Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Tarot
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11426

JESTEM PO TROCHU WRÓŻKĄ ZNAM KILKA ZAKLĘĆ KTÓRE PONIEKĄD DZIAŁAJĄ ............ - w związku z licznymi pytaniami warunki odpowiedzi na maile opisane są tutaj: Tarot - na temat stawiania kart KARTY TAROTA - odpowiedzi udzielam kiedy przychodzi właściwy czas, oczywiście możesz mnie wesprzeć jednak niema to wpływu na czas otrzymania odpowiedzi ... kontakt przez meila na stronie wieszcz.eu. Pozdrawiam Igor ps. jest to kontynuacja starego wątku Zaklęcia założonego przez Wróżkę ;) natomiast nazwa tematu by nie wprowadzać w błąd została zmieniona na Tarot.

Niech Moc Będzie z Tobą

227ania:
Dawno tu do was nie zaglądałam. Ze zdrówkiem trochę pod górkę. Widzę dużo się działo. Wybaczanie jest czymś wspaniałym. Pozdrawiam
To tak jak i ja więc można powiedzieć że coś tu nas ściągnęło ;) Zdrówka życzę i oby górki zmieniły się w radość ze zjeżdżania z nich. Odniosę się też do feministycznych wyznań Darka :) Gdyby się zastanowić to w różnych okresach różnie się to układało. W czasach łowców, gdy ludzie prowadzili koczowniczy tryb życia, to kobiety sprawowały pieczę nad domowym ogniskiem. W kulturach Polinezyjskich, afrykańskich czy azjatyckich dość często to kobiety stały u steru władzy. Więc to chyba nie tak ze stereotypem iż mężczyzna ma rządzić więc rządzi. Bardziej powiedziałbym że to potrzeba chwili określa która płeć sprawuje oficjalną kontrolę nad kierunkiem w którym podąża cywilizacja. Może spoglądamy na to ze zbyt krótkiej i wąskiej perspektywy a stąd otrzymuje się zafałszowany obraz tego jakie role odgrywają nasze wszystkie płcie, bo jest ich więcej niż dwie- mamy przecież płeć biologiczną, psychologiczną te z kolei dzielą się jeszcze na kulturowe itd. Pokręcone. Mężczyzna posiada zazwyczaj umysł analityczny, być może wraz ze wzrostem komplikacji związanych z dalszym technologicznym rozwojem cywilizacji, jego dominująca rola jest niezbędna do dalszego przetrwania gatunku? Zaglądamy w każdą dziurę, szukamy drogi niczym szczury w labiryncie, Może, gdy natura uzna iż wypełniliśmy swoją rolę w przetrwaniu gatunku, w ucieczce z labiryntu ograniczeń- to kobiety przejmą pałeczkę w dalszych kierunkach rozwoju- tych bardziej uduchowionych? Konkluzja jest taka że nie ma co gloryfikować kobiecej części społeczności jak i potępiać zupełnie samca, który dąży do dominacji. Określone cechy przydają się w różnych sytuacjach i tak jest ok.

Igor. W sumie to już lata temu chciałem Ci zadać to pytanie. Dlaczego Twój awatar uosabia lorda ciemnej strony mocy? Jest tylu pozytywnych "magów"... Chętnie się też dowiem, co oznaczają awatarki reszty forumowej społeczności- oczywiście jeśli to nienazbyt osobiste. Może już ten temat zaistniał, ale jak wspomniałem wcześniej, nie odwiedzałem forum już jakiś czas.

Ja szukałem jakiegoś niebieskiego anioła i znalazłem, tylko ten "kij" mi się nie podoba. Choć jako dziecko miałem epizod z kijem. Otóż zdarzyło mi się, że tłumaczyłem dzieciom, czy młodzieży pod blokiem jakieś sprawy, ale oni mnie nie rozumieli, tylko jeszcze w swej głupocie mnie atakowali, więc wziąłem do ręki jakiś kij i ich pogoniłem. W czasach obecnych też niestety się zdarza, że mimo moich wysiłków i naprawdę prostego tłumaczenia, ludzie nie rozumieją, o czym mówię..., ale kija już nie biorę :) Jak ktoś nie rozumie prostych kwestii, to zostawiam go w spokoju - znaczy, że i tak nie zrozumie. Po prostu dobieram sobie towarzystwo, które mnie rozumie :) Na tym forum, w ciągu wielu lat poznałem naprawdę fajnych ludzi - nie licząc kilku wyjątków :)) Igor jest bardzo pozytywny, a tego awatara ma chyba w tym samym celu, co ja "kija" - żeby się bronić, odstraszać itp. :)) Pozdrawiam :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Czasem kij jest nieodzowny. Istnieją ludzie do których nie przemawiają żadne argumenty oprócz tych siłowych a nie zawsze da się po prostu odejść. Nawet Jezus używał kija, więc nie wyzbywajmy się ich zbyt pochopnie ;) Igor również i mnie wydaje się pozytywną osobą, stąd też moje pytanie dotyczące imperatora.

227ania 4 dni temu o 22:51 Po prostu szkoda się mścić na własnym zdrowiu ;-) Pozdrawiam Igor ps. inna sprawa, że potrzeba do tego siły ;) niekiedy nadludzkiej ;)

Niech Moc Będzie z Tobą

rosomak Wczoraj o 22:01 A widzisz taki jest bo taki mi się podoba najbardziej ;) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Poza tym taki awatar sprawdza osoby - bo widzisz ten co ma faktycznie problem to nawet z diabłem by na układ poszedł by problem rozwiązać - no ale diabeł jak widzimy po liczbie nieszczęśliwych jakiś skory do rozwiązywania cudzych problemów nie jest ;) Chyba mu nawet te dusze już do niczego potrzebne nie są ;-) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

wendol 12 godzin temu Dokładnie tak jest, niekiedy dla świętego spokoju wystarczy pokazać się z innej strony ;-) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

rosomak:
mój awatar określa po prostu moją głupotę

79277 42 minut temu Lub wysoki poziom samoświadomości - pozwalający się faktycznie określić a mało osób to potrafi. Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

U mnie jest aniol bo bardzo lubie anioly i sobie kolekcjonuje, ale nie jakos obsesyjnie wiekszosc dostalam. Ze wszystkich tylko jeden sobie sama kupilam. Yin&Yang dwie polowki ktore kompletuja calosc. Raz u gory raz na dole. Poprostu takie jest zycie. Lubie tez Chinska medycyne i jak mialam 15 lat to mialam caly pokoj urzadzony z zasadami feng shui.

Igor:
hmm... głupota jednak bardziej pasuje...

Lubią tu anioły ...:) Ja też lubię- swojemu synkowi na drugie dałem Serafin 79277- "Wiem że nic nie wiem"- mądrość Arystotelesa - świadomość swej małości to nic złego- gorzej gdy prowadzi to do samobiczowania, punktowania na swój rachunek każdego potknięcia z pominięciem mocnych stron- taki kielich goryczy szybko się napełnia. Wybaczanie... sobie przede wszystkim :) Igor... Całkiem sprytnie:) Takie trochę potrójne dno: 1-jestem zły widzisz, po obrazku więc uważaj o co i kogo pytasz 2-Wcale nie jestem taki zły jak się namalowałem 3- Jednak gdybyś po odpowiedzi nie był zadowolony to patrz punkt pierwszy- wiedziałeś kogo pytasz ;) To żart. Pozdrawiam :)

rosomak 50 minut temu A tak już serio zawsze lubiłem bardzo tę postać w filmie i miałem do niej szczególny sentyment, w normalnym życiu dzięki właśnie takim postaciom możesz się wiele dowiedzieć o otoczeniu ;) A swoją drogą tak wygląda Strażnik Portalu z tym, że prawie nie pokazuje nigdy twarzy ;) http://www.thelandofshadow.com/wp-content/uploads/2013/03/Lord-of-the-Rings-Ringwraith-Painting-JS.jpg Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

No i nie chodzi z mieczem ;) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Ten tutaj to nazgul- niezłych patronów przedstawiasz ;) Ps. jakiego portalu? Coś z tarota?

Myślę że prawdziwym fetyszem jest tu kaptur :):)

Drogi Igorze Dlaczego i w jaki sposób mszczę sie na własnym zdrowiu? Przestane tylko nie wiem jak i czym zawiniam. Do czego trzeba nadludzkiej sily? Nie rozumiem. Proszę wytłumacz najprościej jak potrafisz bo ja ostatnio do rozmyślań się nie nadaję. :( Pozdrawiam

rosomak Wczoraj o 17:42 No umownie Patronem mogę no nazwać, choć kontakt fizyczny do przyjemnych z nim nie należy, dysponuje ogromną mocą taką, że jest cię w stanie przeprowadzić przez portal tam i z powrotem bez uszczerbku na zdrowiu, pomijam, że może zabierać w dowolne wymiary ;-) Pozdrawiam Igor ps. musiałem nabrać do niego respektu, wcześniej wydawało mi się, że to tylko zwykły Strażnik Portalu ;)

Niech Moc Będzie z Tobą

227ania Wczoraj o 21:35 Jako ludzie robimy tak zawsze kiedy przekraczamy progi własnych kompetencji. Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11426
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.