| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Tarot | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11426 |
|
JESTEM PO TROCHU WRÓŻKĄ ZNAM KILKA ZAKLĘĆ KTÓRE PONIEKĄD DZIAŁAJĄ ............
- w związku z licznymi pytaniami warunki odpowiedzi na maile opisane są tutaj: Tarot
- na temat stawiania kart KARTY TAROTA
- odpowiedzi udzielam kiedy przychodzi właściwy czas, oczywiście możesz mnie wesprzeć jednak niema to wpływu na czas otrzymania odpowiedzi ... kontakt przez meila na stronie wieszcz.eu.
Pozdrawiam
Igor
ps. jest to kontynuacja starego wątku Zaklęcia założonego przez Wróżkę ;) natomiast nazwa tematu by nie wprowadzać w błąd została zmieniona na Tarot.
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
drogi igorze
czyli powinnam zrobić krok do tylu żeby odzyskac zdrowie? bo nadludzkiej sily nie mam .a szkoda przydalaby się.
pozdrawiam.
|
|
|
227ania
4 godziny temu
No Kochana a jak myślisz czy my w ogóle posiadamy coś bardziej wartościowego, pomijam rzeczy ponad wartościowe ;)
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
|||
monetka73 |
|
Drogi Igorze
Oczywiście zdrowie jest najważniejsze. Tylko jak się cofnąć skoro nie wiem w ktorym momencie zrobiłam krok naprzód i co to byl za krok. Pewnie zrobiłam cos nieświadomie.
Pozdrawiam
|
|
|
Ania przesledz sobie co robilas zle.
U nie jst tak ze jak przestane cwiczyc i zle jesc, pic alkohol to mam od razu powtorke z rozrywki. Tak mialam w tamty roku doprowadzilam sie do stanu wyjscia, ale cwiczylam 5 razy w tygodniu godzine plus zdrowo jadlam. Zaczelam pracowac przestalam cwiczyc waga podskoczyla i znowu mialam zle wyniki i nawrot. Mozliwe ze musisz tylko wprowadzic male zmiany.
Z wiekiem tez juz nie jest tak latwo im starsi jestesmy tym gorzej i niestety juz sie tak nie da ciagnac jak w wieku 20 lat.
Zwroc tez uwage na stres czy nie masz wiecej stresu ostatnio.
|
|
|
227ania
Wczoraj o 14:33
Niema się co cofać bo to jest nie możliwe, musiała byś się cofnąć w czasie ;-)
Przestań robić te same błędy i tyle.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
|||
|
Witaj Igorze
Juz dawno mnie tu nie bylo . Wsparlam biednego a ty prosze wesprzyj mnie , bo nie wiem co robic - zostac tu , czy wracac ?
|
|
|
Masz dobry "firewall" Rosomaku i rozwijasz się z odpowiednią dla siebie prędkością.
Gdybyś teraz otworzył zbyt dużo "portów" na raz, to mógłbyś mieć problem, z uwagi choćby na to, że dość sztywno oceniasz stopnie "oderwania od rzeczywistości" i mógłbyś się stać ofiarą swojej własnej (a właściwie przyjętej przez Ciebie oceny "systemowej") oceny.
Mógłbyś nawet stwierdzić, że "zwariowałeś", następnie broniąc się przed tą oceną mógłbyś "dając odpór" popaść w świat własnych myśli i jeszcze dalej dojść do wniosku, że każda Twoja chwilowa myśl jest "prawdziwą rzeczywistością".
Tak więc zdrowy rozsądek też jest bardzo potrzebny :)
Aktualnie jesteś na wysokim poziomie zrozumienia "materialnego", ale otworzyłeś się też na tyle, że zaczynasz mieć dostęp do "innych wymiarów świadomości".
Spoko - jesteś na tyle rozsądny, że nie widzę dla Ciebie zagrożenia.
Chcesz tego, ale się boisz.
Rób to powoli.
Nie idź od razu "na całość", a będzie dobrze :)
Twoja psychika okrzepnie i poradzisz sobie w sytuacjach, gdy coraz więcej będzie zależało od Ciebie.
P.S.
Polska to kraj, gdzie generalnie pokutują dwa "ciemnogrody" - jeden kościółkowy z oceną nieznanego jako opętanie, a drugi mocno materialistyczny z tendencją do chorób psychicznych.
To właśnie te sztywne ramy są źródłem prawdziwych chorób psychicznych.
To mężczyźni te ramy wymyślili.
Kobiety od zawsze były "widzące" (wiedzące, mądre, a nie tylko inteligentne jak mężczyźni) i dlatego były tak zwalczane jako "czarownice" itp. - chodziło o to, by mężczyźni nie stracili władzy i kontroli.
Obecnie ezoteryka, psychotronika itp. jest już na porządku dziennym zwłaszcza w krajach bardziej rozwiniętych niż Polska.
Najwcześniej w czasach nowożytnych naukowym badaniem tych spraw zajęli się Rosjanie, gdyż nie ograniczała ich religia.
Ogólnie w krajach rozwiniętych społeczeństwa coraz bardziej interesują się tymi sprawami, a najbardziej służby specjalne :)
Już starożytni Grecy wiedzieli o szyszynce i "trzecim oku" - mieli na ten temat wiedzę naukową.
Później nastały wieki ciemne (za sprawą Kościoła), a teraz znowu zaczyna robić się jaśniej.
Z Kościołem się nie dogadam, ale z zaawansowaną nauką TAK :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Unieważnienie małżeństwa w "sądzie" kościelnym kosztuje 2.300 zł.
Księża "łaskawie" obniżyli cenę mojej żonie za wniesienie "sprawy" do 500 zł, ale dalej ją wzywają na kolejne "rozprawy" i powiedziała, że będą jeszcze chcieli pieniądze za "posiedzenia".
Opisała to nieco innym językiem i tłumaczyła mi, że trzeba zapłacić, bo "tak".
Powiedziałem, że napisałem im, że się nie stawię i żadnych pieniędzy nie dostaną, a ona odparła, że wie, że będzie musiała nadal sama płacić.
Powiedziałem jej też, że normalny rozwód cywilny kosztuje 600 zł i to są koszty całkowite. Ustaliliśmy, że to jest formalność i nie chcę, żeby się denerwowała jak ostatnio. Ze zrozumieniem odparła, że też już nie chce się denerwować, że dzieci już ma odebrane i podziału majątku nie będzie, więc załatwimy to szybko, bez orzekania o winie.
To zrozumiała, więc wróciłem do rozmowy o kosztach unieważnienia małżeństwa przez KK.
Dość długo trwało zanim zrozumiała, że Kościół za dużo bierze.
Ciekawych rzeczy się od niej dowiedziałem, gdyż jest blisko tej instytucji - powiedziała, że muszą zamykać kościoły i wyprzedawać majątek, bo ich już nie stać na utrzymanie tego wszystkiego.
Po czym powiedziała, że Kościół musi się rozpaść i zacząć od początku (od korzeni) na fundamentach chrześcijańskich.
Chyba ta cena rozwodu ją ostatecznie otrzeźwiła.
Później mówiła jeszcze, że w Kościele jest Bóg, ale nie w katolicyzmie, tylko w chrześcijaństwie, więc zapytałem ją, jak sobie Boga wyobraża, a ona odpowiedziała, że mówi się "Bóg", ale Bóg jest kobietą i mężczyzną jednocześnie.
O takie przemyślenia jej nie podejrzewałem, ale nie pracuje, ma dużo czasu na przemyślenia, więc też z czasem do czegoś doszła.
Ciekawe, bo rozmawialiśmy i wypiliśmy po piwie, zadawałem jej pytania, a ona sensownie odpowiadała.
Ogromny postęp uczyniła - wiem, że teraz mogę ją zostawić z czystym sumieniem, bo nie jest już tak fanatyczna i normalni ludzie zechcą ją do pracy (już badania zrobiła związane z sanepidem), a może nawet do czegoś jeszcze :) Życzę jej, żeby znalazła sobie kogoś fajnego :)
A wiecie co jej chyba najbardziej pomogło?
To był dobry moment - wydrukowałem i dałem jej do przeczytania ten wcześniejszy tekst, do którego mnie Rosomak zainspirował :)
Normalnie Rosomaku spadłeś mi z nieba w odpowiednim momencie :)
Pomagamy sobie nawzajem :)
Pamiętajcie tylko wszyscy, żebyście gdy wejdziecie w naukę nie zapomnieli o duchowości i Bogu/Bogini :)
Ale takie rzeczy chyba trzeba tłumaczyć zwłaszcza mężczyznom, bo oni jak się skupią na jednym wątku, to o bożym świecie zapominają :)
Kobiety mają większą podzielność uwagi i więcej wątków ogarniają :)
Ta moja (już niedługo była) żona nie jest taka głupia, tylko Kościół zrobił jej wodę z mózgu.
Teraz nauczyłem ją myśleć, więc już sobie poradzi :)
Pozdrawiam wszystkich :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
wendol
22 godzin temu
To ładnie wyceniona ta wolność została ;) na 2300 ;) a swoją drogą przecież ślubów złamać nie można zatem cała ta procedura rozwodu jest wielce ciekawa.
Pozdrawiam
Igor
ps. a swoją drogą ciekawe ta twoja żona rzeczy opowiada by nie rzec prorocze, ale tak jest zawsze kiedy się działalność religijną pomiesza z ekonomiczną - rachunek ekonomiczny robi swoje.
|
|
|
wendol
2 dni temu o 20:33
Nawet nie tyle religia co ideologia, z elementami samo zniewolenia jednostki, której dany system zaimplementowali ;)
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
beatus05
2 dni temu o 15:36
Zanim ci odpowiem chciałbym cię zapytać jak ty sobie ten powrót wyobrażasz? co masz w planie?
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
rosomak
3 dni temu o 23:29
Każdy ma własne kółko zainteresowań i swój poziom percepcji, tak jak napisał Wendol jest on wprost proporcjonalny do stopnia możliwości jakie w danej chwili przejawiamy.
Jeśli zechcesz to też możesz wiele rzeczy doświadczyć i opanować - musisz tylko naprawdę chcieć.
Przez portal już przeszedłeś przy narodzinach jednak tego nie pamiętasz, nie jest ci to potrzebne - naturalnie po śmierci przez ten sam mechanizm wraca do Domu Dusza.
Normalnym, zwykłym ludziom, wiedza na ten temat nie jest za życia do niczego potrzebna. Zbyt skomplikowała by proste sprawy.
Niema żadnych stopni wyżej lub niżej, to są zwykłe wymysły - albo będziesz gotowy na kontakt i siły przyjdą albo nie.
Kiedyś polecaliśmy tutaj ciekawy film: Chico Xavier PL - znajdziesz na youtube, jak obejrzysz daj znać jakie wnioski ci się nasunęły
Pozdrawiam Serdecznie
Igor
ps. te zabawy są tylko dla ludzi mocno stąpających po Ziemi ;-)
|
|
|
Hm , chce wiedziec co mowia karty tarota na moj temat , a nie co ty wydedukujesz z tego co ci napisze . Mam problemy i nie wiem co zrobic z wlasnym zyciem . Musze cos postanowic a odpowiedz z kart jest mi bardzo pomocna , a dlaczego to ci odpowiem jak mi je postawisz , obiecuje .Na pewno bedziesz zaskoczony moja odpowiedzia .Zadam tobie wiec jeszcze raz pytanie - Mam zostac czy wracac ? Prosze odpowiedz . Pozdrawiam
Ps. czy mozna do ciebie pisac na imaial i jak to zrobic ?
|
|
|
beatus05
Wczoraj o 15:30
nie zajmuję się dedukowaniem tylko analizą psychometryczną ;-)
Pozdrawiam
Igor
ps. w odpowiedziach na meila obowiązuje kolejka, przyjdzie twoja dostaniesz odpowiedź ;-)
|
|
|
Właśnie złożyłem Akt Apostazji :)
Ksiądz na początku był spięty, jak zobaczył, co mu wręczyłem, ale się trochę rozluźnił jak przeczytał i powiedział, że to przykre.
Powiedział, że no cóż - musi to przyjąć aczkolwiek ze smutkiem, więc go trochę "pocieszyłem" mówiąc, że wierzę w Boga, natomiast ludzie wymyślili sobie mnóstwo religii.
Odpowiedział, że nie każda ma podstawy, więc mu powiedziałem, że podstawy były dobre - Gnoza, samodzielne poznanie...
Dłużej nie chciał rozmawiać (dlaczego księża nie chcą ze mną dłużej pogadać?) - wziął trzy egzemplarze i powiedział, że to tyle.
Zwróciłem mu uwagę, że jeden egzemplarz jest chyba dla mnie i zapytałem, czy może podstemplować, czy coś w tym stylu.
Napisał datę, podpisał się i podstemplował :)
Igor
Znalazłem instrukcję do tego "portalu", co o nim mówiłeś ;)
Przyniosłem go dziś do pracy ;)
"To urządzenie nie jest przeznaczone dla osób (łącznie z dziećmi) o ograniczonych możliwościach fizycznych, psychicznych albo mentalnych oraz osób o ograniczonej wiedzy i doświadczeniu, jeżeli nie jest nad nimi sprawowany nadzór albo nie zostaną im podane instrukcje umożliwiające bezpieczne korzystanie z tego urządzenia elektrycznego przez osobę odpowiedzialną za ich bezpieczeństwo."
A tak na poważnie, to przeszedłem przez taki portal w aktualnym wcieleniu bezwiednie, nawet tego nie zauważając.
TAM dostałem klucz i usłyszałem, żebym wrócił, jak zatęsknię.
|
|
|
wendol
Wczoraj o 19:3
I bardzo dobrze w religii siebie i innych okłamywać nie można,m jaki by to miało mieć sens?
Pozdrawiam
Igor
ps. jak wysyłka ;)
|
|
|
HI
pozdrowiam wszystkich
ale jak zwykle pytanie do Igora....
czy moglbys mi jakies dobre wakacyjne karty postawic
pozdrawiam i dziekuje