Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

A byliœcie tutaj - to w j. polskim http://leszek.t35.com/webacja/tematy.htm polecam

> Proroctwo Sabby Michaldy w skrocie: > 1. Slowianin bedzie wybrany na papieza. > 2. Po jego smierci nastepstwo osiagnie czarnoskory. > 3. Czarnoskory papiez zwiastuje: "oczyszczenie ludzi przez ogien". hmm to chyba sie nie sprawdzilo :/ bo Niemiec raczej Slowianinem nie jest, zeby po nim mogl zostac wybrany czarnoskory... chyba, ze nie chodzi o bezposredni wybor...

murzyn ma byc po tym papiezu cos ci sie pomieszało

To sie teraz dzieje, jest jeszcze kontynuacja ukrytej, posmiertnej woli Jana Pawala II. Niemiec nie bedzie dlugo w jego zastepstwie - tak to teraz nalezy nazywac. Zostal wybrany w zastepstwie chwilowym... a poniewaz trwaja spory a wybor stalego papieza (mlodszego), zrobili w ten sposob, aby zyskac na czasie. Byc moze i oni maja swiadomosc przepowiedni i proroctw.

dorota: jak Arkadiush napisał: > Proroctwo Sabby Michaldy w skrocie: > 1. Slowianin bedzie wybrany na papieza. > 2. Po jego smierci nastepstwo osiagnie czarnoskory. > 3. Czarnoskory papiez zwiastuje: "oczyszczenie ludzi przez ogien". Był Słowianin teraz NIE JEST CZARNOSKORY... a własnie teraz miał być, no chyba, ze Niemiec też słowianin. Tobie się rypło ;) Arkadiush: gdzie wyczytałeœ nagle o Niemieckim papieżu? Nie ma w żadnych przepowiedniach o nim mowy.

arkadius? co masz na mysli mowiac "zastepstwo chwilowe"? Jak twoim zdaniem "pozbeda" sie terazniejszego papieza (zn. razingera) w rzymie, gdy wybiora "wlasciwego? Hm??? pozdrawiam!!!

@isis, to proste, odwoła Go kostucha:))) Z tš Michaldš jest pewien problem, żyła wVIIIw. p.n.e, skšd wiedziałš o Słowianach, skoro ich wtedy nie było (w archeologii używa się nazwy Prasłowianie jako zespołu kultur mieszkajšcych między Odrš a Dnieprem w tamtych czasach). Tych problemów jest więcej, a wynikajš one z szumu interpretacyjnego, każdy wydawca owych przepowiedni, czy to Michaldy, czy Nostradamusa, dodaje coœ od siebie, i potem wychodzš bzdury w stylu "czarny papież" itp.

Dawno takich bajek nie czytałem - autor ma chyba problemy swiadomoœci.... Polecam lecznie ;-)

Miałem już napisać coœ ostrego Jarre, ale że czas szczególny po œmierci Wielkiego Polaka, zmilczę...

Kwestia moi drodzy jest w interpretacji znakow od Boga - a przede wszystkim zwrocenia na nie uwagi. Czlowiek przestal widziec juz znaki, a co dopiero myslec o samym Bogu. Proroctwo Sabby Michaldy wyraznie mowie ze po Slowianinie, co nie oznacza wcale, ze juz odrazu. Slowianin jest tu symbolem wypelnienia sie juz pewnej czescie proroctwa.. a wiadomo kazde proroctwo swiastuje, zapowiada, ostrzega, a nawet przedstawia. Jesli chodzi o Jana Pawla II jako Slowianina. Chodzi o to, ze jego misja skonczy sie, gdy calkowicie wypelni sie jego wola, ktora powstala za zycia, gdy jeszcze stapal po Ziemii. Aktulanie wola jest wypelniana, gdyz chcial aby (obecnie) Benedykt XVI sprawowal wladze w watykanie. Faktem natomiast jest, iz wiek dzisiejszego papieza nie pozwoli na wprowadzanie wielu zmian i reprezentowaniu Kosciola. Jedna z przepowiedni mowila, ze po Slowianinie bedzie mlody papiez... prawie dobrze odczytana, jednak jej prawdziwa tresc to: bedzie mlodziej papiez. Po nim przyjmiemy czarnoskorego papieza, ktory zwiastowac bedzie to, co bylo przekazywane od poczatku nam. Watyka domaga sie ludnosci i wiary Afryki - jak najlepiej do rozwiazac? Znacie odpowiedz sami... Pytanie: po co ja to wszystko wam pisze? Po co trace czas? Po co to wszystko? Odpowiedz: bo jestesmy jednym, od Boga pochodzimy, zostalo dane nam to samo, zyjemy w tym samym swiecie, zyjemy dla milosci! Pozdrawiam... Niechaj otworza sie wasze serca, niechaj otworzy sie umysl, niechaj wasze zmysly pochwyca calosc zycia, niechaj wasza dusza zechce poznac siebie i pojsc droga do Boga.

"....Pytanie: po co ja to wszystko wam pisze? Po co trace czas? Po co to wszystko? Odpowiedz: bo jestesmy jednym, od Boga pochodzimy, zostalo dane nam to samo, zyjemy w tym samym swiecie, zyjemy dla milosci!..." DZIEKUJEMY CI Z CALEGO SERCA PANIE ARKADIUSH-u!!! chyba sie powiesze... sorry, ale nie poprzewracalo wam sie w glowie... jeden historyk, wszystko wie!!! Zna staroangielski lepiej niz caly swiat i dokladnie wie co znacza wszyyyystkie przepowiednie... inny (arkadiush) ma dla NAS czas... WOW... traci dla NAS czas... bo jestesmy WSZYSCY stworzeniami bozymi... piekne dzieki wam panowie... wow... (jestem zachwycona!!!) ludzie nie po**** was??? moim zdanie forum jest miejsce w ktorym mozna wyrazac swoje (glubie lub madre zdanie) ale sorry... blagam was panowie, nie poswiecajcie nam ("puchom marnym") za wiele czasu... ktos madry powiedzial.... "nie unoscie sie zbyt wysoko niebios, bo zabraknie was na ziemi" pozdrawiam....

Dlaczego palasz negatywem do ludzi, ktorzy ostrzegaja? Nigdy nie okreslilem sie za madrego i nigdy tak nie okresle, bowiem stalbym w ten sposob w miejscu, a zycie jest wieczna wedrowka dla tych, ktorzy chca poznac siebie, swiat i zjednoczyc sie z Bogiem. Widze to co ziemskie, bowiem ziemskie z niebios powstalo.

Ja nie palam negatywem do ludzi... denerwuje mnie tylko ich postawa... niektorym naprawde sie wydaje ze sa PONAD!!! wiesz co... Nie powiem juz nic na ten temat... nie ma co mowic... jesli wam sie naprawde wydaje, ze macie pojecie o swiecie i Bogu... to ok!!! Ja uwazam, ze nalezy zawsze wypowiadac swoje slowa jako SWOJE zdanie na jakis tam temat, a nie JAKO PRAWDE TEGO SWIATA!!!! hm?

Isis wkroczylas i od razu "burzysz"... Arkadiush pisze nam swoje zdanie bo jak sama napisalas na forum mozna wyrazac wlasne zdanie... mozna je wyrazac jak sie chce... wszyscy wiemy ze to on napisal bo jest tam jego nick wiec nie uwazamy od razu ze to "prawda tego swiata" (masz oczywiscie prawo uwazac to co On pisze za prawde tego swiata)... jednakże przyjmujemy to, pochylamy sie nad tym i albo zabieramy cos dla siebie albo nie... oczywiscie gdy nam sie to żywnie nie podoba lub mamy odmienne poglady mozemy wyrazic swoje zdanie na ten sam temat, lecz nie przystoi juz atakowac autora personalnie za to kim on jest(lub po prostu wydaje nam sie ze on taki jest). chcialem tez nawiazac do slów z Twojej poprzedniej wypowiedzi : "...blagam was panowie, nie poswiecajcie nam ("puchom marnym") za wiele czasu..." czy on wtedy pisal tylko do kobiet? nie zauwazylem tego (jestem pewnie malo spostrzegawczy), uwazam ze pisal takze do mnie i jestem mu za to wdzieczny bo zabralem cos (moze nawet caloœć) z jego wypowiedzi i mnie to w jakis sposob wzbogacilo. A kompletnie nie rozumiem czemu wplštujesz nowe nie zwiazane z tematem zaczepki. prosze szanujmy sie, juz troche elementarnego wychowania lub netetykiety wystarczy aby swiat byl piekniejszy...

Dajcie spokój Isis. Jest jak sztorm:). Jej oczy niczym błyskawice, mowa niczym grzmot. Ma dziewczyna charakter. Nie można się na niš gniewać długo, bo jest czarujšca w tym co robi:). Bez niej byłoby tu nudno, bo na wasze posty odpisywałby tylko Jarre, który większoœć ludzi skierowałby chętnie do Tworek.

A co z wyprawš Discovery na poszukiwanie labiryntu w Egipcie. Kiedy się zaczyna.

a jesli calky ten 2012 to wielka pomylka moze amerykanscy naukowcy obliczyli i wyszlo im ze nic sie nie stanie dlatego nic nam nie mowia bo po co?

a jeœli nam mówiš ...tylko słabo ruszaja wargamy ?? mogom być wiele powodóf na taken behiwior w dupe ... zastanófmy się ...hmmmm ahhha no no no si si , jak mówia rosjanie w bostonie ... możliwe ze oni nam jusz mówili ze coœ bedzie ale to było za żelaznom firankš i mysmy nie słyszelismy , acha ...ale schiza a oni sa teraz za firankš ze mchu i paproci i tesz nas nie słyszom jak nas kiedys za komuny , biedne ten naród biedne ale ja mam pomysła !!! ło jeja jakiego zajebizona maaam nie oni jusz sie pakujš .....bo nic nie bedzie , to na jaki panchuj tu siedzieć?? pozdro nieroby :pppp

Nawet nie myœlcie o tym że koniec œwiata będzie w 2012 bo to rok po tym jak przy dużym szcęœciu skończę szkołe.W ogóle to jakaœ głupota i nie jest mšdre rozpowszechnianie jej bo znowu tak jak przed 2000 ludzie będš chisteryzować!!!!!!!

A kto tu mowi o koncu swiata??? To ma byc przebiegunowanie ziemi a nie zaden koniec swiata. A jakie byly przeslanki o roku 2000???? Poza tym ze to taka magiczna data
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.