Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Satanizm a zaślepienie wiarą.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 110

Ja rozumiem Sławek, iż jako chrześcijanin chcesz zaprzeczyć wszystkiemu co napisałem (a to najlepiej zrobić ośmieszając piszącego), nie mam zamiaru ci niczego udowadniać, każdy dowód ma to do siebie iż gdy nie chcesz go przyjąć do wiadomości to chociażby był najbardziej wiarygodny powiesz iż jest poparty niepewnymi źródłami, na każdy dowód historyczny przypada milion anty dowodów pseudo historycznych na których możesz oprzeć swą antytezę (najlepszy przykład stanowi książka o której wspomniałeś), to bardziej kwestia obiektywizmu niż jakichkolwiek dowodów (masz dowody przed nosem ale czy je dostrzeżesz), a będąc tak zagorzałym katolikiem jak ty nie ma mowy o obiektywizmie. A dowody masz w każdej książce historycznej: Niewolnictwo – kościół uznał iż murzyn to nie człowiek dlatego można było w zdominowanym przez kościół świecie bezkarnie więzić, wyzyskiwać, i zabijać murzynów. Opustoszałe świątynie Inków i Majów – nawet chrześcijanie (ci bardziej otwarci a nie fanatycy religijni) przyznają, iż nawracanie wiernych to była tylko przykrywka do wytępienia tych ludów. Odebranie ziemi Indianom Ameryki Północnej – Wytępienie Indian no cóż to chyba byli chrześcijanie, którym prawo boże, nakazywało zabijać??? Inkwizycja – oczywiście wypływała a chęci umiłowania wszystkich ludzi, a palenie na stosie to był akt miłosierdzia. Wyprawy Krzyżowe – Oczywiście z nakazu Boga… Dobra pomińmy chyba nie ma sensu… Jak widzisz chrześcijanie od zawsze kierowali się tylko nakazami miłości do bliźnich (nie mówię tylko o hierarchii kościelnej, która nie protestowała, a wręcz popierała barbażyństwo), wiesz Hitler też umiał pięknie mówić, chyba jego jedynym grzechem było przegranie wojny a kościół swoją wygrał. Hitlera wszyscy nienawidzą i ja do nich należę. Ale kościół jest nadal czysty ja łza, popełniał błędy… Ha Niemcy Hitlerowskie też były organizacją bosko-ludzką Hitler wielokrotnie odwoływał się do boga, a więc też miał prawo popełniać błędy, i co, jest mu darowane??? Ale żeby to zrozumieć naprawdę trzeba nie mieć na oczach bielma kościoła. Nie mówię iż chrześcijanie powinni naraz odwrócić się od wiary, ale powinni sobie zdawać sprawę z niektórych faktów, i jeśli je akceptują to niech sobie dalej wierzą, ale niech nie zaprzeczają prawdzie. Pozdrawiam wszystkich…

czemu w cięższej??? Zgadzam sie z nim w pełni i mówię dokładnie to samo co on... Pozdrawiam:)

Jestem w szoku... naprawdę, Grasica, uważasz że są "...same (prawie).." plusy ?? Może ze dwa, czy trzy.... Ale to ginie w powodzi minusów. A na marginesie - jak to się ma do satanizmu..?

Eeeeee taaam, będzie co ma być [lepiej pewnie nie będzie] :) Nie interesuje się polityką, ale dla mnie głównym plusem jest to,że będą otwarte granice...Reszta po mnie jak narazie spływa, chociaż pewnie bedzie czas, w którym minusy dadzą się we znaki... Nie mam pojęcia jaki to ma związek z satanizmem :))) za to ostatnio czytałam o tym jak się ma kosciół do kobiet i jestem niemile zaskoczona...Niektózy katole są dosłownie opętani, są albo dewotami albo fanatykami, a biblia ma tyle sprzeczności,że to zaczyna się robić smieszne...

