| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Tarot | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11426 |
|
JESTEM PO TROCHU WRÓŻKĄ ZNAM KILKA ZAKLĘĆ KTÓRE PONIEKĄD DZIAŁAJĄ ............
- w związku z licznymi pytaniami warunki odpowiedzi na maile opisane są tutaj: Tarot
- na temat stawiania kart KARTY TAROTA
- odpowiedzi udzielam kiedy przychodzi właściwy czas, oczywiście możesz mnie wesprzeć jednak niema to wpływu na czas otrzymania odpowiedzi ... kontakt przez meila na stronie wieszcz.eu.
Pozdrawiam
Igor
ps. jest to kontynuacja starego wątku Zaklęcia założonego przez Wróżkę ;) natomiast nazwa tematu by nie wprowadzać w błąd została zmieniona na Tarot.
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
Hej
Wreszcie mam chwilę czasu, aby napisać swoje przemyślenia na temat filmu, który mi Igorze polesiłęś.
Film "Człowiek, który poznał nieskończoność" mówi o ideałach, które mamy w sobie. Od nas tylko zależy, czy potrafimy w nie wierzyć do końca, czy zatracamy je w pogoni za czymś płytkim mało znaczącym. Bohater wierzył w siebie, wierzył w swoje przekonania i do nich dążył. Na pewno ważnym czynnikiem jego sukcesu, byli spotkani na drodze życia ludzie. Nie poddając się i szukając wciąż, w końcu spotykał prawdziwych przewodników. Piękne jednak było to, że pamiętał skąd pochodzi i co tak naprawde jest dla niego najważniejsze. Fajne było, że czuł wsparcie rodziny. Jego wiara również dodawała mu "skrzydeł". Myślę, że swoją postawą zaraził wiele skamieniałych dusz, które spotkał m.in. na Uniwersytecie. Nie tylko dał im wiedzę, ale pokazał, że powinniśmy być otwarci na inne "światy". Takie odległe to a zarazem bliskie w dzisiajszym świecie. Jęszcze na koniec nasuwa mi się jedno. Dlaczego ci najbardziej wartościowi żyją tak krótko?
Piękny film, nie znałam go wcześniej, a dostarczył mi tyle wzruszeń.
|
|
|
Drogi Igorze
Teraz mama mówi ze może wynajac to mieszkanie i opiekunkę.czas nagli a ja nadal nie wiem co zrobić. Z jednej strony przeprowadzka wynajem mieszkania i opiekunki pochlonie mi wyplate, córki będę widziała rano i w nocy. Zostac tu by bratowa się nimi zajela to nie najlepsi pomyśl ciężko by to zniosły.zwolnic sie? Ale co później gdzie orace znajdę jesli wogole znajdę. Ubezpieczenie lata pracy itd.. Nie widzę wyjścia z sytuacji w jakiej sie znalazłam..masakra jakaś.:(
|
|
|
Drogi Igorze
Spacer zaliczony. Może nie taki dlugi ale zawsze. Doszlam do wniosku ze chyba jednak sie zwolnię. Co o tym myślisz? Jak to widza karty?
Pozdrawiam
|
|
|
Drogi Igorze
mam nadzieje ze natchnienie na wrozenie cie ogarnie:) jutro musze jechać i zlozyc wypowiedzienie albo szukac mieszkania nie wiem. licze na to ze cos mi poradzisz...ale raczej to pierwsze. boje się i nie wiem jak sobie poradzę i co mnie czeka, alee raczej nie dam rady chodzic do pracy na 17.mam nadzieje ze wesprzesz mnie dobra rada i tchniesz we mnie odrobine nadzieji.
pozdrawiam
|
|
|
Drogi Igorze
Jednak pojadę jutro żeby sie zwolnic. Mam cicha nadzieje ze dostane inne stanowisko pracy skoro na tym nie mogę. Wrócę jutro do domu jako bezrobotna no może jeszcze nie jutro no nie wiem jak z okresem wypowiedzenia. Żadnych perspektyw.
|
|
|
Przepraszam że zaśmiecam wątek. Pewnie macie juz dość mnie i moich problemów.
|
|
|
Wybacz że się wtrące ale zwolnienie z własnej woli w Twojej sytuacji to najgorsza decyzja.
Po pierwsze- spróbuj jeszcze raz porozmawiać z szefostwem. Argumentuj że zależy Ci na pracy w ich firmie ale na warunkach o których była mowa pierwotnie. Po drugie. Idź na zwolnienie lekarskie-jeśli rozmowa nic nie da. To da ci czas na spokojne zastanowienie się co robić, ewentualnie na poszukanie nowej pracy.
|
|
|
Rozmawialam oczywiście ale na nic. A z dwójką dzieci do pracy za rękę nie pójdę.naprawde nie ma się komu nimi zająć. Ja rozumiem ze tak jak juz mi Igor powiedział"kto chce szuka sposobu..." Szukalam innych rozwiązań.zlozylam dzis wypowiedzenie z wielkim żalem.
|
|
|
Ania wiem ze to nie moja sprawa, ale pisalas kiedys ze na wsi mieszkasz. Czy nie myslalas, ze moze lepsze byloby jakbys przeprowadzila sie do miasta? Jak jestes samotna to masz w miescie wieksze szanse i na poznanie ludzi i na prace. Moze nie bedziesz miala domu z ogrodkiem, finansowo moze byc gorzej, ale cos za cos.
|
|
|
227ania
5 godzin temu
Trudno, innego wyjścia nie miałaś. Najważniejsze, że samodzielnie podjęłaś decyzję. To jest najważniejsze, zdolność do samodzielnego podejmowania decyzji.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
yohanna22
27 minut temu
Wszystko jest jeszcze przednią, przyjdzie czas zacznie zmieniać miejsca.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
rosomak
5 godzin temu
Weź pod uwagę, ze to są prymitywni ludzie, a to co ją spotkało wynika z tego, ze doprowadzili do tej sytuacji specjalnie by się jej pozbyć.
Przecież wszystko im powiedziała.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
anet
3 dni temu o 14:02
Mnie ten film do pewnego stopnia zdenerwował, wynika to z faktu iż kupiłem pewną książkę by ją przeczytać jednak po obejrzeniu filmu uzmysłowiłem sobie, że przeczytanie tej książki tym razem nic mi nie da a informacji, których szukam w tej konkretnej książce najzwyczajniej nie znajdę.
Muszę wejść w strumienie czasu oraz w przestrzenie i odszukać je wszystkie samodzielnie.
Oczywiście co do innych przesłanek które niesie film całkowicie się z tobą zgadzam.
Pozdrawiam
Igor
ps. myślę, że przyszedł czas na materiał nr 2
|
|
|
Drogi Igorze
Dziękuję. Również cieszę się że podjelam ta decyzje sama. Chyba tak miało być. Obawiam się konsekwencji. Rozglądam sie juz za nowa praca.mysle tez o tym żeby podnieść swoje kwalifikacje, może będzie łatwiej z pracą.
Pozdrawiam
|
|
|
Yohanna22
Dużo myślałam o przeprowadzce. Ale wynająć mieszkanie i opiekunkę do dwójki dzieci to musialabym do wypłaty dokładać a to chyba nie o to chodzi. Poza tym widzialabym córki jakby spaly o rano przed szkola bo wracalabym z pracy przed 23. Zrobiłabym im tym krzywdę. Tak mi sie wydaje. A czasu i chwil spędzonych z dziecmi jaki stracimy juz nie odzyskamy. Nie zapominając o tym ze uczą sie w przedszkolu na wsi i nie bylo możliwości przeniesienia. O przedszkola tez pytalam.i musialabym je dowozić i odbierać.
|
|
|
Cóż.mówi się trudno, żyje się dalej. Nie wiem tylko jak to wszystko teraz poukładać żeby miało ręce i nogi.
|
|
|
227ania
13 minut temu
A w jakim kierunku chcesz podnieść swoje kwalifikacje?
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
227ania
4 minuty temu
Teraz zrobimy tak przez 30 dni będziesz wykonywać pewne ćwiczenie, receptę podam na maila.
Wystarczy 3 razy dziennie po 5 minut.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
|||
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11426 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |