| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
Przepraszam pomyliłem się winno być w pierwszym zdaniu:
Szeregi Cišgów Przeciwstawnych
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Zapalony wiesz tak wczoraj jak myłem wannę to doszedłem do wniosku, że ten foton wiatła mozna zatrzymać w polu.
Potem jak myłem kibel to doszedłem do wniosku do którego wszyscy doszli co myli sracz, czyli:
Że czarna dziura jest czarna, gdyż nie tyle że pochłania w sobie wiatło czy go tam gdzie tłamsi, ale ona unieruchamia foton wiatła w miejscu i on tam stoii.
To takie metaforyczne ujęcie.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Igor widzę, że twoje zajęcia sš wielce inspirujšce.
Trafiłe w dziesištkę z tym "staniem w miejscu", ale nie tak dosłownie.
Biegnie on(foton) zawsze tak samo szybko, lecz "przestrzeń" jest "gęciejsza"(w czarnej dziurze),
więc potrzeba więcej naszego czasu, aby przebył tę samš drogę.
Podejrzewam, że jednak jest co, co jest asbolutnš miarš czaso-przestrzenio-energii.
Stšd, gdy przestrzeń jest "cinięta", potrzeba więcej czasu(elementarnych jednostek).
Te "jednostki" sš zawsze jednakowe i nie zależš od gęstoci przestrzeni ani energii.
Jeli materia porusza się, to przechodzšc przez odpowiednio gęstš przestrzeń zużywa
danš iloć jednostek czasu. Jeli jednak porusza się szybko, dokonuje przeskoków w przestrzeni,
przez co zużywa odpowiednio mniej jednostek czasu. Stšd efekt zwolnienia upływu
czasu przy dużych prędkociach.
Przestrzeń jest niczym węzły siatki trójwymiarowej(być może n-wymiarowej).
Gęstoć owych węzłów w siatce wyznacza rozkład masy-energii. Owa siatka nie musi być
tworem trójwymiarowym(jakim jš widzimy). Wystarczy, że węzły majš odpowiedniš numerację, co kształtuje przestrzeń !
Co ciekawe, nie musi istnieć żadna fizyczna odległoć między owymi węzłami.
Wystarczy, że sš one rozróżnialne wzajemnie.
Co wy na to ?
Pozdrawiam
|
|
|
Zapalony,
Bardzo słuszne skšd inšd sugestie i uwagi, postanowiłem je przemyleć podczas dodatkowego odkurzania, gdyż ta moja rura od odkurzacza wcišga pojedyncze ziarna kurzu a w worku doprowadza do ich zagęszczenia zbijajšc niekiedy w masę zwartych mieci. Zauwarzyłem przy tym jednak, że im worek cięższy tym siła wcišgania słabnie. Osobicie uważam, że mylenie zespołowe zawsze miało i ma sens nadal.
Ale do rzeczy widzisz dochodzimy razem do wspólnego punktu w którym można miało zaryzykować stwierdzenie następujšcej treci:
Foton wiatła pomimo tego, że jest mały niesie w sobie informację, mało tego wchodzšc w reakcję z innymi fotonami w takim tworze jak czarna dziura doprowadza do stworzenia wišzšń fotonowych będšcych abstrakcyjnym układem odniesienia względem dziury a przy tym wišzania majš charakter sieci neuronowej, działanie takie jest wynikiem niesienia w sobie informacji i swoistej formy inteligencji dzięki którym przestrzeń reagujšc jako swoista sieć neuronowa doprowadza do indywidualnej identyfikacji fotonów a co za tym idzie do wzajemnego rozrózniania ich od siebie.
Teraz jeszcze trzeba się zastanowić gdzie informacja jest zapisana czy w samym fotonie? Czy aby proces odbywał się sprawniej w samej sieci?
W tym momencie obłędu dochodze do wniosku, że zapisana jest w samej sieci a każdy foton ma swój indyidualny charakter, ale jeszcze muszę chyba pocierać kurze z mebli to przemylę to bardziej.
Pozdrawiam
Oszalały Igor
|
|
|
obejżyjcie "horyzont zdarzeń" a będziecie wiedzieli dlaczego nie warto budować takich napędów.Jeli kto wyraża się nie pochlebnie o Dr.Pajšku to jest dyletantem w dziedzinie fizyki eksperymentalnej.To czy taki napęd zostanie zbudowany jest tylko kwestiš czasu.Pomijajšc fantastycznš oprawę tego tematu jest to do zrealizowania.
Tego dnia boję się najbardziej.........
|
|
|
a....Marian po jakš cholerę ci rtęć?
może trochę uranu .. ..?
Porzuć niemieckie eksperymenty i id za przykładem Igora!!!!!!
Mylenie górš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
chyba zrobię sobie kanapkę z jakim kwarkiem + trochę magnetyzmu......???
|
|
|
marco -pole magnetyczne ,w pzestrzeni między planetarnej [czyli doc małej juz lokalnie] ma bardzo małe natężenie ,zbyt małe by był sens budować co co latało by na zasadzie pola magnetycznego ,bšdż elektromagnetycznego,-o którym już troche fizycy wiedzš.
Tak wszelki ruch w polu ma tez cechy magnetyczne ,ale to ma znaczenie w mikropolu a nie ma już [takiego] znaczenia w makrokosmosie, o podróżach juz nawet nie ma co wspominać .
to analogicznie jak z atmosferš ,samolot lata ,ale musi latać w atmosferze ,poza atmosferš zaczyna się inna zasada lotów i znacznie bardziej wymagajšca -co do napedów .
pozdrówka
|
|
|
sšdzę ,że autor pomysłu z polem miał na myli szersze spojżenie
Może magnetyzm Słońca?....Galaktyki...
Gdyby każdy z fizyków,którzy przyczynili się do rewolucji w tej dziedzinie opierał się tylko na pracach swoich poprzedników bylibymy w epoce kamienia łupanego.....
A.......pustka to też co tylko inaczej.Dlaczego uważasz ,że ruch ma się odbywać w polu magnetycznym?
To z założenia napęd ma wytworzyć super pole,silniejsze od pól gwiazd i galaktyk.
Mylenie globalne nie lokalne
|
|
|
Marco ma rację - może wytwarzać super-silne pola.
Acha, silnik grawitacyjny jest w takim wypadku jeszcze gorszy bo pole grawitacyjne "kończy się" jeszcze wczeniej niż magnetyczne. :)
|
|
|
hmm-grawitacja jest wszędzie tam gdzie materia i działaniu grawitacji podlega wszystko,-w całym nieskończonym wszechwiecie.
Oczywicie -nie ma jeszcze definicji grawitacji ,ale oddziaływanie jej jest obserwowane w każdym miejscu kosmosu.
Ruch galaktyk odbywa się w rodowisku grawitacji,magnetyzm za ,ma kolosalne znaczenie w mikropolu ,no i trochę w obrębie lokalnym planet i gwiazd,lecz w znaczniejszych odległociach -grawitacja .
niech będzie że jestem w błędzie ,ale to i tak nie zmieni sytuacji.
pozdrówka
|
|
|
Grawitacja cile zwišzana jest z masš.
Jako nie mogę sobie wyobrazić statku napędzanego silnikiem grawitacyjnym ,gdyż w miarę wzrostu grawitacji rosłaby jego masa....w nieskończonoć?
Łatwiej jest wytworzyć pole magnetyczne choć w przypadku napędu "latwiej"jest jak na razie poza naszym zasięgiem technologicznym.Może lepszy okazałby się napęd fotonowy?Przecież posiadamy już niezbędnš wiedzę na temat laserów itd.
Może idziemy wszyscy w złym kierunku?
Wyobracie sobie eksperymenty z grawitacjš tu na ziemi.
Wolałbym nie doczekać tych czasów.Podobnie było z bombš atomowš.
Zaraz po eksplozji amerykańscy żołnierze ruszyli w kierunku epicentrum wybuchu.
Nikomu to nie przeszkadzało,ale do dzisiaj weterani tamtych działań odczuwajš skutki.
Prawdopodobnie tak samo będzie z nowymi napędami....bo co może przynieć zakrzywianie czaso-przestrzeni?Taki napęd będzie musiał mieć gigantycznš moc,niewyobrażalnš dla nas w chwili obecnej.Dlaczego?
Otóż gdyby jakim cudem udało nam się osišgnšć prędkoć wiatła , to i tak do najbliższej gwiazdy poza naszym układem lecielibymy 5 latek(pomijajšc wpływ przecišżenia na załogę-pewnie byłaby to masakra )Tak więc napęd rozpędzajšcy nas do prędkoci wiatła byłby za słaby by podróżować swobodnie po wszechwiecie.
Zakrzywić przestrzeń? Super tylko jak?Nikt nie zastanawia się nad skutkami zabawy z czaso-przestrzeniš.Więc może tego rodzaju napęd posłuży nam tylko do poruszania się na ziemii.?
Pozdrawiam
|
|
|
Grawitacja cile zwišzana jest z masš.
Jako nie mogę sobie wyobrazić statku napędzanego silnikiem grawitacyjnym ,gdyż w miarę wzrostu grawitacji rosłaby jego masa....w nieskończonoć?
Łatwiej jest wytworzyć pole magnetyczne choć w przypadku napędu "latwiej"jest jak na razie poza naszym zasięgiem technologicznym.Może lepszy okazałby się napęd fotonowy?Przecież posiadamy już niezbędnš wiedzę na temat laserów itd.
Może idziemy wszyscy w złym kierunku?
Wyobracie sobie eksperymenty z grawitacjš tu na ziemi.
Wolałbym nie doczekać tych czasów.Podobnie było z bombš atomowš.
Zaraz po eksplozji amerykańscy żołnierze ruszyli w kierunku epicentrum wybuchu.
Nikomu to nie przeszkadzało,ale do dzisiaj weterani tamtych działań odczuwajš skutki.
Prawdopodobnie tak samo będzie z nowymi napędami....bo co może przynieć zakrzywianie czaso-przestrzeni?Taki napęd będzie musiał mieć gigantycznš moc,niewyobrażalnš dla nas w chwili obecnej.Dlaczego?
Otóż gdyby jakim cudem udało nam się osišgnšć prędkoć wiatła , to i tak do najbliższej gwiazdy poza naszym układem lecielibymy 5 latek(pomijajšc wpływ przecišżenia na załogę-pewnie byłaby to masakra )Tak więc napęd rozpędzajšcy nas do prędkoci wiatła byłby za słaby by podróżować swobodnie po wszechwiecie.
Zakrzywić przestrzeń? Super tylko jak?Nikt nie zastanawia się nad skutkami zabawy z czaso-przestrzeniš.Więc może tego rodzaju napęd posłuży nam tylko do poruszania się na ziemii.?
Pozdrawiam
|
|
|
proponuję hiperprzestrzeń ,ale to by było zbyt bajeczne i zbyt piękne by znalazła się jakas dziura z naszego wiata w strefę poza czasem.
Co kiedy czytałem o mistycyżmie i o pewnych sposobach ,które ludzki mózg potrafi ,-ale wiedzš to mistycy-my tego nie wiemy .
Powiem to tak-mistyk wprowadzi w zdumienie fizyka ,nie odwrotnie.
Jeli chodzi o grawitacię ,to nie jest mi znany żaden fakt [technologiczny] o pokonaniu grawitacji -oczywicie w zasadach o których TU mowa, lecz człowiek swojš wiedzš potrafi wprowadzić swe ciało w stan który powoduje lewitacie ,-czyli ? no włanie co? nie wiem!!!!!!!!!!
pozdrówka
|
|
|
Duch > Co z tego że grawitacji podlega wszystko? Pola grawitacyjne w przestrzeniach międzigwiezdnych może majš znaczenie dla ruchu planet ale raczej nie dla ruchu takiego okruszka jak pojazd. Poza tym - poruszanie się wzdłuż linii pola grawitacyjnego jest proste ale jak chcesz się poruszać wpoprzek? Poruszanie się wzdłuż to jak jazda w górę i dół na linie - nie wystarcza żeby dostać się wszędzie.
|
|
|
tak ,-ale grawitacia jest bardziej [dostępna miedzy gwiazdami] ,niż doć skšpe pole magnetyczne,które jesli juz ma jakie wartoci -to takie jak masa fotonu -nie wiekrze.
pozdrówka
|
|
|
Jeżeli pojazd magnetyczny wytworzy odpowiednio silne pole to będzie w stanie poruszać się nawet w bardzo słabym polu międzygwiezdnym. (Wartoci pola podaje się w Teslach lub Gaussach a nie masach fotonu!) Poza tym pojazd magnetyczny może poruszać się w DOWOLNYM KIERUNKU w polu magnetycznym.
Natomiast pojazd grawitacyjny może poruszać się tylko w DWÓCH kierunkach w polu grawitacyjnym - w "górę" (kierunek gdzie pole maleje/słabnie) i "dół" (kierunek gdzie pole ronie). Żeby poruszać się swobodnie w przestrzeni potrzebował by dodatkowego napędu - jonowego, plazmowego, fotonowego czy nawet chemicznego.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |