Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
OOBE - ciąg dalszy
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 286
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 14 | 15 | Następna strona

Ciąg dalszy poprzedniego topca OOBE założony na prośbe jednego z uczystników forum któremu się wolno ładuje. ; )

Korzystaliście może kiedyś z wahadełka, bo nie wiem czy wiecie, ale to jest głos podświadomości i może wam udzielić odpowiedzi na różne pytnia związane z wywołaniem obe, najlepszą dla was metodą, sposobem oddychania itp. Mam nadzieje, że nie będziecie się napieprzać ze mnie tak jak moi pseudokoledzy, ale to działa. Np. zróbcie sobie jakieś wahadełko, choćby z guzika i z nitki, narysujcie jakby wachlaż na kartce i wyopiszcie znane wam metody do wywołania obe, umieście wahadełko nad wachlażem i zadajcie w myślach pytanie "Która z tych metod jest dla mnie najlepsza do wywołania obe", to był przykład, ale możecie tym sposobem np. zbadać stopień rozwinięcie czakr, wypisując procenty od 10 do 100 lub wyżej. Wahlaże to zwykłe półkola podzielone na części, tak jak pół pizzy, wiecie o co chodzi.

I co to , to wahadełko ma mi wskazać najlepszą metodę? Nie rozumiem , bo przecież wskaże mi to miejsce nad którym umieszce punkt zaczepienia. Wyjaśnij proszę trochę dokładniej , pewnie to zastosuje bo jesem zdesperowany.Dzięki , cze

Wahadełko, podobnie jak pismo automatyczne jest głosem naszej podświadomości, a ona najlepiej wie co dla nas jest najlepsze. Jeżeli odwiedzasz czasem www.kippin.prv.pl to ściągnij sobie książkę p.t "Autohipnoza...(coś tam)" tam jest opisane działanie wahadełka i nie tylko. A jeżeli ci się nie chce, to weź nitkę wahadełka między palec wskazujący, a kciuk i zaprogramuj je tzn. powiedz sobie w myślach ruch wtył-w przód oznacza tak , ruch na boki nie, ruch okrężny w prawo nie chce udzielić odpowiedzi, ruch okrężny w lewo niewiem. no to tyle nara.

oobe niewierze tak samo jak przepowiednie aztecow itp jedyne przepowiednie ktore sie sprawdzily w 59% to Apokaliptykow ... 1) Wojna z niemcami wygrana przez polakow 2) atak ufo na transporter broni... 3) zaraza w azji ktora nie dojdzie do polski 4 ktore sie nie zdazylo ) wojna z ufo wygrana przez maszyny ktore ludziom pomoga

Samlis Coldwind - masz racje. OOBE nie istnieje. Tak. Nie istnieje. A wiecie jak do tego doszedłem? Każdy człoweik to inny świat , każdy ma swój. Dlatego dla jednych OOBE nie istnieje , a w innych światach ( dla innych ) istnieje. Na tym polega cały ten geniusz. :)

A więc czy chcecie czy nie obe istnieje dla każdego i każdego ono czeka. To obe nazywa się śmierć. Tu niema żadnego geniuszu.

Myśle tak jak capman-śmierć to w pewnym sensie [DAR]-dzięki któremu przechodzimy do nowej ,lepszej formy bytu.OBE jest namiastką tego lepszego życia.Byle by godnie [zaliczyć] samo przejście,świadomie z pełną akceptacią ,bo to zacna i wyjątkowa chwila-wspaniałe rozdzielenie-ku lepszemu.Człowiek powinien przechodzić [TAM] z pełną gracją i nawet dumą-niczym duchowy szlachcic.Od zawsze ,intuicyjnie wiedziałem że [śmierć] -to bardzo wielka chwila,-byle by była godna człowieczeństwa-bez cierpienia,wiemy że nie zawsze tak bywa.pozdrówka cze.

Tak śmierć to dar, ale dla tych co więdzą, że jest to dar. Ale zawsze mnie jedno zastanawiało, dlaczego astral ma być taki skomplikowany, jak to opisuje monroe, czy też inni. Chcę tu powiedzieć, że mi tu bardzo od powiada forma wiecznego odpoczywania w niebie, niż reinkarnacji, czy też jeszcze innego. Czy nie wydaje się wam, że ten cały astral to tylko przykrywka dla czegoś o wiele prostrzego w swej budowie, i tylko ten kto szuka znajdzie. Ale szukający może czasem zbłądzić. Dlaczego obeowcy opisują jakieś niestworzone światy, a ci co mieli nde, opisują tylko tunel i jeden świat, czysty raj. Mam teraz troche mieszane uczucia. Nie mówie, że straciłem wiarę w obe, bo obe było, jest i zawsze będzie, ale dla mnie najrealniejsze są projekcję do świata fizycznego, a nie astralnego.

Capman , astral nie jest jedynym światem niefiizycznym. Jest tylko najbliżej fizycznego Światy , które opisują astralonauci to światy bardziej subtelne. Tak jak astral jest zbudowany z cząsteczek bardziej "delikatnych" , mobilnych to każde kolejne światy są jeszcze bardziej niesamowite. Kolejny swiat - dewakan , jest na przykład strasznie kolorowy , jednakże są to bardzo delikatne odcienie bieli , barwy nie ostre. Można tam wejść opuszczając ciało astralne. Ci którzy wychodzą jako punkt świadomości docierają do jeszcze wyższych światów. Włos się jeży na głowie co tam można przeżyć. Chyba miałem niekontrolowane OBE. Wyszedłem przez sen. Trwało z 4 sekundy. Widziałem okno , półke w stanie z przed dwóch lat. Nie wiem czy to tylko sen czy faktyczne wyjście.

napewno było to obe.

Ja równierz nie jestem za klasyfikacjami różnych stanów ,np-medytacja taka,siaka,nigdy mi nie podchodziło nazewnictwo co do duchów,to większych mocy ,mniejszych ,czy do zadań specyficznych w świecie duchowym.Podobnie myśle o obe,po prostu mam obe ,albo nie mam.Nigdy nie widziałem tzw.-srebrzystej nici ,łączącej mnie i moje ciało fizyczne w czasie obe.Nigdy nie widziałem ducha który mną się opiekuje,ani nie miałem ni razu takiego przeświadczenia.Wiem jednak że najbardziej przemawiającym i fascynującym obe jest obe dzienne w świat obecny-TU i TERAZ,-TU niema albo , albo-po prostu jesteś niewidzialny w swoim środowisku ,-to jest nieprawdopodobnie dziwne uczucie, nie do opisania-to trzeba poznać samemu, ze swego obe.cze.sorki za ort.

OBE to wyjście z pełną świadomością, przy obe [sennym]-zawsze będą wątpliwości.OBE senne raczej jest faktem ,lecz nie o takie obe chodzi.OBE senne i LD ,są prawie nie do rozróżnienia,-przy świadomym obe ta wątpliwość nie istnieje ze względów oczywistych-po prostu się [jest] bez ciała i to jest dopiero rzeczowa analiza własnych doświadczeń.cze.

Zdawałem sobie sprwę z tego że fruwam ale bylo to za krótkie. No nie wiem. Być może to tylko sen. Widoczność też miałem jakąś "zatartą". : )

Mam małe pytanie. Jakie macie ustawienie ciała podczas swoich testów pónoc-połówdnie? Głowa wzrucona gdzie? Na Północ czy też południe.

Sam nie wiem. generalnie w niedokładnym kierunku nogi - wschód , głowa- zachód. Słyszałem że najlepsze jest ustawienie głowa zachód , nogi-północ.... ; ) Myślisz że to ma znaczenie ?

Przytocze pewne statystyki, które podane zostały w książce R. Monroe'a "Podróże poza ciałem" 62,4% Północ-Południe (głowa na północ) 19,2% Wschód-Zachód (głowa na wschód) 18,4% Pozycja inna Widzisz Robert Monroe wiekszość udanych eksperymentów przeprowadził leżąc w ustawieniu Północ-Południe, i tak zapewne uczą na kursach w jego instytucie

Spójrzmy prawdzie w oczy - Monroe to laik. Wcale nie opanował podróżowania tak jak Robert Bruce a i teorie które do tego wymyśla są śmieszne. Wszystko to opisy biznesmena - laika. Chcesz czegoś się dowiedzieć o wychodzeniu z ciała zapytaj szamnów - oni nie ustawiają się w jakichś pozycjach północ - południe itd. liczy się tylko stan umysłu. Takie jest moje zdanie. To nie może mieć wpływu.

Ustawienie ciała nie ma znaczenia,ma być komfort-tak by nie trzeba było się [korygować],czyli wygodnie-na wznak ,czy na boku-obojętnie.cze.

Widzisz ja też nie przywiązuje dużej uwagi do pozycji. Chociaż z drugiej strony, gdyby powiesić danej osobie np. magnez sztabkowy odwrócony N na dół to ta osoba może czuć się źle, jeżeli przstawimy to ustawienie np. S w dół to będzie ona czuła się dobrze. U innej osoby może wystąpić efekt odwrotny. I nie wiem czy pozycja ma jakiś wpływ na obe. O to musiałbym się spytać więcej osób mające częste projekcje. Monroe to może laik, ale ja sam chciałby być takim laikiem. A co do szamanów. Jak się weźnie półkilo prochów, to można na stojąco zminić stan umysłu. (Co zresztą wejście w trans na stojąco nie jest takie trudne) P.s. Piszesz o Robercie B., wiem że gościu wie o czym pisze. Pierwszy dzień moich eksperymentów to było przeczytanie Traktatu o projekcji astralnej. Byłem wtedy bardzo podekscytowany, gdy udało mi się wejść w trans. Lina też działa, ale nie tak jakbym chciał, tzn. wyobrażam sobie, że coś cią gnie mnie za nogi( jakaś machineria, ogólnie pisząc zarąbiste uczucie), ale jakoś nigdy nie chciało mi się doprowadzić tą metodą do wyjścia (to chyba z lenistwa). Nara.

Jeśli chodzi o magnetyzm,to większość lepiej sypia gdy głową jesteśmy na północ-to wynik biomagnetyzmu-[biopole].cze.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 286
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 14 | 15 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.