Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
hmmm czytajcie tylko się nie denerwujcie
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 264
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 13 | 14 | Następna strona

Czytając Wasze wypowiedzi odniosłem wrażenie że 80 % z was to prześmiewcy albo leserzy którzy przeczytali jedną gazetę i myślą że już coś wiedzą. Problem nie jest tak płytki jak się niektórym zdaje. Tutaj trzeba dogłębnej analizy i kontemplacji problemu. Nie można opierac swojej wiedzy na gazetach czy książkach albo filmach - bo one w 85 % < jeśli nie więcej > są kłamstwem. Należy umieć odsączyć te pozostałe 15% i wtedy doiero dyskutować. Nie chcę nikogo obrażać ani denerwować. Czytając niektóre komentarze można sie pomśmiać, ale dyskutujcie nie o tym co mogłoby by być gdyby, albo o tym co było bo on < bardzo wiarygodny prezenter telewizyjny >tak powiedział. Jeśli ktoś widział UFO - niech powie co przeżył. I wtedy dyskutujcie. Ale nie wierzcie tez w to że jakaś kobieta zobaczyła UFO w dzieciństwie. później miała sny o nich, następnie < kiedy miała 25 lat > przeczuwając że stanie się coś złego wyczuła że UFO po nią przyjdzie. PO czym faktycznie przyszło i przychodziło co nocy a ona była regularnie gwałcona i urodziła dziecko... trochę lekka przesada. Może dobre na scenariusz Z archiwum X ale... Albo opowieści o ludziach z głębi ziemi... A wicie co?? Ja leciałem samolotem a tu nagle zobaczyłem Anioła na chmurze. Zatrzymał czas i powiedział mi że jest przedstawicielem cywilizacji zwanej Euregitymianami, która mieszka w chmurach i posiada całą wiedzę światową. Kazał mi przekazać posłanie ziemianom że w szęśdziesiątymósmym roku panowania na niebie Effeza < nie wiem co to jest, ale czuję że chodzi o rok 2004 > przyjdą na ziemię i ogłoszą zaciąg na wyprawę krzyżową przeciwko innej planecie..., potem czas wróci do normy a ja Wam to teraz przekazuję. Jutro prześlę dokładne rysunki i opisy anioła, miast i pojazdów a pojutrze zrobię model tatku latającego. za trzy dni znów ich odwiedzę i tym razem wezme ze sobą 100 wiarygodnych przyjaciół i porobię im zdjęcia, które niestety w dziwny sposób sie naświetlą... ----- to jest żenujące. Takich bajek każdy człowiekk może wymyślać tysiące - zapytacie co mu z tego?? Sława, prestiż że to on zostal Wybrany i jeszcze wiele innych rzeczy. Konczę bo wiem że przynudzam. Na koniec APELUJĘ!!! NIE DAWAJCIE SIĘ ZWIEŚC POZOROM I PODCHODŹCIE SCEPTYCZNIE DO WSYZTSKICH SPRAW JAKIE WAM DAJĄ. Z GÓRY ODTRĄCAJCIE SKOŃCZONE GŁUPOTY CHOCBY NIE WIEM JAK BYŁY PRZEKONUJĄCE. JEŚLI UDA WAM SIĘ ZANLEŹĆ 10 PODOBNYCH OPISÓW < ALE NIE TYPU DUŻE OCZY I SZRA SKÓRA, TYLKO NIEZNANYCH > ZACZNIJCIE DZIAŁAC. DOWIADUJCIE SIĘ - MACIE INTERNET ZNACIE JĘZYKI TO PISZCIE DO TYCH CO ICH UFO PORWAŁO ALBO CO WIDZIELI. A JAK SĄ ANONIMOWI TO IM NIE WIERZCIE!!! LUDZIE ROZMAWIAJCIE POWAŻNIE, ODSĄCZAJĄC ZE STEKU IDIOTYZMÓW ESENCJĘ MĄDROŚCI!!! Uff ale się splułem... Mówię na serio - myślcie zanim napiszecie coś. nie mówię że UFO czy inne takie nie istnieją, tylko mówię, żeby nie wierzyć we wszystko - szczególnie w to co macie podane na tacy a sami tego nie zwerfikujecie. Jeśli ktoś chce nawiązać ze mną kontakt i porozmawiać na tego typu temety to proszę bardzo - służe radą pomocą i czym tylko jeszcze. Apropos - interesuję się zjawiskami niewyjaśnionymi od wczesnego zdieciństwa i mam wiele "materiałów" < bez przesady nie tylko gazet i filmów > którymi moge się podzielić

hmm...patrząc na tę sprawę z tej strony nie mogłeś... Tylko że 1.Wasze "dowody" są po prostu straszne. Oczywiście - jeden zapchlony naród miał takie "coś" jak religia, a reszta wierzyła w bogów przylatujących z nieba... I jest to udowodnione naukowo. No tak zapomniałem;) My tylko mozemy spekulować na temat pojawiającego się UFO i snuć domysły na temat : jaki miało < lądowanie . mieć wpływ na ludzi. Natomiast łączenie bogów z ufo jest tylko hipotezami. Ja nie zaprzeczałem nigdy że UFO istnieje i że są o nim przekazy nawet z wieków dawnych ale łączenie tych przekazów w durną, niespójną całość nie jest odpowiednim środkiem do zakładania nowych religii, na podstawie zresztą których snuje się teorie następne i następne. hmm... Czy teraz masz jeszcze jakieś dowody na to że UFO to bogowie??? TY Leto masz dowody o tym, że UFO było na ziemi już wcześniej czemu nei przeczę. Ale nie masz żadnych innych które by mówiły o tym że UFO to bogowie. I tutaj tkwi problem... powiesz mi że masz przekazy pisane - masz właśnie hmm... już przysłowiowe jak widzę... gówno które rozsypując się badali specjaliści, przetłumaczyli na, a później Ufolodzy dobrali się do tłumaczeń i każdą chmurę nazwali UFO, bogów - UFO, wydarzenie - pomoc UFO, cośtam innego - UFO. Ja też tak w każdej jak już mówiłem książce mogę tak napisać zaprzeczając wszytskiemu na świecie - od Boga, poprzez wszelkie kościoły, literaturę, muzykę, film, matematykę - wszystko... i nazwę ją Wielka teoria zaprzeczenia... tylko że to bedzie teoria a nie fakt hitoryczny. 2. No oczywiście - ja po prostu nie doceniam ludzi ze starożytności. Przecież wtedy superinteligentni manipulatorzy patrzyli w przyszłość i stwierdzili że zmanipulują tłum bo co się tam mają przejmować... zmanipulujemy i oczywistemu faktowi UFO zaprzeczymy. Jeśli tak uwarzasz to to jest właśnie fanatyckie bredzenie... 3. Mówisz że nie o końca idealna książeczka jest dowodem. niech nie będzie. Ale Wasza teoria nie ma za sobą jednego. Teorie obala albo potwierdza czas... Czas mojej religi sięgając do korzeni Żydowskicj trwa kilka ładnych okrągłych tysięcy lat... czas Waszej teorii datuję na kilka lat... Wasza teoria nie przetrwała próby czasu i próby wiary. Bo nikt w sumie nie zginie jeśli podstawią mu nóż do gardła i powiedzą: przestań wierzyć bo Cię poderżnę... tylko oczywiście zaklniecie się na wszytsko że wierzyć przestaniecie... i tu jest właśnie malutki problem. W tą durną księgę wierzą zmanipulownai ludzie < hmm... już od paru tysięcy lat rodzą sie same naiwniaki skończone > od kilku tysięcy lat - i wierzyć nie przestają - pomimo inkwizycji i zła jakie kościół wyrządził. Trzeba być w kościele żeby zrozumieć istotę miłości. Zresztą nasza wiara nie opiera się tylko na biblii jako na dowodzie... są jeszcze Ewangelie < no w sumie możesz się przyczepić że to jest biblia - tak jest z tym że Nowego Testamentu > w których nic nie ma o Bogach z nieba, są przekazy ustne i legendarne, jest Kościół, żywa wiara, świadectwa uzdrowionych, miłość i radość... To są dowody na istnienie Boga. Natomiast dowodów na Jego niesistnienie nie ma i nie będzie. Chyba że będą to teorie... Ale ja jakoś mam ostatnio wstręt do teorii... Pozdrawiam:)

Dobra, co się będziemy spierać. Przecież w Średniowieczu sprzedawano na odpustach nawet szczeble drabiny, o której śniło się Jakubowi... To może któregoś dnia przyprowadzisz mi za rączkę jakiegoś aniołka ? Ludzie nie przestają wierzyć, bo POTRZEBUJĄ Boga. Sa tak biedni i nieszczęśliwi, że nie mogą zawsze uciekać się tylko i wyłącznie do umysłu, potrzebują czasem jakiegoś "Boga".... Jest to smutne, ale prawdziwe. A będąc w kościele, to ja najwyzej mogę poczuć wszechogarniającą hipokryzję i chciwość. No i oczywiście dewocję. Odrażające....

Tak a Ufologowie opływają wręcz w biedę... Na pewno Ufo tez jest biedne... A że kościoły sa bogate - są ale nie byłyby gdyby ludzie nic nie dawali. Księża nie zarządzają comiesięcznych składek. Każdy daje tyle ile może albo i nic nie daje. Hipokryzją jest stwierdzenie że ludzie potrezbuja Boga - oni Go mają i nie potrezbują. Oni Go chcą. Oni są Jemu potrzebni. Oni Go kochajai Oni Mu ufają. I nie zawiodą się te biedne, zmanipulowane, głupie, naiwne, idiotyczne rodziny... A gdyby przeczytały te rodziny to co Wy tutaj piszecie to miałyby powód do rozrywki i smiechu na miesiąc... Pozdrawiam:)

...co daje doskonały przykład, jak rewelacyjnie działa wasz aparat manipulacyjny.

No własnie... chyba wspominałem już o tym... buiedni zmanipulowani nieuświadomieni ludzie. Gdyby wiedzieli że Boga nie ma co jest oczywiste tylko że jest UFO zaczęliby się modlić i wysyłac przekazy radiowe o porwanie.... cudowne wizja. Ale wstrętni manipulatorzy manipulują nami. No coś okropnego. Tak zmanipulować około 5,5 miliardami ludzi... hmm... chyba zacznę szanować ludzi którzy umieją dokonywać takich manipulacji... szczególnie że wśród 99% tego mtłochu, jak to ktoś nazwał, znajdują sie. : profesorowei nauk wszelakich < humanistycznych, ścisłych >, nauczyciele, ludzie z wyzszym wykształceniem, inteligenci, charyzmatycy, ludzie wielkiej miłości, radosci, ducha... wszyscy oni są zmanipulowani przez spisek dzijowy wykryty przez Ufologów.................. Chyba faktycznie zaczne się modlić żeby mnie porwali brrrrrr....... Pozdrawiam:)

FINITO. Jesli masz ochotę dalej się w to babrać, zapraszam na mój nowy wątek.

No a wracając do tematu - nie lubię spekulowac ;) I nie lubię jeśli ktoś spekuluje ;) ;) ;) :D :D :D

Co do jednego masz absolutnie rację. Ja też chylę czoło przed katolickimi demagogami, że w inteligentnych ludzi wpoili wzajemnie wykluczające się dogmaty, a jednak ludzie w to wierzą... majtersztyk !! Ja się chcę tak nauczyć robić !!

hmmm... cąagle mówisz że się wzajmnie nasze dogmaty wykluczają... nie podałes konkretów - nie mów półsłówkami tylko wal prosto z mostu... Co się wyklucza ??? Pozdrawiam :)

Chociażby rozdzwięk pomiędzy naukami Jezusa prowadzącymi do wyrzeczenia się dóbr materialnych i gromadzenie tychże dóbr przez Kościół.

No tak masz rację z tym że to nie jest dogmat. Jezus mówi żeby nie być bogatym tylko żeby za nim iść pozbywając się wszytskiego. Jeśli słuchać słów dosłownie to... masz rację w przenośni już zbyt wiele tej racji nie będzie ale masz rację też nie jestem za tym, żeby księża byli bogaci. Natomiast nie jest to dogmat, tylko taki jeden wyjątek. Zresztą popatrz na to z tej strony - to traktujesz poważnie i dosłownie, a to: " jeżeli Wasza ręka przyczynia się do grzechu - utnijcie ją, jeżeli wasze oko powoduje grzech - wydłubcie je " ... jak widzisz nie można traktwać słów Jezusa w dosłowny sposób... Jakiś inny przykład???

Owszem, władza. Jezus zdecydowanie odcinał się od ingerencji w jurysdykcje świecką, podczas gdy papieże od wczesnego średniowiecza dążą do umocnienia tej władzy. emu chociażby służy dogmat o nieomylności papieskiej.

Racja - Jezus nie chciał żeby kościół mieszał się w sprawy polityki... Ale z faktów historycznych - dogmatem jest nieomylność papieża w sprawach boskich < pamiętam jeszcze jak tłumaczył nam to nasz katecheta:) w szkole > " co zwiążesz na Ziemi etc etc etc ... " natomiast w sprawach ziemskich papież nie ma najmnijejszej nieomylności: Zapytasz papieża : jaka będzie jutro pogoda??? Odpowie: Bardzo ładna . Ale niestety lało jak z cebra... Papież w sprawach wiary zastępuje Jezusa < powołuje świętych, biskupów, pisze encykliki > Natomiast w sparwach ludzkich - jest zwykłym człowiekiem:) I nie dąży tak jak w średniowieczu do umocnienia władzy... wtedy to czerpał profity z własnych dóbr i darowizn nieobowiązkowych... Teraz tylko z darowizn nieobowiązkowych Ja też się nie zgadzam z tym, że z ambony księża nas "nawracją na politykę"... jest to okropne i tak nie powinno być. Masz racje Ci księża, którzy głoszą takie kazania nie mają racji, choć i dla nich małe usprawiedliwienie się znajdzie - mianowicie prześladowania kościoła w poprzednim ustroju. Ale zgadzam się z Tobą jeszcze raz w pełni że tego robić nie powinni i nic nie jest w stanie do końca ich usprawiedliwić... tylko że to juz nie jest sprzeczne z dogmatem wiary a Ty mówiłeś o dogmatach... Pozdrawiam :)

Chryste panie.... Gdy chodzi o Twoje racje to uwielbiasz generalizować, a teraz się będziesz czepiał o przecinek... Dobrze, zróbmy inaczej: wypisz mi dogmaty swej wiary, a już ja coś dopasuję.

1. Jest Jeden Bóg który wszystko stworzył i wszytskim rządzi 2. Bóg jest sędzią sprawiedliwym który za dobro wynagradza a za zło karze 3. Są trzy Osoby Boskie: Bóg Ojciec, Syn Boży i Duch Święty 4. Syna Boży stał się człowiekiem i umarł na krzyżu dla naszego zbawienia 5. Dusza ludzka jest nieśmiertelna 6. łaska Boża jest do zbawienia koniecznie potrzebna To juz wszytskie sześć dogmatów... A o jaki przecinek się czepiłem??? Pozdrawiam :)

1. Jak w takim razie Kościół ustosunkowuje się do ewolucji ? 2. JAK wynagradza ? JAK karze ? Ktoś to widział ? 3. Poproszę personalia tych osób. 4. Jak to "stał się człowiekiem" ? Poza tym od czego nas miał zbawić ? 5. CO TO jest dusza ludzka ? I skąd wiadomo, że jest nieśmiertelna, skoro nie można jej zważyć, zmierzyć ? 6. Jaka łaska boska i jakiego zbawienia ? te terminy sa kompletnie niezrozumiałe.

hmmm... a ja słyszałem że one same sobie przeczą Leto. O tych własnie sprawach, które napisałeś mówiliśmy cały czas i nie chce mi się do nich wracać i powtórnie ich wyjaśniać... a zresztą 1. dobrze wiesz jak 2. karami które spadają na ludzi i nagrodami jakie ich spotykają 3. nie kpij 4. zbawić od grzechu - a człowiekim stał się z miłości do nas 5. to dogmat jak i wszystkie inne 6. to weź słownik :) I po kłopocie :) Pozdrowienia :) I nadal czekam na nieścisłości w dogamtach, które wzajemnie się wykluczają :)

Przecież to wszystko wyssana z palca ideologia ! Ale IDEOLOGIA, więc nic mi do niej. Dobra, odpuścmy sobie, bo ani ja Ciebie nie rozumiem, ani Ty mnie. Po prostu nadajemy na różnych falach, nie widzisz tego ? Nie dogadamy się, bo mamy niezgodności w założeniach. Ja już naprawdę po raz ostatni mówię, że kończę te idiotyczne spory.

hmmm one w rzeczywistości są idiotyczne... ale wy mówicie o dogmatach - to są dogmaty... Uwierzcie katolikowi na słowo - ja się o nich uczyłem i nadal w skrytości serca uczę. A Wy ciągle tą ideologię krytykujecie zarzucając jej nie wiadomo co : a że to jezus Jest "Ufokiem", że Bóg nigdy nie istniał,, że jest to bzdurne... Z punktu widzenia niewierzącego być może to i bzdurne jest, ale kultura wymaga aby tego tak nie nazywać a Wy ciągle to robiliście. A w założeniach FAKTYCZNIE MASZ NIEŚCISŁOŚCI, ale to zrozumiałe, bo chrześcijaninem nie jesteś. Ciesze się, że mogłem Cię czegoś o mojej wierze nauczyć :) < i mówię to na serio > A wracając do tematu jeszcze raz: Nie lubię jak ktoś teoretyzuje a Wy??? Pozdrawiam:)

" Natomiast nie jest to dogmat, tylko taki jeden wyjątek" -Brat o sprzeczności nauki Jezusa z bogaceniem się księży I takich wyjątków jest więcej niż reguł. : ). Kurwa mać ? Rzekłoby się ?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 264
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 13 | 14 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.