Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

kiju: nie masz pojęcia o częstotliwoœciach :) jeœli w 50Hzowym TV pojawi się jedna klatka 'manipulantka' (jak to nazwałeœ) to w 100Hz będzie ona narysowana dwa razy. A nie tylko raz :) Klatka jest klatka, nie wazne z jakš częœtotliwoœciš TV jš odrysowuje. Spałeœ na fizyce? :D Ja w ogóle proponowałbym przenieœć się na inne forum. Tutaj jest za dużo 'przeszkadzaczy - spiskowców', ludzi ignorantów, który wypisujš co im myœl (jaka by nie była, czy mšdra czy mšdra inaczej) nie czytajšc co piszš inny, nie czytajšc co mówiš fakty wokół nich, nawet nie zastanawiajšc się nad sensem tego co piszš, i za wszelkš cenę starajš się to zanegować... żal mi Was. Faktem jest, że cišgłe mówienie o nieznanym, które jest odbierane przez pewne kręgi ludzi, napawa ich lękiem, który jest na tyle duży iż stara się to odrzucić na bok, zanegować, zapomnieć. Zmiany następowały w przeszłoœci, następować będš i w czasach przyszłych. Nasz los jest z góry przesšdzony, nikt jednak nie zna swojego końca. Najważniejsza jest œwiadomoœć, ona powoduje,że masz władzę nad samym sobš, nie zamykasz się, ale otwierasz, zaczynasz rozumieć, poddajesz się temu... (tu zakończę bo nie czas i miejsce na podobnš wypowiedŸ). do Bestii w kwestii wiary: nie ważne, ile jest chrzeœcian w Polsce, na całej Ziemi. czy jest ich 90%, 9, czy nawet 0.9%. To jest kompletnie nieważne. Wiara to nie moda, która mija. Wiara to nie papierek, który podpisujesz i nagle stajesz się wierzšcy, lub możesz się wypisać i stajesz się ateistš. Wiara jest w człowieku. Nie ważne czy należysz do Koœcioła czy nie. Bóg sam w sobie jest jeden. Zauważ, że wszystkie religie wspominajš o tym samym, mimo, że Boga nazywajš inaczej. Co z tego. Wszędzie wspomina się o dobroci dla bliŸniego, o modlitwie (medytacji), o miłoœci, chodzi o bycie dobrym i poznawanie samego siebie o otaczajšcego Cię œwiata, im więcej wiesz, tym więcej rozumiesz. Na tym polega ewolucja, pojmowanie œwiata. Bez tego nie było by nas tutaj. Wszyscy pozabijaliby się już dawno temu. Bo po co o ten tam ludzik ma żyć? Poza tym słowo WIARA. To nie fakt, ale wiara, wierzysz w coœ lub nie. Wierzysz w to co stanie się w 2012 (w to o czym mówimy)? Czy wiesz o tym na 1000000%? Za tym przemawiajš pewne fakty, to oczywiste, jednak nie jesteœmy w stanie uznać tego za niezmienialny pewnik. Równie dobrze, może się nic nie stać. Temu nie zaprzeczysz. O życiu Jezusa Chrystusa na Ziemi na pewno czytałeœ. Sš na to dowody, że żył. Co czynił. Cišgle trwajš prace nad wyjaœnieniem tajemnicy całunu Turyńskiego... sš także inne fakty, o których na pewno czytałeœ. Niestety sš rzeczy "o ktorych nawet filozofom się nie œniło" i żadne fakty nie obejmš tego w jasny i jednoznaczny sposób..... i jeszcze w kwestii spraw bierzšcych (także do bestii :) ): niestety cišgłe polemizowanie na temat, który omawiamy nie ma większego sensu :/. Ten kto załapał, to wie. Ten kto nadal wypisuje te wszystkie brednie, nadal będzie to robił, i nie zmieni się to w cišgu jednego dnia, tygodnia, czy miesišca. To może potrwać latami, a i tak nie ma pewnoœci, że w końcu przestanie odrzucać fakty i chcieć zaczšć poznawać! Wiedza! Klucz do wszystkiego co nas otacza! Jednak mało kto w obecnych czasach szuka tego klucza. Wystarczy wyjœć na ulicę. Posłuchać co się dzieje na œwiecie. Na pewno rozumiesz o co mi chodzi. I wiesz, że to musi się zmienić... nie w taki to w inny sposób. Faktem jest że głupota sieje się sama i całkiem nieŸle jej idzie. Ludzie! Dlaczego nie chcecie się uczyć?! Chcecie siły, władzy?! Nie mięœnie, lecz wiedza jest potęgš każdego człowieka, każdego z nas. A więc, siła argumentu, czy argument siły? Zdecyduj sam człowieku czasów obecnych. bEstio: co do Ciebie na pewno nie można się mylić... jednak silny argument to nie wszystko :/. jeszcze potrzeba kogoœ kto jest w stanie choć troszkę posłuchać, zastanowić się, przemyœleć... by w końcu ZROZUMIEĆ! tyle :) p.s. i tak wiem, że malo kto przebrnie przez ten cały tekst. pozdrawiam wszystkich (spiskowców mniej :P)

Odœwiarzam temat :] ale wpadlem na pomysl zrobienia stronki o tym roku, bo uwazam to zainteresujace, jakby ktos mial ochote wyslac mi materialy to chetnie pod solix@o2.pl. Sam tez je zbeiram ;) ale pomocna dlon zawsze sie przyda thx :]

BITWA będzie zwišzana z ochronš ludzi (przez Istoty z VI wymiaru) przed atakiem, który Istoty o niskiej œwiadomoœci szykujš na moment osłabienia Ziemi (zaburzenia elektromagnetyzmu: 2012 rok); Wszelkie „pakty” czy kataklizmy sš nieważne wobec wielkiej duchowej „Bitwy” = Armagedon, nadejœcie Chrystusa 2012 rok. 2005r. – dużo zmian, nauka pokory, rok przelotowo – konsultacyjny, zebrania, kontakty różnych gatunków Istot 2006r. – kataklizmy; 2007r. – przygotowania duchowe ludzi; 2008r. – oficjalna konfrontacja Istot z ludŸmi; 2009r. – przygotowanie ludzkiego DNA 2010 r. – decyzja „ciemnych” Istot o ataku; 2011r. – opracowanie ochrony Ziemi przed tym atakiem przez Istoty z VI wymiaru; 2012r. – rozpoczęcie Wielkiej Bitwy w IV i VI wymiarze. Zabranie ludzi gotowych do wejœcia na wyższy poziom wibracji przez Istoty z VI wymiaru (tzw. „porwanie Koœcioła” wg Biblii); jest to ostatni rok Ziemi w III gęstoœci. 2013r. – będzie już w IV gęstoœci ( gdzie rok = 1000 lat III gęstoœci = :Tysišcletnie Królestwo”); rok przemian ludzi, którzy zostali na Ziemi, rok bólu – oczyszczenia najbardziej zawężonych osób = otwieranie okien genomu 24;

Czy ten raport Pentagonu jest przetłumaczony? Angielskiego dopiero co zaczšłem sie uczyć. Coœ tam rozumiem ale nic tam nie zauważyłem na temat roku 2012. Jedynie o zmianach klimatycznych międzu 2010-2020 w Europie. Ma się ociepli㠜rednio 2-5 stopni. To gdzie ten lodowiec m.in . w Polsce. I jeszcze jedno. Kiedy zacznie się ta wyprawa na poszukiwanie labiryntu w Egipcie

http://www.projekt-cheops.com/symp/ to do tematu kiedy w labiryncie , musisz odwiedzić te stronke i zakupic bilety na sympozjum z Gerylem we wrocku 15.05.05 a jeœli chodzi o 2012 w raporcie , to nie dziwie sie że nie znalazłeœ tej daty ))))))))))))))))))))))))))))) pomiedzy 2010 a 2020 !!! czyżby jej tam nie było))))))))))))))))))))))))))))))hihi myœle że powinieneœ pomyœleć co ujawnił pentagon a czego nie a to się ma jakos jak -1 % do 100% capujesz??

Więc skšd inni o tym wiedzš. Jak się dowiedzieli. Przeciek? Geryl mógł to obliczyć ale skšd wie ze u nas będzie lodowiec. Przesunie sie tak szybko? Ciekawe co będzie w roku 2011? O czym będš gadać

Prorok: niby skšd to?

Dorzuce swoje trzy grosze. Naukowcy już pare lat temu stwierdzili że pomylili sie co do daty urodzenia Jezusa, słownie o 7 lat. Urodził się on w 7 roku przed naszš erš, a więc mamy 2012 rok już teraz. Oczywiœcie nie "zaktualizowano zegarków" (chociaż pewna mieœcina w Australi ogłosiła zmiane daty) bo załamało by to koœciół Chrzeœcijański, i w ogóle to tylko spekulacje. I tak mamy na prawde coœ koło 15 miliardowego roku (czas "ogólno-kosmiczny" :-p). Napisałem 3 po 3 ale i tak to przeczytacie ;-P

przebrnšłem, pomyœlałem, masz rację.

hej Time... Ciekawe to co napisales... poniewaz nas tak na prawde chyba nie obchodzi data naszych lat lecz data z kalendarza majow... wiec teraz jest kolejne pytanie czy data w kalendarzu majow tez jest przez to zaklamana... niestety nie mam glowy do tego jak przeliczyc kalendarz majow na gregorianski ale mysle ze bedzie to za 7 lat a nie wazne czy wtedy bedzie 2012, 2019 czy 2090 bo tak na prawde daty i czas sa umowne... co zreszta zakomunikowales :)

Informacja dla True, który wysmarował wstęp. Meteor już sobie przeleciał i poleciał. Znajdował się 120 000 km(!) od Ziemi, pomiędzy księżycem, a Ziemiš. Jakoœ nie przemagnetyzwoały się bieguny co nie? Oczywiœcie dzieje sie tak co pare tysięcy(milionów) lat, tak jak zmiana biegunów magnetycznych na Słońcu. Jakoœ sobie nie wyobrażam Europy na południu (:-P). A pochwale sie że byłem jednym z pierwszych który widział na własne oczy ten kawałek skały, czyli przez teleskop (;-P), chociaz gołym okiem był po księżycu najjaœniejszym obiektem na niebie(!). Ale dziwi mnie fakt nie nagłoœnienia tego zdarzenia przez media. Ciekawe jak by to było gdyby meteor leciał sobie poprawionym (;-O) kursem o te 120 000 km. Armagedon przy tym to by były miejscowe zamieszki. No to Hej wszystkim!

Nie looknšłem na date kiedy True to pisał... Ale orzeł ze mnie. <lol> Ale nie szkodzi. Troche informacji nigdy za wiele.

czesc czy ktos ma dostep do kopi oryginalnego zapisu kalendarza mayow? jesli tak prosze o kontakt pozdrowienia prawda ponad wszystko

Proroctwo Sabby Michaldy w skrocie: 1. Slowianin bedzie wybrany na papieza. 2. Po jego smierci nastepstwo osiagnie czarnoskory. 3. Czarnoskory papiez zwiastuje: "oczyszczenie ludzi przez ogien". Podobnie odnosi sie do tego Nostradamus: "z nieba zstapi Krol Ognia".

Odnosnie tych czestotliwosci: Skoro telewizor przenosi sygnal w strumieniu elektronow na ekran z czestotliwoscia 50Hz, to mamy 50klatek/s. Jesli mamy taki telewizor z 100Hz, to dlaczego twierdzisz, ze beda dwie klatki w tym samym odcinku czasu? Jesli tak: to powiedz mi w takim razie, jaka czestotliwosc ma pasmo przenoszenia obrazu w sygnale TV? Moze sobie cos przypomimy wszyscy z fizyki:)

Pozwol ze sie tu wlacze i cie naprostuje. To ze telewizor ma np 50 hz to nie znaczy ze wyswietla 50 klatek na sek. 50 hz to czestotliwosc odswiezania obrazu. W skrocie im wiecej tych hz tym obraz stabilniejszy i mniej migotliwy. Natomiast jesli chodzi o klatki to na ogol jest to 24 lub 25 klatek na sec w systemie PAL (europa, azja, poludniowa afryka), NTSC - 30 fps (USA, Kanada, Japonia), Secam - dziadowski patent francuski, 25 fps i nie kompatybilny z pal z powodu innego przetwarzania kolorow. Tak wiec jak ktos ci powie ze ma telewizor 100 Hz i zobaczyl "niby klatke" trwajaca 1/100 sec to mozesz go obsmiac rowno z gory do dolu.

Dziekuje za informacje.

no na pewno œwiadomie się tego nie widzi (i nie słyszy), ale podœwiadomoœć rejestruje wszystko. dlatego to sie nazywa podpróg. The Mind Is A Terrible Thing To Taste

A byliœcie tutaj? http://www.projekt-cheops.com/start/ Warto poszperać na tej stronce. Co o tym sšdzicie?

szperalem ktos juz to wczesniej wysylal :) jak tylko znajde chwilke to skocze po bilecik na sympozium :) i ewentualnie potem powiem co o tym mysle... narazie jestem pozytywnie nastawiony
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.