Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
FENOMEN DZIECI INDYGO - DZIECI NOWYCH CZASÓW
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 415
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 20 | 21 | Następna strona

Chciałbym poruszyć na niniejszym forum temat zwišzany z dziećmi Indygo, zwanymi również dziećmi nowych czasów. To zupełnie nowe pokolenie dzieci, które wchodzi (zaczyna wchodzić lub będzie wchodzić) w obecnych czasach (w najbliższej przyszłoœci) w œwiat dorosłych. Sš to dzieci, które posiadajš nowe zdolnoœci, nowy sposób patrzenia na œwiat, majš swoje wady i zalety, bardziej rozwinięte DNA w postaci 6 nici. Chciałbym, aby ten temat znalazł u was poklask, zrozumienie, a także przemożnš chęć do podzielenia się informacjami, wnioskami o takich dzieciach. Muszę powiedzieć, że temat powyższy został zaczerpnięty z ksišżki Caroline Hehenkamp "Fenomen dzieci indygo, dzieci nowych czasów". Ksišżka w zasadzie jest nowatorska, jeszcze o œwieżym spojrzeniu :). Autorka majšca doœwiadczenia z takimi dziećmi, opisuje szeroko wiele zagadnień zwišzanych z tymi dziećmi. Pisze o leczeniu, odżywianiu, sposobach zachowań itp. Ksišżkę w pierwszej kolejnoœci warto polecić rodzicom, nauczycielom, pedagogom i w końcu każdemu, kto zechce się tym zainteresować. Uważam, że warto. Liczę weń, że temat się rozwinie i nie olejecie go tak po prostu. Nie chcę by był to kolejny przemilczany "problem" ludzkoœci, ale zaczyn nowego rozumienia, coœ jak przedœwit nowej ery. Bo te dzieci już zapoczštkowały drobne przemiany w naszych społeczeństwach. Więcej o dzieciach już wkrótce :))).

Fundacja Feniksa powstała po to, aby poœredniczyć w kontaktach istot z wielu różnych wymiarów i aby dzięki tym kontaktom ludzkoœć zrozumiała wreszcie, że stanowi jednoœć nie tylko w obrębie fizycznej Ziemi, ale że również jest częœciš œwiatów duchowych oraz innych galaktyk należšcych do naszego wszechœwiata. W momencie, gdy uœwiadomimy sobie i przyjmiemy tę prawdę, wejdziemy w obszar zastrzeżony wyłšcznie dla wysoko rozwiniętych cywilizacji. Czy pozwolisz nam zrobić ten krok? To zależy również od Ciebie, Czytelniku… Częœć dochodu z tej ksišżki zostanie przeznaczona na budowę oœrodka terapeutyczno-edukacyjnego dla dzieci INDYGO z myœlš tworzenia optymalnych warunków rozwoju dla przyszłych pokoleń zdolnych poszukiwaczy najważniejszych duchowych prawd… (Sebastian Minor – prezes Fundacji Feniksa) http://ksiegarnia.nieznany.pl/index.php?main_page=pubs_product_book_info&products_id=1807 [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Jesteœmy czšstkš ródła, tak mówiš wszystkie systemy religijne i ezoteryczne, dlaczego w takim razie nasze życie nie wyglšda tak harmonijnie, jak można byłoby się spodziewać w przypadku istot stworzonych „na obraz i podobieństwo”? Przyczynš takiego stanu rzeczy jest poœredniczšcy w kontakcie ze œwiatem widzialnym i niewidzialnym, umysł. To on, uwarunkowany różnymi półprawdami, mówi nam o możliwoœci i niemożliwoœci, dyktuje nam zachowania, blokuje nowe doœwiadczenia spoza ogólnie dostępnej oferty szczęœliwoœci. Umysł jest programowalny, gdzie kodami sš pojęcia, w których zawarte sš cišgi skojarzeń i znaczeń, i tak np. wielu twierdzi, że „wszystkie przyczyny znajdujš się w podœwiadomoœci”, choć wg mnie przyczyny tkwiš nie w pod-œwiadomoœci, lecz w nie-œwiadomoœci a podœwiadomoœć to jedno z pojęć, które zaciemnia obraz sytuacji i sugeruje, że coœ w nas jest poza naszym zasięgiem, że nie da się tego zobaczyć i poznać, że jest głupim i automatycznym czymœ, umieszczonym na samym dole hierarchii naszego jestestwa. Otóż nic bardziej mylnego. Podwyższajšc swojš œwiadomoœć mamy dostęp do coraz większej iloœci informacji, mówišcych nam o przyczynach zdarzeń. Sfera nieœwiadoma, przestaje takš być, a sprawy tajemne i mroczne stajš się jasne i widoczne. W œwiatach wewnętrznych, dzięki stosunkowo prostym metodom, możemy dojœć do momentu w którym sprawy do tej pory niejasne, stanš w pełnym blasku œwiatła. Twoje wewnętrzne istnienie, które jest częœciš Ciebie i wychodzi z mroku - OCZYSZCZONE. Czy jesteœ w stanie wyobrazić sobie ten stan lekkoœci i koniec życia, targanego przez nieznane siły i tajemnicze żywioły, którym możemy co najwyżej, jak jaskiniowiec piorunowi, nadać lękowe atrybuty boskoœci? Jeœli chcesz zmian wprowadŸ je we własnym umyœle, pokaż jemu i sobie samemu w nim, że niemożliwe oznacza możliwe, ponieważ wszystko jest nieograniczone w przejawie. Œwiadomoœć miejsca w swoim królestwie i instrumentalnoœci umysłu, umożliwia odzyskanie kierowniczej roli nad swoim życiem. Przyczynš zagubienia w rozwoju jest nieœwiadomoœć oraz kultywowanie pewnego poziomu umysłu za pomocš pojęć, których pochodzenie jest jednoznaczne i oczywiste. ródłem wielu z nich jest totalny program lękowy, narzucony przez systemy władzy kapłańskiej, szamańskiej, œwiętych wojen kolonialnych itd. Takie pojęcia jak klštwa, egzorcyzm, karma, itd., opisujš pewne procesy i ich przejawy, ale pojęcia te napiętnowane sš ładunkiem emocjonalnie skrajnie negatywnym, i przez to stawiajš nas poniżej możliwoœci przeciwdziałania, a w każdym razie utrudniajš w znacznym stopniu zmianę. Ktoœ napisał do mnie niedawno, że ma problem i jeden ze specjalistów od egzorcyzmów nazwał przyczynę „kapturem œmierci”, który ten człowiek miał ze sobš nosić. Oczywiœcie było to rozpoznanie w pewnym sensie może i słuszne a na pewno dla ludzi œredniowiecza w jakiœ sposób czytelne, ale jak byœ się czuł tak podsumowany, szukajšc pomocy w roku 2006? To zdarzenie prezentuje również siłę słowa. Za pewnymi pojęciami stojš ogromne przestrzenie lęku zakodowanego w Logos, a za niektórymi nieskończone przestrzenie Œwiatła. I to stanowiło zawsze o jakoœci i sile boskich imion, zaklęć, czy ich "dobrej" wersji, czyli życzeń i błogosławieństw. Nadchodzi nowy czas dla Ziemi i istot żyjšcych na niej. To czas nowej wiedzy, której okruchy rozsypano miliony lat temu na miliardy częœci. Teraz przychodzi moment łšczenia ich w nowš całoœć, co wydaje się trudne do nazywania ze słownikiem pojęć, których œredniowieczna semantyka, nijak się ma do kreujšcej się na naszych oczach Ery Œwiadomoœci Serca. Nowa wiedza potrzebuje nowych pojęć, wolnych od implikowanych programów lękowych Logos. Już teraz np. nowoczesna radiestezja mówi o neoprogramach, opisujšc tak m.in. zjawisko programu klštwy, jako przejawiajšcej się informacji, traktujšc proces jako element nowej percepcji wiedzy a nie parareligijnych egzaltacji. Nie chodzi tu jednak o zmianę nazw, czy imion bogów, ale o podniesienie Œwiadomoœci i nazwanie nowej perspektywy. Nazwanie procesu wprost i jego zoobrazowanie daje władzę nad nim, uzyskujemy możliwoœć pełnienia kierowniczej roli, ponad programem lękowym Logos. Neoprogramy pozytywne i negatywne majš ten sam proces powstawania i zasilania. Żyjš w swoim żywicielu, dzięki jego energii, powodujšc zaburzenia emocjonalne i somatyczne, przejawiajšc się jako choroba, niedomaganie czy depresja, a czasem jako jakiœ stan euforyczny. Przykład, jeden z wielu: Jeœli ktoœ nosi w sobie program winy, to zwykle spycha pamięć o niej w sferę, gdzie Oko Œwiadomoœci rzadko zaglšda, czyli do tzw. podœwiadomoœci. Nie jest ona jednak / pœ /rzeczš ani odrębnym istnieniem. Jeœli zepchniesz taki destruktywny program / tu możesz wstawić dowolnie wybrany program ze swojej rzeczywistoœci / w niedostępny pozornie Mrok, on dalej będzie szukał możliwoœci zrealizowania się, będzie dobierał osoby i sytuacje, by potwierdzić swojš obecnoœć i istnienie. Zrealizuje SWÓJ program życiowy za wszelkš cenę, kreujšc kolejne programy pomocnicze winy i kary. Zastosowanie przeciwnej temu programowi afirmacji, czyli neoprogramu pozytywnego, doprowadza do stanu konkurencji i konfliktu pomiędzy nimi. Programy sš jakby samodzielnymi istotami, posiadajš inteligencję i wolę przetrwania, jednak egzystujš w opozycji do siebie. W przypadku problemów o niskim potencjale, ta metoda zdaje egzamin w jakimœ sensie, jednak przy programach o większym potencjale, metoda ta nie przynosi oczekiwanych efektów, czego może już doœwiadczyłeœ. Neoprogram pozytywny jak i negatywny funkcjonujš dzięki Twojej energii życiowej, powodujšc dysharmonie i symptomy poprawy. Jednak kiedy przyjrzymy się temu z innej perspektywy, to programy powołane do życia realizujš w pewnym momencie własny plan, zaczynajš żyć wg własnych zasad. Skrajne tego przypadki zaobserwować możemy w zakładach psychiatrycznych, gdzie umieszczani sš ludzie, którzy przestali panować nad swoim œwiatem wewnętrznym. Farmakologicznie zaniżana tam Œwiadomoœć jest drogš na dna ich własnych piekieł. Drogš o wiele szybszš do integracji swojego królestwa, jest poznanie własnego Mroku i zaufanie inteligencji Œwiatła, która wspomoże każde działanie podnoszšce Twojš Œwiadomoœć. Integracja siebie na wszystkich poziomach egzystencji, również na Wyższych Piętrach Œwiadomoœci, otwiera zupełnie nowy etap na drodze do samorozwoju, harmonii i pełni życia. Działanie staje się wolne od programów lękowych, ponieważ wraz ze wzrostem œwiadomoœci i wiedzy o procesach rzšdzšcych nimi, powstaje dystans, wolnoœć i nowa perspektywa percepcji. Jedynym warunkiem sukcesu na tej drodze jest przekonfigurowanie własnego umysłu-poœrednika. Jest to stosunkowo proste w Miejscach Mocy, a jedyna trudnoœć wbudowana jest w przestrzeń umysłu i jego przejawy, ot choćby w rolę wewnętrznego krytykanta, fanatyka jakiejœ wiary czy dogmatu oraz inne programy oporu i obrony przed zmianš, która zawsze niosła niepewnoœć. Œwiadomoœć to również punkt obserwacji, a ten może się przesuwać w nieskończonoœć, do poziomów pozaplanetarnych, poza Logos, nazywanych skrótowo œwiętymi czy boskimi. Z góry lepiej można rozpoznać sytuację, zobaczyć możliwe wštki przyszłoœci i co najważniejsze, ich cyklicznš naturę oraz œlady ich obecnoœci w przeszłoœci / inspirujšce teksty o cyklicznoœci i zmianie zawarte sš w Œrodkowych Skrzydłach chińskiej księgi I-Cing w tłumaczeniu Richarda Willhelma /. Uniwersalna Œwiadomoœć Œwiatła to zupełnie nowy œwiat, budujšcy się w przestrzeni wewnętrznej, która dla wielu istot jest rzeczywistoœciš tak samo realnš jak dla nas œwiat widzialny. Umiejętnoœć wprowadzenia nowej architektury tej przestrzeni i konsekwentna jej realizacja, przynoszš równoległe efekty w przestrzeni widzialnej, w naszym Tu i Teraz. Wszystko co do tej pory niemożliwe staje się realne, jak choćby rosnšca wcišż siła myœli i pewnoœć obecnoœci œwiata pomocników, dzięki którym wszystko staje się jakby samo. Jednak najważniejsze na tej drodze jest to, by zachować zdrowie i rozsšdek we wszystkich sferach życia, łagodnie podnosi㠌wiadomoœć o sobie samym, obserwować wzajemne przenikanie się Mroku i Œwiatła, i bez lęku czytać w otwartej księdze Nowego Umysłu, którego masz szansę stać się właœcicielem i zostać obywatelem społeczeństwa nowej ery, które nazwałem Generacjš NEW:) http://www.cudownyportal.pl/article.php?article_id=1055 [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

CywilizacJA [%sig%]

Siemano wszytskim ale chcem wam powiedzieć że takie dzieci sš inaczej postrzegane przez innych nawet Ci którzy ich nie znajš. Ja to wiem bo mam zdolnoœci 6 zmysłu leczenia oraz innych ale mniejsza o to. Jeżeli chcecie poznawa㠜wiat to zacznijcie rozpatrywać jego zalety. I jeszcze jedno ja sam jestem takim dzieckiem indygo mam 15 lat i mam na imię Paweł. Jak macie do mnie pytania to z chęciš odpowiem i nie myœlcie o mnie negatywnie. Bo nie jestem waszym wodzem tylko pomocš w zrozumieniu œwiata tego co jest i tego co będzie.

Witaj w moim temacie. Pozdro Paweł :P

pilot: ja chętnie poznam Twoje poglšdy na rzeczywistoœć, poprostu udzielaj się na forum :-P, potrzebna tu jest œwieża krew. Skoro uważasz że jesteœ dzieckiem indygo, z pewnoœciš na wiele tematów potrafisz spojrzeć bez uprzedzeń, bez ograniczania się stereotypami, bez zaglšdania w poprawnoœć politycznš i obowišzujšce "szkoły" poglšdów. Skšd w Tobie pewnoœć że jesteœ dzieckiem indygo? Jeœli chodzi o zdolnoœci uzdrawiajšce, œwietnie wychodzš na zdjęciach aury, widać je już kiedy jesteœ dzieckiem, polecam. Nie kosztujš może tanio, ale warto. Ale każde zdolnoœci trzeba oczywiœcie rozwijać, choć czym wczeœniej tym lepiej.

Cywil - izak[c] - ja. Moi dziadkowie nie znali jeszcze tego slowa. Zajmowali sie wlasna kultura.

Wszystko, co do tej pory skrywane, ujrzy œwiatło dzienne - na jaw wyjdš kłamstwa, przestępstwa i zdrady. Plony wydane przez poprzednie tysišclecie będš zbierane teraz. My, nowe dzieci œwiata - dzieci, których energia manifestuje się już od chwili urodzin - będziemy przyczynš dokonujšcych się zmian. Mrok zostanie wyparty - jednak nie bez walki. To właœnie my wyzwolimy karmę, energię i dobro, siejšc jednoczeœnie zniszczenie. Nowe zastšpi stare. Żadne z nas nie czuje strachu. Żadne z nas nie obawia się œmierci, podobnie jak żadne z nas nie boi się życia. Dzięki naszym zdolnoœciom, niegdyœ tak powszechnym wœród ludzi, zmieni się życie, każdy jego aspekt, każda jego barwa. Nie będziemy się dopasowywać! Przynajmniej ci, którzy nie ulegnš presji rodziców, nauczycieli, zwierzchników, społeczeństwa - jednak również i oni nie pozwolš zgasić płonšcego w nich ognia. Będzie nas więcej i więcej! Będzie nas tak wielu, że nikt nie zdoła nas powstrzymać. [%sig%]

Dariusz a czy ty jesteœ napewno przygotowany na to co wyjdzie na jaw, bo ja ci ręcze że będziesz zaskoczony :-P i będziesz raczej sceptyczny.

od kilku dni mam wielkie przeczucie, że jestem dzieckiem Indygo lub uœpionym wędrowcem. dziękuje Dariuszu za polecenie mi ksišżki "nie z tej Ziemii" Scotta Mendelkera :) czytam i nie mogę sie oderwać

nie chodzi o to, żeby się obawiać, że wyjdzie to - czy tamto lub że pragniemy by coœ wyszło a coœ nie. Przypuszczam , że kazdy Będzie nieco ZASKOCZONY, bo wielu przestało umieć się dziwić A zaskoczenie daje możliwoœc NOwEGO spojrzenia! na sens tego co się robi Bo jest jeszcze jedno: TAK na prawdę... to wszystkie strony aktualnego układu sił doskonale już rozumiejš , ze skrywanego nie da się utrzymać i że nie ma to najmniejszego sensu. bo kosztuje masę energi, którš można naprawdę KONSTRUKTYWNIEJ spożytkować. Prowadziłem kiedyœ warsztaty-consultacje z ludŸmi, którzy potrafili sobie zbabrać kilkanaœcie dobrych lat życia skrywajšć jakšœ "wielka tajemnicę" , której wyjawienie graniczyło z "końcem œwiata" w ich mniemaniu. Jednak UCZCIWE ujawnienie i "przewalenie" kwestii każdorazowo otwierało niessamowity Potencjał. PRWADA wyzwala.

anti spam (przywrócamy wštki)

Dariusz, a skšd masz ten fragment powyżej, kursywš....

Anglicy, to urodzeni poddani i niewolnicy wladzy.

no z pewnoœciš Gosiu w tym względzie należy się z tobš zgodzić...

"NASIONA GWIAZD - Ludzie Indygo (nie tylko dzieci) inkarnujš się na Ziemi zawsze wtedy, gdy nasza planeta doœwiadcza tego rodzaju zmian, jakim podlegamy obecnie. Przychodzš tu z czwartym, pištym, a zwłaszcza szóstym łańcuchem DNA, częœciowo aktywnym i majš za zadanie inicjować przeobrażenia pozwalajšce na transformację zbiorowej œwiadomoœci. To, czego jesteœmy œwiadkami i współkreatorami, nie zdarzyło się od 210 tysięcy lat - twierdzi Phil Gruber, amerykański ezoteryk, nauczyciel medycyny wibracyjnej i œwiętego uzdrawiania geometrycznego, mówca przed Organizacjš Narodów Zjednoczonych, który goœcił w lutym w Polsce ze swoimi wykładami i warsztatami. Kontrowersyjny, ale i ciekawy wywiad, publikowany w naszym kraju po raz pierwszy, został przeprowadzony przez Dale Colton dla australijskiego magazynu Shining Bright."

To w Polsce naukowcow wybilo ???

Naukowcy sš, ale jak się wyraził Lem, pozostaje łapać elektrony ręcznie.

Oczywiœcie się zarabia na robieniu testów DNA, no czy ktoœ jest Indygo lub Obcym może sobie sprawdzić w takim teœcie. Jednak dopiero realianie, którzy wyznajš wiarę w to, że tylko klonowanie pozwala "zmartwychwstać", robiš sobie jaja (kokosy).

Natalio, tamten fragment (kursywš) to z "Ręce precz od tej ksišżki". [%sig%]

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 415
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 20 | 21 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.