| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2 0 1 2 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
|
2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!
|
|
|
może troche nie na temat pojechałem, ale żeby rozmawiać o 2012 roku, i żeby ta rozmowa była konstruktywna, pewne rzeczy muszą być powiedziane. bo jeśli w rozmowie uczestniczą, czy chcemy czy nie, betony, to im przede wszystkim należą się słowa wyjaśnień.
to nie jest uszczypliwe, bo każdy był kiedyś w większej lub mniejszej mierze betonem. a na przebudzenie zawsze jest czas.
ludzi światłych łączą emocje, a nie dzielą. i z emocji właśnie rodzi się niewidzialna siła która prowokuje do działania.
pozdro, szacunek, miłość, empatia (gwoli jasności - wikipedia: Empatia - w psychologii termin oznaczający umięjętność wczuwania się w czyjeś emocje.Osoba nie posiadająca tej umiejętności jest "ślepa" emocjonalnie i nie potrafi ocenić ani dostrzec stanów emocjonalnych innych osób.Osoba posiadająca tę umiejętność potrafi na podstawie obserwacji zachowania, mimiki twarzy, ruchów ciała i sposobu mówienia odgadnąć stan emocjonalny obserwowanej osoby.Empatia, obok asertywności jest jedną z dwóch podstawowych umiejętności wchodzących w skład tzw. inteligencji emocjonalnej.)
|
|
|
Niewątpliwie są rzeczy na niebie i ziemi o których filozofom się nie sniło. Rzeczy, zjawiska, których powstania ni przebiegu nijak wyjaśnić nie potrafimy. Ponieważ widzę każdej wiosny odnawianie się życia (cykliczny wszak proces jak najbardziej), toteż zasypiam każdego wieczoru snem spokojnym (choć koszmary senne się zdarzają), bez obaw o mający nadejść kataklizm, który obróci naszą cywilizację i nas jako gatunek w proch. Wiara w te wszystkie przepowiednie i teorie dobra jest dla ludzi potrzebujących dreszczyku emocji przed zaśnięciem (gdy o tym pomyślą), lub takich, którym wydaje się, iż posiedli cząstkę wiedzy tajemnej dostępnej jedynie nielicznym, w domyśle-wybranym. Nawet jeśli miałbym dopuścić możliwość czegoś tajemniczego i nieuniknionego, to dla mnie czymś wystarczająco tajemniczym i nieuniknionym jest śmierć. Świadomość, że może nadejść dosłownie w każdej chwili, świadomość jej nieuchronności, świadomość jej tajemniczości (co po???) pozbawiła mnie całkowicie obaw przed "nieznanym", czarnymi przepowiedniami wieszczącymi kataklizmy, koniec świata itd. itp. Żyję w myśl zasady carpe diem i pozwala mi to utrzymać wewnętrzną harmonię ducha.
|
|
|
idac twoim tokiem rozumowania wszedzie karmia nas propagandowa papka, wiec nie mam podstaw do tego zeby uwierzyc tobie, nie znam pobudek ktorymi sie kierujesz (poza tymi ktore Ty nam przedstawiasz) wiec podazajac teoria spisku nie moge Ci ufac, zaraz powiesz ze nie musze i ze generalnie ciebie to nie interesuje, potem wkleisz pare epitetow odnosnie ludzi sceptycznie nastawionych do wypisywanych przez ciebie rewelacji, trodno kazdy ma swoje zboczenia
ludzie tu wchodza bo sie boja chca uzyskac odpowiedzi ale glownie szukaja do takich rewelacji jakiejs antytezy ktora by ich uspokoila
jezeli jestes taki bystry jak o tym piszesz to powinienes tez wiedziec jak latwo jest wywolac u ludzi lek, a ludzie bojac sie przestaja myslec racjonalnie
nie moge odrzucic tej teori bo nie mam zadnych dowodow na to ze jest inaczej, a takia wizja jeszcze miesci sie w mojej betonowej bryle pomiedzy uszami
i nawet jezeli to jest prawda to i tak umre i lepiej zebym umarl od wielkiej fali, trzesienia ziemi czy innych katastrof nas czekajacych niz siedzial 8 lat i sie zamartwial, pozatym szukac ratunku moga osoby ktore boja sie umrzec ale moge te wszystkie osoby pocieszyc
szukacie ratunku a jutro moze was juz nie byc pozatym jak przeyjecie ten kataklizm to i tak kiedys umrzecie takze ja wole sie cieszyc tym co jest teraz
odrazu wyprzedze twoj wywod o samolubnym podejsciu do zycia, ja wiem ze Ty starasz sie nam pomodz i uratowac jak najwiecej osob - twoja wola, twoj wybor i oby ci sie udalo uratowac jak najwiecej bo jest duzo osob ktore Ci za to podziekuja ale ja nie widze powodu dla ktorego mial bym sie ratowac takze podziekuje Ci za dobre checi
|
|
|
Jeszcze dwa słowa odnośnie textu sygnowanego bEsTiA77. Ubawił mnie do łez fakt, że zupełnie nie dostrzega u siebie pewnej przebijającej się na wierzch pychy, zachwytu nad samym sobą (cyt.: "człowieczku, ja takie teksty wale w ciągu paru minut") i ta maniera wtrącania slangowych zwrotów "bullshit" - żałosne. Co do jednego się z tobą zgodzę bEsTiA rzeczywiście obecnie w szkole trzeba coraz dosadniej tłumaczyć pewne elementarne rzeczy debilom jak np to, że dopóki pisze się przez "ó" a nie jak w twoim tekście "dopuki". Anyway all what you wrote is bullshit bEsTiA, you understand me "erudyto"?
|
|
|
akurat skint te dwa momenty o których mówisz, ortografia i bullshit, to były wklejone z wypowiedzi innych osób, jak byś troche bardziej sie skupił na tym co piszę to byś to zauważył. co do pychy, nie bede sie tłumaczył, bo co tu można tłumaczyć, po prostu z jasnego powodu poczułeś sie dotknięty. ja tam przejawów pychy nigdzie nie zauważam. próbujesz podważać to co mówie, ale nie celujesz dobrze. i nie jest to kwestia mojej pychy, tylko tego, po której stronie muru sam sie stawiasz. i to jest celne uderzenie a nie te z ortografią i bullshit.
ale nie bede komentował tych wypowiedzi. powiem tylko: częściej tu wpadajcie we dwójke to sie może czegoś nauczycie. pozwolisz teraz że już przestane (bo nie jest to dla mnie przyjemność tłuczenie sie z tego typu atakami) i wejde w poprzedni wątek o wybrańcach i przepowiedniach, które zresztą sam rozpocząłeś skint, a więc:
wedle mojego rozumowania, zresztą bardzo ładnie pokazali to wachowscy w pierwszym matrix, wybranym może być każdy, o ile sam sie wybierze, sam o tym zdecyduje. zależy po jakiej stronie sam sie postawisz. a co do przepowiedni -wiedząc że to niemalże czysta matematyka powiązana z astronomią i kosmologią, przestaje działać teza, że to może być wyssane z palca. to o czym mówił m.in. McKenna (jego wiedza jest umniejszana bo łączy sie z naturalnymi substancjami psychoaktywnymi, co w naszej zachodniej, katolickiej kulturze nie jest uznawane za ścieżke naukową), zrozumienie następujących po sobie cyklów czasu i częstotliwosci z jaką nadchodzą może zrobić z każdego człowieka proroka - człowieka który zna przyszłość. jednak taka wiedza nie przychodzi z dnia na dzień i jej zdobycie pochłania wiele lat. program komputerowy TIMEWAVE ZERO McKenny (będący namacalnym dowodem jego teorii czasu falowego), który zresztą tak jak kalendarz Majów, czy wiedza Hopi, czy chińska księga przemian (której logika w "dziwny" sposób przypomina budowe ludzkiego DNA) sugeruje nam datę 2012.12.21 , jest efektem wieloletniej pracy naukowej, dociekaniem tego, co być może okaże się w przyszłości blefem i nieprawdą. ale jednak to, co ten program odkrywa jest prawdą. nie wylatują z niego nazwiska hitlera, wojtyły, czy nie wiem kogo, ale słowa faraon - fuhrer, w wymowie angielskiej brzmią dziwnie podobnie, i występują one w tym samym miejscu, które ów program komputerowy wskazał jako ten sam moment cyklu, który sie powtarza. tym bardziej że metody obydwu przywódców są również podobne. to samo tyczy innych momentów w tych cyklach i innych faktów historycznych i ich rozłożenia w czasie. podobna sytuacja ma miejsce obecnie ze śmiercią papieża, którego utożsamiano ze słońcem. fakty: nazywano go papieżem słońca, "De labore Solis" (papież od słońca, z dzieła słonecznego, ten który będzie podróżował po świecie "jak słońce")-->urodził się 18 maja 1920 podczas zaćmienia Słońca. dzisiaj, w dzień jego pogrzebu, o godz. 18.54 rozpoczęło sie bardzo rzadkie zaćmienie słońca: http://news.astronet.pl/news.cgi?4714 . możliwe, że watykan specjalnie czekał do piątku z tym pogrzebem, żeby był bardziej symboliczny, ale czyż to właśnie nie umacnia tej przepowiedni? poza tym w wielu miejscach w sieci mówi sie ze nastepnym papieżem bedzie Godfried Danneels z Belgii, arcybiskup Brukseli. sam jestem ciekaw metod którymi czytają te przepowiednie. niestety, rozmowy te toczą sie podobnym torem jak tu, i trudno zrozumieć, kto se robi jaja, a kto na poważnie używa internetu do zdobywania wiedzy.
zobaczymy za dwa tygodnie.
p.s. sprawdź moją ortografie skint, żebyś miał o czym napisać tu potem.
pozdro.
|
|
|
bEsTiA77 cała swoja wiedze opierasz na badaniach innych, (moim zdaniem) wydaje ci sie ze wiesz wiecej niz inni, tymczasem sam nie jestes w stanie poczynic zadnych krokow aby samemu sprawdzic te informacje, jestes jak my "nieuswiadomieni" tylko ze ciebie karmia inna propaganda, a dzialasz nadspodziewanie wydajnie bo szerzysz te informacje i bronisz ich bardzo zaciekle, do tego wystarczy dodac troche inteligecji ktora niewatpliwie posiadasz i mozna zasiac mase zametu
nie posiadasz wiedzy aby to sprawdzic bazujesz tylko na informacjach podanych ci na tacy, wyplywajacych od osob ktorych intencji czy autentycznosci gloszonych teori nie jestes w stanie jednoznacznie odczytac wiec nazywajac nas betonami i nieuswiadomionymi moze sam sie takim stales ale o tym nie wiesz
to co robisz to klasyczne przyklady paranoji
w 2012 okaze sie czy tych ludzi warto bylo leczyc czy naprawde mieli wizje lub glosili prawde
a jak juz sie przerzucamy definicjami to tez Ci cos wkleje (zrodlo znasz)
Paranoja (paranoja prawdziwa) - z grec. para - "obok, poza" i noos - "rozum, sens" - stosunkowo rzadka choroba psychiczna, w której występują urojenia tworzące logiczny i spójny system, natomiast nie stwierdza się omamów, ani innych zaburzeń myślenia. Reakcje emocjonalne są dostosowane do treści urojeń, a struktura osobowości nie ulega dezorganizacji. Paranoja jest chorobą endogenną o nieznanej etiologii. Początek choroby następuje przeważnie w wieku średnim. Oprócz przyczyn biologicznych za przyczyny uważane są: patologia więzi międzyludzkich, frustracja potrzeb, wychowywanie w atmosferze nieufności i podejrzliwości. W amerykańskiej klasyfikacji DSM-IV odpowiada zespołowi urojeniowemu ("delusional disorder").
|
|
|
pozatym jak mozna wierzyc w slowa osoby ktora zamiast normalnego nicka (np imienia) nazywa siebie bestia i jeszcze bawi sie w nAstOlEtnE pisanki duzymi literkami
bo podejrzeam ze okres dojrzewania masz juz za soba a to 77 to rok urodzenia
|
|
|
1. Bóg decyduje o KOŃCU świata
2. Ostatni dzien w kalendarzu majów - może im się dalej nie chciało robic? :)
3. Według Majów 2012 to nie okres KONCA ale PRZEMIANY więc może nam wyjść na dobre i wreszcie poznamy tajemnice przodków
4. Dinozaury przeżyły, sfinks przeżył i pewnie więcej rzeczy. To może my też to przebiegunowanie przeżyjemy
A teraz moje pytanie:
5. Co konkretnie stanie się z Ziemią podczas przebiegunowywania
I moje dziwne spostrzeżenie...
Jeśli są to fakty naukowe to dlaczego nic się o tym w mediach nie mówi?
|
|
|
Bo maja ludzi gdzies, nie chca robic paniki chociaz sami o tym wiedza..szczegolnie "glowy" wiwkszosci panstw..no oki, tych wazniejszych...sami kopia schrony (po to te wojny, ktos tu na forum kiedys wspomnial...ale to inny temat) bo mysla ze przezyja i beda nalezec do narodu wybranego.....taaaaaa, tylko co im to da (jesli przezyja oczywiscie, co jest watpliwe-tu mowie ze to juz taka fatalistyczna teoria, Gerylla np., ze miecie wszystko) gdy wyjda z tych swoich schronow-jak uda im sie- to kim beda rzadzic? ziemia i skalami chyba...lords of the rocks :o)) ok, ale glownie mowie, nie chca swiatowej paniki, wystarczy ze oni wiedza i sami sie chca uratowac :o/
Pozdro
|
|
|
Ja już naprawdę się gubię. Obserwuję tą rozmowę od początku, ale nie wiem w co wierzyć. Jedni mówią o końcu świata, drudzy o zmianie na świecie. Każdy uważa, że ma rację. Moja wiedza w tym temacie jest przeciętna, chociaż czasem myślę inaczej. Mam jednak wrażenie, że nikt nie zastanawia się głębiej nad tym co mówią inni. A tymczasem prawda może być spójna dla większości. Każda z wypowiedzi może zawierać ziarno prawdy. Pomyślcie o tym.
P.S. Jak to już ktoś tu powiedział- niezależnie od tego jaka będzie przyszłość, warto poświęcić trochę czasu na rozwój osobisty.
|
|
|
Seziel , pocztaj sobie mediow niezaleznych np Nexusa to sie duzo dowiesz , media oficjalne sluza tylko i wylacznie do manipulowania nami. Mowia to co "oni " chcia nam prekazac. Uratowac maja sie tylko "oni". A szaraczki maja zyc w nieswiadomosci do samego konca
|
|
|
to ja mam pytanie do ciebie spiskowiec
co szaraczkowi daje wiedza ktora sie z nimi dzielicie?
mowicie ze chcecie przekazac jak najwiekszej liczbie ludzi ta informacje zeby jak najwiecej mialo mozliwosc sie uratowac
tylko jak ci ludzie maja sie ratowac? przerobia swojem m-3 na twierdze za 900zl pensji? czy moze za ta kase pojada sobie do afryki?
pan bEsTiA77 jest nad czlowiekiem wiec powinien miec zdolnocs przewidywania konsekwecji, niestety z tego co widze zatracil zdolnosc logicznego myslenia wiec ja wam powiem co moze sie stac od takiej gadaniny
zalozmy 2 mozliwosci
1. to co mowicie okazuje sie prawda, zasiewacie wsrod ludzi psychoze, wiekszosc ludzi kombinuje jak tu przezyc, ale przy ich mozliwosciach moga tylko siedziec i czekac, zmarnujecie im ostatnie dni, miesiace czy nawet lata zycia
wielu z tych ludz nie wytrzymuje i konczy ze soba szybciej nie chcac czekac na smierc w meczarnich (kazdy katolik wie co to oznacza dla takiej osoby)
2. to co mowicie okazuje sie nie prawda, ogolna psychoza sie rozpowszechnia, stuacja podobna do scenariusza poprzedniego, ludzie ze strachu popelniaja samobojstwa, zbiorowe samobojstwa... (jak np przed ktoryms z poprzednich koncow swiata, nie powiem ktorym bo bylo ich juz wiele) nastaje nastepny dzien a wszyscy wielcy prorocy budza sie rano i mowia "o zyje ale jaja" a spotykajac ludzi na cmentarzu co im powiesz? "przepraszam, ale ktos sie chyba walnal w obliczeniach..."
myslicie ze niewiedza jest zla? ile ludzi podziekuje wam za ta informacje? napewno kulczyk byl by wdzieczny moze wystosujcie sobie do niego list, a moze i was zabierze na swoja arke
|
|
|
Edek, to ty tu wypisujesz rzeczy typu: JA WAM POWIEM CO SIE STANIE, i wypisujesz jakieś bzdurne możliwe scenariusze. a o mnie piszesz że sie wywyższam. nieświadomie panipulujesz, i dlatego ma to tak słaby efekt. jakbyś wiedział coś o manipulacji to nasza rozmowa byłaby przynajmniej intrygująca. ale ty sie tylko obnażasz. ja do ciebie nic nie mam osobiście, tylko do tego co reprezentujesz i przynosisz tutaj. no to powiedziałeś kim ja jestem, to pozwól mi teraz na riposte.
przestań sie już obnażać, bo wyszedł z ciebie typowy zakompleksiony Polak, zbity jak pies przez system i TVNy, polsaty i inne. nie potrafiący wyrwać sie z tej skorupy i szerzący nienawiść. nie masz pojęcia jak działa każde słowo które wypowiadasz albo wypisujesz. tak naprawde boisz sie tego 2012 roku. do takich jak ty przyszłość tego kraju nie należy. masz w żyłach od dwóch pokoleń niską samoocene. wystarczy że ktoś wie więcej od ciebie żeby go objechać. zamiast posłuchać ludzi co mają do powiedzenia, pomyśleć, wejść w dialog, zdawać pytania, odpowiadać, myśleć na głos. ty sie tego boisz. przyznaje, że to ja pierwszy cie objechałem, ale jak czytałem te bzdury które tu wypisujesz to, uwierz, zrobiłem to żeby była jasność co do 2012. żależy mi na tym, żeby sie czegoś dowiedzieć, a tobie żeby kogoś wirtualnie objechać. bo pewnie w realu jesteś poniewierany i nikt cie nie słucha. sam ze sobą nie wiesz co zrobić więc tracisz czas na internecie. przyłazisz na te forum żeby pomlaskać jęzorem co ty se tam myślisz w tej głowie. nikogo to nie obchodzi człowieku co ty sądzisz o 2012 roku. to jest gdybanie, może tak, a może nie. dla mnie i dla wielu tutaj to fakt, i ty starasz sie zakłócić wymiane informacji. twoje bzdurne opinie wyssane z palca to tylko przykry incydent, który sie zdarza na tego rodzaju forum.
to o czym piszesz: te zbiorowe samobójstwa, ogólna panika, ogólnie twoje możliwe scenariusze, to niestety sie juz dzieje, tylko ty o tym nie wiesz. coś tam raz na miesiąc przemknie, że niby jakieś zbiorowe samobójstwo w japonii, czy coś w tym stylu. ale ludzie już sie zabijają, już jest panika, i wiesz czemu to sie dzieje? WŁAŚNIE PRZEZ DEZINFORMACJE. ludzie którzy są niedoinformowani robią takie rzeczy. nie wiedzą w natłoku informacji co jest prawda a co nie. popełniają błędy ze strachu. bo oglądają te głupoty w telewizorze i boją sie potem wieczorem wyjść przed blok, bo myślą że dostaną siekierą w łeb. a to powoduje izolacje. i świrują od tego. np. w Japonii. weź sie dowiedz co tam sie dzieje z młodymi ludźmi, bo to jest ta fala właśnie która ogarnia ten świat. fala niewiedzy i gdybania. chcesz to świruj, ja wole wiedzieć do końca o co chodzi z 2012 rokiem. bo powiem ci, że gdyby powiedzieli ci z NASA, że jest luz, że nie ma sie czego bać, że nic sie nie stanie w 2012, to by uspokoili cały świat. NO TO DLACZEGO TEGO NIE POWIEDZĄ??? czemu w tym twoim TVN do tej pory nikt nie powiedział, że te wszystkie pierdoły to tylko pierdoły? poza tym wiesz, jedni łapią po paru sekundach o co chodzi z telewizją i prasą, inni kończą studia i dalej nie rozumieją czym jest manipulacja w mediach. typowy przykład: http://tygodnik.onet.pl/2542,1222933,dzial.html info o trzeciej tajemnicy fatimskiej, gdzie przytacza sie tylko jej malutki fragment. po przeczytaniu tej informacji każdy myśli, że 3 tajemnica fatimska dotyczy zamachu na papieża, kiedy tak naprawde dotyczy upadku całego kościoła.
pytasz, czemu o 2012 roku nie ma nic w mediach? jak to nie ma, jest tego pełno, tyle że nie w wyborczej, czy polsacie, onecie itd. informacji jest Edek pełno do okoła. wiesz co to jest teoria chaosu? wchodzisz na google, wpisujesz hasła które cie interesują i wyświetla ci sie powiedzmy 17 tys. stron. ale przecież nie przeczytasz wszystkiego, więc robisz segregacje materiału. i teraz musi zadziałać twoja wyobraźnia, intuicja, co z tego wezmiesz dla siebie, a co odrzucisz. i w ten sposób znajdujesz 5 stron, na które wchodzisz. tak jest z całą wiedzą którą przyswajasz przez całe życie. to co bierzesz jest twoje. tak sie zdobywa wiedze. w mamy szczęście że żyjemy w dobie internetu, bo praktycznie wszystko w nim można znaleźć. polecam przenieść sie mentalnie do średniowwiecza na chwile i pomyśl co to by było? SZOK. ale nawet dzisiaj panuje ciemnota, beton. powiedz mi po co ja mam właściwie z tobą gadać? eh, ucinam to, bo pewnie i tak bedziesz sie czepiał nie tego co trzeba.
sorry wszystkich za marnowanie cennych bajtów w sieci, ale pewne rzeczy muszą być powiedziane dla jasności.
pozdrawiam
|
|
|
w 1 miejscu musze sie z toba zgodzic to jest dywagacja ja o 1 ty o 2gim ja poruszam jakis temat ty wspominasz o temacie po czym dodajesz od siebie masze niepotrzebnych akapitow textu
jezeli te informacje o roku 2012 zbierales tak wnikliwie jak przeprowadzasz analizy profili psychologiznych to spokojnie przespie ta przelomowa noc
a teraz wybacz ze moj betonowy umysl przestanie cie nekac ale jest sobotnie popoludnie, betony ida sie bawic a lowcy sensacji niech siedza i edukuja szare masy
lubisz to ok baw sie dobrze
pozdro
|
|
|
god damn it, jeszcze mieszasz w to katolików. to nie ma nic wspólnego z wiarą czy wyznaniem. weź uwierz w siebie i w swój własny system nerwowy bo to jest prawdziwy bóg, na wyciągnięcie ręki możesz mieć wszystko, ale rezygnujesz z tego, bo sie boisz. dla jasności: ja nie reprezentuje żadnej wiary oprócz tej we własny rozum. bazuję na jego możliwościach. powiedz mi, że niby co wie każdy katolik? bo ja nie jestem katolikiem więc nie wiem. wiem za to jak trudno jest wyciągnąć kogoś z takich barier mentalnych jak twoje. przeważnie się to nie udaje. jest już za późno. ale nie przekreślaj siebie w walce o swoją wolność. mówie ci że 50-60Hz to idealna częstotliwość migotania do zahipnotyzowania i uśpienia twoich zmysłow. TELEWIZJA JEST ZŁA.
kościół katolicki to taki sam system władzy jak inne. który za niedługo upadnie. bo każdy system władzy w końcu upada. w mediach wmawiają ci, że ostatni papież Polak umocnił kościół chrześcijański i uchronił go przed upadkiem. prawda jest natomiast całkowicie inna. kościół i cała wiara chrześcijańska jest w jeszcze większym niebezpieczeństwie niż przed J.P.II. bo tak po prostu m musi być. w średniowieczu ludzie słuchali tego co inni mówili. teraz są takie możliwości zdobycia WIEDZY, że ludzie przebudzają się częściej i jest ich więcej. dlatego kościół upada. kolejny papież tylko go dobije jeszcze bardziej, bo bedzie próbował połączyć nowoczesne myślenie o człowieku i świecie z tym przestarzałym średniowiecznym. i wtedy bedzie boom. i wtedy sie przebudzisz i przejrzysz.
tak samo jak mówi sie że w Polsce jest ok 92% chrześcijan. tak naprawde nie wiem czy jest ich 30%. bo wiesz na podstawie jakich danych oni to podają? na podstawie ilości chrztów. i faktycznie dokonuje się na około 90% nowo narodzonej ludności chrztów, ale większość nie uważa siebie za katolików. poza tym, dla dobra całej ludzkości, coraz więcej ludzi wypisuje się z tego kościoła kiedy są dorośli. wystarczy pójść do parafii gdzie miało sie chrzest, wypełnić ankiete czy jakiś tam inny świstek i finito. nie masz pojęcia ile ludzi to robi. a dane o 90% katolików w Polsce kościół może podawać nawet te z 1990 roku, bo czemu nie? powiedz: czemu nie?
rzeczywistość jest inna niż ta którą obserwujesz zza tego zaścianka. żyjesz dalej w wirtualnym świecie, przebudź sie, i przejrzyj.
pozdro
|
|
|
Piszecie bardzo różne rzeczy... Chciałbym dowiedzieć się czegoś konkretnego. Jestem początkujący w numerologi itp. Proszę podajcie wartościowe linki do jak najbardziej naukowych stron. Irytuje mnie ignorancja co niektórych z Was. To że w cośnie wierzycie nie tłumaczy głupich i zgryźliwych komentarzy. Jak nie wierzysz umotywuj to ---> fakty , a nie że jeszcze końca świata nie było. Proszę o linki. Dzięki.
|
|
|
bo powiem ci, że gdyby powiedzieli ci z NASA, że jest luz, że nie ma sie czego bać, że nic sie nie stanie w 2012, to by uspokoili cały świat. NO TO DLACZEGO TEGO NIE POWIEDZĄ??? czemu
bestia nie wiesz dlaczego ???
odpowiedź jest bardzo prosta - środowiska naukowe nie zniżają się do polemiki nad tak bzdurnymi zagadnieniami, nasa ani żadna inna szanująca się organizacja czy instytucja nie będzie dementowac takich urojeń;
co do teorii spiskowej na pewno stoi za tym żydo-masoneria, która posługuje się przekazem podprogowym w celu utajenia informacji a po zagładzie 2012 opanuje świat
|
|
|
Do bEsTiA77:
Zdajesz sie byc expertem od manipulacji . Mam zatem krotkie pytanako.
Co jesli posiadam (a posiadam) telewizor 100 Hz ?? Tez jestem manipulawany ?? Czy 1/100 sekundy to zbyt malo zeby wyswietlona w tym czasie "klatka manipulantka" zostala zarejestrowana przez moj umysl ? Czy moze specjalnie dla posiadaczy odbiornikow 100 Hz ktorych liczba rosnie z dnia na dzien klatki te wyswietlane sa dwea razy dluzej ? Ale jesli tak to ci z telewizorami 50 Hz beda mieli czas dwa razy dluzszy i wtedy czestotliwosc spadnie do 25 Hz a wtedy w/g twojej teorii to juz chyba nie sa manipulowani bo 25 Hz to juz da sie wychwycic nie ? A co z tymi co maja sprzet do nagrywania i moga sobie przeanalizowac (wyswietlic, np. zwykly magnetovid) klatka po klatce i zobaczyc co jest nadawane ? A moze chcesz powiedziec ze ta technologia jest poza naszym zasiegiem ?
Powiem ci krotko , stary, twoja teoria o manipulacji przez TV wali sie juz u podstaw, bajki opowiadasz, ubzdurales sobie cos bo naoglądales sie NIE DO WIARY i teraz probujesz tym zarazic innych .
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |