| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| UPADEK WRONY | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 62 |
|
Mam pomysł, żeby tu wrzucać wszystkie teksty Wrony.
Dzięki temu nic się "nie zmarnuje" i wszystko znajdzie odpowiednie miejsce, czyli swego rodzaju śmietnik lub jak kto woli: "zbiór wielkich myśli Wrony - archiwum dla potomnych" :))
|
|
|
|||
|
Cud objawienia
Witaj
A niby co ja robię? uczę się przecież, ale nie od "powtarzaczy " .Nawet profesorowie na uczelniach są tylko powtarzaczami nie swojej wiedzy.Każdy z nas wszystko wie, bo ma to zapisane w swojej iskrze Bożej,ale ....i tu pojawia się dylemat.Jak na razie słabo odbieramy to połączenie ze żródłem Boskiej wiedzy i dlatego istnieje tyle wyborów, zbaczania z drogi, popełniania błędów.Wierzę, że nasze połączenie /intuicja/ rozbłyśnie wielkim snopem światła i zobaczymy jakimi sterowalnymi baranami byliśmy, no i kto nas tak urządził.Pozdrawiam -
xxx
Nie dobrze byc zbyt bardzo religijnym. Do niczego dobrego to nie prowadzi. Bez Boga mozna zyc, bez ludzi sie nie da. Wspolpraca Boga z ludzmi istnieje oczywiscie, ale od jej interpretacji sa ludzie, a ludzie sa omylni !!!
Historia i technika tworzy sie na Ziemi. W tym wzgledzie mamy kontakt juz tylko z ludzmi. To oni wiedza wszystko i nad wszystkim panuja. My ta historie i technike tez tworzymy i tworzyc mozemy. Kto siedzi z zalozonymi rekami i czeka tylko na cud objawienia, to nie nadaje sie do wspozycia z ludzmi. To on wlasnie jest tylko baranem zracym i wydalajacym. Cos warta jest tylko jego skora oraz pot z niej.
Wbrew pozorom mniej baranow jest dzisiaj w klasie robotniczej jak umyslowej. Czlowiek, ktory nie wie, co mu dolega ma w jezyku angielskim swoja nazwe - No brain, no pain !!!
Pozdrawiam. Goska
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 62 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |