbinę i alternator,. Viktor Schauberger również rozwišzał sprawę napędu grawitacyjnego ale przy zastosowaniu opracowanej przez niego technologii w oparciu o właœciwoœci wody.To wszystko można znależć w internecie.Pozdrawiam.

Adam2, Ty mi nie pisz o internecie(œwiat wirtualny), tylko pokaż w œwiecie rzeczywistym choć jedno z tych urzšdzeń DZIAŁAJĽCE ! Pozdro

Faktycznie masz rację że w œwiecie realnym nie widziałem jeszcze działajšcego napędu grawitacyjnego.Mam zamiar taki napęd zrobić -będzie to trochę kosztowało. Chcę zrobić projekt Tesli w oparciu o jego patent z 1932 roku "Elektryczna turbina i alternator".Tylko nie mogę nigdzie znależć tego patentu.Jeszcze można napisać do Pana prof.Johna Searla z zapytaniem czy można go odwiedzić u niego w domu. Może jak pokaże nam coœ co się unosi w powietrzu ,to będzie to potwierdzeniem wirtualnego œwiata.Tylko czy się zgodzi.Do a nglii jest niedaleko.Czy wybrałbyœ się w takš podróż ze mnš?

Faktycznie masz rację że w œwiecie realnym nie widziałem jeszcze działajšcego napędu grawitacyjnego.Mam zamiar taki napęd zrobić -będzie to trochę kosztowało. Chcę zrobić projekt Tesli w oparciu o jego patent z 1932 roku "Elektryczna turbina i alternator".Tylko nie mogę nigdzie znależć tego patentu.Jeszcze można napisać do Pana prof.Johna Searla z zapytaniem czy można go odwiedzić u niego w domu. Może jak pokaże nam coœ co się unosi w powietrzu ,to będzie to potwierdzeniem wirtualnego œwiata.Tylko czy się zgodzi.Do Anglii jest niedaleko.Czy wybrałbyœ się w takš podróż ze mnš?

Adam2, na poczštek postaraj się, aby to, co piszesz wychodziło raz, a nie podwójnie. Jeœli masz adres e-mail, to napisz do niego. Jestem raczej pewien, że nic z tego nie wyjdzie. Rozmawiało z nim wielu dziennikarzy, żaden jednak nic nie ujrzał, więc my też nic nie zobaczymy. Moim zdaniem sprawa jest zmowš producentów magnesów, którym ów wynalazek napędza koniunkturę. Może majš z nim takš umowę, jak nasi lekarze z koncernami farmaceutycznymi. Jeœli nie widziałeœ tego patentu, to wyjaœnij mi, dlaczego akurat ten konkretny patent chcesz wykonać ? Z tych wszystkich wynalazków tylko trzy (według mnie) zasługujš obecnie na uwagę: 1. wyładowania wysokoenergetyczne w komorze wodnej - zasilanie 2. przepływ b.dużych pršdów w parach rtęci w toroidzie (coœ a la tokamak) - napęd magnetoelektryczny -> pompa ładunkowa (prawdopodobnie odpowiednik niemieckiego dzwonu, a może nie do końca,ze względu na spin ) 3. kawitacja w kombinacji z polem magnetycznym - zasilanie Niestety, nie ma tu gotowych rozwišzań, trzeba samemu coœ zaprojektować, a następnie wykonać prototyp i wielokrotnie go przebadać. Ja jestem już prawie zdecydowany, że zacznę od pkt. 1 Jest chyba najprostszy, a da dużo do myœlenia(o ile coœ wyjdzie). Pozdrawiam wszystkich zapaleńców

hmm ,no temat jest bardzo ciekawy ,lecz zawsze coœ brakuje ,albo staramy się słownie pomijać obowišzujšce nas prawa fizyki pola.Niemniej dobrze że sš tacy ,którym coœ tam œwita.Osobiœcie już przed kilkunastoma laty zbudowałem dwie turbinki magnetyczne i nawet byłem dobrej myœli,ale jednak eksperymenty szybko postawiły mnie na ziemi.Powiem że dziœ wiem troszkę więcej o fizyce pola ,i trochę wiem o polu magnetycznym [magnesów stałych].Osobiœcie dziœ jestem skłonny do przychylnoœci tego typu prac,które będš zwišzane z [obróbkš ]spinu-[moment własny czšsteczki],ale w tym temacie już chęci i trochę kasy -to za mało.No i ciekawym kierunkiem spojrzenia-jest [geometria pola],co i tak w częœci sprowadza się do [spinu].Problem jest w tym że w czšsteczce materii sš drgania własne [spin] ,w pierwiastku jednolitym spin ma wszystkie [wektory kierunków] ,ale jest możliwe by wektor był też jednolity[kierunkowy] a wtedy czšsteczka lewituje,[cały aparat].Gdyby moment własny utrzymać w jednym kierunku to,[teoretycznie] czšsteczka taka powinna sie rozpędzać w ruchu jednostajnie przyspieszonym aż do prędkoœci [krytycznej]- nadœwietlnej,,dlaczego?-bo amplituda spinu jest w ruchu liniowym wielokrotnoœciš -prędkoœci œwiatła,zatem czšsteczki ,które przemieszczajš się w polu w prędkoœci podœwietlnej-mogš przechodzić poza stożek zdażeń [znikać]z pola stożka w którym powstały. Tak czy owak -dziœ stawiam na spin, albo na zmianę informacji w polu fizycznym -[na wzór mistyków]. sorki za ort. Co do Searla to nigdy mi [to] nie pasowało pozdrówka

Duchu, [czy] wiesz [że] trochę [ciężko] czyta [się] twoje [listy]? Nie [rozumiem] dlaczego [piszesz] niektóre [słowa] w [nawiasach]? Czy [możesz] nam [to] wyjaœnić[?] :D

ZAPALONY-OK.BĘDĘ PISAŁ POJEDYNCZO.NO PROBLEM. TAK, MYŒLĘ ŻE NAPISZĘ DO SEARLA.ZOBACZYMY CO NAM ANGOL ODPISZE POLACZKOM.TRZEBA MYŒLEĆ POZYTYWNIE ,TO BĘDZIE REAL POZYTYWNY. PODOBNO TELEWIZJA W 1971 ROKU ,CAŁY ROK POKAZYWAŁA LATAJĽCE DYSKI SEARLA.COŒ W TYM MUSI BYĆ. BBC DYSPONUJE DUŻĽ ILOŒCIĽ MATERIAŁÓW FILMOWYCH, PONIEWAŻ ICH EKIPA ZJAWIAŁA SIĘ CO MIESIĽC U SEARLA , ABY REJESTROWAĆ POSTĘP PRAC.W PONIEDZIAŁKI PIERWSZEGO TYGODNIA MIESIĽCA BBC-1 PREDSTAWIAŁO PRZEBIEG ZDARZEŃ, JAKIE MIAŁY MIEJSCE OD CZASU OSTATNIEJ EMISJI. W następnym tygodniu podobny program emitowała niezależna stacja telewizyjna ITV. Oni także nawišzywali najpierw do poprzedniego programu, by następnie przejœć do omówienia nowych wydarzeń.Były tam sceny ukazujšce pojazd wzbijajšcy się w niebo spomiędzy drzew przy dŸwiękach muzyki z filmu Odyseja kosmiczna: 2001. JA NAWET MAM KLIP VIDEO NA KTÓRYM JEST SEARL I UNOSZĽCY SIĘ DYSK.MOGĘ PRZESŁAĆ. Z TEGO CO PISZESZ BĘDZIESZ SIĘ BAWIŁ W TE KLOCKI CO VIKTOR SCHAUBERGER.MĽDRY FACET.NAWET NAPISANO O NIM KSIĽŻKĘ -- O. Alexandersson "Living Water - Viktor Schauberger and the secrets of natural energy". Wyd. Gateway Books, 1990.ŻYCZĘ POWODZENIA W PRACACH!!!!!! GORĽCO POZDRAWIAM!!!!!!!

Delta Clipper ,dzięki-postaram się pisać bez nawiasów. rzeczywiœcie nie potrzebne sš te zawiasy. pozdrówka

ZAPALONY-- JA MYŒLĘ ŻE JEST DWÓCH RUSKICH,KTORZY POTWIERDZILI EFEKT SEARLA(Roszczin i Godin).I PEWNY JESTEM ŻE NIE JEST TO ZMOWA PRODUCENTÓW MAGNESÓW. GDYBYŒ WIEDZIAŁ COŒ NA TEMAT PATENTU TESLI Z 1932 R. TO DAJ MI ZNAĆ.KIEDY ZACZYNASZ BUDOWAĆ(wyładowania wysokoenergetyczne w komorze wodnej )TEN NAPĘD? I CZY TO JEST SCHAUBERGER? POSIADAM RYSUNEK PRZEKRÓJU PRZEZ LATAJĽCY POJAZD NAPĘDZANY ENERGIĽ WODY.JEST DOKŁADNIE NARYSOWANE CO I JAK. WIEM ŻE INŻ.KRAŒNICKI Z FORUM WYNALAZKÓW I POMYSŁÓW(WROCŁAW) BĘDZIE ROBIŁ TAKI NAPĘD GRAWITACYJNY W OPARCIU O WYNIKI SEARLA I RUSKICH. MYŒLĘ ŻE POWOLI W CZASIE TAKIE SPRAWY RUSZĽ .GDYŻ CENA BENZYNY IDZIE CIĽGLE DO GÓRY.ROPY STARCZY JESZCZE NA 100 LAT ,A CO POTEM???????????? DARMOWA ENERGIA JEST PRZYSZŁOŒCIĽ GATUNKU LUDZKIEGO NA TEJ PLANECIE. MUSZĽ TO ZROZUMIEĆ NAWET NAJBARDZIEJ TWARDE GŁOWY.SZKODA ŻE POLSKI RZĽD NIE MYŒLI JUŻ TERAZ , ŻEBY MIEĆ WŁASNE ŻRÓDŁA ENERGII I NIE PATRZEĆ NA RUSKICH CZY DADZĽ CZY NIE(GAZ I ROPA). POLSKA MOŻE BYĆ NIEZALEŻNA ENERGETYCZNIE.I TO BĘDZIE MOCNE,MĽDRE I SILNE PAŃSTWO.TO TYLE W TEJ CHWILI. POZDRAWIAM GORĽCO!!!!!!!!!!!!1

latajace spodki nie sa z kosmosu tylko z ziemi czlowiek ktore wymyslil STINGERY konsruowal spodki pokazywal jak miewiecej to dziala wzial zwoj drutu skrecil w kolko i podlaczyl do kontaktu i zwoj sie podniosl a kto wmowil ludziom ze spodki sa z kosmosu amerykanski rzad wtedy byla zimna wojna wyscig zbrojen z ruskimi trzeba bylo wmowic ludziom jakas historyjke rozbil im sie spodek rosvell i co mieli powiedziec tak mamy nowa bron nie wkrecili w to Hollywood i ci zaczeli robic filmy ze spodki sa z kosmosu a rozne organizacje weszujace spisek rzadu byly dotowane przez rzab usa

Adam2: Nie, to nie to. To (co ja robię) jest krok w kierunku darmowej energii. To jest kompilacja kilku pomysłów w jednym. Na razie nic nie opublikuję (tutaj), dopóki nie sprawdzę. Z tymi 100 lat mocno przesadziłeœ. Wedle tego, co wiem, ropy w najlepszym wypadku starczy na 30 lat pod warunkiem, że natychmiast wdroży się program oszczędzania. Stale rosnšce zapotrzebowanie: Chiny, Indie, Pakistan. Te trzy kraje to połowa ludzkoœci, a ich zużycie ropy dziœ jest nieproporcjonalnie małe. Stšd stałe parcie na Rosję, aby jš osłabić i ograbić z surowców. To pół œwiata i cała tablica Mendelejewa, ale najważniejsza jest energia. Wštpię, czy pokój uda się utrzymać tak długo, aby ropa się wyczerpała w sposób naturalny. Węgla starczy na 100-300 lat, jeœli jego wydobycie się utrzyma na tym samym poziomie. Szansš sš olbrzymie złoża metanu na dnie mórz w postaci wodzianu metanu. Niestety w Bałtyku ich nie ma. W Polsce mamy energię geotermicznš (ogromne iloœci), ale nasi rzšdzi-ciele nie chcš o tym słyszeć(pewnie nie majš w tym udziałów, he he). Geotermia jednak to energia cieplna o niskim stopniu koncentracji, nie dajšca się w większoœci naszych zasobów przetworzyć na energię elektrycznš (a szkoda). Mimo to w nadchodzšcych wyborach warto postawić na tych, którzy stawiajš na geotermię. Wiatr i woda też nie rozwišżš naszych problemów, to sztuka dla sztuki. Słońce jest pewnš szansš, mamy go jednak w Polsce stanowczo za mało. Nie można liczyć na cudze odkrycia, bo każdy orze dla siebie w tym egoistycznym œwiecie. Za darmo nikt nam nic nie da. Mateusz, twoje wywody to dziecinada. UFO z całš pewnoœciš nie sš we władaniu ani USA, ani innych krajów. Nie wiem czym sš, ale to chyba nic dobrego. Na razie na jakiœ czas zamilknę, ale będę œledził wštek. Po wykonaniu pierwszych prób odezwę się i co nieco opowiem o wynikach. Pozdrawiam

Mam coœ ciekawego dla miłoœników nowych(?!) teorii: http://www.gryzinski.com/michal.html Tylko nie spadnijcie z krzeseł ! Pozdrowienia

Jeszcze jedna ciekawostka, którš znalazłem o naturze grawitacji: http://wieslaw.cz.fm.interia.pl/ Prawda, że fajne ? Igor-> żyjesz jeszcze ?

A ja kopie tutaj na budowie w Irlandi i mysle ze sie w koncu dokopalem. POZDRAWIAM IGOR

Ropy jest na wicej niz 30 lat tylko ciezko ja wydobyc jest na 2000 do 3000 metrow pod woda, juz nie na szelfie tylko dalej i jest jej tam na 230 lat. Ale racja Zapalony tej latwo wydobywalnej jest na 30 do 40 lat,pomijajac szelf Indonezyjski bo tam jest podono na 100 lat. Nie myslales by odbijajac foton siwatla od fotonu swiatla na przykladzie efektu kaczki nadac mu predkosc 4 razy wieksza od predkosci poczatkowej. Pozdrawiam Igor
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.