Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
człowiek=barbarzyńca
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 125

http://www.fwz.jawsieci.pl/okrutnezdjecia/ TYLKO DLA LUDZI O MCNYCH NERWACH Zakładam posta po przeczytaniu listu z miesięcznika pt. "Nieznany Œwiat" nr 6 (174)/2005 str 28. Wiecie, oglšdajšc te fotosy zamieszczone na tej www jestem za karš œmierci. POWTARZAM- Zdjęcia sš bardzo drastyczne

a jadles kiedys szyszke?nie?wiec skad wiesz ze jest nie dobra???:-)jadles kiedys morwe?nie!!!??wiec skad wiesz zejest niedobra????jadles kiedys surowego kota???nie to powiem ci ze jest paskudny!!!tak jak wiekszosc surowego miesa!!!co do tematu manipulacji DNA ,to jest to przeprowadzane tylko takie "Pionki"jak my nic o tym nie wiedza,myslisz ze Area 51 zajmuje sie chodowla nowych gatunköw kwiatköw:-)???to ty chyba nie wiesz do czego zdolni sa ludzie!Nam (zjadaczom chleba)nic nie wolno,a rzady naszych panst moga wszystko!!!!

I myœlisz, ze w Area 51 zmodyfikuja ludzi i zaczna wypuszczac, by nie jedli miesa? zaczna robic lapanki tak jak Adolf H i wszystkim zmieniac dna tylko po to, by jesc zielone? Co ty myslisz piszac takie posty? ze ja o niczym nie wiem? Nie martw sie mam wystarczajšca wiedze. I co mi zrocisz jak bede dalej jadl mieso? Dasz zanc tym ze sterefy51 by mnie zabrali i przerobili? Oni pewno maja wazniejsze sprawy na glowie od tych, by przerobic ludzi na wega/wega. Syrowe mieso mi tez nie smakuke. Wole gotowane, a w niektorych przypadkach piechone. Co do kota to sie nie wypowiadam, bo nie jadlem i nie bede. Wracajac do tematu, to mial on sluzyc temu, by pokazac okrucienstwo zabijania w rzezniach, a nie mial sluzyc wymianie pogladow miedzy mieso a roslino zjadaczami. Czlowiek posunal sie do tego, iz stworzyl rasy przeznaczone tylko i wylacznie na hodowle i uboj. Nad tym pracowano np w tajnych osrodkach. Byl;o to zakazane ale w koncu wyszlo na jaw. Takim czyms sa naprzyklad broilery (czy jak to sie tam nazywa), ale chodzi o drob przeznaczony na uboj. Z tych samych instytutow pochodza zmodyfikowane rosliny.

ja nie mialem na mysli ze w Area51 i innych podobnych przybytkach ,preparuja ludzkie DNA by ludzie nie jedli miesa,chodzi mi o sam fakt ze cos takiego ma miejsce,oni jak sadze pracuja nad ludzmi ktörzy nie maja zadnych uczuc ,takich jak litosc nawet w stosunku do swoich bliskich by wysylac takie "Kreatury"na wojny,cos w stylu cyborgöw!Jak sadzisz kto ma prawo decydowac ktöre zwierzeta powinnismy a ktörych nie powinnismy jesc???dlaczego nie jesz wilköw,tygrysöw i innych zwierzat ktöre moglyby zagrozic twojemu zyciu lub zdrowiu ,tylko jesz "Niewinne"zwierzeta(owce,swinki,kröwki)?przeciez one nie sa w stanie nas skrzywdzic,nie mamy ich za co nienawidziec!DLACZEGO??????Zastanawiales sie nad tym?dlaczego nie masz ochoty zjesc kota lub psa,nie rozumiem röznicy???co do ciebie to nie jestem w stanie zmienic twojego nastawienia do spozywania miesa,moze tacy jak ty sa poprostu "cofnieci" w rozwoju swiadomosci,bo to wlasnie ludzka swiadomosc jest odpowiedzialna za nasze wybory,przemyslenia,doswiadczenia i poczynania,mam nadzieje ze kiedys to zrozumiesz,moze kiedys sie wczuwajac sie w sytuacje tych zwierzat ktöre zjadasz zrozumiesz ile krzywdy im wyrzadzasz!?nie chodzi tu o humanitarne czy nie humanitarne zabijanie tylko o fakt ze moze one odczuwaja i mysla podobnie do nas,nikt nie jest w stanie powiedziec ze tak nie jest,a jesli TAK JEST??????????????Zastanöw sie!!!!!

dlaczego nie jadam sloni, tygrysow wilkow itp? Proste. Poniewaz przyjelo sie ze wieprzowina, wolowina, baranina itp sa najlepsze smakowo. Niektore miesa sa zylaste, twarde, smierdza itp, a te sa przyswajalne przez nasz organizm. Tak juz sie to przyjelo. Gdyby czlowiek wczesniej udomowil slonie, to jedlibysmy teraz sloniki:) Co do odczuc zwierzat to wiadomo ze czuja, maja przeciez ukl nerwowy wiec musze czuc. jestem tylko konsumentem, a duzo to nie zmieni jesli od teraz przestane jesc mieso. Co do tego czy jestem "cofniety" to sie nie wypowiadam, bo mysle ze jednak nim nie jestem

Haghi , noweŸsekuwadajsesiana :))) żartuję owkorse , ale może tak wypróbuj nie jeœć miesa kilka dni ....wtedy siedŸ i knuj :)))))) poczekaj efekty Y0 MAN

i tak bede jadl:-))) ty tez jestes wega/wega?

pytanie za stówę ? kto to jest gównojad i dlaczego to takie krępujšce ? :))))

Haghi,ty MYSLISZ ze nie jestes,a ja WIEM ze nie jestem i wlasnie to nas rözni!!!:-)

wiesz, to dobrze. Ja czekam az ktos mi to powie, wtedy moge powiedziec ze wiem:-)

Haghi a sciagnałeœ ten filmik "Poznaj swoje mięso" ze strony www.meetyourmeat.com , o który Cię prosiłem? Czy boisz sie zobaczyć co tak naprawdę zjadasz?? NIe rozumiem Cię za bardzo, zalożyłeœ ten temat bo zbulwersowały Cie takie zdjęcia, ale stanowczo zaprzeczasz że przestaniesz jesc mięso, bo przecież "mięso to normalna, dozwolona przez prawo, akceptowana przez społeczeństwo rzecz". Ale musisz mie㠜wiadomoœć ze to właœnie dla CIEBIE one sš zabijane, obcina sie im głowy, ręce, wypruwa sie flaki itp. Jak możesz mówić że nic nie zmienisz??? Przecież ocalisz przez całe swoje życie wiecej niz TYSIĽC żyć, tysiac dusz. W Angli rewolucja wegetariańska zaczęła sie 20-30 lat temu a teraz 30% społeczeństwa jest Wegetarianami!! A każdego tygodnia przybywa od 2 do 10 tysięcy nowych Wegetarian. Zmieniajšc siebie zmieniasz cały œwiat. Na wszystkie typowe pytania i oskarżenia znajdziesz odpowiedz na stronie www.vegan.pl po prawej stronie w dziale "Podręcznik praw Zwierzat" Tym bardziej jeœli interesujesz sie zjawiskami nadprzyrodzonymi, czytasz takie gazety, zajmujesz sie duchowoœciš itp wiesz zapewne, że te Zwierzęta majš DUSZĘ.... znasz prawo Karmy?... Jeœli interesujesz się Channelingami - czyli przekazami od Bytów z wyższych gęstoœci, wiedz że w swoich przekazach kładš oni szczególny nacisk na nie zabijanie Zwierzšt i przyrody w imię próżnych ludzkich zachcianek. Przytoczę Ci jeden z ważniejszych przekazów do Ludzkoœci w tych ostatecznych czasach (2012 rok), odebrała go mieszkanka Niemiec- Gabriela, oto one: "Jam Jest Bóg Abrahama, Bóg Izaaka i Bóg Jakuba. Jam Jest Bóg wszystkich prawdziwych proroków. Ja, BÓG, Wszechmogšcy, podnoszę Swój głos poprzez Mojš prorokinię i orędowniczkę i przemawiam do całej ludzkoœci. Przestańcie pożerać wasze współstworzenia, zwierzęta, które sš waszym rodzeństwem! Przestańcie je dręczyć, przeprowadzajšc na nich doœwiadczenia, odbierajšc im wolnoœć przez hodowlę w zamknięciu, co jest niegodne zwierzšt. Zwierzęta kochajš wolnoœć tak samo jak wy, ludzie! Przestańcie zabijać mikroorganizmy, życie gleby, przez stosowanie sztucznych nawozów, obornika i tym podobnych! Przestańcie wycinać lasy, wypalać je i zabierać zwierzętom na polach i w lasach przestrzeń życiowš. Oddajcie im znowu ich przestrzeń życiowš - lasy, pola i łški - inaczej wasz los, który sami sobie nałożyliœcie, zabierze wam wasze domy, zagrody i Ÿródła waszego pożywienia przez kataklizmy na całym œwiecie, które sami spowodowaliœcie waszym wykraczaniem przeciwko życiu, przeciwko królestwom przyrody - łšcznie ze zwierzętami. Jeżeli ludzie ponownie rzucš Moje słowa na wiatr, to rozpęta się dla nich huragan - ciosy losu na œwiatowš skalę - i zmiecie z tej Ziemi setki tysięcy ludzi - z jednej strony przez kataklizmy, a z drugiej przez choroby, które spadnš na nich niczym zarazy, które przez swoje odwrócenie się od wszelkiej duchowej etyki i moralnoœci nałożyli zwierzętom spalanym teraz tysišcami. Ten, kto nie zawróci, będzie musiał znosić podobny los. Moje Słowo jest wypowiedziane. Globalna apokalipsa jest w toku. Ten, kto nie chce słuchać, coraz częœciej będzie odczuwał skutki przyczyn, które sam sobie stworzył. Ja wzniosłem do Mnie Ziemię i jej zwierzęta, roœliny i minerały. Ten, kto nadal będzie podnosił rękę na Matkę Ziemię ze wszystkim, co na niej żyje, ten poczuje skutki. Przestańcie nękać, zabijać i mordować! Zaniechajcie, o ludzie, waszego bestialskiego postępowania, które trafia wyłšcznie was samych, a nie kogoœ innego, gdyż to co czynicie waszemu najmniejszemu współstworzeniu, to czynicie Mnie i sobie samym. Dosyć tego! Zawróćcie, inaczej nie ustanš zbiory tego, co zasialiœcie. JA JESTEM, który JESTEM, zawsze Ten sam, wczoraj, dziœ i jutro, na całš wiecznoœć." To posłanie Stwórcy skierowane do ludzkoœci można usłyszeć w oryginale (w j. niemieckim) w każdš sobotę na falach œrednich 1323, 1386 i 1215 kHz o godz. 19.45. Pozdrawiam CIę Haghi

Haghi jak sadze jestes "Dorosly",a wciaz czekasz na to zeby to ktos kierowal twoim zyciem i jak sam wlasnie stwierdzilem"POWIEDZIAL"tobie czy jestes czy nie itd,masz swöj muzg wiec go uzyj a nie czekaj co zrobia i powiedza inni,myslisz ze INNI maja racje????wez odpowiedzialnosc za swoje czyny w swoje rece!!WYDOROSLEJ,rozejrzyj sie poczuj i zrozum pöki nie jest za pözno,bo to nasze dzieci beda ponosily konsekwencje za nasze Bledy!!.-(

stwierdziles*:-)

Wlasciwie to dlaczego jest tu taka nagonka na moja odobe? Dlatego, ze jem mieso i otwarcie napisalem, ze nie mam zamiaru tego zmieniac? Panowie, kazdy czlowiek ma wolna wole i moze robic co chce. Owszem, mam ten filmik, ale jakos sie tym nie przejalem. Rosliny rowniez takie czyste nie sa. Chemia itp jest wszedzie. Co do Ciebie Harmagedon, to prosze cie nie baw sie w psychologa:-) Umiem kierowac swoim zyciem i uzywam mozgu:-) Moby, zwierzeta zabijane sa nie tylko dla mnie. Nie jestem jedynym konsumentem. CO do rewolucji wega/wega w Wlk Brytani to powiem szczerze: co mnie to obchodzi? Tak samo ma sie sprawa jesli chodzi o to przeslanie do ludzkosci. Takich przeslan bylo setki i jakos nic sie nie dzieje. Moge sie mylic i w tym 2012 roku na prawde cos sie stanie, ale z tego co wiem to tego typu kataklizmy przepowiadane sa regularnie. pozdrawiam

Wyglaszam tu tylko swoje opinie na ten temat. Nie mowie nikomu, ze: ma zmadrzec, ma dorosnac, zmienic cos w sobie, zmienic zdanie i poglad. Nie wymagam od nikogo by sie zmienil. A co musze robic? pdpychac zarzuty, jakby to przeze mnie zabijano zwierzeta. A to chyba nie o to chodzi co? pozdrawiam

To przeciez FAKT ,ze przez takich jak ty(Konsumentöw)jak ty to nazywasz,zabija sie zwierzeta,czyz nie?ja ci niczego nie narzucam i nie kaze,pröbuje tylko wpylynac pozytywnie na twoja swiadomosc,a a ze z nijakim skutkiem to trudno.ale mam nadzieje ze moze kiedys zmienisz zdanie i nastawienie na swiat!MOOOOOOOOOOOOOOOOOZE!:-)

do swiata mam pozytywne nastawienie. No i co ze zabija sie zwierzeta dla takich jak ja? takich typow sa miliony na calym swiecie. Szanuje srodowisko, smigam rowerem nie autem, nawet na uczelnie, segreguje odpady, jestem fanem greenpeace'u. Czy to malo? Dwa kotlety i troche szynki na tydzien to duzo? Pewno tak. Dla takich wega/wega czyli mniejszosci zawsze bedzie cos nie pasowac i beda chcieli wiecej i wiecej. Moze oskarzycie miesozercow o dyskryminacje? Mnie nie trzeba naprowadzac na wlasciwy trop wiec sie nie wysilajce. Miala to byc zwykla wymiana pogladow a nie silowe naprowadzanie na "dobra droge". A co do tego, ze to fakt iz przez takich jak ja zabija sie, to mnie to po prostu wisi. ja nie wymagam od was przejscia na mieso, pozytywnego patrzenia na swiat itp. kazdy z was wybral sciezke zycia i JA nie ingeruje w nia bo SZANUJE to co wybraliscie. W przeciwienstwie do was. "Haghi,ty MYSLISZ ze nie jestes,a ja WIEM ze nie jestem i wlasnie to nas rözni!!"<- a skad o tym wiesz? Powiedzial to tobie ktos? czy to moze samoocena? Po tych kilku postach stwierdzasz ze ktos nie jest ( w ogole go nie znajac) a ty jestes? Cholera jestes lepszy od Freuda:-) Gratulacje. Widzice do czego to doprowadzilo to wasze na sile? Strasznie nie lubie takich ludzi ktorzy nie szanuja cudzych przekonan? Czy ja wam wczesniej napisalem ze macie dorosnac itp??? nie to chyba odp czy jestem hm ....., bo taki czlowiek AKCEPTUJE to co wybral inny i nie wymaga by tamten obral inna droge, bo dokonujac wyboru, juz sie mysli pozdrawiam

A kim wielkim byl Z.Freund,zebym nie mögl byc do niego poröwnywany???byl jak kazdy z nas "Bladzacym"czlowiekiem,ja nie uznaje autorytetöw choc nie uwazam sie ze"MADRALE";-)co do akceptacji to ma ona tez swoje granice,jesli slyszysz o pedofilach lub mordercach krzywdzacych niewinnych ludzi,Tolerujesz to????NIE!!!Prawda???tylko nie wyjezdzaj mi tu ze to sa ludzie a to zwierzeta bo to nie jest zaden ARGUMENT,przemoc pozostaje przemoca i nic tego nie zmieni!nie rozumiem jak mozesz usprawiedliwiac zabijanie,sam nie jestem doskonaly ,jem mieso (rzadko bo rzadko)ale zle sie z tym czuje i pröbuje to zmnieic,rzucilem palenie ,alkohol,dragi,i wiem ze wszystko co sie czyni trzeba robic nie dlatego bo ktos uwaza ze tak powinno byc ,trzeba sie poprostu kierowac swoim sumieniem,i umiec sie wczuc w druga osobe,istote by pojac skutki swego dzialania,przeanalizowac wszystko i wtedy podjac odpowiednie kroki by by spröbowac zblizyc sie do DOSKONALOSCI(Naszego stwörcy)tzn jesli ktos w niego wierzy:-). PS:nie mam nic przeciwko tobie,i przepraszam jesli odebrales moje wypowiedzi ,jako "ataki"na twoja osobe.mam nadzieje ze sie na mnie nie gniewasz.:-) "To tylko dyskusje"

ok, Haghi bardzo Cię szanuje, szanuje Twoj wybory i całe twoje życie. Jeœli jednak patrzšc od strony etyczno moralnej na Twoje życie nie mogę Cię inaczej niestety nazwać niż ignoranckim, komformistycznym MORDERCĽ niewinnych Stwoerzeń które majš dusze. A poza tym cierpisz na SCHIZOFRENIE MORALNĽ. Haghi to nie jest żadne oszczerstwo wobec Ciebie, nazwałem tylko słowa po imieniu. Pozatym jestes OK, pozdrawiam

"co do akceptacji to ma ona tez swoje granice,jesli slyszysz o pedofilach lub mordercach krzywdzacych niewinnych ludzi,Tolerujesz to???"- nie no wiadomo ze o to nie chodzi. Nie przekrecaj "nie wyjezdzaj mi tu ze to sa ludzie a to zwierzeta bo to nie jest zaden ARGUMENT"- wobec tego co to jest??? "komformistycznym MORDERCĽ"- no wiesz? w zciu nie zabilem zwierzatka:-) nie jestem zly pozdrawiam

No Panowie ciesze sie ze znalezlismy wspolny jezyk. Ogolnie to sam nie przepadam za miesem. Ew drob. Wole np ryz, no ale z kurczakiem:-) Niestety takie sa moje wymagania. Tu gdzie mieszkam (wies) nie ma gospodarstw. Sa tylko dwie stadniny, zamek, sanatprium i lotnisko (w budowie) wiec problem zabijania i traktowania zwierzat jest mi obcy, poniewaz znam go tylko z www, gazet czy tv. pozdrawaim
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 125
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.