| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| To naprawdę już koniec!!! | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94 |
|
"Nadchodzi dzień palący jak piec" - tak powiedział pewien indianin-szaman, może macie inne równie poetyckie określenia (najlepiej proroków) tego co ma się zdarzyć?
Ja przytoczę jeszcze te:
"Gdy ludzie osiedlą się na ziemi jakby mieli nigdy się nie wyprowadzić, wtedy Bóg skarze ten świat!"
i to:
"Kiedy miastowi będą ubierać się jak klauni, a wieśniacy jak miastowi, gdy kobiety będą pachnieć jak kozy, (...) wtedy Bóg skarze ten świat!"
[%sig%]
|
|
|
Narazie to ty się narażasz na miesznoć obrażajšc mnie i innych nie podajšc żadnych argumentów. A niektórzy podajš bardzo ciekawe argumenty których chyba boisz się lub nie umiesz odeprzeć.
[%sig%]
|
|
|
ufito to prawda nie mówił ze sa niewinni, ale nie mówił też że sš winni. Jednemu z nich nawet powiedział że zaraz po mierci będzie z nim w raju. Czy do raju idš li ludzie?? A jeżeli on nie był zły to dlaczego go ukrzyżowali?? Czy to było słuszne??
Tak według mnie jezus był takim samym człowiekiem jak ja, daleko mi do jego dobroci i mšdroci, ale staram się wykorzystać to co mam, może kiedy będę nawet lepszy i mšdrzejszy niż on.
Piszeż że co to za sprawiedliwoć gdy mordercy biegajš po ulicach. Czyli zgadzasz się ze mnš że ludzki wymiar sprawiedliwoci jest ułomny? A moim skromnym zdaniem jeżeli nie umiemy czego zrobić dobrze do końca to lepiej nawet nie zaczynajmy, więc nie sšdmy się na wzajem.
|
|
|
Nie masz racji w tym temacie.
Przekonasz się o tym, jak bardzo się myliłe.
Oby tylko nie było za póno !
Martwię się o twojš wypowied w wštku samobójstwo.
Sš dwie możliwoci:
1) mówisz prawdę i wymagasz szybkiej pomocy
2) kłamiesz, co jest wielce prawdopodobne wzišwszy pod uwagę inne twoje wypowiedzi
Jeli za kłamiesz i piszesz w ten sposób, to jaki masz w tym cel ?
Czy nie wiesz, że inni czytajš twoje prowokacyjne wypociny i gotowi sš pójć w
lady tego co piszesz ?
Chcesz mieć cudzš krew na rękach swoich ?
A już tak dobrze ci szło, jeli chodzi o temat Polskiego Banku z wštku
'Dlaczego w Polsce bieda ?' .
Rak zżera twš duszę, nie wiesz ani kim jeste, ani dokšd zmierzasz.
Pomy o tym trochę, a jak już co wymylisz (mšdrego), napisz.
|
|
|
Ufita najpewniej wzišł sobie zbyt do serca, że bełkot jest najepszym rozwišzaniem, z pewnociš w tym względzie wzoruje się na ojcu rydzyku którego popiera :-P.
[%sig%]
|
|
|
Twoje umartwianie się nie jest mi potrzebne, co do czyjej krwi na moich rękach - to każdy myli i robi za siebie, nie można się usprawiedliwiać tym że kto mi kazał, czy kto mi podrzucił pomysł.
Masz rację rak zżera mojš duszę, nie wiem kim i po co jestem.
Mówię prawdę i wymagam szybkiej pomocy, choć stan w jakim sie znajduję nie umożliwia mi przyjęcia tej pomocy.
rozumiem że czytajšc moje wypowiedzi można by je uznać za pisane setkami a nie jednš parš ršk, lecz niestety taki jest urok mojego schorzenia.
Sam sobie postawiłem diagnozę, lekarz by powiedział shizofremia, lecz ja nie chodzę do lekarzy. Bo wród wielu mechaników zawsze znajdzie się taki co naprawi ci usterkę lecz spowoduje innš tak aby do niego wrucił i znów zostawił pienišdze. No i nie ma innej metody leczenia jak łykanie proszków, a ja nawet jak będe umierał to nie wezmę do ust nic co zrobił człowiek.
Każdy jest inny i trzeba to uszanować, a ty by pewnie chciał wszystkich zamknšć w obręb jednego kanonu.
|
|
|
Ta twoja szuineg gadka ma wzbudzić litoć i odwrócić uwagę od twojej wrednej na tym forum
działalnoci. Raz jednak zdemaskowany nie jeste już grony.
Poza tym nie ma takiej choroby 'shizofremia'.
Jest za to schizofrenia.
Oto jej definicja i objawy.
"Schizofrenia
Schizofrenia to choroba psychiczna przebiegajaca z zaburzeniami myslenia, afektu (emocji) i zachowania. U dzieci stwierdzana jest rzadko i trudno ja rozpoznac na podstawie objawów wczesnej fazy.
Zachowanie dzieci i nastolatków chorych na schizofrenie moze sie róznic od zachowan chorych doroslych. Podczas badania psychiatra dziecieco-mlodziezowy zwraca uwage na nastepujace sygnaly wskazujace na prawdopodobienstwo schizofrenii:
-klopoty z odróznianiem fantazji od rzeczywistosci,
-widzenie i slyszenie rzeczy nie istniejacych tu i teraz (omamy sluchowe i wzrokowe),
-nielogiczne myslenie,
-bardzo obrazowe i udziwnione mysli i pojecia,
-skrajne nastroje,
-dziwaczne zachowania,
-koncepcje, za którymi inni "nie nadazaja",
-zachowywanie sie jak dziecko mlodsze (nieadekwatnie do wieku),
-nasilone leki, napady strachu,
-branie fikcji telewizyjnej za rzeczywistosc,
-powazne problemy w zawieraniu i utrzymywaniu przyjazni."
Spełniasz tylko dwa z tej listy kryteriów, więc nawet nie będšc lekarzem uznaję
cię za "zdrowego jak byk".
Pa !
|
|
|
CZŁOWIEKU NIE ZNASZ MNIE WIĘC SIĘ ZAMKNIJ.
Teraz ujawnię swojš wrednš działalnoć i powiem ci że dzwoniłem do cezarego (503 315 804) podobno niezły oszołom z ciebie. A w tp sa, powiedzieli że były już na ciebie skargi i internet sšsiedzki tez już ma kłopoty.
PS. To powyżej to oczywicie, albo moja wredna natura albo fantazja (może kłopoty z odróżnieniem rzeczywistoci od fantazji?). Jak mylisz ufik co to?
|
|
|
ja mylę, że ufik ma problemy z sobš samym, powinnimy mu pomóc ale jak skoro on uważa się za najważniejszego i nieomylnego?
[%sig%]
|
|
|
Jak znam życie, znowu kłamiesz.
Nie podoba ci się, że cię obnażam. Pienisz się.
Postaraj się uspokoić i zacznij logicznie myleć - zacznij mówić prawdę.
Tylko o to mi chodzi.
|
|
|
Problem w tym że mnie nie obnażasz, bo nie przytaczasz żadnych argumentów. Pienisz to się raczej ty. Nie chcesz dyskusji, ty by wolał dyktować warunki. A niestety ja i podejrzewam większoć przyszło tu dyskutować a nie wysłuchiwać monologów ufity, który nie chce się otworzyć na argumenty innych, bo sam nie jest w stanie nawet jednego skonfigurować :-P.
[%sig%]
|
|
|
Wiesz pieniłem się jeszcze pare lat temu, ale życie zmienia i teraz mam wielkš cierpliwoć i wyrozumiałoć. Mam dla ciebie propozycję, napisz mi co mšdrego i prawdziwego powinienem napisać, ja to przeczytam i ewentualnie podpiszę się pod tym.
|
|
|
Damian K. , jak mam dyskutować, kiedy nie rozumiesz podstawowych zasad dyskusji.
Stawiasz fałszywš tezę. Czy nie możesz pojšć, że w Polsce rzšdzi rzšd belki i Kwaniewski,
samorzšdy, banki oraz inne wrogie instytucje ?
Podaj przykład ustawy, która została przez Kociół przygotowana i UCHWALONA
(bo on ma według ciebie władzę) i oczywicie nie dotyczy Kocioła.
|
|
|
Sš dwa rodzaje władzy: oficjalna i nieoficjalna, z pewnociš kociół dzierży obydwie z nich z tym, że ta nieoficjalna sięga daleko więcej niż powinna.
Co do ustaw, wiele jest takich: choćby zakaz aborcji (bezmylny ze względu na szarš strefę) czy też inne bezsensowne sponsorowane wyranie przez ludzi zwišzanych z kociołem ustawy, nauczanie w szkole religii oraz kilka stacji telewizyjnych i radiowych, wielka kasa i wielkie brzuchy zawsze głodnych księży to umknęło ci uwadze. Zresztš może sam jeste zbyt zwišzany z kociołem i dlatego tak emocjonalnie do tego podchodzisz, a ja powiem i powtórzę: kociół to wymysł chciwych ludzi, bezczelnie wykorzystujšcy piękne idee Jezusa, które jak widze ty tępisz również.
Kociół od zarania dziejów powstał dzięki ówczesnym władcom którzy widzšc z przerażeniem że już nie uda się ludzi oszukiwać pogaństwem, i nie uda im się dłużej oprzeć magii tego człowieka (Jezusa), zaczęli myleć jak nad tym zapanować i wymylili instytucje Kocioła zamiast wolnej woli, wolnego wyboru, zamiast wzajemnej miłoci i pomocy, wprowadzili sakramenty, zamiast wybaczenia - datki, zamiast odrzucenia bogactwa, wprowadzili fobie na tle sexualnym, gdyby miał tyle inteligencji ile mówisz, zrozumiałby to, problem w tym że albo żyjesz z pieniędzy kocioła albo poprostu nie spędzasz za wiele czasu na myleniu. :-P
[%sig%]
|
|
|
wietna odpowied godna domorosłego filozofa. Najlepszym przykładem sš te wielkie
brzuchy. Sam mam w rodzinie kilka grubasów, ale nigdy bym nie wpadł na to,
że to wina czerwonej hołoty. U ciebie jak zwykle groch z kapustš i trzeba by
pisać tyrady, żeby się z nim rozprawić. Co w takim razie z księżmi chuderlakami ?
Taaak, zapomniałem, przecież oni potwierdzajš twojš regułę. Hehe.
To ja obserwujšc to co i ty stwierdzę co zupełnie przeciwnego:
sš chudzi i niedojadajš, sš biedni jak przysłowiowe "myszy kocielne".
Ustawa antyaborcyjna ? No cóż, każdy może głosić takie poglšdy, jakie sš bliskie
jego sercu, a Kociół broni życia i bardzo dobrze. Ma do tego PRAWO !
Nie wiem co masz na myli piszšc o stacjach tv i radiowych. Zobacz sobie ile stacji
jest w USA w każdym większym, a nawet niezbyt dużym miecie, więc nie widzę
u nas przesytu, a nawet znaczny niedosyt !
Nigdzie wczeniej nie powołuję się na inteligencję własnš, a już na pewno się niš nie
pysznię, piętnuję za to kłamstwo i obłudę.
Po raz kolejny powtórzę, nie da się bez pieniędzy żyć. Więc wniosek z twojego pisania
jest dalej taki: powinni być biedni, a jak wyzdychajš to będzie super.
Tylko kto by wtedy wytykał kłamstwa tego wiata ?
Ciekawe jak przelesz w odległy zakštek swojš pomoc zrodzonš z miłoci, jeli
nie w postaci pieniężnego daru serca ?
Ty chorujesz na absolutny brak uczciwoci i zaufania i nawet nie podejrzewasz, że
istnieje taki wiat, że np. dam komu pienišdze na jaki dobry cel, a on ich nie
ukradnie, tylko spożytkuje właciwie.
Ciekawe, że ta choroba panuje zwłaszcza w kręgach ludzi o wielkim stopniu
nieuczciwoci (patrzysz na wiat oczami swojego dowiadczenia i poprzez własne
sposoby zachowań).
Pogadamy jak się wypisz i będziesz w stanie dyskutować.
Dobranoc
|
|
|
KLAUNÓW NIEBRAKUJE. NP: MOŻNA ICH DUŻO SPOTKAĆ W rzšdzie,policji,PzPN-ie:) A KOBIETY ŁADNIE PACHNĽ KOCHAM ICH ZAPACH:))))) KOBIETY SĽ SUPER I DLA KAŻDEJ LĘ CMOKUSIA:) A SKAZAĆ TO JUŻ DAWNO SKAZAŁ TEN WIAT!!!
|
|
|
Ufita skoro tak bardzo zalezy ci na prawdzie to powiec mi co sadzisz o OPUS DEII.Chcialbym usłyszec twoje zdanie na ten temat.Chciałbym takze abys wyjasnil mi poco Watykan powoluje takie organizacje i czemu maja one sluzyc?
|
|
|
Ten temat jest mi obcy. Przepraszam, ale nie pogadamy o tym.
Sorki
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |