Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Dojenie owieczek przez Kościół Katolicki. Przesądy KK
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1666
Poprzednia strona | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | .. | 83 | 84 | Następna strona

Rozpoczęło się to od momentu, w którym podałem opracowania dotyczące przesądów w Kościele Katolickim http://www.tajne.org/forum/read.php?f=1&t=2186&p=2 Właśnie dostrzegłem, że nie dopowiedziałem Bratu na ostatni post, który w tamtym wątku zamieścił. Czynię to obecnie:
Brat:
Masz w pewnym sensie rację Old. Też mnie to złości jeśli chodzi o Kościół. Z drugiej strony dostrzegam również pozytywne dzieła Kościoła i nie patrze jedynie na "przepych na plebaniach". Mam nadzieję że i Ty czynisz pdobnie.
Żeby to jedynie chodziło o przepych na plebaniach... Ok. - Wypisz proszę to co wg Ciebie pozytywne w Kościele, a ja pozwolę sobie do tego wszystkiego ustosunkować.
Brat:
Kościół to plebanie dopiero na drugim miejscu. Na pierwszym miejscu w kościele są ludzie, a oni nieraz wspanialsi potrafią być od "pereł" :D ;)
Tiaaa. Tym wspanialsi im więcej na tacę wrzucą. Tym wspanialsi im bardziej nieświadomi, im mniej poinformowani, im bardziej cierpliwi. Wtedy można doić i doić... Jestem ciekaw dlaczego Ty wciąż tkwisz w tej instytucji? Pozdrawiam

Urokliwe miejsce nawet jak na kościół: http://www.wykop.pl/ramka/839677/niesamowite-miejsce-w-polsce-o-ktorym-malo-kto-wie-opuszczony-kosciol/

Urokliwy ten Kościół w Żeliszowie, ma ksztalt areny rzymskiej, brakuje tylko gladiatorow :)

"Musimy stac sie w naszym zyciu dokladnie tym, czego chcemy doswiadczyc w naszym swiecie...."

Teija - myślałam o Tobie w ostatnich dniach. I o innych forumowiczach przebywających w Anglii też. Cudnie, że jesteś. :)

Ancik1410:
Cudnie, że jesteś. :)
Jakie to mile dla mnie :) Jestem, choc czasem wydaje mi sie, ze moje cialo jest a dusza gdzies tam do domu odlatuje ! Buziaki sle Tobie !!!

"Musimy stac sie w naszym zyciu dokladnie tym, czego chcemy doswiadczyc w naszym swiecie...."

Do domu astralnego, czy fizycznego - w Polsce? :) Za buziaki - dzięki :) Mówią, że jak się baby całują deszcz będzie padał. Ja na razie nastawiam się na deszcz perseidów. A niech nam się życzenia przy spadających gwiazdkach spełniają :) Ja już tak druga nockę gapię się w gwiazdki :) Cudne to! :)

A! Kiedyś coś wspomniałaś o swojej "blizniaczej duszy". Czy w Polsce ją masz? Może to dlatego dusza ci "gdzieś tam, do domu odlatuje"? :)

Bardziej do domu astralnego gdzies tam moja dusza buszuje. W Polsce mam jedna blizniacza dusze plci meskiej, damskiej nie mam :) A niech tam sobie deszczyk popada, wszak zaraz nawalnicy z tego nie bedzie. Uwielbialam w Polsce patrzec w niebosklon, ogladac gwiazdy , podumac. Tu jest tak rozswietlone niebo od miejskich swiatel, ze cholera mnie bierze za przeproszeniem. Co do fruwajacej duszy jeszcze, to moze jestem chora albo walnieta badz utopijnie zwichrowana, ale uciekam czesto do oazy milosci, ciepla i spokoju, laduje sie i wracam aby niesc "dobra nowine" ze obecne systemy niewolnicze sa i beda tak dlugo, jak dlugo my sami pozwolimy im trwac.

Teija:
obecne systemy niewolnicze sa i beda tak dlugo, jak dlugo my sami pozwolimy im trwac.
Jeśli chodzi o niewolnictwo dusz - to już niedługo. Potężna energia jaką otaczają nas opiekunowie do tego się przyczyniła. A poza tym "unia istot żyjących na wielu planetach" jest tak silna energetycznie, że czarni nie mają szans. :)

Czy Bog jest ? A jak byś się czuła z myślą, gdyby się okazało że boga jednak nie ma ? -- Piotr Wiekszosc ludzi takich mysli miec nie moze, bo czuje w okresie swojego zycia obecnosc sily wyzszej. Roznie sie to objawia, ale nazywa sie zawsze tak samo "Aniol Stroz". Ludzie maja sny prprocze, ktore sie sprawdzaja wiec jest jakas sila, ktora kreuje zycie na Ziemi. Kreuje zycie na Ziemi nie tylko dla poszczegolnych ludzi, ale i dla losow Ziemi i poszczegolnych panstw sie na niej znajdujacych. Sny sa bardzo ciekawe ! Bardzo czestym przypadkiem jest tez czyjes podswiadome dla nas czuwanie. U niektorych osob objawia sie to tym, ze nie robia prawie nigdy nic zlego. Zawsze w pore bombardowana jest swiadomosc i juz wtedy prawie bezwiednie czynia dobro cudem unikajac zla. Mowi sie na to siodmy zmysl, ktory u niektorych ludzi dziala prawie zawsze. Nastepnym elementem sa objawienia. Objawienia, ktore najczesciej polegaja zdobywaniu nowych rozwiazan i mozliwosci. Np. wszyscy izynierowie elektrycy ukonczyli te same studia, a tylko nielicznym rozjasnia sie na tyle w glowie, ze staja sie nastepcami N. Tesli. W dzisiejszych czasach rzeczywiscie mozna to nazwac dostaniem technologii od "Obcych". Na przestrzeni wiekow takich ludzi byla masa i zapewne beda jeszcze. Czasem zyja w epoce, ktora ich nie rozumie i nie nadaza za sugestia. Czasem tez na Ziemi rodzi sie czlowiek specjalny, ktory uczy objasniajac na czym polega komunikacja z kosmosem - Bogiem. Taki czlowiek jest w stanie czasami pokazac niektore mozliwosci, jakimi moze dysponowac Bog. Sa to rozni ludzie. Jeden moze udowodnic, ze juz zyl na Ziemi kiedys. Drugi moze pokazac, ze ma jawny kontakt z Bogiem, a trzeci np. ze nic mu sie nie dzieje mimo wszelakiego napietnowania. Czasami mowimy o takich ludziach, ze jakims cudem zyje, co dla zadnego innego czlowieka nie byloby to mozliwe. Jezes byl czlowiekiem, ktory owczesnym ludziom udowodnil bardzo duzo, ale ich pycha nie pozwala do dzisiaj zaakceptowac tego, co widzieli nawet na wlasne oczy. Prawie zawsze takich ludzi przekresla to, ze ucza dobra i madrosci. Serdecznie pozdrawiam. Goska

http://www.sfora.pl/Australijczycy-wykreslili-Jezusa-z-podrecznikow-a35570 Wazne, ze Mojzesz jest !

czytam ostatnio sekret genezis autor tom knox i co nie co jest o jazydach http://pl.wikipedia.org/wiki/Jazydyzm człowiek czasem się ociera o coś co próbuje zrozumieć książka jednoznacznie ukazuje ich jako kult szatana natomiast wilkipedia traktuje nieco dwuznacznie choć chyba bardziej w drugą strone, ciekawe dlaczego troszke to intrygujące

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Jazydzi - niezwykły lud z niezwykłą religią w samym środku piekła religijnego Jazydyzm (przez wrogów zwani są czcicielami diabła), ale czy tak naprawdę można nazwać ludzi, którzy wrzucili do jednego garnka szyizm, zaratusztrianizm, islam, chrześcijaństwo nestoriańskie, pierwotne wierzenia indoirańskie i kurdyjskie oraz judaistyczne i mocno zamieszali. http://www.wykop.pl/link/477125/jazydzi-niezwykly-lud-z-niezwykla-religia-w-samym-srodku-piekla-religijnego/

Göbekli Tepe http://archeowiesci.pl/2008/07/24/pierwsza-swiatynia/ to też ciekawe

Interesujące artykuliki i w tym ostatnim jak zwykle dla całej Ziemi, sami na swoje miejsce kultu nanieśli zwały ziemi, ot dowcipnisie.

nicze:
sami na swoje miejsce kultu nanieśli zwały ziemi, ot dowcipnisie
pająk kiedyś opisywał jak nadaje się moc moralną przedmiotom kultu,kult maryjny figutki toteemy itd... mimo rezerwy wobec gościa czasem ciężko nie porzyznać racji mogło być to złe miejsce- po osiągnięciu jakiejś energi modlitewnej, które można było tylko zasypać tak jak topory kata po ścięciu 1000 głów bo potrafiły zrobić krzywdę

Dobra Zbyszku chyba nie oglądałeś tego filmiku z tematu bodajże o wodzie niestety po rosyjsku dlatego wrzuciłem tylko 3 część żeby nie narażać na dłużyzny a tam było w tekście że całe te miasto w meksyku Teotihuakan było wybetonowane czyli spełniało współczesne standardy wyasfaltowania a dopiero potem obszar kilkudziesięciu hektarów ktoś coś równo przykryło ziemią. ....Potop? Czyli wszędzie masz do czynienia z nawarstwianiem się kolejnych kultur tak jak w rzekomo średniowiecznych miastach których początku nikt nie pamięta. Ale ludzie od zawsze usiłowali to zasiedlać ze względu na to że było to gotowe do użytku. Ta kultura jaką usiłujesz poznać jest jakaś wcześniejsza do innych stąd nawiązania do Indii systemu kastowego ale nie koniecznie do wierzeń z Indii. Po jakimś tam kataklizmie coś zostało dało się to wyewoluować w takim pogmatwanym kierunku. Dokładnie tak jak z Baskami w Europie nikt nie szuka nawiązania do kultur Jukatanu bo historię trzeba było by zmieniać. Czyli powiedzieć że były po drodze te kataklizmy. A tak wmawia się że wierzymy teraz w to i to. I nie patrzymy to że historycznie to mając ręce i nogi było tak umotywowane wynikało jedno z drugiego. Takie podejście daje przeogromną możliwość manipulacji w sensie powiedzenia że ja jestem tu ważny i rządzący choć moi przodkowie pochodzili od świniopasa a twoi od znanych i cenionych budowniczych. Rozumiesz zakres iż można drygować Tobą dowolnie.

Amnezja historyczna jest formą wyjątkowo wygodną po pozwala na takie numery jak teraz ktoś śmiał się z Jerzego Milera że ten ubolewa teraz nad opłakanym stanem gospodarki a nie pamięta że sam za swoich rządów się do tego przyczynił. Wszystkim nie pasuje więc widzenie rzeczy jakimi one są ale chcieli by żeby inni widzieli sprawy tak jak im było by wygodniej. Z akcentami na ich sukcesy a bez wizji ich porażek. W ciszy domowych pieleszy wygodniej jest jednak wszystkim wszystko pamiętać i nawet nie wchodzić w ten system widzenia spraw jaki z boku Tobie narzucają bo to jest tylko strata tego twojego czasu. Czyli żyjąc ileś tam lat masz zbudowany jakiś obraz świata i dodajesz tylko te rzeczy które które wyglądają sensownie a nie są sprzeczne jedne z drugimi. Co ręcznie ktoś uważał taczkami coś zasypać może, ale chyba był chory i miał za dużo czasu. Jeszcze tak jak teraz, ma na ciężarówce nie ma co z tym zrobić a musi się pozbyć to wysypie do lasu. Ale miejsce użytkowe tak traktować.

nicze:
chyba nie oglądałeś tego filmiku
nie mam dostępu w tej chwili do you tube :-)
nicze:
dopiero potem obszar kilkudziesięciu hektarów ktoś coś równo przykryło ziemią. ....Potop?
w zasadzie można by podejrzewać potop z tym że Göbekli Tepe jest wzniesieniem samo w sobie jako podłoże- dopiero potem zbudowano jakieś tam elementy ( do 60 ton i to być może 12000 lat temu ) potem je zasypano tworząc jeszcze większe wzniesienie charakter budowli wydawał się być sakralny- i o tym traktuje właśnie książka którą czytam- z ciekawości zacząłem klikać co to jazydzi i Göbekli Tepe podejrzewając fikcje literacką- ale zahaczyłem tylko o potwierdzenie, być może że autor wpadł na genialny pomysł, dogrzebał się jakichś faktów i nałożył na to być może dopiero fikcyjne wydarzenia fikcyjnych bohaterów. szokiem jest wiek budowli i to że została zasypana z jakiegoś powodu doczytam książkę będę wiedział do czego doszedł autor więc się podziele fikcją i literacką i moimi domysłami :-)

Zwala mi co i raz teksty wkurzony jestem.

Autor jest nic nie warty jeśli nie bierze pod uwagę większych katastrof to tylko zapoznajemy się z faktami a wnioski wyciągniemy sobie kiedyś sami
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1666
Poprzednia strona | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | .. | 83 | 84 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.