Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Bush zamierza atakować Iran
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94

Coœ mi się zdaje, że mr bush się tym razem przeliczy, kiedyœ pewna pani polityk porównała Busha do Hitlera... Ciekawe co o tym myœlicie? Bo mi się wydaje że owa analogia jest bardzo trafna. Bush też lubi kłamstwo i wojny. Ma swojego goebelsa (jak jego sekretarz stanu się nazywa?) itp. ---------------------------------------------------------------------------- "a ja mam w dupie ten owczy pęd, tę mentalnoœć ćmy (...) czy chcesz iœć ze mnš, tylko powiedz", tak mówił nie potępiał, nie przymuszał, przekonywał, przekonywał, lecz interes nigdy nie pozwolił sługom jego naœladować łagodnoœci tej" /*www.pigment.art.pl*/

pora zaczšć wspierać swoich sšsiadów Rosję,Francję,Niemcy musimy mieć z nimi dobre stosunki dlatego,że oni sšsiadujš bezpoœrednio z nami a takie USA jest daleko i ma nas w dupie i jak kiedyœ dojdzie do zbrojnego konfliktu np.z Rosjš to tylko naiwniak może powiedzieć,że Nato nas obroni. __________________________________________________________ Wspierać??? w czym? Rosja z putinem na czele chce zmarginalizować role Polski w Europie i na œwiecie. Przecież putin to zagorzały i największy przeciwnik Polski od czasu Stalina. Społeczeństwo? Słucha putina i tak naprawdę nia ma swojego zdania. Francja? Oczywiœcie społeczeństwo francuskie jest w porzšdku. Z tym że Francja nigdy nie pomogła Polsce w niczym i nie pomoże. Niemcy? jak najbardziej czuje że na wschodzie może wyrosnšć im prawdziwy partner w handlu itp. Z niemcami trzeba się dogadywać na wszystkich szczeblach. Ponadto. nie jestem zagorzałym zwolennikiem USA, ale ten kraj zrobił dla nas 1000 razy więcej (dzięki poloni i nie tylko) niż nas najbliższy sšsiad Rosja przez, która w dużej mierze mamy tragicznš historię i wieczne problemy.

Bush to Hitler. Bush do buszu. kto za

Można powiedzieć , że przez naszš prawdę historycznš mamy poważny problem, ale nie możemy dopuszczac do sytuacji w której inni politycy i to w trakcie kampanii wyborczej psujš stosunki polsko - rosyjskie. To już zakrawa na głupotę. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam Igor

Bush to hitler Bush do Buszu, kto za, pytał (przed-)przedmówca... Ja się wpisuje ZA

PRZECIW. Œwiat potrzebuje silnego USA a nie żeby siedzieli u siebie. Tak to chińczyki z ruskimi przynajmniej wiedzš, że nie ma się co za bardzo rozpędzać. A jakby ich nie było to juz byœmy dawno gadali po rusku i byœ mugł zapomnieć o kompi i necie. Bo chyba mi nie powiesz ze niemcy, czy francuzi by nam pomogli, a i angole bez wsparcia usa raczej by palcem nie kiwneli.

szuineg... wiem że to nieładnie z mojej strony nie argumentować tego co zaraz napiszę, ale uważam że tyle już powiedziało się (nie tylko) na tym forum na temat USA że nie muszę wyjaœniać że to co mówisz (z całym szacunkiem) TO KOMPLETNA BZDURA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! USA TO GNIDA, PASOŻYT, TAK JAK NIEMCY PÓŁ WIEKU TEMU I SĽ TAKIM SAMYM ZAGROŻENIEM, NIE MA WIĘKSZEGO!! Po reszte odsyłam do moich i nie tylko moich wczeœniejszych wypowiedzi na temat hameryki.

damianes , jak jestes taki kozak to powiedz to prosto w oczy cimoszewiczowi czy kwakowi albo tuskowi ze jest palanteem,,, jak bys ich zobczyl na zywo to bys pewno fotki robil i chwalil sie sasiadom hehe

To chyba mnie nie znasz, nie należe do ludzi którzy oblegajš z kartkš "ludzi publiki" i błagajš o autograf, niestety nie trafiłeœ... Mam w dupie ludzi sławnych, ploteczki o nich, ich "życie prywatne" itp, to mnie nigdy nie interesowało i nigdy autografów, fotek ani takich tam nie zbierałem, wszystkich traktuje równo bez względu na ich "pozycje", sławe, kase, i inne badziewia, przez co wœród tzw. "prostych ludzi" mam więcej przyjaciół bo się na mnie œwięte krowy szybko obrażajš... Także sorry ale zupełnie nie pasuje do mnie to co napisałeœ caatoosee...

damals to dobrze ze sie takimi pierdolami nie interesujesz,ale nie obrazaj wroga zanim go dobrze nie poznasz. jezeli chodzi o busha no coz,, stany sa najsilniejsze na swiecie wiec sobie robia co chca,ale nie jest tak zle , chyba nie chcelibyscie zeby taki sadam mial bron atomowa. tylko mnie troche smieszy jak wpiepsza wto religie

To wyobraŸ sobie damianess że usa żšdzi człowiek pokroju łukaszenki. Wtedy mielibysmy czego się bać, a taki george to jest luzak. Co z resztš widać, koleœ nakręcił farenhait 911 i chcieli go ograniczyć (z dystrybucjš filmu), a tylko przysporzyli mu reklamy i goœć dostał nagrodę w europie (pewnie tylko z zawiœci, no i żeby zagrać na nosie bushowi). Teraz sobie pomyœl że ktoœ na białorusi kręci film o prawdziwym łukaszence i go grajš na okręta w polsce i jeszcze mu rzucš jakšs nagrode. Tydzień i mamy kurwa przejebane. A georg to ma już problemy w iraku i na pewno w najbliższym czasie nigdzie się nie będzie wybierał, chyba że chce żeby go ludzie wywalili - bo usa mimo wszystko jest demokratycznym krajem, gdzie obywatele majš duży wpływ na to co się dzieje w ich państwie.

Cytat : "bo usa mimo wszystko jest demokratycznym krajem, gdzie obywatele majš duży wpływ na to co się dzieje w ich państwie". Taki maja wplyw jak w Polsce, albo jeszcze mniejszy !!!! Obywatele USA nie wybieraja nawet swojego prezydenta !!!! Prezydenta w USA wybieraja komisarze. Przeciw demokracji czy w jej obronie? Amerykanie wybierajš elektorów i dopiero oni, w tajnym głosowaniu, wybierajš prezydenta i wiceprezydenta. Jest niemożliwoœciš wytłumaczenie obcokrajowcom zasad działania Kolegium Elektorskiego. Nie rozumie tego nawet większoœć Amerykanów – powiedział historyk Arthur Schlesinger. Mimo to, zasada poœrednich wyborów prezydenckich przetrwała w niezmienionej formie już ponad dwieœcie lat i nic nie wskazuje na to, żeby coœ się miało zmienić. Także po ostatnich wyborach w USA wiele osób krytykowało skomplikowany system głosowania.

Bush dšży do zaaktakowania Iranu oficjalnie deklarujšc na użytek opinni œwiatowej, że chodzi o zagrożenie terroryzmem i produkcję bronii jšdrowej. Choć może i pewne przesłanki ku temu sš, ale rzecz w intencjach jakimi kierujš się strony. Jak wiadomo Iran jest ogromnym Ÿródłem ropy naftowej nie tylko dla USA ale i dla Europy i reszty œwiata. Iran chce utworzyć petro - giełdę i sprzedawać ropę za euro. Oznacza to najogólniej katastrofę dla gospodarki USA i dalszy upadek wartoœci dolara. I o to idzie gra, nie o broń jšdrowš którš iran stara się pozyskać aby bronić się przed podobnymi zakusami na jego bogactwo. Nie popieram niebezpiecznych igraszek Iranu z "beczkš prochu" ale intencje i metody USA to coœ znacznie bardziej perfidnego i obłudnego. Miejcie więc oczy otwarte i nauczcie się czytac pomiędzy wierszami tego co mówiš oficjalne media. Wszak one (media) sš na usługach grup kapiałowych opartych na fundamencie przemysłu naftowego. Jak większoœć zresztš gospodarek tej planety. cytat z wp.pl i co wy na to ? niedługo czas na europę na razie tylko powodzie , zobaczymy jaki bedzie następny krok usa i gb w drodze do zniewolenia i osłabienia europy ....

Może już nie będzie żadnego kroku, w najbliższym czasie to własnie USA sš narażone na największe zagrożenie ze strony Kataklizmów pogodowych. Kanada najmniej, w tamtym rejonie oczywiœcie. Wystarczy zresztš popatrzyć jak tam wyglšda ten kraj po przejœciu huraganów, mało tego dotychczasowe hurany przychodziły nad USA z nad morza, teraz natomiast w zwišzku z przesunięciami frontów atmosferycznych mogš zaczšć powstawać bezpoœrednio nad USA i to doppiero będš cyrki. Wszak w takiej tršbie powietrznej powietrze zasuwa z prędkoœciš od 100 do 350km na godzinę i niema siły by taka wirówka nie wysprzštała jak trzeba. A straty zaczynajš się od 1 mld $. Pozdrawiam Igor

dariuss - piszesz ze usa zaatakujš iran bo bojš się jakiejœtam ich petro giełdy, co wišzało by się ze spadkiem dolara. Jak myslisz czy aktualny kurs dolara ozwierciadla faktyczny stan rzeczy? Napewno nie, usa musiała sztucznie obnizyc kurs by wspomóc eksport i bronić się przed zalewem chińszczyzny. Eksport usa ma się nieŸle, a chińczycy się nie przejmujš niskim dolarem bo oni ich nie wydajš tylko zbierajš żeby móc gospodarczo zniszczyć usa, dodatkowo jak leci przechwytujš wszelkie obligacje wydawane przez rzšd usa no i jak już będš mieli odpowiedni kapitał to heja. Po rope do iranu też nie ma co startować bo i daleko i znowu się z tymi arabami trzebaby lać. A tak to można wywołać jakšœ destabilizację w wenezueli (albo w chile - majš tam 1/3 œwiatowej miedzi co za kšsek) i na legalu im wyssać tš rope, nie ma chyba opcji zeby stany zaatakowały iran, a jezeli juz to by chyba musiała być jakaœ większa wojna.

czas pokarze

szuineg: Łukaszenka i Bush sš sobie równi, tylko Bush sprytniejszy i sprytniej terroryzuje naród... Twierdzisz że Bush to luzak... nie skomentuje... ale zastanów się nad tym co mówisz. Dla mnie Bush to hitler!

Hitler też był luzak, co on takiego zrobił? To jest tylko taka propaganda, zauważcie że już nikt na œwiecie nie mówi o tym że to niemcy rozpętali 2 wojne œwiatowš, teraz się mówi że to Naziœci z Hitlerem na czele. A ja bym się obawiał tego że rosja połšczy się z białorusiš i przywódcš tego nowego mocarstwa zostanie łukaszenko, który ma duże poparcie w rosji. Bo łukaszenko to twardy bezkompromisowy przywódca który nie daje się wodzić za nos i każdemu się umie odszczeknšć, a putin daje się zwodzić bushowi. A dni busha sš policzone, właœnie zwiększył kontyngent żołnierzy w iraku, a według sondarzy 60% społeczeństwa jest przeciwna temu co robi. No i teraz nie ma opcji, bo jak wyjedzie z jakšœ nowš wojnš to go ludzie wywalš na zbity pysk, chyba że to będzie wojna œwiatowa. Żadnego ataku terrorystycznego też nie spowoduje, bo wiadomo będzie że ludzie to odbiorš jako zemstę za irak. Więc tak czy siak będzie spokuj na jakiœ czas, no chyba że wojna œwiatowa, ale wtedy to raczej też nie będzie się czym przejmować, bo my (polska) w wypadku takiego konfliktu nie będziemy mieli za wiele do powiedzenia.

no skoro uważasz że hitler był spoko, no to ja już nic nie mówię, dla mnie Hitler to zbrodniarz jeden z większych, poprostu my się nie zrozumiemy lekko mówišc, dalsza dyskusja (przekonywanie mnie do Hitlera) poprostu nie ma sensu ;-).

ten koleœ...Bush czy jak mu tam dba tylko o własny tyłek i tyłek swoich "ziomali" od koryta.Najpierw rozpierdolił WTC żeby mieć preteks do zaatakowania Iraku,krzyczał na cały œwiat że Saddam ma broń biologicznš...i gówno...nic nie znaleŸli...bo broni nie było....więc wymyœlili że będš go sšdzić za...ludobujstwo...bo odkopali kilka mogił....a chuj wie kto tych ludzi pozabijał...Ropa kochani ropa-kto jš kontroluje ten żšdzi œwiatem,i oczywiœcie konflikt,na wojnie zarabia się największš kasę...A ten cały terroryzm to œmiechu warty wróg którego nie ma...!!!!!Lipa,kit nam wciskajš żeby kontrolować wszystko...ale czasów doczekałem ja pierdolę!!!!!!!!tragedia i fałsz....tylko to jest na porzšdku dziennym...acha i jeszcze jedno...DALI NAM ILUZJĘ WOLNOŒCI NIE WOLNOŒĆ... JEBANY UCISK

pełna zgoda z przedmówcš... Lepiej nie mógłbym tego ujšć!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.