| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Cel życia - rozwój duchowy? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781 |
|
Co rozumiecie pod tym pojęciem?
Ja znalazłem co takiego:
"Razem zmienimy istniejšcy paradygmat. Potrzeba nam wznieć się na spirali dowiadczenia, przyswoić wiedzę o nas, o innych wersjach nas samych, o innych możliwociach rzeczywistoci - wprowadzić jš w życie - i stać się pełnš częciš ródła Pierwotnego wiadomie tworzšcš nowš, "lepszš" wersję rzeczywistoci.
Oznacza to dšżenie do osišgnięcia niezależnoci i pełnej samokontroli nad własnym procesem rozwoju duchowego, w którym dšżymy do pełnej integracji z własnym Ciałem wietlistym - wiadomš Duszš. Nazwa "wiatynia" nie odnosi się do budynku lecz nas samych - każdy z nas jest wištyniš Boga/Bogini. Słowo "moc" użyte jest tu w pozytywnym aspekcie i oznacza odzyskanie swojej duchowej mocy i wzięcie rozwoju w swoje ręce bez uzależniania siebie od innych osób, dogmatów i idei. Czasem używamy tu słów "przejšć władzę" gdyż słowa te wnoszš tu aspekt powagi sprawy i pewnej dyscypliny w intensywnym procesie jakim jest praca nad własnym Duchem. Naszym celem jest poszerzanie wiadomoci na wiecie, nie narzucanie mu tylko wybranej, jedynej, ograniczonej i zamkniętej wersji."
"Pewnego dnia Mahatma Ghandi powiedział: "Jest tak wiele przekonań religijnych jak wiele jest istot ludzkich. Jest tak jak powinno być". Na nieszczęcie każda osoba wierzy, że tylko jej wiara jest "prawdziwa". Prowadzi to do konfliktów. Jednakże, jeli zaakceptujemy fakt, że my wszyscy dšżymy do osišgnięcia prawdy, wtedy możemy uczciwie przeszukać głębie naszych serc dla pokoju i zbawienia jakiego wszyscy szukamy".
Najbardziej mnie interesuje, co na ten temat mogš powiedzieć tzw. typowi katolicy.
Zdaję sobie sprawę, że przez niektórych z nich powyższy tekst może być odebrany jako jaka herezja typu New Age. Ale czy tak naprawdę nie dšżymy Wszyscy do owego nowego lepszego wiata?
Nie skupiajmy się może na nazwach, tylko na głębszym uniwersalnym znaczeniu tego pojęcia. Chyba wszyscy w gruncie rzeczy dšżymy do tego samego.
Wszystko wskazuje na to, że XXI wiek będzie okresem wielkich przemian.
Spróbujmy wyobrazić sobie, że powstanie tylko jedna uniwersalna „religia”. Będzie to oznaczać koniec nienawici i wojen religijnych, następny powód nienawici i krwawych wojen – nacjonalizm, powoli się rozpłynie.
Całkowite zrozumienie życia poprawi naturę ludzkš przez usunięcie fikcyjnych, tymczasowych celów, osišganych zazwyczaj przez krzywdę ludzkš. wiat przestanie być miejscem kani ludzkiej.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Dariuszu...
"Wszystko wskazuje na to, że XXI wiek będzie okresem wielkich przemian.
Spróbujmy wyobrazić sobie, że powstanie tylko jedna uniwersalna „religia”. Będzie to oznaczać koniec nienawici i wojen religijnych, następny powód nienawici i krwawych wojen – nacjonalizm, powoli się rozpłynie.
Całkowite zrozumienie życia poprawi naturę ludzkš przez usunięcie fikcyjnych, tymczasowych celów, osišganych zazwyczaj przez krzywdę ludzkš. wiat przestanie być miejscem kani ludzkiej."
Ciekawe mydło do zamydlania oczu. Innymi słowy - bullshit.
Jak w każdej sprawie, należy rozpoczšć od podstaw. Podstawš egzystencji człowieka jest wygodne miejsce zamieszkania, syty brzuch, podstawowa opieka lekarska i przede wszystkim pokój i bezpieczeństwo.
Problem dzisiejszego wiata polega na tym, że nie tylko wydziera się przeciętnemu człowiekowi ostatniš kromkę chleba (Afryka i kraje trzeciego wiata) ale pod przykrywkš globalizacji uszczupla się poziom życia tym, którzy wypracowali sobie niezły styl życia.
Tak więc globalici za pomocš banków, kompanii olejowych i farmaceutycznych oraz zamrażaniem wynalazków, mogšcych dać nam nieograniczone ródła energii, ukrywajš te rzeczy przed nami tylko po to, aby nami łatwiej rzšdzić.
Oprócz tego celowo sš nam stwarzane problemy, problemy rasowe czy polityczne, abymy włanie nie mieli czasu na mylenie o tym jakš nam krzywdę władcy wiata wyrzšdzajš, ale abymy dawali się wcišgać w ich podstepne machinacje.
Na wierzch wrzucajš nam bajeczki i wartociach duchowych w stylu New Age, a sami bez skrupułów nurzajš się w KULTACH DEMONICZNYCH pijšc krew ludzkš podczas haniebnych inicjacji!!!
Tymczasem 2/3 ludzkoci głoduje. Powidz głodnym, aby zmienili zapatrywania religine i zaczęli myleć New Age!
:-)
Owe problemy religijne także sš wywoływane sztucznie.
Ustanowienie państwa Izrael na morzu krwi Palestyńczyków, w samym rodku
Arabstwa jest totalnym idiotyzmem i zbrodniš!!!
Żydzi powinni pracować i żyć w pokoju w państwach, w których żyli z dziada, pradziada i dać sobie spokój z idiotycznymi pomysłami że sš nadludmi i że sš narodem wybranym.
Oto obecne ródło zagrożenia wojnš nuklearnš, ródło ataków na Afganistan i Irak oraz największe zagrożenie dla wiatowego pokoju od czasu II .
A wystarczyłoby aby USA odmówiły jakiejkolwiek pomocy Izraelowi i problem rozwšzałby sie w cišgu kilku tygodni.
Niewštpliwie krew polałaby się, ale... nie byłaby to NASZA krew tylko fundamentalistów czy islamskich, czy żydowskich.
Postaraj się Żydom w Izraelu wyjanić, jak to napisałe mšdrze:
"Całkowite zrozumienie życia poprawi naturę ludzkš przez usunięcie fikcyjnych, tymczasowych celów, osišganych zazwyczaj przez krzywdę ludzkš. wiat przestanie być miejscem kani ludzkiej."
Dlaczego budować państwo na morzu niewinnej krwi z powodu całkowitego niezrozumienia własnej religii oraz lekcji historii?
Nie jestem za Arabami także ale faktem jest, że to Arabstwo wypowiedziało wojnę Izraelowi, ale Izrael wtargnšł brutalnie do ziemi, której nigdy na oczy przedtem nie widział, ogłosił jš jako swojš i zaczšł stosować metody hitlerowskie i powodować Holokaust Palestyńczykom.
Czy wypłacono odszkodowania Palestyńczykom za poodbieranš ziemię, domy, straty materialne czy zbrodnie popełnione na ludnoci cywilnej?
Oczywicie że nie, a żadajš odszkodowania od Polski w ywsokoci 65 miliardów US $ za rzekome zbrodnie państwa polskiego, którego w latach 1939-1945 nie było na mapie wiata a język niemiecki był językiem urzędowym.
To nie my powinnimy wzrastać duchowo oraz starać się rozumieć cele zycia i postępu!
To władcy wiata, Bush, Blair, Putin i reszta tej zbrodniczej demonicznej hołoty powinna zaczšć studiować własny rozwój duchowy, ponieważ oni sš zakałš i hańbš ludzkoci i dzięki tym potworom grozi nam wszystkim nuklearna zagłada i nuklearna zima.
To nie nas trzeba uczyć i wychowaywać. To oni wymagajš rzetelnych studiów człowieczeństwa a nie okultyzmu którym nieustannie się parajš.
Hitler także był uwikłany po uszy w okultymie a efekty doskonale znamy.
Przywódcy wiatowi powinni rozpoczšć naszš edukację od drukowania Prawdy w swoich szatńskich mediach.
Do dzi nie wiemy kto zamordował Kennedye'go i sprawców 911 dotychczas nie ujęto.
Ukazywanie prawdy byłoby niezłym poczštkiem dla władców ale... niestety tak się nie stanie i nadal MY bedziemy obarczani winš za ich zbrodnicze manipulacje.
|
|
|
Sš jeszcze prymitywni przywódcy, ale mylę że niedługo wyginš, bo bardzo szybko tracš poparcie.
Włanie dzięki postępujšcemu coraz szybciej rozwojowi duchowemu, ludzie zaczynajš dostrzegać takie rzeczy, na które było dotychczas przyzwolenie - uważano je za co normalnego.
Nie masz pojęcia pod jakš presjš jest Ziemia, jak wielkie energie sš tu pompowane.
"...Gra toczy się w wielu wymiarach i na różnych poziomach wiadomoci. Sš zaangażowane w niš siły stojšce niemal u kresu doskonałoci. Dla człowieka już samo uczestnictwo w tej grze oznacza awans. Na szczęcie siły opiekujšce się ludzkš rasš majš cele zbieżne z naszymi. Oczy całego wszechwiata sš teraz zwrócone na Ziemię. W ostatnim czasie dokonał się przełom w rozumieniu zasad gry i nawet nasi przeciwnicy odstępujš od swoich idei i przez człowieka usiłujš wzmocnić własnš wiadomoć..."
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Watcher też działasz na jednym forum historycznym? Czy to nie Ty?
Pax :-)
[%sig%]
|
|
|
"...Gra toczy się w wielu wymiarach i na różnych poziomach wiadomoci. Sš zaangażowane w niš siły stojšce niemal u kresu doskonałoci. Dla człowieka już samo uczestnictwo w tej grze oznacza awans. Na szczęcie siły opiekujšce się ludzkš rasš majš cele zbieżne z naszymi. Oczy całego wszechwiata sš teraz zwrócone na Ziemię. W ostatnim czasie dokonał się przełom w rozumieniu zasad gry i nawet nasi przeciwnicy odstępujš od swoich idei i przez człowieka usiłujš wzmocnić własnš wiadomoć..."
Co to za tekst i skšd wzięty?
Uderza New Age i mierdzi na kilometry demonicznš propagandš.
Być może oczy wszechwiata patrzš na nas z zaciekawieniem, czy uda sie nam z pomocš Boga wyrwać spod okupacji demonów.
Tak się niestety składa, że nasza wiadomoć jest niezwykle prymitywna i niewiele wiemy na temat doznań duchowych ponieważ demoniczny system usilnie stara się nas odstręczyć od doznań duchowych, wpychajšc nam do gardeł dosnania czysto fizyczne.
Nasz rozwój duchowy jest cile przeciwny polityce demonów i jest dla niej bardzo niebezpieczny.
Tak się niestety składa, że siły demoniczne nie sš ani tak inteligentne, ani na takim poziomie, że człowiek nie jest w stanie im dorównać.
Majš pewne szczególne przewagi, jak niemal nieograniczona dlugoć życia oraz nie sš skrępowani ciałami materialnymi tak jak my. Jednak tak oni (jak większoć ludzi) nie sš w stanie rozpoznać proroctw biblijnych przed czasem i zapoczatkować pozytywnej ery w dziejach wiata.
Tymczasem bez nich, majšc w ręku Biblię i stosijšc jej zasady człowiek mógłby stworzyć raj na ziemi i nie zabrałoby to wiele czasu.
Wracajš do mojej tezy, że wiadomoć nasza jest niezwykle prymitywna, wystarczy poczytać na tym forum, kto wogóle rozumie o czym piszę ja czy inni.
PRAWIE NIKT!
Inny ważny punkt mich duywagacji - nasza cywilizacja, zwłaszcza postęp techniczny liczy zaledwie 500 lat!
Tak więc technicznie także jestemy w powijakach i jak na razie nie mamy żadnych szansy na ekplorację kosmosu. Chociażby dlatego, że nie mamy o nim zielonego pojęcia i jedynie sprzeczne ze sobš teorie ukazujš się i znikajš po czasie.
Słynne M=mc2 zdaje się największš pomyłkš ludzkš.
|
|
|
"Tak się niestety składa, że nasza wiadomoć jest niezwykle prymitywna i niewiele wiemy na temat doznań duchowych ponieważ demoniczny system usilnie stara się nas odstręczyć od doznań duchowych"
To sie daje zauważyć!
iż:
Tak się niestety składa, że WASZA wiadomoć jest niezwykle prymitywna i niewiele WIECIE na temat doznań duchowych ponieważ demoniczny system usilnie stara się WAS odstręczyć od doznań duchowych.
ten system to matrix w którym tkwisz. A Twoje jestestwo spala się w jego konserwacji. Wystarczy powyjmować implanty.
To tak nie wiele i tak wiele Zarazem.
"(...)majšc w ręku Biblię i stosijšc jej zasady człowiek mógłby stworzyć raj na ziemi i nie zabrałoby to wiele czasu."
No to niech "człowieczek" sie przyjrzy, jaki "raj" stworzył majšc w reku bibliję,
przez ostatnie 2 ty. lat! Zadowolony?
|
|
|
Mamy na forum samych kurde proroków, filozofów, profesorów albo osoby owiecone co najmniej cztery razy bardzij niż reszta populacji... trohę samokrytyczymu drodzy forumowicze...
I troszkę jeszcze wiedzy... bo na pogłoskach można zbudować każdy mit.
I tak jeszcze tylko w kwesti ucilenia: postęp techniczny trwał nieprzerwanie od czasów prehistorycznych. Niestety w wiekach rednich w Europie zapomniano o osišgnięciach starożytnoci i po częci nie wprowadzano w użycie wynalazków ówczesnych z powodu braku ich zastsowania lub niemożliwoci wprowadzenia na szerokš skalę. Z tej perspektywy np zakon Cystersów odegrał kluczowš rolę w rozpowszechnieniu nowych technik uprawy roli :-) A od XIX wieku nastšpił dopiero faktyczny skok cywilizacyjny. Następny taki jak w XIX wieku nastšpił w latach 80 wieku XX. Ale to ostatnie to moje subiektywne zdanie.
[%sig%]
|
|
|
A jaki postęp nastšpił w medycynie, gdy palono na stosie za dokonywanie sekcji zwłok.
A w astronomii jaki postęp się dokonał.
[%sig%]
|
|
|
Implanty, to rzecz wymyslona. Trzeba wiedziec, ze kazdy, kto jest dotkniety jawna kontrola jest jednoczesnie kierowany w zyciu praktycznym. W kazdej sprawie jest zawsze kierowany w odpowiednie rece urzednikow i lekarzy. Lekarz moze wszystko powiedziec, a nawet pokazac, ze wyjal cos z glowy czy innego miejsa na ciele. Od poczatku istnienia HAARP-a, to wszystko jest bardzo dobrze zorganizowane. Nie wierzcie w zadne czipy czy implanty. Pamietajcie, ze Wy nie widzicie zadnej operacji, ktora sie Wam przeprowadza !!!!!!
Moze ktos madry powie mi, jak zszyc zyly, naczynia krwionosne czy woskowate ???
Mnie uczono w szkole anatomii czlowieka i uczono mnie, ze przeciata zyle mozna tylko zawiazac. Nie mozna jej zszyc !!!! Jakim wiec cudem przeprowadza sie ta wymiane narzadow i wiele innych operacji ??? Jakos bardzo dziwnie zbieglo sie w czasie, ze w Polsce pierwszego przeszczepu nerki dokonano w 1960 roku. Wlasnie wtedy, kiedy dzialanie HAARP-a ugruntowalo sie na arenie miedzynarodowej. W Ameryce zaczeto zarabiac gigantyczne pieniadze na przeszczepach, a w innych krajach gnebic ludzi niby chorobami, a lekarze tez zarabiali swoje.
Prosze Was tylko, wysilcie polska wyobraznie i zastanowcie sie, czy jest mozliwe, zeby wyciac serce u jednego czlowieka. Wszyc je do drugiego czlowieka i zeby ten juz przeciez martwy organ zaczal spelniac spowrotem swoja funkcje ?
Prosze Was kupcie na targu zywa kure. Rozetnijcie ja i zobaczcie, czy jest mozliwe wszyc jej serce. Zobaczcie, jak wygladaja zyly, naczynia i sciegna oraz inne przewody organiczne, bo organ nie tylko krew przetacza, ale spelnia rowniez wyznaczone funkcje w organizmie, wiec roznych kanalikow ma sporo.
HAARP powoduje zaburzenia roznych organow w organizmie upatrzonego czlowieka. U jednego bawi sie sercem, a u drugiego nerka czy watroba [tez sie juz ja przeszczepia]. Dzialanie HAARP-a powoduje zmiane wynikow laboratoryjnych i najczesciej specjalista decyduje, ze musi byc przeprowadzona operacja - transplantacja. Wtedy czlowiek wydaje kazde pieniadze na zakup zastepczego organu. Nastepuje "operacja". HAARP przestaje dzialac i wraca wszystko do normy. Bierzesz tylko do konca zycia leki, ktore powoduja prawdziwy zamet w Twoim organizmie.
Wiekszosc operacji, to zwykle przeciecie skory. Chyba, ze lekarz chce sie pobawic !!! Lekarze, to klan milczenia, ktory jest zlotem dla zbrodniczego procederu. Bo najwieksza cene ma milczenie, to za ktore sie placi !!!!
|
|
|
"Jedynym celem jest miłoć, jedynš drogš współczucie."
"Miarš miłoci do Boga jest miłoć do ludzi"
To tylko niektóre z mšdroci, które usłyszałam od swoich Przewodników Duchowych. Masz rację Dariuszu, rozwój duchowy jest naszym celem.
Kontaktuje się z Przewodnikami duchowymi, którzy udzielajš rad i wskazówek, odpowiadajš na pytania:w jakim kierunku ić, co należy jeszce zrobić, co przepracować aby odnależć pełnię, radoć, sens istnienia. Mówiš jakie wcielenie miało wpływ na obecne i co możemy zrobić, aby pozbyć się karmicznych obcišżeń.
Powtarzajš wielokrotnie, że jest teraz czas zmian na Ziemi i do nas nalezy wybór, czy pójdziemy drogš rozwoju i osišgniemy radoć i szczęcie, czy też będziemy dalej tkwić w bólu, niezadowoleniu, chorobach.
Zapraszam na stronę www.zyjwmilosci.orge.pl Tam sš przekazy od nich i inne ciekawe artykuły. Ta strona dopiero ruszyła, ale będę jš rozbudowywała, bo tak niewiele potrzeba, żeby odnaleć prawdziwy sens istnienia i zaczšć żyć w radoci.
[%sig%]
|
|
|
Piękne i prawdziwe słowa Elen.
I Twoja strona wartociowa i ładna.
Zapoznam się z niš, jak wrócę ze szkolenia.
[%sig%]
|
|
|
No mnie też te słowa nie sš obce :-) Ale ja nie nazywam księży "przewodnikami duchowymi" a oni je mówili... ale to inna kwestia.
Dariuszu czy nie masz innych zarzutów? A może feudałowie majšcy w redniwoieczu władzę krzewili postęp i rozwój. Może nagminne wyroki mierci, chłosty i biczowania? A może wszczynajšcy wojny rycerze przyczyniali się do rozkwitu postępu?
Przyjšłe wygodnš i, sam musisz to dostrzec, bardzo nieobiektywnš pozycję krytyki kocioła i zarzucania mu wszelkiego zła. Podczas kiedy to on własnie wykształcił wszystkie kadry, które potem zmieniły oblicze wiata i zmieniały go w każdym wieku. Krytyka wszystkiego dla samej krytyki jest fałszywa i bezpodstawna.
[%sig%]
|
|
|
"Implanty, to rzecz wymyslona. (..) Nie wierzcie w zadne czipy czy implanty."
Nie miałem na myli chipów (choć i takie bywajš).
Ja poprzez to pojęcie rozumiem wszelkie obce programy czy wzory,
wszczepiane poza wiadomociš i przytomnš wolš nosiciela.
rówież (Głównie) te w ciałach subtelnych:
mentalne, emocionalne, budhialne, atmaniczne itp itd. Jak zwał -tak zwał.
W sumie, to o czym piszesz to to samo.
Po prostu od nich się aż Roi. Brzmiš niemal w każdej wypowiedzi.
Znaleć można prostackie i wysublimowane.
|
|
|
ja nie wiem czy jest jaki sens dyskutować z Bratem skoro to jest beton pokroju Ufity. w dodatku zadufany w sobie burak, najmšdrzejszym w całym towarzystwie, hehe. ty sobie wierz w utopie typu Kociół Katolicki, my akurat w niego nie wierzymy. masz technike dyskusji, w której tylko ty masz argumenty i dowody na poparcie swoich tez, a inni co najwyżej kłamliwe mity.
typowe dla ciemnych katolików
|
|
|
A zycie sobie plynie, ale ludzie co nie umieja plywac - tona !!!
|
|
|
A `propos Nobla:
Facet wynalazł Dynamit.
Akt wręczania Nobla, jest SYMBOLICZNYM aktem rozpieprzania naszych ZIEMSKICH Geniuszy, za to że się wychylili i Dopingujš resztę Ziemian do postępu i Zmian.
TO niewiarygodne, ale na ogól Ci co otrzymali nominacje,
tracš swa wewetrznš moc i przechodza na drugš stronę :) [info dla tych, co żyja w wiatach 2 "stron"]
|
|
|
Bardzo sie ciesze, ze ta druga strona tak bardzo wierzy Noblistom.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |