Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Coś co chcecie pokazać
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307

Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co? Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp. Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie. Czyńmy dobro! ]:

Trudno będziemy w stanie wojny. A na razie wykład Davida Vilcocka http://www.youtube.com/watch?v=bDIbOHzPr_w&feature=related niestety po angielsku ale trudno trzeba się przyzwyczajać. Bardzo dobry informatycznie, niezły ten facet jest ale chyba trzeba było by go do roku 2012 wsadzić

A są jakieś filmy z tej akcji bombardowania Księżyca? Ja nie widziałem żadnego do tej pory, nawet zdjęcia w miarę wiarygodnego.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Myślę, że to jest warte rozważenia i sprawdzenia: http://www.youtube.com/watch?v=ZUAsazwL0IM Najgroźniejszy wynalazek świata, but z izolatorem na podeszwie :), co powoduje brak uziemienia ciała i ciągłe naładowanie go za sprawą urządzeń elektrycznych. Pewnie dlatego jesteśmy tacy 'spięci' i musimy się 'wyładowywać', często na innych :)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

w zasadzie jako ciekawostka: http://www.papilot.pl/article/6089/Ludzie-.html ;) jeden z komentarzy: To są ENTOWIE z Włady Pierścienia!!!!!

http://allegro.pl/item770803586_szafka_kuchenna_uzywana_malo_skum_07.html :))

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

http://www.megavideo.com/?v=YCKRPOTJ "I watching it" jesli ktos nie ogladal....POLECAM :)

Jest problem ogladania głupawych filmów. On nic nie wnosi. to jest kawałek pseudo rozrywki. Jest to pranie sobie mózgu obrazkami a te obrazki są wysane z palca. Typu samolot dotykając skrzydłem ziemi nie robi w niej straszliwej bruzdy tylko go co najwyżej gubi bo to po prostu delikatny kawałek blachy. jak się wykoleja wagonik nie robi jakiś przeogromnych aż straszliwych spustoszń a to wszystko są obrazki wygerenowane z komputera. To łatwo przychodzi przesadzać w skutkach trzy razy czy pięć razy. Bo jest sytuacja stłuczki czy czegoś takiego wiemy że jakiś skutek to będzie miało ale na kanwie tego buduje się obrazki przerysowane 10 razy. Po oglądaniu takich filmów przyzwyczajonego do tego widza nie dziwi że wieże WTC obsuwały się jak swobodnie spadający przedmiot jak by nie było tam żadnego hamowania. To jest tak jak oglądanie kreskówki. Tylko obraz jest bardziej realistyczny. Taki zarzut można mieć do wielu filmów. Tak jak do tego co poprzednio komentowałem. Prowadzi to obniżania w jednych miejscach poziomu problemu a w innych miejscach tam gdzie go nie ma sztucznie się coś buduje. Przykład choćby świńska chrypa. Problem wysany z palca. Dobra jestem na razie w połowie oglądania tego filmiku. Największym problemem jest to że nie ma lepszych filmów. One są celowo tworzone wokół głupawych pomysłów, technicznie zrobione jest to całkiem świetnie i dobra osada aktorska. I tak jak wcześniej podsumowałem można takie srodki było by lepiej wykorzystać, zrobić cos bardziej wartościowego. Po prostu technika jest świetna i warsztat aktorki tyż tylko brak w tym prawdy. Fantazja do wyprania mózgu z poczucia rzeczywistości. Jak się siedzi w kinie i walą Ci dodatkowo dźwiękiem po uszach. Pełny odjazd od reality.

Trzeba umiec prostymi argumentami oslabic wszechpotezna wladze i glupote . http://www.youtube.com/watch?v=8l_meOam55Q&feature=player_embedded

nicze:
Jest problem ogladania głupawych filmów. On nic nie wnosi. to jest kawałek pseudo rozrywki.
Nikt nie mowil , ze masz ten film brac na powaznie....wlasnie to jest niesamowita rozrywka , ze nie odzwierciedla realiow. Cos ty taki powazny nicze ???? Science Fiction nie znasz ??? No pewnie, ze pelny odjazd od reality, bo reality mamy na codzien :) O losie juz nikt nie chce rozrywki?? nierealnej rozrywki ???

Uważam że można było by wartościowsze rzeczy robić. Proponujesz żeby nic nie brać na poważnie? W powodzi tego niebrania rzeczy na poważnie realność masz taką jaką masz. W życiu absolutna szarość a obrazkach jakiś totalny odlot; Majewski show. Nierealna rozrywka jest to opium dla mas, tyle twoje co se pomarzysz. W którymś momencie możesz zatracić potrzebę domagania się żeby tu i teraz było coś spełnione, nie tylko w słowach zadeklarowane.

dziwna chmura nad Moskwą http://www.youtube.com/watch?v=CIQy1QWierA&feature=player_embedded# myślę że nie świeciła własnym światłem {znaczy ze Słońca} Coś im kombinują nad głowami.

Kawaly : Gdzie byłeś tak długo? - W komisariacie. Zatrzymali mnie, za wolno jechałem. - Od kiedy to zatrzymują za wolną jazdę? - Radiowóz mnie dogonił... UOP ogłosił konkurs na najlepszy dowcip o Unii Europejskiej. Nagrody: I - 5 lat więzienia, II - 4 lata, III - 3 lata. Przyznanych będzie również kilka nagród pocieszenia - od roku do sześciu miesięcy więzienia. Pytanie do referendum unijnego: - Czy nie negujesz faktu swojego sprzeciwu wobec potwierdzenia braku poparcia dla wycofania inicjatywy zaprzeczenia przez Prezydenta RP zrezygnowania z odmowy ratyfikacji układu akcesyjnego z UE? Spotykają się szefowie USA, Rosji i Unii. Pierwszy mówi: - Kurcze, jeden z moich ministrów jest narkomanem, ale nie wiem który? Prezydent Rosji mówi: - Eee tam, jeden z moich jest w mafii i też nie wiem który. A szef Unii: - No kochani, to jeszcze nic, u mnie któryś ekspert jest fachowcem i też nie mam pojęcia, kto... W przedszkolu dla VIP-ów nauczycielka pyta się dzieci, czym zajmują się ich ojcowie. Dzieci mówią, a to że tata pracuje w MSWiA w randze Sekretarza Stanu, a to że jest posłem SLD, a to że jest dyrektorem UKIE. Nagle Jasio wstaje i mówi: - Mój tato jest zegarmistrzem. - Jak to Jasiu? - pyta przedszkolanka. - No bo ciągle tata mówi, że jedzie po wskazówki do Brukseli. Jak Rumuni przystąpią do UE to kazdy znich dostanie willę (do remontu ) Naukowcy odkryli potrawę, która zmniejsza popęd seksualny kobiet o 90%. Nazywa się "tort weselny". Myje niewidomy naczynia. Myje szklanki, talerze, garnki, aż w końcu bierze tarkę. Myje, myje i odkłada mówiąc: -Kurde, jeszcze nigdy takich glupot nie czytałem. Dowódca jednostki w Straży Pożarnej przychodzi rano do strażaków i mówi: - Komu się nie chce dzisiaj pracować, to niech wystąpi. Wszyscy wystąpili, tylko jeden Kazik nie. Dowódca na to: - To co Kazik, tylko wy będziecie dzisiaj pracować? Nie, panie dowódco, mi to się nawet wystąpić nie chce. Góry. Malarz maluje pejzaż. Podchodzi baca, patrzy jak artysta wiernie kopiuje widok i mówi: - Cholera, ile to się człowiek musi namęczyć, jak nie ma aparatu.

hmm szczerze muwiąc daje link filmiku o Michaelu Heiserze który kwestionuje prace Zacharii Sitchina ja przyznaje się mam nie wielką wiedze na tym polu tyle wiem ile obejrze i biore pod uwage to co wy udostepniacie. oglądając ten film potraciełem sie i nie wiem co jest dobrze przetłumaczone a co nie i czy to co tu wypisujemy na forum o ,,upadłych'' nie jest zle zrozumiana, ale nie mam zamiaru zmieniac waszego pojecia o niektórych sprawach:) zapraszam do obejrzenia: http://davidicke.pl/index.php/filmy/59-michael-heiser/146-michaelheiser.html

"Naukowcy odkryli potrawę, która zmniejsza popęd seksualny kobiet o 90%. Nazywa się "tort weselny". To mnie powaliło, hehe.

ta też to czytałem :P dobre danie po którym boli głowa:D

nicze:
Proponujesz żeby nic nie brać na poważnie?
Nie zauwazyles glupcze jeden, ze ja nic nie proponuje ???? Wolna wola jesli Ciebie to nie interesuje , bo chlam , bo nic do Twego zycia nie wnosi, Wolna Wola, masz prawo nie ogladac !!!! Ale mi nie imputuj tanich bzdetow, ze ja cos proponuje...bo akurat tobie to ja g...o proponuje !!!! JASNE!!!!????>?? Popatrz wokol siebie, popatrz na ludzi, rozmawiaj z nimi co ich interesuje, czym zyja , jakie maja cele bedziesz mial realnosc w calej okazalosci bez ogladanie Majewskiego w tanim Show. Pozniej mozesz odreagowac to w rozny sposob , a sposobow masz cala game!!! Oceniajac innych zapominasz bys sam kiedys nie byl oceniony . Nie znasz mnie, nie wiesz czym sie kieruja, kim jestem, jak zyje a smiesz mi wmawiac, ze ja tobie cokolwiek PROPONUJE???? Zniewazsasz mnie moimi uposledzonymi jak stwierdziles zainteresowaniami, bo nic nie wnosza w moje zycie. Nie masz prawa ZADNEGO!!!! Bogiem nie jestes by mi cokolwiek mial prawo nakazywac, zakiazywac lub wskazywac !!!! Lub umniuejszac w jakikolwiek sposob mojej wartosci !!!! I to tyle :):):)

raczej to nie mój problem ale proponuje orinoko byś przemyślała swoją wypowiedz i może w efekcie postarałabyś się zawrzeć swoje odczucia w bardziej przystępny sposób-jak na mój sposób pojmowania świata wypowiedz nicze w moim odczuciu choć stylistycznie w Twoim kierunku taką niebyła gdyż całością przypomina wypowiedz merytoryczną w stosunku do NAS wszystkich łącznie z nim samym
Orinoko:
Nie zauwazyles glupcze
jest to ocena bezpośrednia czyli obraza
Orinoko:
bo chlam
ja jak hlam nie kąsam i nieubliżam mam nadzieje że niejest to obraz wewnętrznej kultury pozdrawiam

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Orinoko:
Bogiem nie jestes by mi cokolwiek mial prawo nakazywac
Ostatnio mam takie silne wrażenie że chodzi po ziemi i przygląda nam się może to być Ktokolwiek nawet na chwile że możemy Go spotkać lada chwila w Niepozornej Postaci należny szacunek okazalibyśmy Mu wiedząc że to On ale niewiemy więc jacy jesteśmy-dobrzy w przerwie na pokaz? zastanawia mnie kiedy gdzie i jak Go poznamy cokolwiek uczynicie najmniejszemu z moich braci... czasem pewne rzczy nie dzieją się bezcelowe ta wypowiedz taka znacząca w tym momencie

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

nicze:
Proponujesz żeby nic nie brać na poważnie?
To sugestia w bardzo zlej formie !!! Wiec Zbyszek 123 czasem realnosc jest "brutalna" , nie ubarwiam slowek jesli nie chce. Gdy kogos to zaboli musi zastanowic sie dlaczego to boli ??? Ty postrzegasz Boga jako Kogos Kto chodzi miedzy nami, ja natomiast postrzegam Go w nas samych , we wszystkim co nas otacza. Jesli Bog potrafi byc gniewny, ja mam te same apekty uczuc :)
zbyszek123:
mam nadzieje że niejest to obraz wewnętrznej kultury
Dobra masz nadzieje, nie jest to obraz wewnetrznej kultury - raczej nazwalabym to obrazem obronnym. W rzeczywistosci jestem zbyt ulegla, zbyt dobra, zbyt opiekuncza i latwowierna. Troszcze sie o innych, mysle o przyszlosci i terazniejszosci. Nie chodzi o me walory, one sa niewazne, najwazniejsza jest PRAWDA !! Prawda jest taka, ze ludzie, wlasnie ludzie tacy jak nicze miedzy innymi, on jest wirtualny ale tez mowie o ludziach realnych ucza jak sie bronic. W jaki sposob nie pozwolic siebie skrzywdzic. Nie jest zasluga zadna , gdy kogos nazwie sie "glupkiem" lecz wyzwala w nim reakcje obronne zgodne z realiami o ktore sie tak bardzo troszczy. Przystepny sposob wypowiedzi jak to ladnie nazwales, ktore ubrales w mile fatalaszki jest czyms nierealnym, czyms niezgodnym z autentycznymi, realnymi odczuciami czlowieka. Jesli jestem osmieszona mam prawo sie bronic, jesli nazwie kogos "glupkiem" ma on prawo bronic sie i przeciwstawic kontrargumenty. Nicze wlasnie ubral swoja wypowiedz w takie same kolorowe fatalaszki, kryjac pod nimi sedno. Ja moje slowa nie ubarwialam, byloby to oszustwo. Jesli juz tak bardzo nicze chce realnosci niech bedzie realny rowniez i w slowie .
zbyszek123:
cokolwiek uczynicie najmniejszemu z moich braci...
Wlasnie ! Chcesz wiedziec co mnie nicze uczynil???
nicze:
Fantazja do wyprania mózgu z poczucia rzeczywistości.
Gdyby nie bylo "wody" nie bylo by "pragnienia". Nie moze stwierdzic definitywnie, co jest fantazja a co falszwem.
nicze:
Uważam że można było by wartościowsze rzeczy robić.
Pewnie, ze mozna :) Wiec nicze do dziela !!! Latwo jest oceniac , osadzac gdy samemu nic wartosciowszego sie nie robi .
nicze:
W powodzi tego niebrania rzeczy na poważnie realność masz taką jaką masz. W życiu absolutna szarość a obrazkach jakiś totalny odlot; Majewski show. Nierealna rozrywka jest to opium dla mas, tyle twoje co se pomarzysz.
Majewskiego nie ogladam, realnosc z szaroscia codzienna mam na codzien. Serialowe tasiemce spoza rzeczywistosci mnie nie interesuja, lecz odpowiedz jest dla mnie. Nie dla mas forumowych ale dla mnie w formie jednoosobowej :)
zbyszek123:
ta wypowiedz taka znacząca w tym momencie
Dokladnie! poniewaz kij ma dwa konce, z jednej strony realne uczucia, z drugiej przyozdobione . Zachowal sie tak jak to mowia " aby diabla nie urazic". Ja diablem nie jestem lecz nie pozwole osmieszac siebie tylko dlatego ze zaoferowalam poprzez link film. Nie podoba sie OK! ma prawo lecz niech mi nie insynuuje glupoty, slepoty i odrealnienia.
zbyszek123:
możemy Go spotkać lada chwila w Niepozornej Postaci
Prawda:) lecz niekoniecznie dobrodusznego , milosiernego i laskawego.

nicze:
Największym problemem jest to że nie ma lepszych filmów.
Zaden problem !!!! Do dziela nicze stworz lepszy chetnie go obejrze, z pewnoscia bedzie bardzo wartosciowy i realny mniaaaam!!! To bedzie film tylko dla koneserow :)