Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Przybysze z kosmosu stworzyli życie na Ziemi
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 17 | 18 | Następna strona

13 grudnia 1973 roku młody Francuz spotkał się z przedstawicielem cywilizacji, pochodzšcej z innej planety. Człowiek z poza Ziemi posiadajšcy około 120 cm wzrostu, miał długie czarne włosy, migdałowatego kształtu oczy, oliwkowš skórę i pełnš harmonii osobowoœć. Powiedział: „jesteœmy tymi, którzy stworzyli całe życie na Ziemi, braliœcie nas za bogów, my byliœmy głównych Ÿródeł waszych głównych religii. Teraz, gdy osišgnęliœcie poziom technologiczny na tyle wysoki, by móc podróżować w kosmos i klonować zwierzęta w laboratoriach, dojrzeliœcie na tyle by zrozumieć. Pragniemy wejœć w oficjalny kontakt z ludzkoœciš poprzez naszš Ambasadę.” Życie na Ziemi nie jest rezultatem przypadkowej ewolucji, ani dziełem „nadprzyrodzonego” Boga. Życie to zamierzona kreacja, przy użyciu inżynierii genetycznej i syntezy DNA, wykonana przez istoty z innej planety. Jest o nich mowa w Biblii, gdzie nazywani sš ELOHIM – słowo starohebrajskie w liczbie mnogiej, niesłusznie przetłumaczone na „Bóg”, a znaczšce „Ci, którzy przybyli z nieba”. To oni zainicjowali wszystkie stare religie za poœrednictwem swoich dawnych wysłanników, takich jak Mojżesz, Jezus, Budda, Mahomet. W swoim Posłannictwie, przynoszš nam oni nowš wizję wszechœwiata, klucze do rozbudzenia naszego własnego potencjału, serię wartoœci, które zrewolucjonizujš społeczeństwo. Koniec wojen, chorób i wyzysku. Tylko szczęœliwe, długie życie. Kto chce się dowiedzieć więcej o życiu w prawdziwej miłoœci oraz o Ruchu Raeliańskim - organizacji majšcej na celu informowanie o Przesłaniu Elohim - naszych stwórców, zapraszamy na: Oficjalna strona Międzynarodowego Ruchu Raeliańskiego - www.rael.org Forum Polskiego Ruchu Raeliańskiego Pod tym linkiem znajduje się Przesłanie Raela

O czym ja innym piszę :) Widzisz tak to jest jak się nie rozumie co sie pisze, a juz w ogóle co się ma na mysli..... hmm....blokada mentalna:)???

Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny.

Super! Ci kosmici sš na serio supermegainteligentni! Skontaktowali się akurat z "młodym Francuzem" w sprawie wybudowania ich ambasady i nawišzania kontaktu z Ziemiš. To wręcz genialne!!! Godne wysokozaawansowanej cywilizacji! Myœlę, że należy jeszcze poszukać jakiegoœ medium w Afryce. Tam na pewno jakiœ "młody Nubijczyk" został mianowany drugim członkiem ambasady :-) Takie wywody sš tak irytujšco bezsensowne że nie potrafię inaczej wyrazić swoich uczuć jak tylko ironiš :/ Pax :-)

Przykre, że nie rozumiesz Dodo, lecz myœlę, że jesteœ w stanie to pojšć, gdy tylko się odważysz pomyœleć, że próżnia ma energię.

Brat ironia jest po prostu obronš przed czymœ w kontekœcie własnych zapatrywań, do których masz pełne prawo, Dodo ponadto też nie musisz się wstydzić, że nie wiesz, o czym piszesz;-)

Może nie znacie zunifikowanej teorii pola w zarysie, lecz ogólnie każde oddziaływanie się da powišzać z innym. Gdy piszę o pršdzie mam na myœli również powišzania elektromagnetyzmu z czymœ więcej, z grawitacjš, z duchem, z Bogiem, ze œwiadomoœciš. Gdy zatem nicie nicoœci sš wypełnione energiš, to problem autokreacji z pierwotnej, boskiej przyczyny znika. Różnorodnoœć bytów jest tylko przykrywkš dla Boga, który w każdym z nas odnajduje jakšœ drogę do ujrzenia innej perspektywy.

Gra w ping ponga jest fajna.

ke1przez2g:
Ale nawet gdyby nie było Boga i życia po œmierci (kontynuacja œwiadomoœci) to okazuje się że życie nie ma żadnego sensu, więc lepiej w końcu umrzeć i mieć tš bzdure z głowy.
Sensem życia według mnie i Raelian (według mnie, bo właœnie tak żyjęi jestem dobrym przykładem), nie jest wiara w istotę nadnaturalnš, która powinienenm wielbić i chwalić. Jest to po prostu nimożliwe. Po pierwsze, nie ma centrum, ani nie było poczštku wszystkiego, więc ani fizycznie, ani czasowo nie mammiejsca dla Boga. Po drugie - filozoficznie podchodzšc do sprawy - jak ja, cżłowiek, taki materialny, złożony z atomów węgla, mogę zgrzeszyć przeciwko najwyższej istocie, swoimi uczynkami, zwoim postępowaniem itd. Ta istota "Absoult" - jej nie zależy na mnie bowiem to ona stworzyła wszystko, nie tylko mnie, nie tylko innych ludzi, ale wszystko - prawa fizyki, naszš wyobraŸnię itd. Absolut jest czymœ więcej niż "bogiem", którego sobie wyobrażamy, żadna transcendenca, czy najbardziej wyimaginowane wizje nie sprostajš temu zadaniu - bo on jest ponad wszystkim, oddzielony od nas swojš boskoœciš i nadnaturalnoœciš... dlatego nie może istniec "Bóg".
ke1przez2g:
Ale jeżeli Bóg istnieje, to Raelianie sš posłańcem szatana. Który chce nas zamknšć w ciałach po wieki i czerpać energię z naszych grzechów. Piszš że Elochim sš obdarzeni miłoœciš, ale to jakoœ nie przeszkadzało im w ludobujstwach (sodoma i gomora). Ja tam wolę umrzeć i mieć pewnoœć.
:), tak. Elohim sa ludŸmi takimi jak my, przeszli takie same "procesy historzyczne" jak my, walczyli ze sobš, zabijali się - sš ludŸmi, jednakze doszli do przekonania, że miloœć jest najważniejsza. To co miało miejsce w Sodomie i Gomorze, było aktem obrony, w tych oœrodkach ludzkiego postępu knuto przeciwko stwórcom - proszę przeczytać Przesłanie. Z drugiej strony, gdyby Bóg istniał, to zrobił przecież dokładnie to samo - zniszczył Sodomę i Gomorę, ale dlaczego? jak taki nadnaturalny "twór" mógł się bać ludzi? CZłowiek nie może zgrzeszyć przeciw niemu, więc po co to zrobił? Ludzie juz tak majš zakodowane, że to co zrobił Bóg złego ludziom, to to jest wina ludzi iłaska Boga, ale jak Raelianie twierdzš, ze zrobili to inni ludzie, Elohim, to oskarża się ich o ludobójstwo... albo mierzymy tš samš miarkš, albo zachowujemy takie wnioski dla siebie.

Brat:
Skontaktowali się akurat z "młodym Francuzem" w sprawie wybudowania ich ambasady i nawišzania kontaktu z Ziemiš. To wręcz genialne!!! Godne wysokozaawansowanej cywilizacji!
Ironia. Jednakże, gdybyœ przeœledził całš historię lidzkoœci, to wiedziałbyœ, ze "Bóg" zsyłał zawsze swojego wysłannika - Proroka. Był nim Mojżesz, Budda, Eliasz, Jezus (syn Boży - jak nadnaturalny Bóg może mieć syna tak materialnego?), Mohamet, i około 36 innych... Ostatnim jest Rael, tyle tylko, ż eostatni prorok miał wyjawić całš prawdę, bez mistycyzmu - Rael to robi, mówi i wyjaœnia co i jak miało miejsce na Ziemi i kim sš nasi "bogowie". Prosze przeczytać Przesłanie.
Brat:
Takie wywody sš tak irytujšco bezsensowne że nie potrafię inaczej wyrazić swoich uczuć jak tylko ironiš :/
Wyraziłeœ i starczy...

Sam sobie czytaj przesłanie.

Absolut vel Bóg jest czyms naturalnym, a nie jak piszesz Dreadnoth, czymœ nadnaturalnym. To tylko ograniczenia naszego myœlenia takim Go/Jš czyniš. Nie widzę sensu dalszej dyskusji, skoro uważasz że coœ jest nadnaturalne. Co do centrum, to nie ma to akurat żadnego znaczenia. Może w jakimœ innym wszechœwiecie prawa sš nieco inne, a centrum jest czymœ innym, albo wcale takiego pojęcia nie ma.

Najważniejsze sš sprawy bieżšce, czyli problemy, od których rozwišzania zależy Życie pokoleń. Ważne jest, aby zmieniać edukację, informatyzować szkoły, pozwalać kobietom dochodzić do władzy, zmieniać oblicze wychowawcze w rodzinie i rozszerzyć pojęcie rodziny do grafów bardziej rozbudowanych, co z resztš po częœci jest wyzwaniem wieku, a po częœci dzieje się to samoistnie siłš tego, czego uczyliœmy się przez XX wiek.

Kosmici też sš czymœ naturalnym, nie nadnaturalnym. Nadnaturalne mogš być tylko pojęcia. Czy Ty jesteœ poważnym przedstawicielem raelian, czy samozwańczym, Dreadnoth?? Dlaczego się zafascynowałeœ raelianami.

Natx:
Czy Ty jesteœ poważnym przedstawicielem raelian, czy samozwańczym, Dreadnoth?? Dlaczego się zafascynowałeœ raelianami.
Jestem Przewodnikiem Raeliańskim 2lvl... miło mi, ja do niczeego Cię nie namawiam, ale jeœli chcesz prowadzić dyskjusję i wyciagać wnioski o Raelianach, to w dobrym tonie byłoby przeczytać co nieco o nich - a Przesłanie jest najlepszym Ÿródłem informacji... Nie zgadzas się ze mnš, ok. Ale zauważ, ze ja wobec Ciebie nie napisałem nic, nie oceniam Cię itd... prosiłbym o to samo.

Boi się Pan oceny, no co Pan. Nie bšdŸ Pan œmieszny.

Tak się składa, że mam już doœć duży staż na forach internetowych i takiego typu "zaczepki" nie robiš na mnie wrażenia...

Jak widać robi Pan mi jakieœ wyrzuty.

Przejdziemy może do zadawania pytań... jeœli takowe sš... ?

Oto, co szacowny mister Dreadnoth napisał do mnie będšc wytrawnym znawcš forów i zaczepek, które go nie ruchajš: "A po za tym Twoje "argumenty" nie sš raczej warte mej odpowiedzi..."

Natx:
Koleœ, jak raelianie się komukolwiek z realiami nie kojarzš, to cud, a poza tym specjalnie się tak nazwaliœcie, jako że to taki chwyt i co teraz? ZAMIERZACIE BUDOWAĆ BUDYNEK = REALIA = KASA "Inaczej, co będzie jak ambasada nie powstanie - œwait pogršży się w chaosie wojny... nastšpi zagłada rodzaju ludzkiego i ziœci się wizja Apokalipsy wg. œw. Jana..." - STRASZYCIE LUDZI, ŻEBY WYMUSIĆ NA NICH PŁACENIE NA BUDOWĘ, TO MA BYĆ WIELBIENIE MIŁOŒCI HAHA. IDCIE SPAĆ RAELIANIE !$$ 144 mln dolarów chcecie wydoić?? ALE ŁACH.
Czy to sš argumenty? Nie wydaje mi się... hahaha

To niech się Panu zacznie wydawać ;-) HAHA
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 17 | 18 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.