| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Życie pozaziemskie (cywilizacje) | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 84 |
|
Chcialbym sie z wami podzielic moimi przemysleniami na ww. temat. Zastanawiam sie czy nie moze byc tak, ze cywilizacje pozaziemskie juz dawno sie nami zaaopiekowaly, tylko sa tak inteligentne, ze nie mozemy ich poznac, ze to oni. I to co uwazamy za Boga (Bogów, zalezy w co kto wierzy) są naprawde "kosmitami" !!!
A moze jest wręcz przeciwnie: skad my mamy wiedzieć, ze to wszechswat nie jest dopiero na takim etapie, ze to my jestesmy nainteligentniejsza cywilizacja we wszechswiecie; dlaczego naukowcy wychodza z zalozenia, iz "obcy" sa inteligentniejsi od nas?!?!
Któras tam zasada ewolucji mowi, ze ewolucja jest bardzo przypadkowa, wiec moze inteligencja wyksztalcila sie przypadkowo w nas; dinozaury byly wielkie, silne mialy pazury i zeby, wilki dzialaja zespolowo i maja ostre zeby, malpy umieja sie wspinac po drzewach a weze maja jad - my nie mamy tego, ale mamy inteligencje; moze to jest tylko przypadek, ze sie ona w nas wyksztalcila, bo potrzebna byla nam do przetrwaniai. Moze sie okazac, ze tylko my w calym wszechswiecie posiadamy tę ceche... Czytalem ze ewolucja nie daje nam nic tak po prostu, w przyrodzie nie ma miejsca na ekstrawagancje, sa cechy tylko niezbedne, wiec moze to byl tylko przypadek, ze dostalismy ta inteligencje, a nie np. jad, albo pazury. Moze..... A moze istoty z innych planet nie sa ani troche do nas podobne; my mamy 3 wymiary + czas, a oni moga miec cos zupelnie innego, trudno mi powiedziec co, bo trudno to pojac i ja sam zapewne tego nie wiem i nie odkryje, ale moze tak jest i nigdy sie nie skontaktujemy z inna cywilizacja, bo bedzie ona dla nas niewidoczna. Moze........ to tylko moje przypuszczenia, ale jestem ciekaw jakie jest wasze zdanie na ten temat....
|
|
|
moim zdaniem tak zwane ufo istnieje poniewaz wszechswiat jest wielki. na 100% nie jestesmy jedyna rasa... moze ich wiele tu przybylo moze niewiele... ludzie tez za parenascie lat lub pareset beda jak ufo dla innych ras z niska technika...
|
|
|
Ok. Dokladniejsze pytanie.. nijaki Adrian napisał na tym topicu:""Posluchajcie mnie istnieja inne cywilizacje we wszechświecie np. cywilizacje z Syriusza,Plejad,Andromedy czy Oriona !!Prawdopodobnie odwiedzaja nas cywilizacje z Plejad(kosmici dla nie wtajemniczonych!),ktorzy sa mniej rozwinieci niz ci z Syriusza!!Ale za to cywilizacje z Syriusza kontaktuja sie z nami telepatycznie ,oni sa bardzo dobrze rozwinieci duchowo i jesli ktos wie co to jest channeling to bedzie wiedzial co mam na mysli !Z moich informacji ktore zdobylem wiem ze kiedys plejadianie i Syrianie(jesli mozna ich tak nazwac)przylecieli na nasza planete(...)''
Wnioskuje, ze gdzies mozna zdobyc informacje na temat tych cywilizacji(jezeli istnieja..) pytanie gdzie?
PS. Co to jest chaaneling??:)
pozdrawiam:)
|
|
|
ooo mam cos bardzo ciekawego: KASJOPEANIE:))
Sporo zapisow z channelingowania z nimi. To co ''oni'' tam pisza jest bardzo interesujace i daje wiele odpowiedzi na dreczace mnie pytania...
http://quantumfuture.net/pl/index.htm
przeczytajcie artykoly ''kim sa kasjopeanie'', oraz ''kasjopeanie na temat wniebowstapienia''
Jest tego sporo ale raczej warto:P
pozdrawiam
|
|
|
dowodow na ufo mozna szukac w bibli oraz antropologii, jest tam ich mnustwo :-)
|
|
|
Ale mi chodzi o same cywilizacje, nie dowody na ich istnienie, ale o nie same...o to jaki rejon zamieszkuja, jak sie nazywaja, wygladaja (moze to i za duzo):P
pozdro
|
|
|
A tu macie ogolne streszczenie przekazow z kasjopeii:P bede brutalny i to tutaj wkleje:)
pozdro
Kasjopejanie
Od lat ludzkość poszukuje kontaktu z pozaziemskimi cywilizacjami. Oficjalna nauka poszukuje ich nadal, jednak pewni ludzie od dawna komunikują się z istotami, których poziom intelektualny przewyższa nas o dziesiątki tysięcy lat. Jedną z takich grup, która nawiązała kontakt z istotami "nie z tego świata" jest grupa Laury Knight-Jadczyk.
16 lipca 1994 r. zgłosiła się do nich cywilizacja, która podała, że transmituje swój przekaz z konstelacji Kasjopeja. Istoty te same określają siebie jako formy myślowe 6. gęstości. Oznacza to mniej więcej tyle, że w wyniku ewolucji straciły swą fizyczną formę, na rzecz idealnego połączenia myśli w zbiorowy intelekt. Kasjopejanie, pojawiający się systematycznie na seansach mediumicznych do tej pory, wyjawili w swoich przekazach wiele czasem bardzo nieprzyjemnych, a nawet przerażających spraw, które się dzieją na naszej planecie. Dają przy okazji zupełnie nowe spojrzenie na pewne zjawiska, które zwykło się nazywać metafizycznymi.
Według tych istot na Ziemi aktualnie trwa wielka bitwa pomiędzy dwoma siłami działającymi w tej galaktyce - siłami Służenia Innym oraz siłami Służenia Sobie. Kasjopejanie reprezentują siły Służenia Innym i przekazują swój punkt widzenia w oparciu o tę filozofię.
Bitwa ta jest wynikiem tzw. "fali", która ma uderzyć w Ziemię w okolicach roku 2012. Fala spowoduje transformację znanej nam rzeczywistości w środowisko 4. gęstości. Przyniesie to radykalną zmianę obecnego środowiska, które jest 3. gęstości. Zmiana ma się dokonać głównie na płaszczyźnie duchowej. Nastąpi głębokie przewartościowanie życia ludzkiego. Zmiany te jednak poprzedzi seria kataklizmów, a przed bezpośrednią zmianą w 4. gęstość nad Ziemią pojawi się grupa komet z obłoku Oorta.
Przedstawiciele kasjopejańskiej cywilizacji wykazują również odmienne spojrzenie na historię ludzkości. Według nich, ciało ludzkie jest wynalazkiem genetycznym pochodzącym z gwiazdozbioru Oriona. Ludzkość ponoć żyła z początku w stanie edenicznej rozkoszy, aż do czasu około 309 tys. lat temu, gdy istoty z Oriona przekonały ludzi do przejścia w ciało, które obecni ludzie posiadają.
Orionidzi wynaleźli te ciała po to, żeby ludzkość produkowała dla nich żywność w postaci energii pochodzącej głównie z negatywnych emocji i wrażeń. Istoty z Oriona kreują tę rzeczywistość na wzór filmu "Martix", gdzie wydarzenia i sytuacja są tak zamanipulowane, aby mogły stymulować produkcję żywności właśnie dla nich.
Do kreacji tej rzeczywistości służy trójszczeblowy podział hierarchiczny.
Na samej górze są Orionidzi, którzy posiadają wygląd bardzo podobny do ludzi.
O szczebel niżej są tzw. Jaszczury.
Na najniższym szczeblu są tzw. Szaraki - cybergenetyczne istoty, mające swoje bazy w Zeta Reticuli. One są praktycznie humanoidalnymi robotami sterowanymi przez Jaszczurów. Dla normalnego oka ludzkiego pozostają oni niewidzialni. Dopiero w światach astralnych daje się ich zauważyć. Sytuacja jednak ma się zmienić w wyniku "fali". Ludzkość stanie się istotami 4. gęstości, podobnie jak Orionidzi, którzy ludzi hodują (porwani w wzieciach, sklonowani z pobranych probek spermy i skory-master) Tak więc dalsza hodowla będzie niemożliwa.
Kasjopeanie mówią dużo na temat struktury władzy, która jest na naszej planecie. Wedlug nich oficjalne rządy są tylko marionetkami w rękach tajnego, ogólnoświatowego rządu, który manipuluje oficjalnymi politykami za pomocą technologii dostarczonej przez kosmitów dla obopólnie uzgodnionych celów. Jednak nie oznacza to, że jest to robione dla dobra ludzkości.
Inną ciekawą kwestią, którą poruszają Kasjopejanie, jest sprawa ontologii. Otóż dzielą oni całą egzystencję na gęstości, których jest wg nich 7.
- Pierwszą gęstość stanowi pierwotna materia i rośliny.
- Drugą gęstość stanowią zwierzęta.
- Trzecią gęstość stanowią na naszej planecie ludzie,
- Czwartą natomiast stanowią m.in. Jaszczury, Orionidzi oraz Plejadianie i tzw. Nordycy. Czwarta gęstość zakłada tzw. zmienność fizyczności. Przy wejściu w 4. gęstość, ludzkość straci iluzję liniowości czasu. Czas ma być odczuwany jako zmienny i selektywny.
- Piąta gęstość to jest strefa kontemplacji. Jest to miejsce, gdzie dusza trafia po odbyciu danego wcielenia, celem kontemplacji i rozmyślań co do kierunków następnej inkarnacji. Trafiają tam nie tylko istoty trzeciej gęstości, takie jak np. ludzie, ale każda istota, bo wg Kasjopejan nawet zwierzęta czy kamienie mają duszę. Istotom nie mającym swojej samoświadomości w wybraniu wcielenia pomagają tzw. istoty anielskie. Piąta gęstość jest stanem egzystencji, gdzie traci się powłokę materialną. Jest to stan egzystencji absolutnie eteryczny. Człowiek łączy się w pewnym stopniu z piątą gęstością podczas snu i to nam może dać pewne wyobrażenie tego, co nas czeka po tzw. śmierci.
- Szósta gęstość, to już są zbiorowe intelekty. Tam zanikają wszelkie atrybuty fizyczności.
- Siódmą gęstością natomiast jest to, co potocznie na Ziemi nazywa się Bogiem.
Każda gęstość może być ukierunkowana na filozofię Służenia Sobie, lub Służenia Innym. Obecnie ludzkość jest ukierunkowana filozofią Służenia Sobie, jednak około 309 tys. lat temu ludzkość była ukierunkowana na Służenie Innym. Jedyną gęstością, która nie posiada takiej polaryzacji jest 7. gęstość. W siódmej gęstości wszystko jest bowiem jednolitą jednością. Stanowi ją suma całego istnienia.
Wracając do podziału na Służenie Sobie i Służenie Innym, to warto wspomnieć, że wg Kasjopejan w szóstej gęstości w naszej galaktyce jest 16 cywilizacji po jednej i drugiej stronie. Do sfery Służenia Innym należą m.in. Plejadianie, Kasjopejanie i Ra, a w temacie istot Służących Sobie Kasjopejanie wypowiadają się tylko o Orionidach 6. gęstości.
Trzeba przyznać jednak, że część z informacji podanych przez Kasjopejan może być zniekształcona. Oni samo bowiem mówią, że przekazywane przez nich informacje mogą być zniekształcane w pewien sposób podczas odbioru.
Tak czy owak przekaz Kasjopejan wydaje się być niezwykle interesującym zjawiskiem. Bez wątpienia pomaga on wyjaśnić wiele spraw. Niestety nie da się zgłębić mądrości przez nich prezentowanych bez przeczytania całości ich przekazu, ten jednak jest dostępny jedynie w jęz. angielskim.
|
|
|
aż do czasu około 309 tys. lat temu, gdy istoty z Oriona przekonały ludzi do przejścia w ciało, które obecni ludzie posiadają. --- to bzdura poniewaz sa slady obecnosci ludzkiej ich materialnych wyrobow i materialnego zycia nawet z przed 500 mln lat !!!
Co do chodowania ludzkosci to tez cos tu nei tak, dla mnie jest oczywiste ze stworzyla nas jakas wieksza cywilizacja ale nie ta napewno. Slyszalem poglady z starohinduskich pism ze stworzono nas do wydobywania zlota dla jakis kosmitow, a Orion, KAsjopeja przeciez tam moze byc wiele cywilizacji a nie tylko jedna !!
Kasjopeanie mówią dużo na temat struktury władzy, która jest na naszej planecie. Wedlug nich oficjalne rządy są tylko marionetkami w rękach tajnego, ogólnoświatowego rządu, który manipuluje oficjalnymi politykami za pomocą technologii dostarczonej przez kosmitów dla obopólnie uzgodnionych celów. Jednak nie oznacza to, że jest to robione dla dobra ludzkości. ---- z tym moglbym sie zgodzic bo czasem ma wrazenie ze jest jakas jedna komorka ktora rzadzi tym wszystkim, moze to tylko zydzi ;-)))?
O tych gestosciach to moze byc prawda, przypomina to teorie Szipova, co do duszy w kamieniach itp to tez prawda, kamien zyje ale nie w tym wymiarze, pogadac i nawet wypic piwo mozna z nim ale jak przeniesiemy sie na wyzszy poziom umyslowy czyli ta gestosc jak to nazwane jest tu. Czasem indianie mowia ze rozmawiaja ze zwierzetami czy gorami i faktycznie tak jest, potragia oni wejsc na czestotliwosc gamma muzgu na tym poziomie przenosimy sie jak by w inny swiat, to jest jak by 4 stan swiadomosci po jawie, hipnozie i snie.
Co do zaklucen przekazu to jest to neimozliwe, nie da sie zaklucic przekazu telepatycznego tak poteznych istot, awet jak prubuja to inne istoty zrobic - to bardzo trudne.
Podsumowujac: Pokazalismy fizycznie ze to co widzimy czami to tylko maly skrawek swiata i nawet czesto zwykle rzecyz mozemy widziec inaczej, np w podczerwieni, termowizji czy widzenie czegos za pomoca ilosci wydzielanego pola magnetyczneo i takie rozne - odslaniaja sie wtedy rozne fakty o ktorych nie mielismy pojecia, no i wlasnie przejscien a wyzszy poziom spowoduje takie widzenie inne wszystkiego, moze sie zmienic nam poczucie czasu, i wiele inych rzeczy. Niestety to nei nastapi teraz, teraz najwyzej nastapi to ze ludzie zaczna sie bardziej szanowac i dbac o dobro ogolu, nic wiecej - tak mowi bilia i wiele przepowiedni, wydluzy sie zycie do ok 1000 lat za pomoca kombinacji genetycznych a samo przejscie na wyzszy poziom zwiazane tez jak mniemam z niesmiertelnoscia i zmartwychwstaniem jeszcze daleko od nas jest. Ten przekaz jak sla mnie to sprytnie sklecona bzdura zawierajaca wazne i cenne wskazowki dla ludzi.
|
|
|
no wiesz, ale ty sceptyk jestes:P Ja bym sie jednak klocil. Kto powiedzial ze mowa tu o telepati? w jednym z przekazow byla mowa o usytuowaniu nadajnika (a nie wiem czy takowy jest przy telepatii konieczny) do przekazu.
po 2. w tak wczesne zycie na ziemi nie wierze... 500mln lat to chyba drobna przesada...
po3. zobacz jak to ladnie laczy sie w calosc..jest wyjasniona sprawa roku 2012, sprawa wziec, pochodzenie szarakow, aktywnosc obcych na ksiezycu, jest tam wszystko( tyle ze w przekazach, nie wtym streszczeniu) ogolnie wszystko tsyma sie kupy:)
|
|
|
i masz tu jeszcze jeden cytat, ale krotszy:D ''P: (L) Kim są kosmici zwani Nordykami ?
O: Wasi przodkowie. '' czy to nie Nordycy mogli zostawic slady sprzed tak dawna, zanim jesszcze wyniesli sie z tej planety?? pomysl i odpowiedz:)
pozdro
|
|
|
Zycie na ziemi w postaci prymitywnych jednokomorkowcow powstalo tak z 3 razy wczesniej niz 500 mln lat temu
|
|
|
Master: ja tez moze sklece jaks historyjke i zlacze ja z rownymi waznymi rzeczami i tewz w nia uwierzysz ? W tym przekazie nie ma nic konkretnego, a tym bardziej ze sa tam smieszne bledy.
|
|
|
dobra skonczymy ten temat:) ja tylko dodam ze ktos tu wspominal o przepowiedniach apokaliptykow(jakos tak:P) i jedyna nie sprawdzona to ''wojna z ufokami, ktora wygramy przy pomocy innej sprzyjajacej nam cywilizacji'' a to tam jest:) ale end:)
|
|
|
Ja myślę,że są jacyś "inni".Sorry,są na pewno.Na pewno w mgławicy oriona.Na 1000000000000000000000000000000000000000%.Być może,jakies 90 000 lat temu nas odwiedzali... Mogą być nawet bliżej niż myślimy! Mogą być na Marsie.Mogą mieszkac na Europie (księżycu Jowisza).
Mars:myslę, że na tej planecie na pewno coś żyje.W środku planety.Tam, gdzie jest cieplej.Od początku odkrycia Marsa przypuszczano przecież,że istnieje na nim życie.
Dziś wiemy,że jest tam woda.Jest woda, jest życie.Na Europie zaobserwowano
dziwne kanały.Byc może płynęła, być może płynie nadal nimi woda.Na Marsie są wyschnięte koryta rzek. Mimo to,jestem w 100% przekonany,ze istnieje na nim
życie. Trzymaj się!Pozdrowionka!
|
|
|
Ale gadacie pierdoly, a tak na marginesie zucie na poziomie pierwotniakow powstalo na Ziemi ponad 3 mld lat temu gamonie!!!!!!!!
|
|
|
Ale jakie gwiazdy z oriona? Teoretyczni kosmici nie mają takich samych gwiazdozbiorów! :-D
Plejady odpadają...
Badanie metaliczności gwiazd wykazują że nasz układ słoneczny jako stabilne miejsce do powstania samoorganizacji/życia był jednym z pierwszych, i napewno pierwszy w naszym sąsiedztwie...
To się nazywa kompleks "braku opiekunów" wszyscy chcecie by się ktos wami opiekował, przewodził, doradzał. nasz swiat jest taki prymitywny a tam w kosmosie sa mądre istoty i wyciągną nas z ciemnych wieków...
a co jak to my będziemy przewodzić? tworzyć życie?
lepiej sie zastanówcie nad przekazem dla cywilizacji młodszych od nas...
za puźno by possać smoka...
pozdrawiam
|
|
|
Niech kosmici podadzą nam namiary na konkretne gwiazdy to zweryfikujemy to...
|
|
|
wierze,widzialem...................ale bylem nacpany....;)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 84 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |