| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
Panowie to ze Anglosasi mowia o grawitacji to jescze rozumiem, ale Polacy?
PANOWIE JAKA GRAWITACJA ???
Przeciez KOPERNIK obraca sie w grobie !!!!!!!!!!
|
|
|
duch (---.internetdsl.tpnet.pl)
dobrze napisał, Mag, Mistyk czy Czarodziej jak wolisz kiedy wywołuje duchy to nie tyle, że je materializuje choć niekiedy tak się dzieje, co dzięki otwarciu portali "komunikacyjnych" sprowadza je tutaj na ziemię z innych wiatów równoległych.
Musi Mistyk jednak dostarczyć minimalnych iloci energii do otwarcia teleportu plus chasła (zaklęcia), bez tego teleport się nie otworzy. Tak jest zabezpieczony na wypadek gdyby się miał sam otworzyć.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Hi Zapalony i reszta,
jak leci i co tam słychać, znowu myłem wczoraj wanne + kibel i niestety ta teoria z siatkš w przestrzeni to nie ucišgnie.
Tak się zastanawiałem nad ruchem spiralnym galaktyk, a oglšdałem wczesniej taki film przyrodniczy o ławicach ryb co pływajš w kółko i tak mi się skojarzyło, że przeciez ta galaktyka to jak taka mgławica i nic więcej tam niema.
A my na takiej planecie to jak pasorzyty na rybie, tak więc niema mowy o tej teorii z siatkš, ona jest niby metaforycznie spójna ale jak twierdził Godll niestety fałszywa.
Tak mylę, że lepsza teoriš przestrzeni będzie teoria rozlewska po wylewie czyli po tym metaforycznym wybuchu, choć za hiny nie wiem co wybuchło ale niech bedzie wybuchło BUM .
Mało tego Jesli zastosujemy bagiennš teorię rozlewiska wtedy łatwiej bedzie zrozumieć nam wiaty równoległe itd.
Bo przecież, nasz wiat jest równoległy dowiata ryb i wzajemnie. Ryby mog podróżować na duze odległoi o wiele szybciej niz inne ryby kiedy płynšł w oceanie dzieki naszym wynalazkom takim jak samolot.
A tak na marginesie jak sadzisz co takie Ryby sšdzš jak widzš w wodzie zasuwajšcš Torpedę, to dla nich jak dla nas NOL na niebie w kształcie cygara.
Tak siedzę przed tym ekranem i adze, że chyba pójdę znowu do Oceanarium porozmawiać z rybami, może one cos mi podpowiedzš.
Pozdrawiam
Igor
Ps. nie mogę tylko jednej rzeczy jako wymyleć, lub lepiej ustalić chodzi mi o rzecz bardzo ważnš by się poruszac w wiatach równoległych, mianowicie AZYMUTY POMIĘDZY WYMIAROWE.
Sš to bardzo istotne parametry gdyż odpowiadajš takim parametrom jakie wskazujš kompas 4 kierunki, oraz wysokociomierz, i cinieniomierz.
Jest to BARDZO istotne bo jeli by sprawę rozpatrywać według najnowszej bagiennej teorii rozlewiska to istotnym namiarem na granice wiatów Równoległych jest ustalenie prawidłowego kierunku ku górze, czyli ku powierzchni toni rozlewiska.
Tak wydajke mi się , że to najważniejsze i dlatego nie wyszedł eksperyment Filadelfia bo jak Albert A. swtierdził nie wiadomo było gdzie lecieć.
|
|
|
Igor-> Dla sprostowania: to nie siatka w przestrzeni, lecz przestrzeń jest siatkš(z siatki).
Lecz nie dosłownie. Poza siatkš nie ma nic z naszego wiata.
Cóż, ta teoria nie musi budzić Twojego entuzjazmu. Mojego
też nie budzi. Wiele słabych w niej punktów, ale niektóre fenomeny naszej rzeczywistoci
tłumaczy zadziwiajšco trafnie pozwalajšc nawet przewidywać pewne właciwoci.
Co do Twoich wiatów równoległych, to nic nie wskazuje na to, aby istniały.
Podaj jakie sprawdzalne fakty, to będę się nad tym zastanawiał. Bez nich pozostaje
film pod tytułem "Eksperyment Filadelfia", a jak wiemy to był film s-f, lecz dużo w nim
fiction, science za brak.
Znów wracam do poczštku. Brak dowiadczalnego punktu zaczepienia dla nowej teorii.
Wiem, że brak nam jakiego "klucza". Nowych doniesień o UFO też jako brak.
Pozdrawiam
p.s. też poszukam nowego, inspirujšcego zajęcia (he he )
|
|
|
Co do wiatów równoległych to My chyba żyjemy w jednym z nich. Kto kiedy w przyszłoci (przeszłoci) dokonał przemieszczenia w czasoprzestrzeni i spowodował rozgałęzienie w lini czasu i uważam że my jestemy włanie takim odgałęzieniem. Co do silnika to skłaniałbym się ku teorii że to magnetyzm powoduje grawitację, lub że sš to zjawiska cile ze sobš powišzane. Więc twórzcie pola magnetyczne i testujcie je, może co, komu sie uda.
|
|
|
Zapalony,
zgoda w ujeciu modelowym najlepiej przestrzeń oddać za pomocš siatki, bo wiadomo inaczej obraz sie nam komplikuje.
Pozatym mamy problem z modelowaniem w układzie omiowymiarowym a wiadomo przy takiej siatce łatwiej, pomijajšc kwestię, że większoci trudno go sobie wyobrazić.
Pozatym lepiej widać, łatwiej się sprawdza taka siatka.
Ale pamiętasz Zapalony jak to było u ludów pierwotnych kiedy nie umiano okrełić kulistoci planety wtedy mówiono, że Ziemia spoczywa na wielkim Żółwiu tudzież na wodzie jak wyspa itd... wyobrażeń było wiele i wiele uznawano za dogmaty nieomylne niektórych nawet spalono za to, że mieli myleć inaczej.
A potem przyszedł skok techniczno - technologiczny bo jeden z drugim opłynęli Ziemię do okoła na zwykłym kawałku drewna i kawałku szmaty popularnie zwanej żaglem, a potem zmienilimy na szczęcie zdanie wszyscy.
Tutaj w tym przypadku wydaje mi się, że to będzie jako tak samo, dokonamy przeskoku w najbliższym czasie, a dokonamy dlatego, że czeka nas Emigracja Kosmiczna na skutek zmian na Słońcu, i jeli do tego czasu nie odkryjemy jak to zrobić to wyginiemy jak Dinozaury.
Wydaje mi się, że tym razem do naszego eksperymentu potrzebny będzie zestaw materiałów wyższego rzędu czyli nowoczesny substytut drewna i nowoczesny kawałek szmaty, no o kompasie to już wspominałem jako Azymutatorze Pomiędzy Wymiarowym wszak to naturalne. A i nie należy się bać, bo czego się tutaj bać.
Ide zatem się przejc po okolicznych mietnikach a może cos znajdę do tego mojego eksperymentu.
Pozdrawiam
Bursztyniarz Igor
|
|
|
http://www.zsckr.koscielec.pl/baseinsi.htm
wejdz na tę stronš tam jest opisany silnik antygrawitacyjny i pojazd tr3b czy jako tak:> Wieże w taki silnik ale jest to nie do wykonania w normalnych warunkach potrzebny jest pierwastek (izotop) element 15 lub inny... taki pierwiastek jest sam wytwarza pole antygrawitacyjne podziwam chęci oby było więcej takich ludzi:> zbudowałe liftera? jest to pojazd model antygrawitacyjny wiem jak go zbudować niestety brakuje mi powielacza i generatora wys. napięcia
|
|
|
Igor,
skšd pomysł na osiem wymiarów ? Dlaczego włanie osiem ?
Poza tym siatka może budować przestrzeń n-wymiarowš.
Wszystko zależy od tego, do czego potrzebne sš (co wnoszš)
dodatkowe wymiary. Może sš, lecz nie majš charakteru geometrycznego.
Lub majš charakter geometryczny, ale tworzš przestrzeń np. równoległš.
Trudno stwierdzić, gdyż jak pisałem poprzednio, brak jest odpowiednich
powtarzalnych dowiadczeń.
Być może efektem istnienia dodatkowego wymiaru jest ładunek elektryczny.
To, co nazywamy własnociš całkowicie innš od pozostałych i z nich nie
wypływajšcš może być dodatkowym wymiarem.
Tak sobie kombinuję, ale suma sumarum nóżkami w miejscu przebieram.
Pozdrawiam
|
|
|
Micha > Lifter nie jest napędem antygrawitacyjnym! To odrzut jonów. Były robione eksperymenty. W próżni nie działa.
|
|
|
Masz rację Delta, tez o tym wczeniej wspominalimy a Lifter to dalej jest tylko "para odrzut" czyli taki substytut przepływowego silnika odrzutowego, w pożni nie poleci sam z siebie.
Nawet najnowesze badania nad napędami hipersonicznymi i tak ograniczajš się granic atmosfery a to za mało w tym co nas interesuje.
Pozdrawiam
Igor
ps.
tak łaziłem za tš szmatš po okolicznych mietnikach, szukałem też tego kawałka drewna by jak wspominałem wczeniej po połšczeniu szmaty z kijem spróbować otwierać teleporty komunikacji pomiedzy wywmiarowej i na razie nic nie znalazłem choc wydaje mi się, że już jestem bardzo blisko.
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, co bedzie jełi się okaże, że ten nasz NOL jest z drewna i szmaty.
Bo tak siedzę i mylę, a kibla jeszcze nie myłem dzisiaj, że gdybym był Bogiem i stwarzał Wszechwiat a wiadomo Bóg przebiegłym jest i zaradnym Konstruktorem, to w zasadzie tak bym go stworzył by z karzdego miejsca móc dolecieć wszędzie i w karzdym miejscu móc zrobić pojazd z tego co tam jest by nim polecieć => w kosmosie tez istnieje równo uprawnienie.
A może lepiej ić myć ten kibel ?
|
|
|
Proszę poczytać "generator efektu Searla". To wielce poważne. To przykre, że my polaczki, tylko dobrzy jestemy w kpinach i omieszaniu innych. Lepiej zostawcie to, "nie jest kiełbasa dla psa"
|
|
|
Ty jak się Janek nie znasz i nie masz pojęcia lub cię to przerasta to zmień sobie forum, a od Polaków to się odczep.
miesznym efektem Searla to się możesz póki co sam zajmować bo nam to jest do niczego nie potrzebne, no może poza producentami gagetów z Chin.
Masz rację ta kiełbasa nie jest dla nas, my szukamy dobrych szynek i pieczeni.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Janek ,-czasem TO co jest [wielce poważne] dla kogo?,,-to dla kogo innego nie [takie] bywa
co do kiełbasy ?-polska suszka jest najlepsza ,-na zagrychę też
|
|
|
Bo widzisz Drogi Janku,
nam tutaj nie chodzi o uzyskanie zwykłego odrzutu manetycznego, lub jego substytutu, my musimy wynaleć sposób na skonstruwowanie maszynerii zdolnej do podruży za Choryzont Zdarzeń i przedewszystkim o ten cel nam tutaj chodzi.
Te wszystkie efekty Serla i innych ja nazywam metodš włażenia po drabinie, gdyż i tak jest to wspinanie się po czšstakch elektronach czy innych cudach, natomiast gdy ich braknie to co dalej i gdzie i jak ić.
Starmy się poszukiwać tej specyficznej kompilacji przysłowieowej szmaty i kawałka drewna, kiedy Alchemicy mówili o recpeturze lub Magicznej Formule i tego szukamy tych zwišzków i relacji oraz powišzań co pozwolš w takim a takim stosunku złaczyć z sobš Szmatę i Kawałek Drewna by to poleciałao, bo jak wiemy może pływać jako żaglówka, może latac jako latawiec i jako samolot wyposazony w silnik, więc może i może się przenec do innego wymiaru.
Pozdrawiam
Igor
ps. duchu rzeczywcie jest najlepsza
|
|
|
Witam!
czyżby wštek zmarł, czy to tylko wakacje ?
Znalazłem ciekawš stronkę o pracach nad elektrograwitacjš(może już jest Wam znana):
http://64.233.183.104/search?q=cache:-CyqjQNIcNsJ:www.republika.pl/latarnia/paraseti/paraseti.htm+elektrograwitacja&hl=pl&lr=lang_pl
Jest to kopia, gdyż strona od dawna nie istnieje.
Widzę w tych relacjach pewien zwišzek z free energy i piramidkš dr Pajška.
Nie jest to zwišzek polegajšcy na tym samym stopniu niedorzecznoci, lecz
podobieństwo konstrukcyjne pewnych urzšdzeń odkrywanych lub używanych
w konstrukcjach różnych badaczy.
Namawiam do lektury i podzielenia się uwagami i spostrzeżeniami.
Pozdrawiam
|
|
|
Tak sobie kombinowałem już wczeniej. Ten cały dr Pajšk nie przekonuje mnie chociaż czyta się fajnie te jego prace. Napęd Anty-G nie powstanie nigdy, jeli będziemy koncentrować się na wywodach dr Pajška.
Ja widzę to tak. W przestrzeni kosmicznej jako nie wyobrażam sobie, że silnik Anty-G rozpędzi nam statek. Ale bez Anty-G nie wystartuejmy z ziemii w tani sposób. W jakim opowiadaniu natknšłem się na pomysł wyrzutni elektromagnetycznej. Przypomniało mi się, że dawno temu narysowałem sobie projekt takiej wyrzutni. W sumie bardzo proste urzšdzenie. Najpierw statek rozpędzany jest na specjalnym wózku oczywicie na torach. Następnie tory powinny się łagodnie wznosić. Przy rozpędzeniu do np 800km/h włšczył by się silnik rakietowy, który spokojnie wyniósł by naszego wahadłowca na orbite. Potem już łatwizna. Z całš pewnociš taki sposób byłby tańszy. Mamy przecież już pocišgi elektromagnetyczne, które mogš migać nawet 500km/h.
Inna sprawa, już od dawna wiadomo że bardzo silne pole elektromagnetyczne może spodować lewitację żywych organizmów (widziałem w TV), może więc tędy droga.
Wybieram się na wakacje. Jak wróce to tu zajrze.
Pozdrawiam
|
|
|
Zapalony - ten tekst to artykuł z NEXUSa.
Andy - oczywicie że napęd Anty-G nie powstanie na podstawie wywodów Pajška przede wszystkim dlatego że Pajšk uważa że Anty-G jest niemożliwe i zajmuje się badaniami napędów magnetycznych. Ta lewitujšca żaba to było włanie wykorzystanie silnego pola magnetycznego - urzšdzenia znajdujšce się w laboratorium pól magnetycznych w Nijmegen w Holandii (strona: http://www.hfml.ru.nl/ ). Tak więc z jednej strony wypowiadasz się o Pajšku negatywnie a z drugiej odkrywasz na nowo to nad czym on pracuje od kilkunastu lat.
|
|
|
Tak siedzę w knajpie i myle sobie że nie mam pojęcia na jakim etapie jest dzi fizyka ,bo to o czym wiemy [niby na bieżšco] to jest już tylko to co [pozwolono] bymy wiedzieli. Mniemam że gdyby co z pomysłów Searla , Grabiennikowa,łšgiewki ,bšdż Pajška ,było wykonalne,[tak jak często autorzy o tym zapewniajš] ,-to zostało by konstruowane a nie tylko o TYM pisane.
Niemniej wiadomo że zawodowi naukowcy napewno nie próżnujš a rewelacja [typu] Searla ,-latała by od lat ,jednak [chyba ] nie lata.
pozdrówka
|
|
|
Ja już wróciłem z knajpy i doszedłem do wniosku, że to tylko poleci w takim zakresie na jaki natura pozwoli.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |