| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Upomnienie. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 95 |
|
Przykro mi to pisać.
Ale czytając wasze "fantastyczne" post'y na coponiektórych wątkach, naprawdę zastanawiam się nad zaprzestaniem wizyt tutaj. :(( Panie i panowie ! Towarzyszki i towarzysze ! Bracia i siostry ! ZAPRZESTAŃCIE tych osobistych wycieczek ! Czy nie widzicie, że tu już od dawna nie rozwaza się naprawdę ważnych, zajmujących, interesujących tematów, tylko zamiast tego uskutecznia się drobnomieszczańskie swary, nie przebierając przy tym w słowach...? To przykre i smutne. Nie o to tu chodzi, by pokazać swoją wyższość, ani by wyszydzić czyjś światopogląd, czy też czyjeś zdanie. A może o to właśnie chodzi ? Ja tu przyszedłem znęcony ciekawymi dyskusjami, wymianą poglądów z ludźmi, dla których świat to coś więcej niż gapienie się w RV i plastikowa rzeczywistość pop-kultury. I przez pewien czas tak było. Moja obecność na post'ach typu "Silnik grawitacyjny", czy "Wielowymiarowość..." jest częsta i codziennie z niecierpliwością czekałem chwili, gdy będę mógł odczytać, co napisali inni, może zobaczyć jakiś nowy wątek, dopisać się... W tej chwili jestem aktywny tylko na kilku, na innych ograniczam się do przeczytania (a i to nie zawsze) i zignorowania...
To, co się dzieje na "miłości", to naprawdę żenada, proszę koleżeństwa ! Dajcie spokój ! Już się zawiązują koalicje, kliki, stronnictwa... Do cholery, nie róbcie z tego forum polskiego sejmu !!!!
Chciałbym, żeby została tu przywrócona demokracja (błe..) rzymsko-grecka. Niech to forum ma w sobie więcej z Forum Romanum, albo z ateńskiej Agory, niż z tego murowanego cyrku z Wiejskiej...
Dla tych, którzy przespali historię - na starożytnych forach przemawiać mógł każdy, i nikt mu wtedy nie przerywał, nie gwizdał, nie rzucał pomidorami... Dla starożytnych zaszczytem było publiczne występowania, zawsze się do niego dobrze przygotowywali, używając parlamentarnego języka, przedtawiali swoje stanowisko zwięźle, używając form wyszukanych, miłych dla ucha... Nie traktowali tego, jak graficiarze traktują mury !
Przemyślcie to sobie. Bo w tej chwili, to forum wygląda jak skrzyżowanie naszego "czcigodnego" sejmu, wiejskiego jarmarku, graficiarskiej ściany i występu podrzędnej kapeli, gdzie prymitywna publika rzuca jajami, pomidorami, tudzież guanem....
|
|
|
Anka już od tygodnia "truje" mi tyłek za coś, co kiedyś powiedziałem. Ja ten temat skończyłem i nawet nie zamierzam nic dodawać. Wszystko , co było do powiedzenia powiedziałem, a czego powiedzieć nie chciałem , nie powiedziałem. Amen
|
|
|
Leto... wkurzasz mnie swoim zachowaniem. Zachowujesz się jak trzylatek któremu starsze dziecko wzięło lizaka. Użyłem metafory, ale pewnie i tak jej nie zrozumiesz...
Nie ustosunkował się ale powiedział prawdę. Całą prawdę i szczerą prawdę :) Jeśli jej nie dostrzegłeś zacytuję:
jesteśmy różni-jak nasze poglądy .Co do naszych różnych tematów-są ciekawe.Rozmowy prowadzimy lepiej niż średniokulturalnie,-czasem odbiegamy od tematu.Wchodzimy na tematy,które nas interesują,nie ma wszechwiedzących,dlatego wymieniamy się swą wiedzą i poglądami.Czasem [widać] w wypowiedziach pewne [wyrażne]-a nawet celowe! uchybienia dla wzajemnego szacunku-jest to przykre i psuje atmosferę NASZEGO środowiska.Sprzeczki?-byleby na temat.Wyniosłość?-napewno nie jest oznaką dobrych manier a i czasem-skutecznie [odpycha] potencjalnych rozmówców.Kobiety?-są takie piękne [i wcale się nie podlizuje-kobietom] po prostu ,kiedy patrzę na kobietę -to jestę normalnie [chorym] facetem.-pozdrówka-cze.Acha-kultura,-myślę że kulturę się ma ,-albo niema.
Nic dodać nic ująć. Leto TY też od wypowiedzi Ducha nic nie dodałeś i nic nie ująłeś. Nie rozumiem więc dlaczego na moje stwierdzenie aż tak bardzo się oburzyłeś...
Dziecko z lizakiem...
Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :)
|
|
|
Leto -ja poprostu się [TU] wypowiedziałem wg.-mego widzenia form wypowiedzi, zasad względnego szacunku i osobistej kultury.Określiłem również moje widzenie KOBIET.Wypowiedż moja [wcześniejsza] jak i obecna jest konkretna [na temat] który TY! otwarłeś ,czyżbyś zapomniał o czym wspomniałeś na otwarciu tego topika?.Powiem Tobie że jeśli ten temat został [wypatrzony]-to właśnie TY to zrobiłeś-dokładnie TY>Przeczytaj [otwarcie tematu] jeszcze raz,-może przypomnisz sobie o co CI chodziło,-naprowadzę Ciebie!!!- trochę -wspomniałeś coś o miłej dla ucha formie wypowiedzi, coś o wolnym wyborze do własnych wypowiedzi,coś o prawie do wypowiedzi,coś o szacunku,coś nawet o kulturze-jak [mi się wydawało].Czyżbym nie załapał Twego [przekazu]?,czyżbym w swej wypowiedzi,-zszedł na psy?-[jak to nazwałeś]?.Zapytam trochę złośliwie-Czy TY sam rozumiesz sens ,swego tematu-Upomnienie?,-oświeć mnie!!!
|
|
|
:) Hmm... Duchu widać myślimy podobnie :) Pozdrawiam :) Trzymjcie się cieplutko :)
|
|
|
Hmm... No to już jest nas troje odrzutków, którzy najwidoczniej nie potrafią zrozumieć całkiem innego sensu wypowiedzi Leta niż ten, który tutaj negujemy...
Pozdrawiam :) Trzymajcie sie cieplutko :)
|
|
|
A ja po prostu widzę, że wy wszyscy błędnie zinterpretowaliście moje słowa z początku wątku. :(( Dzięki Adminowi mam teraz przed oczami swój pierwszy post - i tłumaczę, że nadrzędną myślą mi przyświecającą było nie to, by dbać o formę, o kulturę, o parlamentarzność wypowiedzi - choć to też jest ważne !! - ale przede wszystkim o to, by nie robić z tego forum targowiska, gdzie wszyscy się PERSONALNIE obrzucają wyzwiskami. Tu nie dyskutujemy o charakterach dyskutantów, ale o ideach. Atakujcie Wintera, jeśli stwierdzi coś absurdalnego, ale w dziedzinie TEMATYKI tego forum, a nie dlatego, że komuś się nie spodobał TON jego wypowiedzi...
Czy teraz już nie muszę się uciekać do metafor ? BTW: Brat, zgodnie z przewidywaniami, totalnie nie zrozumiałeś mojej metafory. Szkoda. I szkoda, że nie potrafisz się do tego przyznać. W razie czego przecież mógłbym spróbować wytłumaczyć...
|
|
|
"Atakujcie Wintera, jeśli stwierdzi coś absurdalnego" - tak właśnie robimy.
|
|
|
Oj Anka, Anka.... Masz takie piękne imię, a tak źle się zachowujesz ! Powiedz Winterowi kilka słów do słuchu PRYWATNIE, albo w ogóle postaraj się nie zwracać uwagi. Ja się nie obrażam, Ty może tak, ale TO FORUM nie służy do takich personalnych wycieczek....
|
|
|
Dziękuję Leto:) Ciekawe jakie ty masz imię:D Ja już nie mam sił mówić do słuchu, bo jak ktoś widzi tylko czubek własnego nosa i obraża innych to nic mu nie pomoże. Chyba tylko miłość:))))) Ty się nie obrażasz, bo nikt cię nie traktuje z pogardą.
|
|
|
No to ja sie tez przectawie jestem Robert!! Z nawyku daje jako nik imie mojej siostry bo na komenterzach zawszw "zyczliwsze" echo maja panie a tu wpadlam jak sliwka w kapot A potem to dla niektorych udawalem babe i wiele mi to do myslenia dalo jak ludzie w stereotypy wpadaja i jednak nie jest wazne co kto mysli ale kim jest Poz Rorert
|
|
|
WOW! Ale jajca:D Na serio? Jesteś chłopakiem? Jeśli tak to faktycznie wpadłeś jak śłiwka w kompot:D Może to oduczy cię oszustwa. Ciekawe co powie na to Winter:) Pewnie się ucieszy, bo od dziś nie jesteś głupi:)) Może ja też powiem, że jestem Kamil czy cuś i nie będzie mi wmawiał, że jestem głupia. Ciężko mi uwierzyć, że na prawdę jesteś mężczyzną...Tak na marginesie ładne imię Robert:) Ja miałam mieć na imię Amelia, ale w ostatniej chwili zmienili mi na Anna, przez ingerencję babci (też Annna). Wolałabym Amelia:( Które imię ładniejsze:D?
|
|
|
Ania wiele ladniejsze! To wyszlo mi "niechcaco" a potem to juz z premedytacja bo pasowalo do dyskusji o"mandrosci kobiet"a pozniej to juz dla udowodnienia mojej teorii ze jakakolwiek dyskryminacja czy przesady ograniczaja ludzi. Poz robert
|
|
|
Ani teraz doczytalem ze ciezko ci uwirzyc ze jestem facetem Ja moge chetnie ulatwic :) i zmienic tez zdanie co do milosci przy odpowiednich dowodach.
Jesli chzesz nawet na zywo POZ Robert
|
|
|
Autor: Brat:) (213.199.194.---)
Data: 24-09-2003 18:14
Hmm... No to już jest nas troje odrzutków, którzy najwidoczniej nie potrafią zrozumieć całkiem innego sensu wypowiedzi Leta niż ten, który tutaj negujemy...
Pozdrawiam :) Trzymajcie sie cieplutko :)
Odpowiedz na wiadomość
Re:
Autor: Leto (---.ncr.com)
Data: 26-09-2003 08:45
A ja po prostu widzę, że wy wszyscy błędnie zinterpretowaliście moje słowa z początku wątku. :(( Dzięki Adminowi mam teraz przed oczami swój pierwszy post - i tłumaczę, że nadrzędną myślą mi przyświecającą było nie to, by dbać o formę, o kulturę, o parlamentarzność wypowiedzi - choć to też jest ważne !! - ale przede wszystkim o to, by nie robić z tego forum targowiska, gdzie wszyscy się PERSONALNIE obrzucają wyzwiskami. Tu nie dyskutujemy o charakterach dyskutantów, ale o ideach. Atakujcie Wintera, jeśli stwierdzi coś absurdalnego, ale w dziedzinie TEMATYKI tego forum, a nie dlatego, że komuś się nie spodobał TON jego wypowiedzi...
Czy teraz już nie muszę się uciekać do metafor ? BTW: Brat, zgodnie z przewidywaniami, totalnie nie zrozu
|
|
|
Anka , to bardzo ładne imię , dlatego tak ciężko było mi je szykanować....znaczy osobę z atym imieniem
|
|
|
Hmm, skoro już odkrywamy przyłbice, to ja też powiedziałbym, jak mam naprawdę na imię, ale w waszych ziemskich językach nie ma odpowiednich zgłosek, by je wymówić ! W naszej galaktyce posługujemy się innymi dźwiękami, więc z konieczności przybrałem inne imię. ;) Dlatego nie chciałem się spotkać w realu, bo po piwie luzują mi się zaczepy maski i zaczyna się troszku zsuwać, ukazując lśniący, chitynowy pancerzyk....
;))))))))))
Jak sami widzicie - wystarczy chlapnąć jeden krótki tekst, by spacyfikować dyskusję. ;) Ale odrobina uśmiechu jest zawsze mile widziana ! Oops, piję herbatkę i czułek mi wpadł do kubeczka....
Brat: Taruj, bo mi mózg nie ogarnia - po jaką cholerę przytoczyłeś te dwie wypowiedzi, nie okrasiwszy ich żadnym natchnionym komentarzem ?>?
|
|
|
Może to jakaś nowa jego strategia walki z nami ? Zapewne się nie dowiemy , drogi Brata są niepoczytalne ; )... on zawsze według niego ma rację...
|
|
|
"i zmienic tez zdanie co do milosci przy odpowiednich dowodach."
Dlaczego miałbyś zmieniać zdanie o miłości? To jak się wypowiadałeś na temacie "miłość" to była nieprawda?
Leto, Winter, Brat zdradźcie swoje imiona:) Bardzo proszę, poznamy się lepiej;D
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 95 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |