Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
silnik grawitacyjny.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788

Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania . mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem. Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej . Szukam kontaktu na temat silnika a.g. Marian.

Hm, jak na Igora, to coœ cienko. Duchu, dzisiejsi fizycy już nie sš wolni w badaniach tak, jak to dawniej było. Teraz liczy się kasa i zdanie szefów. Nie ma za bardzo możliwoœci wykorzystywania laboratoriów do testowania własnych pomysłów. A tak kiedyœ było i to pchało postęp do przodu. Liczyłem na głębsze przemyœlenia odnoœnie elektrograwitacji i doœwiadczeń Browna, ale chyba wakacje jeszcze się nie skończyły. Pamiętajcie, aby w knajpie zamawiać lemoniadę, bo od mocniejszych trunków może wam ubyć neuronów (he he). Pozdrawiam i znów ruszam na wakacje.

Przemyœleń jest tak wiele , że szkoda marnować by było 10 stron na nie, liczy się efekt i na tym się skupiam aktualnie. Pozdrawiam Igor

Duch -> Zbudowanie jakiegokolwiek pojazdu oznacza budżet takiego samego rzędu jak zbudowanie nowego myœliwca odrzutowego - miliony jeżeli nie miliardy dolarów. Kto ma takie pienišdze? Rzšd, wojsko, korporacje. Tylko żeby zabrać się za takš budowę trzeba mieć 100% PEWNOŒCI że to wyjdzie - a NIKT takiej pewnoœci dać nie może gdyż każde z tych urzšdzeń wykracza poza naszš technikę conajmniej kilkadziesišt lat.

Delta, niema co histeryzowaći przesadzaćjak piszš stare księgi 20 000 late temu ludzie latali do gwiazd na latajšcyhc dywanach i innych cudach. Może aż tyle nie trzeba. Ja liczyłem kosztorys swojego pojazdu i wyszło: - imprezy integracyjne zespoł 100 000 PLN - koszty noclegów 100 000 pln - materiały 10 000 pln - wkład pracy własnej 1 000 pln razem 211 000 pln Tyle powinno wystarczyć jak na 3 tygodniowy program badawczy dla 10 osób. Pozdrawiam Igor

A ja oglšdałem na NG program o historii Amerykańskiego lotnictwa wojskowego. Najlepiej zapamiętałem historię pewnego samolotu szpiegowskiego. USA zbudowało sobie taki za ileœtam miliardów dolarów. Miał super technikę i w ogóle extra rozwišzania. W tym samym czasie Izrael sobie chciał zrobić taki samolot do działań nad Palestynš. I zrobił. Samolot okazał się nawet lepszy od tego amerykańskiego a kosztował œmiesznie mało. Przypominał raczej efekt pracy amatora modelarstwa :) Był zrobiony z drewna. Miał na pokładzie sterowanš kamerkę. Nie miał własnego napędu - był wystrzeliwany, a potem sobie szybował. Tak więc można zrobić coœ pożšdnego za niewielkie pienišdze :)

W programach naukowo badawczych nie zawsze potrzebne sa duze pienišdze, ale jednak niekiedy sš potrzebne. niekiedy programy sš fikcyjne by utrzymac zatrudnienie w dużych koncernach, ni ejest to takie wszystko proste jak się wydaje na pierwszy rzut oka. Fakt faktem do zrobienia mojego modelu potrzebował bedę przysłowiowe 100$, wiecej nie trzeba, jak z latawcem. No może 250$ jeœli dołożę sterowanie. Bo wiadomo radio i inne pierdoły, ale góra 1000 PLN, tyle jest warty taki model małego UFO. Do tego jeszcze dojda napoje, tańce i muzyka. Pozdrawiam Igor ps. Ten problem nie leży w zakresach iloœciowych lecz jakoœciowych. Ostatnio oglšdałem piekny program o twórcy kanałów 180 km we Francji, facet był byłym poborcš podatkowym a stworzył dzieło na setki lat. trzeba tylko w siebie wierzyć.

Igor co może dać twój projekt jeœli się uda moze zrobimy z rzutkę na twój projekt?ile to ma być 1000zł to wcale niedużo jesteœ pewien,że to może się udać?.

Potrzebuje teleporter Hondy lub Suzuki najlepiej na gwarancji jutro musze sie dostać do Oriona a tam przesiadka Busem w głšb Aha jak byktoœ miał Gravitron na plazme to też bym łyknoł tylko nie automat . telef.0048125432675432333x7 zostawcie wiadomoœc

Bardzo œmieszne kur_a zamiast o powarznych sprawach rozmawiać to taki Pinior zadużo naoglšdał się startreka! P.s Pinior mam coœ w sam raz dla ciebie to nowy............mózg bo twojemu pare klepek najwidoczniej brakuje.

Dziękuje za chęć wsparcia i dożucenia się do imprezy okolicznoœciowej, jednak na razie pienišdze mi nie sš potrzebne te akurat jeszcze mam. Tylko nie chce sobie tak szybko psuć zabawy. Zrobie i potem co będę robił, nie będzie co robić. A tak jeszcze się troche pomęczymy wszyscy razem a może wymyœlimy coœ jakoœciowo lepszego bo wcale nie jest powiedziane, że ten napęd to jest ten co nam jest potrzebny. Pozatym mam zamiar ogłosić swojš teorię w bardziej sprzyjajšcych okolicznoœciach jako pracownik budowlany wtedy będš większe jaja, pozatym mam zamiar zrobic na złoœć całej bandzie fizyków, których znam. Taki mam plan gnębić ich jako nieuk budowlany i twierdzić , że do podobnych teorii najlepiej dochodzi się kopišc rowy na budowie. Archimedes siedział w wannie a ja kopałem łopatš, kopałem kilofem i się dokopałem. Może mi co prawda nie wyjœć ale trudno z porażkš też się pogodzę. Jakoœ przeżyję. Wszyscy wiemy wszechœwiat ewolułuje, Ÿródła paradygmatów też, więc nie wiadomo jak ewolułować bedzie przestrzeń i czy nasz wynalazek na obecnym poziomie bedzie spełniał wysokie wymagania jakoœciowe. Tak, nad jakoœciš trzeba będzie pomyœleć, w sumie na tym się nie zastanawiałem a to ważny czynnik jest. W sumie z badziwiem niema się co wychylać. Tak sobie siedzę i myœlę. Pozdrawiam Igor

Teleporter już mam na Alegro łykłem ale z Gravitronem krucho , podobno pod koniec sierpnia bedzie w Biedronce na półkach . Nie mam tyle czasu bo na Orionie dupencje stygnom a to ruchawice jak sie patrzy . Jedna jak mi wzieła pod migdał to do dzisiaj aż mi woskowina z uch schodzi . To tyle aha potrzebuje miotacz laserowy może być automat ale nie koreański .

Już się spotkałem z tym tematem. "Pewna osoba" opisała swój pomysł w identyczny sposób co Marian. "Pierœcień" z czynnikiem poddała działaniu polu magnetycznemu, co powodowało rozpędzenie czynnika do dużych prędkoœci. Oglšdałem też film z jakiegoœ doœwiadczenia dotyczšcego silnika rtęciowego. Efektem końcowym był ruch wytworzony przez motor.

Motor marki WSK model z 72 roku chyba ??????????? Takie miał przyspieszenie ,że człowiek sie przenosił w inny wymiar razem z butami. Ja proponuje aby do układu dodać troche lamp kwarcowych i jeden odkurzacz napewno zadziała a jak nie to dowalić mu toster z Telewizorem włšczonym na kanał Rydzyka to bedzie taki power że wypierdoli poza układ galaktyczny

Zapalony, a tak apropo czarnej energii, wydaje mi się, że tym cudem trzeba napedzac nasz pojazd. Wczoraj jak tak siedziałem na sraczu to się zaczołem zastanawiać w czym tkwi jej siła i doszedłem do wniosku, że jest ona podobna do szarej strefy w gospodarce. Ta cała wesoła Szara Strefa jest o tyle lepsza od normalnej strefy, że nie powoduje straty na zysku i kapitale, tzn. nie występuje tam opodatkowanie. Wniosek z tego taki, że nasz pojazd musi być napędzany szczególnym rodzajem energii i w szczególnym trybie tzn. takim w którym ni epowstajš straty energii - czyli niema tego całego podatku. Dlaczego tak musi być?? Wydaje się, że niby dlatego aby zminimalizować wielkoœć naszego pojazdu. Wszak sam wachadłowiec duży nie jest natomiast największe sš jego zbiorniki paliwa. Ale wydaje mi się, że nasz pojazd musi nie być za duży gdyż rozmiary tuneli sš różne i przy za dużej wielkoœci mógłby ulec zniekształceniu, jak przy eksperymencie Philadelphia. Pozatym wydaje mi się, że im węższy tunel tym szybszy, wszak musi być zasilany energiš, to , że stałš i bez strat to inna bajka. Pozdrawiam Igor

powiem tylko .... WOW ! a może jeszcze coœ .... lata temu gdy interesowałem się Area51 i NOLami ... wyczytałem gdzieœ, że pod podłogš w znalezionych statkach był własnie dużej œrednicy tunel biegnšcy naokoło statku, w którym "płynšł" jakiœ nieznany ciężki pierwiastek ... tunel ten biegł wokół czegoœ(?) co miało wpływ na ten pierwiastek w tunelu .. .. chyba powodowało zmiany prędkoœci tego pierwiastka .... mówiono, że to był odpowiednik w dużym przybliżeniu naszej rtęci ..... szczegółów nie pamietam, dawno to czytałem .... Temat niesamowicie ciekawy .. szkoda tylko, ze nie jestem fizykiem :P by to lepiej zgłębiać :) powodzenia w eksperymentach !

Zapalony, tak mi jeszcze przyszło dzisiaj w goršczce do tej pustej głowy, że być może ta cała czarna energia to energia rozpadu. Lub produkt zjawiska rozpadu. A może to to co pozostaje po rozpadzie. Bo tak analogicznie wszak w kompoœci tkwi siła dla rozkwitu nowego życia. Zastanawiam się tak nad tym od œrody, biegałem w œrodę a było bardzo œlisko bo padało jak diabli ale co tam bieg to bieg. Więc pobiegłem i jak zbiegałem po kamieniach to się poœlizgnołem bo zamiast myœleć o biegu to myœlałem o głupotach i nie patrzyłem pod nogi. No ale do rzeczy poœlizgnołem się i tak z pięć metrów poœladkami po tych kamieniach przejechałem, w momencie kiedy poœlizg ustał powiedziałem do siebie a to gów..o i wtedy przed oczami patrzę a tutaj najprawdziwsze na leœnej œcieżce leży to i owo może po psie a może po lisie nie sprawdzałem organoleptycznie. I tak sobie pomyœlałem jedni przed tym uciekajš omijajš to szerokim łukiem a inni na tym rosnš jak na drożdrzach ot przykład pól uprawnych które nawozimy kompostem. Wnisoek z tego taki, że karzdy zespół organizmów żywych na innym rodzaju przysłowiowego gów..a roœnie i inny rodzaj go napędza lub go uszlachetnia. Pewnie się dziwisz dlaczego o tym piszę, pisze dlatego, że szukam tak zwanego pierwszego transformatora energii kosmicznej. Wszak jak wiesz my ludzie uczestniczymy tylko w łańcuchu pokarmowym, w wyniku czego do zasialania otrzymujemy tylko produkty lub jak kto woli półprodukty lub jak te nieszczęsne drzewa czy roœłiny w naszym mniemaniu uszlachetniane sš odpadami. Wszak Gów..o jako odpad należy traktować. Bioršc pod uwagę to i inne nasze przemyslenia dochodę juz powoli do wniosku czym trzeba będzie zasilac ten nasz pojazd kosmiczny, tylko jakos w to jeszcze uwierzyć niemogę że tak blisko tylke lat byliœy odkrycia tego uniwersalnego paliwa i nikt na to nie wpadł bo się każdy tego brzydził. Idę jeszcze nad tym pomyœleć bo coœ mi œwita w głowie. Pozdrawiam Igor

przestudiujcie lot trzmiela

Tak studiowałem i zamiast generatora plazmy zamierzam użyć jej gotowego substytutu o specyficznych parametrach niskotemperaturowych. Pozdrawiam Igor ps. skoro jest gotowiec to po co generator plazmy budować :)

Witam ! Widzę, że się Igor nie poddajesz ! To dobrze. Wiem już, dzięki uprzejmoœci forumowicza o imieniu Romek jak wstawiać fotki do naszego wštku. Żeby tylko czasu było doœć na tę zabawę ... Nie wiem, co masz na myœli, może coœ Ci się wyrwało z innego forum ? Cóż niby według Ciebie jest tym sybstytutem plazmy ??? Teraz próba działania obrazków: http://www.si11.com/obrazki/torus.gif Ten obrazek powinien być na temat.

Przyjacielu Zapalony, Nie poddaję się to fakt bo niby czemu, wszak my podobni do słynnego Alberta A. i innych albo lepsi bo młodsi. Chodzi mi o wodę, w zasdzie twój rysunek oddaje sedno sprawy. Pozdrawiam Igor
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.