Grasica: Z tymi ostatnimi uwagami to uważaj, bo się narazisz.... Tu się narazisz Bratowi (powtarzam, że nazwy własne inaczej się odmienia), a w szerszym kotekście narazisz się elicie władzy... A wracając do KomUnii Europejskiej, to akurat fakt, że będą otwarte granice, wykończy nasz kraj błyskawicznie. Poderżnie gardło już i tak dogorywającemu rodzimemu przemysłowi, a także zadepcze rolnictwo. Na efekty nie trzeba będzie długo czekać: tysiące ludzi bez pracy, krajobraz usiany pozamykanymi fabrykami, rolnicy na drogach, proletariat strajkujący i tylko kler będzie pulchne łapy zacierał z radości, be elektorat w obliczu takich plag na pewno zwrróci się ku Kościołowi w imi zasady że "jak trwoga to do Boga". A jeśli chodziło Ci o powszechne eldorado zatrudnieniowe, że niby to polscy absolwenci będą pracować w całej Europie, to przypominam że te kraje, które jako pierwsze otworzą się na nas (Hiszpania, Irlandia) mają większe bezrobocie niż my. A jeśli chodzi o turystykę i swobodę przemieszczania się, to nie wiem jak wpoisz Niemcom, Anglikom, Skandynawom czy Francuzom, że Polak to też biały człowiek, skoro oni są od wielu lat nauczeni, że jeździmy tam albo na handel, albo na kradzieże, albo na pracę na czarno.... Miłego dnia, euroentuzjaści !

Powa Leto będzie aż tak źle, ja bym się wstrzymał z sianiem ogólnej paniki i postrachu, to ogranicza umysł, wmówi komuś wruszka że jak wyjdzie z domu to spadnie na niego samolot a może i meteor, to biedak się w domy dabije rospaczy o mór, a gdyby się nie przeją, no cóż nikt nie żyje wiecznie, pozdrawiam...

Niczego nie wmawiam... Patrzę, widzę, obserwuję, wyciągam wnioski. Może tylko potrafię spojrzeć szerzej, niż inny i wyciągnąć wnioski korelując pozornie nie związane ze sobą fakty. Niczego też nie przesądzam, nie jestem wyrocznią. Po prostu tak widzę nasze wejście do KomUnii. Potrzebne nam to, Polsce, jak świni siodło, za przeproszeniem.

No i tak nas nasi wykończą a unia nic za darmo nie da, no chyba że ty byś wolał darmo wszystko...

E, darmo... Czyś Ty widział coś za darmo ? Darmo to można najwyżej po pysku oberwać, a i to nie zawsze. Tym bardziej mnie to zdumiewa, bo koszty wejścia do KomUnii są straszne, będą jeszcze wieksze, a plebs się cieszy, jakby im koś w kieszeń nasmarkał... Nie, zdecydowanie ludzie w ciżbie mają IQ odwrotnie proporcjonalne do swej liczebności....

Ale nie byliśmy w unii i co było G..... i nadal będzie ale mówię jeszcze raz, jeśli u nas w kraju przy żłobie idioci są to nic nam nie pomorze, a jak ktoś chce się żalić że to inni źli a nasi politycy nie winni to na unię zwala, to jest kozioł ofiarny i tyle... bo na coś odpowiedzialność za zły stan gospodarki trzeba zwalić a prywatyzacja to oczywiście była dobra i machloje w rządie też swoje robią...

Sam widzisz. Czy stado jest w rękach Moskwy, czy Brukseli (czy Watykanu...) to i tak idioci są przy korycie... I nic się nie zmieni, najwyżej na gorsze.

Tak i w cale nie twierdzę iż będzi lepiej, ale spójrz w szerszym kontekście, ludzie się wiążą rodzą dzieci za 80 lat to karzdy będzie miał w rodzinie żyda, czarnego, żółtego, białego i czerwonego też, a skoro tak to lepiej będą znać kultórę innych i będą bardziej z nią związany, to jest drog do zjednoczenia świata, nie ich bródna kasa czy interesy, to mnie nie obchodzi, jestem zwykłym obywatelem który brzydzi się polotyką, jednocześnie wiem jaki wpływ ma ona na świat, jak bardzo nami manipólóje, i my też nie jesteśmy od niej wolni, jest to jeden z systemów kontroli mas o jakich mówili m in w topiku Tajne Foróm więc tak jak nienawidzę kontroli i manipulacji tsk też nienawidzę polityki i zostawiam ją klerowi... P: Sew

Tylko ze JA akurat osobiście jestem przeciw zjednoczeniu świta i protestuję przeciwko wymieszaniu ras.

hmmm... a mnie się wydaje że wybraliśmy mniejsze zło - po prostu musieliśmy wejść do UE... innego wujścia nie było... Pozdrawiam:)

Leto wiem wydaje ci się że wszyscy będą jadnakowi, że kultury się wymieszają, to nie jast tak do końca: 1. Wszyscy żyjemy w kólturze chrześcijańskiej, czy wydaje ci się że jesteśmy tacy sami, wątpię, a na faszyzm nie ma co przechodzić, jak twoja siostra lub córka będzie chciała czarnego lub żółtego to co rozwalicz jej chłopaka bo tobie ty i tylko twoje zdanie się liczy... wydaje mi się że właśnie izolacja prowadzi do fanatyzmu i obaw, wiesz że obawy którym nie stawisz czoła urosną w końcu do rangi mega problemu... a wtedy ich nie przezwyciężysz i uwiesz mi wiem co mówię... 2. Byliśmy zniemczani, rusyfikowani, nasza kultura przez stulecia się mieszały z innymi kulturami, nawet nasz język to już nie całkiem nasz, a teraz ludzie postulują iż unia doprowadzi do upadku polskości... ale co to jest ta polskość, wiara w światolida, ale przyszli chrześcijanie i nas podbili, król przyją ich polskość, później już znasz, była polska zrósyfikowana, zniemczona, francuszczyzna, to wszystko ukształtowało polskość, więc co, teraz już tak jesteśmy rozwinięci iż morzemy się odciąć od świata, bo już staliśmy się ideałem polskości, czemu nie 50 - 90- 150-300-1000 lat temu, czemu wtedy się nie odcieliśmy... To jest rzeka która płynie od tysiącleci i co chcesz ją kijem zatrzymać, można ją trosztę przykształtować ale gdy się zaprzesz kij pęknie i się utopisz, możesz jeszcze kogoś narazić kto będzie cię ratował... Pozdrawia Sew

Sew: Widzisz, sam sobie dałeś odpowiedź. Jak nas ZMUSZANO do wyzbycia się narodowej tożsamości, to tym bardziej ją utwierdzano w naszym narodzie. Ale gdy robiono to sukcesywnie, powoli i tak, byśmy to MY chcieli - to rewelecyjnie idzie i Polacy zamienieni w stadko baranów idą na rzeź.

no ale Leto gdyby nie poszli to co wtedy??? Pozdrawiam:)

Byłoby bardzo pieknie ! Moglibyśmy pokazać Europie dumnie uniesioną głowę i bez mała opływać w dostatki jak Szwajcaria, która o ile wiem ani się nie wdała w żadną durną wojnę, ani w pakt północnoatlantycki, ani w EWG, ani teraz w UE. I zobacz sam, jak im strasznie źle jest !

hmm.. Leto - szwajcari amiała jako taki start - my tego startu nie mamy i nie będziemy mieć. Jestem euroentuzjastą nie z entuzjamu ale z przymusu. Też wolałbym nie wchodzić, ale my po prostu musimy to zrobić, żeby się nie odizolować... i przetrwać... szwajcaria jest złym przykładem - chyba wiesz z historii jaki miała start... o niebo lepszy od naszego. hmmm... w UE albo bedzie lepiej albo będzie gorzej. Bez UE może być tylko gorzej... A innej alternatywyy nie ma. Będąc patriotą wzywam do przetrzymania początkowego bardzo trudnego okresu z uśmiechem na twarzy i nadzieją w sercu. Inaczej nie przetrzymacie i zwątpicie albo się załamiecie... wiem nie jest to ciekawa perspektywa na najbliższe lata... no ale nie mamy jak już mówiłem wyjścia :) Pozdrawiam :)

Rzeczywiście, zajebisty start... Zero przemysłu, prawie zero rolnictwa... Mówię oczywiście o dawnych czasach, kiedy mogliśmy kształtować naszą polskość i jakiś z niej użytek robić. Ale zawsze przy władzy trafialiśmy na jakiegoś matoła, zaś władza średniego szczebla to już kompletna masakra... Wniosek - nie potrafimy rządzić własnym państwem.

No wła.snie - trzeba jednak wejść do UE i oddać trochę tej władzy :) Pozdrawiam i ciesze się że ze mną się zgadzasz :)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 110
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.