Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

gorgooo, stary..ty to masz leb nie od parady...masz browarka ode mnie...zgadzam sie z toba na stowke. Chodzi o to powyzsze i to teraz tez of course :o) I spoko, nie ma pod Polska zadnego laczenia plyt tektonicznych (tez nie jestem naukowcem ale czyta sie troche hehe) walnolbym tu zdjecie plyt ale kurne nie wiem jak :o) Wulkanow w Polsce tez nie ma, o ile mi wiadomo...chyba ze kopiec kosciuszki ozyje :o)) Narka Bracie!

:))) <browar>

A nawet kaste cala :o))

Mam pytanie Na wskutek przebiegunowania ziemia sie zatrzyma ale nie od razu tylko w kilka godzin. To jak powstanie fala. Geryl gadał o tym że to można porownac do traconej miski z woda. Jesli ziemia sie zatrzyma w kilka godzin to mozna to obliczyc chociaz w przyblizeniu ja szybko wytraca predkosc. Na równiku V=1663 km/h Jeśli ziemia wyhamuje w kilka godzin np. 5 to na godz wyhamuje 332 km, na minute 5,5 km /h. To hamowanie bardzo powolne. To może tak źle nie będzie. Zaznaczam że sie nie znam ale tylko piszę swoje wątpliwości. Chyba można.

tylko holandie, niemcy i francje zaleje. możemy spac spokojnie ;P hehe

Spoko ReXie....te nisko polozone kraje to amba wetnie ale reszta to oki, tak mysle. jedno wiem na pewno...teraz siedze w Danii i musze sie stad zmywac niedlugo :o))

Tak, te prędkości opisane powyżej brzmią całkiem sensownie :))

Spoko..kurne, cos mi sie zdaje ze chyba nawet "obcy" nie maja takiego powera zeby zatrzymac ziemie, jak my krecacego baka ot tak, od razu. (chociaz im to nie ma co wiezyc...no, rozpieprzyc jakims mega pociskiem moga pewno) Ale raczej tez mysle ze musi swobodnie zwolnic i potem ewentualnie w druga strone zacznie sie krecic. Jakies tsunami to wywola ale kurcze nie odkryje dna atlantyku :o)

ja od siebie dodam tak... naczytałem sie juz tyle chorych przepowiedni, horoskopów itp. że nie wierze juz w nic co sie znajduje na tym forum... zaczynając od jakies broni HAARP (Hora Anegdotka Akceptowana przez patafianów):P kończąc na roku 22.12.2012. Będzie co będzie. ja wierze w Boga (chyba jako jeden z nielicznych na tym forum) i trzymam się jego słów "nikt nie zna dnia ani godziny" a teraz ide spać... tylko żeby ziemia nie zachamowała 5km/h bo bedzie zle :P

Hehe ReXie..dobre z tym Harpem..no tak, jak zachamuje to zebys nie wypadl z lozka :o)))))))) Dobrej nocy stary!!

Aha, pytanie było takie, jak powstanie fala. No może cały proces hamowania Ziemi będzie na tyle powolny, że aż takie tam wielkie fale nie powstaną. Ale w końcu tego tez nie wiemy ile będzie trwać hamowanie. Może tylko pół godziny? Albo jeszcze mniej? Wtedy woda na pewno się wyleje. Im dłużej to będzie trwało, tym skutki będą lżejsze. Poza tym po wyhamowaniu obrót zacznie się w drugą stronę, i nie wiemy też jak gwałtownie to się rozpocznie - może wcale tego nie odczujemy (oby tak było), a może przeciwnie, będzie niezła granda, hehe. Do tego trzeba dołożyć fakt, że na dnach oceanów mogą wybuchać wulkany powodujące jakieś ogromne tsunami, to już dodatkowe zagrożenia. Miejmy nadzieje, że przebiegnie to w miare spokojnie :)

No wlasnie..to beda moim zdaniem te cale tsunami...od wulkanow i trzesien..bo napewno nie od obrotu i hamowania ziemi..w koncu ziemia to nie ferrari :o)) P.S. Czytales gorgooo ten artykul co go podalem o yellowstone?

Nie czytałem, ale i nie mogę go znaleźć. W tym temacie go podawałeś?

Skocz tam, wczoraj go znalazlem na stronie fajnej gazety www.indiadaily.com, super niusy tam maja. Przetlumaczylem i wrzucilem na stronke..ten gosciu co sie podpisal to ja :o)) Co do artykulu to hm...ciekawy..niezle kongo by bylo... Tu masz link: http://www.ezo.webd.pl/ezonew/modules.php?name=News&file=article&sid=38

dzieki, juz czytam

Spoko..powiedz co o tym myslisz.

Thx, ciekawe. I zgadza się. Całkiem możliwe, że to nie woda będzie największym zagrożeniem, a owe wulkany właśnie. Woda jedynie pośrednio, jeśli wybuchnie coś pod wodą i potworzą się jakieś gigantyczne fale.

Nom..jak umiesz angielski na tyle to wskakuj od czasu do czasu na ta strone...jedyna taka gazetka jaka znam ze wali niusami takimi wlasnie, o ufo i innymi tego typu. Mam na mysli www.indiadaily.com

no niestety, moj angielski jest dosyc słaby :-/

Aha..to jak cos ciekawego bedzie to ja tlumacze i wrzucam tam na ta stronke ktora ci podalem, to zagladaj tam czasami.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.