| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2 0 1 2 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
|
2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!
|
|
|
bestia w twoich postach widoczne jest przekonanie o tym, że "my" zatwardziali przeciwnicy tej teorii mamy zakute łby jedynie ty masz monopol na prawdę i "otwarty umysł" jestem ciekawy czy zapoznałeś się z jakimś materiałem srticte naukowym czy masz jakieś pojęcie o tych dziedzinach nauki jakich dotyka ta hipoteza mam tu na myśli przede wszystkim geologię. Podejrzewam, że siedzisz tylko w tych wszystkich nexusach ufo'ach etc.
proponuję "otorzyc głowę" i troszeczkę krytycznie podejśc do tych rewelacji
|
|
|
kazdy sie tutaj podnieca a ja mysle,ze wszystko mozna bardzo uproscic - pozytywne myslenie, medytacja, wyciszenie, modlitwa kreuja poztywna rzeczywistosc i mysle,ze maja sile sprawcza, tzn.w tych wypadkach kiedy istnieje mozliwosc zmiany rzeczywistosci w przyszlosci to jest mozliwosc wykreowania jej, "wymodlenia" a kiedy nie ma takiej mozliwosci to po prostu nic nie mozna zrobic....
Niestety po drugiej stronie bariery jest negatywne myslenie, negatywne emocje,a byc moze takze sam rozum, itd.itp. moze byc czyms co blokuje czlowieka i takie narzedzia uniemozliwiajace rozwoj duchowy to ta zla sila (czytaj szatan) i to wlasnie ta sila,ktora drzemie w kazdym z nas (zwlaszcza w kims nieuswiadomionym) powoduje,ze swiat zmierza do przepasci...
Mysle jednak,ze nie powinnismy uwazac,ze cos jest bezwarunkowo przesadzone ale z pewnoscia dobrze jest odczytywac znaki po to zeby byc swiadomym tego co sie dzieje wokol nas no ale przede wszystkim warto tez z pewnoscia sie uduchawiac a z pewnoscia modlitwa tez jest uduchawianiem sie, ktore moze zmieniac nasza rzeczywistosc...
..I z pewnoscia istnieje sila sprawcza, opatrznosc boza,itp. ktora nad nami czuwa i wskazuje mniej czy bardziej droge ktora nalezaloby isc bo w zyciu ! No i oczywiscie nie ma przypadkow i z pewnoscia przypadkiem nie byl tez np. pontyfikat JPII...
Jakkolwiek by sie nie patrzyc moze warto sie zastanawiac np.czy chociazby JPII nie byl znakiem nam danym i jaki byl cel pojawienie sie jego na ziemii....-?
... TO TYLE JESLI CHODZI O MOJE LUZNE ROZWAZANIA, poniewaz niektore tu osoby sa dosc drazliwe z gory sorki za moja niedbalosc, ewentualne bledy w moim info i byc moze pewien chaos ;) Serdecznie wszystkich pozdrawiam...
|
|
|
leojohnson , jesli tak wierzysz w nauke to przeczytaj sobie to i zobacz czym zajmuja sie amerykanscy naukowcy w Strefie 51
http://www.zsckr.koscielec.pl/steve.htm
http://www.zsckr.koscielec.pl/teksty.htm
|
|
|
spiskowiec jestem otwarty na nowinki np jeszcze w latach 30' XX w. poważni naukowcy wykluczali możliwośc podróży na księżyc gdyż wiązało to się z zaprzęgnieciem do tego celu niewyobrażalnej energii jak na owe czasy..
może w strefie 51 są prowadzone tajne badania może budują nawet napęd antygrawitacyjny czy kontaktują się z pozaziemskimi cywilizacjami nie wykluczam tego, chodzi mi tylko o ten konkretny fakt dotyczący hipotezy 2012 nie ma absolutnie żadnych dowodów w zapisie kopalnym na zaistnienie w przeszłości takiego cyklu ani tak poważnych katastrof na globalną skalę nie mówiąc
pomijam nawet absurdalne przebieg wydarzeń który będzie odpowiedzialny za tę katastrofę
|
|
|
spiskowiec prosiłem już wcześniej o bardziej konstruktywną dyskusję dlaczego nikt nie odniesie się do mojego głównego argumentu czyli braku zapisu katastrofy w osadach ...
ja wiem dlaczego po prostu nie macie o tym zielonego pojęcia i do usranej śmierci bedziecie wałkowac wytarte slogany o spisku, zmowie milczenia itp
|
|
|
leo.... no a czym wytlumaczysz lodowiec ktory kiedys zostawil jeziora polodowcowe , ze co niby tak sobie byl i odszedl? A te wszystkie poklady wegla to niby skad , a slona woda w jeziorze Titicaca? To wszystko efekt poprzednich przebiegunowan
|
|
|
no właśnie tak wygląda wiedz kogoś kto z geologią nie miał nigdy nic wspólnego
pisałem że transgresje lodowcowe i regresje trwały setki i tysiące lat i w ogóle nie pokrywają się z cyklem 11,5 tys lat a pokłady węgla też a nie odłożyły się w ciągu kilku dni dziesiątek czy setek lat tylko, a to że w bajkale żyją foki to też efekt przebiegunowania ? istnieje wiele słonych jezior ale jaki ma to związek z przebiegunowaniem ? wspominałem także że owszem przebiegunowanie miało miejsce w przeszłości wiele razy ale nie towarzyszyły temu zjawiska opisywane przez geryla
|
|
|
Jezioro Titicata lezy na wysokosci po 3 tys m i posiada slona wode. Pytanie skad na wej wysokosci slona woda w jeziorze. Jest ono efektem wypietrzenia sie gor z oceanu podczas poprzedniego przebiegunowania.twoja wiedza opiera sie na naukowej geologii ktora jest zafalszowana , stad roznice .
|
|
|
poczytaj sobie to
http://leszek.t35.com/webacja/tematy.htm
|
|
|
Szukalam wlasnie w necie inf. o 2012, bo juz dawno chcialam sie troche blizej przyjzec tej sprawie, noi trafilam na to forum. Ostro sie tu klocicie od ponad roku.
Nie jestem w tej chwili w stanie przeczytac wszystkiego.
Chce powiedziec, ze juz kilka lat temu ogladalam program o Majach i ich osiagnieciach astronomicznych. Podobno obraz wszechswiata przedstawiali jako schemat kol zebatych. W przeliczeniach na nasz kaledarz cos nie zazebia sie wlasnie w grudniu 2012.
Piramidy egipskie, ktorych uklad ma byc ostrzezeniem dla ludzkosci odzwirciedlaja uklad nieba w grudniu 2012.
Zgadza sie z tym wiele jasnowidzen o ktorych teraz nie mam czasu napisac, ale niedlugo jeszcze cos dodam.
Jesli ktos moglby podac mi pare tytulow do poczytania na ten temat, bede wdzieczna.
|
|
|
titicaca jest to pozostałością po morzu , które powstało prawdopodobnie w późnym miocenie czyli 10 - 5 mln lat temu, a nie 11,5 tys lat temu ale to co pisze i tak do ciebie nie dociera bo sądzisz, że dane geologiczne są zafałszowane
więc tak dyskusja do niczego nie prowadzi
pozdro
|
|
|
I am the Great Cornholio i am from the lake Titicaca You will give me tipi for my bonghole :D
Butthead rulez :D
|
|
|
Jeśli to prawda o tym raporcie Pentagonu to gdzie go można przeczytać?
Może być po angielsku.
|
|
|
http://www.commondreams.org/headlines04/0222-01.htm
RAPORT PENTAGONU
|
|
|
Coś o Raporcie Pentagonu i filmie Pojutrze: http://www.atmosphere.mpg.de/enid/2ls.html
|
|
|
Edek wrote:
"to ja mam pytanie do ciebie spiskowiec
co szaraczkowi daje wiedza ktora sie z nimi dzielicie?
mowicie ze chcecie przekazac jak najwiekszej liczbie ludzi ta informacje zeby jak najwiecej mialo mozliwosc sie uratowac
tylko jak ci ludzie maja sie ratowac? przerobia swojem m-3 na twierdze za 900zl pensji? czy moze za ta kase pojada sobie do afryki?
pan bEsTiA77 jest nad czlowiekiem wiec powinien miec zdolnocs przewidywania konsekwecji, niestety z tego co widze zatracil zdolnosc logicznego myslenia"
O widzisz, ja Ci odpowiem na te pytania :) I to bardzo prosto, choć obawiam się, że i tak to specjalnie do Ciebie nie przemówi, no ale spróbuję, co mi tam.
Jeste Edku najlepszym przykładem tych ludzi, którzy wypowiadajš się na temat roku 2012 kompletnie nie znajšc tematu. A jeli co tam gdzie usłyszałe, to Twoja wiedza jest bardzo WYBIÓRCZA. Zresztš nie nazwałbym tego wiedzš, a raczej jej strzępami (i wcale nie twierdzę w tym miejscu, że ja jestem jakim wielkim wiatłym umysłem, żeby mi zaraz czego nie zarzucił). Tak jak większoć wyobrażasz sobie ten niby "koniec wiata" jako zagładę (dla cisłoci: Ziemi) i naszej cywilizacji - całkowitš zagładę lub prawie całkowitš, którš przeżyjš - w Twoim mniemaniu - nieliczni, których "stać" będzie na to, żeby zrobić co (zbudować co lub, nie wiem, polecieć "na chwile" na Marsa :P), by przetrwać.
Ale to jest przecież tylko jedna z wielu hipotez!!! Nikt nie twierdzi, że na pewno tak będzie to wyglšdać, nikt tego nie wie, można jedynie snuc przypuszczenia!!! No ludzie, wbijcie sobie to w końcu do głów :-/ Poza tš jest też wiele innych teorii. Niewykluczone, że owego przebiegunowania większoć nawet nie poczuje, nawet jeli miałoby dojć do chwilowego zatrzymania obrotu Ziemi!!!
Możliwe, że zmiany o których się mówi, będš zachodziły tylko w ludzkiej psychice i to będzie tš katastrofš. I żeby się do tego przygotować, nie będzie potrzebny żaden schron, jak to niektórzy sšdzš, ani pensja 900 zł, a jedynie ----> nieco szersze horyzonty mylowe, sięgajšce ZNACZNIE dalej niż czubek własnego nosa i potrafišce pójć ZNACZNIE dalej poza to, co potraficie sobie wytłumaczyć zwyczajnš logikš lub zdrowym rozsšdkiem!!! A i to musiałaby być podstawa, bo z pewnociš potrzeba byłoby znacznie więcej.
KIEDY W KOŃCU TO POJMIECIE, LUDZIE??
|
|
|
gorgooo jak bys czytal wiecej niz ostatniego posta to bys sie tez doczytal takiej hipotezy z mojej strony
ale przeczytanie wiecej niz strony textu dla czlowieka naszych czasow to czasami zbyt wiele
|
|
|
gargoo spooko
masz rację że kwantowa zmiana moze odbyc sie bez naszej krzywdy , Logos Pan
se la vie :)
\ jednak nie zapominaj że fanów grozy i sensacji jest wielu
każdy przecież spija krew z radio i tv ...codziennie hektolitry krwi z katastrof i wojen
a reszta krwi która płynie z głosników to zepsuta krew polityków i kocioła
a reszta to buzujaca krew ludzi głodnych i i innych wyznań które patrzš z obrzydzeniem i wstydem jak oblenie ewoluuje nasz chrzecijański kibel
ogólnie chyba wiadomo skšd oprócz krzywdy swiata wzięły się męczarnie Karola naszego kochanego Wojtyły -przez lata musiał mieszkac z mordercami i bluxniercami wszechczasów
a więc dajmy ty, ludziom nacieszyć się wizjš rozpierduchy tego molochu
''..czy warto by setki milonów istnień cierpiały dla szczęliwych tysięcy ??''
EVAM!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |