Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czy wiecie?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 284
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 14 | 15 | Następna strona

Ruch Oporu Przeciwko Nowemu Œwiatowemu Porzšdkowi Czy wiesz kto jest Prawdziwym Terrorystš?! Media liczš na to, że nigdy nie dowiesz się o państwowym terroryŸmie Izraela i tamtejszym Apartheidzie. * Czy wiedziałeœ, że Izrael zabił ponad 800 palestyńskich dzieci w przecišgu ostatnich czterech lat? Zobacz: http://www.icahd.org/eng/http://viva.palestyna.pl/ism/index.php?ID=news&news=ISM news/200603/03.php * Czy wiedziałeœ, że Izrael zburzył 300 palestyńskich domów w przecišgu ostatnich 4 lat, tym samym skazujšc ich mieszkańców na bezdomnoœć? Zobacz http://www.icahd.org/eng/ * Czy wiedziałeœ, że ponad 90 lat temu palestyńscy Arabowie byli w posiadaniu 97.5% ziemi, a Żydzi (dawni mieszkańcy Palestyny i emigranci) tylko 2.5%? Obecnie ponad 80% ziemi należy do Żydów. * Czy wiedziałeœ, że Palestyńczycy to naród, który ma najwyższy na œwiecie współczynnik osób z doktoratami? * Czy wiedziałeœ, że były premier terytoriów izraelskich Szaron był winny œmierci tysięcy Palestyńczyków i znajdował się na liœcie zbrodniarzy wojennych? * Czy wiedziałeœ, że czterech spoœród premierów Izraela: Begin, Szamir, Rabin i Szaron, brało udział w zamachach bombowych przeciw ludnoœci cywilnej oraz masakrach cywili i wypędzeniach Palestyńczyków z ich wsi? * Czy wiedziałeœ, że Sharon był odpowiedzialny za masakry w palestyńskich obozach dla uchodŸców Sabra i Szatila? Masakry te ONZ zakwalifikował jako ludobójstwo. * Czy wiedziałeœ, że oddział Sharona w 1953 praktycznie zrównał z ziemiš palestyńskš wieœ Kibija, mordujšc prawie wszystkich jej mieszkańców i wysadzajšc w powietrze wszystkie domy, meczet i szkoły? * Czy wiedziałeœ, że ci obywatele Izraela, którzy nie sš narodowoœci żydowskiej nie mogš kupować ani dzierżawić ziemi na terenach izraelskich (tj. poza terytoriami okupowanymi obejmujšcymi zachodni Brzeg i Strefę Gazy. Ale również na terytoriach okupowanych prowadzi się politykę, której celem jest skupienie populacji Palestyńskiej w wydzielonych niewielkich enklawach na terenach wiejskich. Dzieli się więc tereny okupowane na strefy, w których to Palestyńczykom łatwiej, bšdŸ trudniej (do granic niemożliwoœci) jest wykupić ziemię, lub otrzymać pozwolenie na budowę; por. http://www.icahd.org/eng/ - przyp. tłumacza)? * Czy wiedziałeœ, że tablice rejestracyjne w Izraelu sš różnych kolorów, w zależnoœci od tego, czy właœciciel samochodu jest narodowoœci żydowskiej, czy nie? * Czy wiedziałeœ, że Izrael anektuje 85% wody dla Żydów, pozostawiajšc tylko 15% do podziału dla palestyńskich mieszkańców terytoriów okupowanych? Na przykład, w Hebronie z 85% zasobów wodnych korzysta 400 osadników, a pozostałe 15% trzeba dzielić pomiędzy 120,000 Palestyńczyków? * Czy wiedziałeœ, że USA co roku obdarowuje Izrael ponad 5 miliardami dolarów? * Czy wiedziałeœ, że roczna pomoc finansowa USA dla Izraela jest większa niż pomoc dla wszystkich krajów afrykańskich razem wziętych? * Czy wiedziałeœ, że Izrael to jedyny kraj na Œrodkowym Wschodzie, który ma broń jšdrowš? * Czy wiedziałeœ, że Izrael to jedyny kraj na Œrodowym Wschodzie, który nie podpisał porozumienia o nierozprzestrzenianiu broni jšdrowej i nie zgadza się na międzynarodowe inspekcje? * Czy wiedziałeœ, że izraelscy szpiedzy od wielu lat likwidujš politycznych przeciwników państwa Izrael przebywajšcych na terenie innych krajów? * Czy wiedziałeœ, że wysocy rangš funkcjonariusze Izraelskich Sił Okupacyjnych publicznie przyznawali, że nieuzbrojeni jeńcy wojenni byli zabijani przez IOF? * Czy wiedziałeœ, że Izrael chroni swoich żołnierzy, którym udowodniono morderstwa na jeńcach wojennych przed konsekwencjami karnymi? * Czy wiedziałeœ, że w Izraelu normalnš praktykš jest konfiskata pieniędzy z kont bankowych, ziemi oraz mienia i czy wiedziałeœ, że Izrael odmawia wypłacenia rekompensaty tym, którzy zostali w ten sposób poszkodowani? * Czy wiedziałeœ, że nie przestrzega 69 rezolucji Rady Bezpieczeństwa ONZ? * Czy wiedziałeœ, że dzisiejsi obywatele Izraela żyjš na cmentarzysku ponad 400 zburzonych palestyńskich wiosek? I czy wiedziałeœ, że Izraelczycy przemianowali prawie każde miejsce, żeby zatrze㠜lady? * Czy wiedziałeœ, że dopiero w 1988 oficjalnie zabroniono wystawiania ofert pracy „tylko dla Żydów”? * Czy wiedziałeœ, że Izraelskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych zleca dwóm amerykańskim firmom od public relations promowanie Izraela w USA? * Czy wiedziałeœ, że w skład koalicyjnego rzšdu Szarona wchodziła partia Moledet (Ojczyzna), która postuluje wypędzenie wszystkich palestyńskich mieszkańców z terytoriów okupowanych? * Czy wiedziałeœ, że od czasu Porozumień z Oslo Izrael systematycznie zwiększa osadnictwo na terenach okupowanych? * Czy wiedziałeœ, że osiedla pod rzšdami premiera Baraka były rozbudowywane dwukrotnie szybciej niż za rzšdów premiera Netanijahu? * Czy wiedziałeœ, że Izrael zrobił znaczek pocztowy na czeœć człowieka, który zaatakował cywilny palestyński autobus i zabił tam kilkoro ludzi? * Czy wiedziałeœ, że tortury Szabak (izraelskich tajnych służb) sš bardziej brutalne od tych, które stosowano w więzieniu Abu Ghraib w Iraku? * Czy wiedziałeœ, że Palestyńczycy majš największš na œwiecie populację uchodŸców? (ponad 4,3 mln. według oficjalnych danych ONZ-owskiej UNRWA http://www.un.org/unrwa/ przyp. tłumacza) http://viva.palestyna.pl/news/apartheid_in_israel.php?news=aparth eid/057.info

Nikomu nie jest potrzebna armia wierzšcych ludzi.Oni wierzš z własnej woli i sš naprawdę szczęœliwi.Takie obrażanie religii za pomocš takich tekstów jest zbrodniš.Musisz się przyzwyczaić do tego,że to Bóg nam dyktuje warunki,a nie odwrotnie.A ten strach przed Bogiem to dla naszego dobra.Bóg umie karać,ale jest także najbardziej litoœciwy.żeby pokazać ci że Islam to najwspanialsza religia to Wybaczam ci to co mówiłeœ i biorę na siebie odpowiedzialnoœć za twoje słowa. Islam to najwspanialsza religia kiedyœ się wszyscy o tym przekonacie. Inshalla.

Ja nie bronie chrzescijanskiej religii,,, A facet ktory kogos tam gotowal moze a nie musi byc katolikiem!!!! Niestety na calym swiecie (niezaleznie od religii) dzieci sa molestowane przez doroslych... i nie ma co sie podpierac jakimis tam faktami i mieszac to z religia. Dorosli molestuja dzieci... inni morduja zone lub sasiada... ale nikt nie robi tego w IMIE RELIGII.... Ja nie podpisuje sie pod zadna religia... nie kapujesz o co chodzi????? FAKT JEST: Kobiety sa w islamskich rodzinach traktowane jak BYDLO. Rodza dzieci gotuja i sprzataja!!! Niezaleznie co Koran na ten temat mowi!!!! Nie obchodzi mnie szczeze mowiac nawet co Koran na ten temat pisze! Obchodza mnie fakty! Fakt jest ze kaleczy sie kobiete wycinajac im klitoris!!!!! Fakt jest ze zaklada im sie chusti lub tak wygladaja!!!! http://www.ntnu.no/gemini/2005-02/bilder/tema_islamisme-burka.jpg WYGLADA TAK U CIEBIE KOBIETA KTORA MA JAKIEKOLWIEK PRAWA??????????????? FAKT jest ze dzieciaki zostaja wysylane na pola minowe!!! Slepo wierzacy posylaja swe dzieci by wyszukac w takie sposob miny!!! Mozesz sobie stu facetow, ksiezy itd. wymyslec!! W kazdej gromadzie znajda sie czarne owce... ale to co robi sie na codzien z kobietami islamu jest tragiczne!!! Nie obchodzi mnie nawet w tym momecie wojna... nie interesuja mnie teraz uklady polityczne!!!! Zacznijcie od swojego podworka!!!!! Nie ma co zaslepienie cytowac Koran... bla bla Kobieta moze zabic mezczyzne... bla bla... po pierwsze kobieta islamu prawie nic nie moze a po drugie sorry... k*** co to za religia ktora oficjalnie pozwala zamordowac kogokolwiek! Jest sie czym chwalic! To czlowieka krew moze zalac.... Wyobraz sobie zeby tak sobie kazdy mordowal tego ktory mu nie pasuje!!!! Po*** Cie?????

Kazda religia jest wspaniala !!!! Gorzej jest z wiernymi !!!!

a co myslisz kwestii poligamii??? bo przeciez prawdš jest, ze Koran zezwala mezczyznie na jednoczesne posiadanie wielu zon???? YHM... w jakim momecie chodzi TU o prawa kobiet???

Nie używaj przekleństw!Nie wszysy tak tam traktua kobiety.Dobrze wiesz,że Bóg ukarze złego człowieka więc nie może tego zrobić wierzšcy?Pamiętasz Sodome I Gomore.Taki sam jest dzisiejszy œwiat.Po prostu jeden wielki burdel.Nie potrafię cię przekonać do własnych przekonań.A w Polsce porywajš kobiety do prostytucji.W USA w pewnym mieœcie gwałcš na ulicach.A co powiesz na to że w dzisiejszym cywilizowanym œwiecie sš masowe aborcje.Albo w USA kara œmierci.

Mężczyzna może mieć tyle żon ile chce byle mógł je utrzumać.Kobieta przy œlubie może sobie zastrzec takš sprawę.Kobiety Islamu mimo wszystko,że sš gdzieœ przypadki złego traktowania ich dobrze mówiš o Islamie.Ci co żle traktujš niewinna kobietę sš żli i to oni zostanš ukarani ale pamiętaj że Islam liczy ponad miliard wyznawców.A słyszałeœ o mormonach,którzy więżš kobiety w domu i sa służšcymi męszczyzn.

heee? sodoma i gomora??? pozyczka z chrzescijaniskiej religii??? I co znaczy nie wszyscy tak traktuja kobiety??? Musi to byc jakis % zeby to bylo zle? W niektorych krajach masowo usowa sie klitoris!!! U WSZYSTKICH KOBIET!!!! Ja wiem jak sie czuja te kobiety... ja wiem co mowi matke ktora stracila dziecko na polu minowym! Po raz kolejny: prostytucja, aborcja i kara smierci nie sa robione w imie religii...

Nie masz się czego czepnšć w Islamie więc gadasz o kobietach które sš krzywdzone przez bandytów.Zakrywanie twarzy jest dobre.Nikt nie zaatakuje na ulicy kobiety i nie zgwałci.Jest w tym jakiœ cel.A maltretowanie kobiet jest na całym œwiecie niezależnie jaka religia.

Nie pożyczka.Jeden z filarów islamu mówi o wierze we wszystkie 3 księgi.

mieszkam w kraju w ktorym 3,5 Miolona ludzi jest islamistami... znam duzo kobiet i mlodych dziewczyn i KAZDA z nich cierpi z powodu tej religii... mlode dziewczyny wychodza za maz za facetow ktorych nie znaja! Zabrania im sie uzywania srodkow antykonzepcyjnych co znaczy ze nie moga one decydowac o tym ile beda mialy dzieci! Zadna z nich nie ma prawa wziasc rozwodu...

Żadna religia, czy inna ideologia nie może zwalniać człowieka od myœlenia i odpowiedzialnoœci za własne czyny. Istnieje coœ takiego jak humanizm, a religia dla niektórych jest usprawiedliwieniem ich zbrodni. Ile to ludzi zginęło na przestrzeni wieków w wojnach religijnych. A takie np. chrzeœcijaństwo pokazuje w Starym Testamencie, jak "Bóg" był okrutny i bezwzględny. Wkładanie czegoœ takiego ludziom do głowy jest wielkš zbrodniš, bo powoduje znieczulicę. A wystarczy przecież poszukać trochę, zamiast opierać się na dogmatach. Sumerowie napisali, kim był ten "Bóg", z którego co poniektórzy zdajš się brać przykład. Oj ludzie, ile to jeszcze czasu będziecie się skupiać na duperelach, mało istotnych szczegółach, które was odróżniajš, zamiast się wreszcie zjednoczyć? Dlatego jestem za zdelegalizowaniem religii, jako Ÿródłem konfliktów dla głupich ludzi. Oczywiœcie zdaję sobie sprawę z tego, że cišgłe konflikty sš na rękę rzšdzšcym.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

he he he.... chodzi w noszeniu burki o co????? o obrone kobiety przed gwaltem???? Skladam sie ze smiechu!!!! Gdzie to tak gwalca te kobiety????? Jak wspominalam mieszkam w kraju gdzie 3,5 mi. islamistow zyje!!! TUTAJ TEZ kobiety MUSZA nosic chusty lub burki!!! Ale te ktore nie nosze tez nie zostaly zgwalcone!!!!! Tu sie na ulicach nie gwalci!

@wendi... ja sie nie przyczepiam do glupot!!! wiecz jak juz wspominalam zyje tu 3,5 mio. islamistow... i serce mnie boli jak z tymi dziewczynami rozmawiam.... sa tepione na kazdym kroku. nic nie mogo!!! powaznie!!! ...a jak slysze ze sie w islamie kobiety szanuje to zygac mi sie chce!!! sorry ale tak jest

jeszcze raz @wendi.... bo wiesz Darek... ja tym razem nie podchodze do tego tematu globalnie... tym razem chodzi mi o zywych ludzi!! mlode kobitki ktore sa traktowane jak trzoda chlewna... jedna mloda dziewczyne bracia zabili! w imie religii... ey Darek i to w 2006 roku!!! bo spotykala sie z niewiernym.... buuuuu ale straszne! dziewczyna sie zakochala w facecie... wiec sie spotykali! ZAMORDOWALI JA BRACIA!!!!!! ...i potem przyjdze ktos i zacznie za przeproszeniem pie*** ze Islam to piekna religia!!!

To było tak ogólnie. A jak dla mnie, to kobiety powinny być "boginiami", bo sš przeważnie mšdrzejsze od mężczyzn. Ale cóż, mężczyŸni bojš się kobiet, ich seksualnej przewagi, dlatego te wszystkie patriarchalne religie tak stłamsiły kobietę.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

w Polsce chyba nie macie kontaktow z tak wieloma islamistami... ale wiesz Darek tu... normalnie serce boli... te kobitki to nawet podczas pikniku musza siedziec osobno! wychowuja dzieciaki ktore im maz narobil... co rok to prorok! ojciec im meza poszukal... chusta na glowie... ech co to za zycie... W takim momecie kolo *** mi lata co w Koranie napisane... powaznie! Bo liczy sie to co sie z tymi kobietami robi! Kolezanka z pracy (pochodzi z Persji)o tych minach mi opowiadala... Zolnieze perscy naprawde "kluczyki do nieba" dzieciakom zawieszal i na pola minowe posylal... mozesz to sobie wyobrazic????

Wolę sobie tego zbyt wyraŸnie nie wyobrażać.

... ale w zaczynajacym sie okresie wodnika... nareszcie ma zaczac przywrocic zenska energia... wszystko bedzie piekne... wendi....jak Cie sie ta bogini podoba??? ;) http://www.janko.at/Adventures/Isis/Isis.jpg

zaczac przywrocic... to nie najlepsza forma jezyka polskiego... he he... moze lepiej po prostu "powracac"... hi hi... sorry ;)

Może być, i przed niš bym się pokłonił, ale wolę blondynki. Oczywiœcie, że powróci żeńska energia, to zaplanowane. I uspokoi tych wojujšcych chłopców.

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 284
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 14 | 15 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.